Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Årsdebut inget avskräckande

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Katja Melkko tränar ett av våra singelstreck inom onsdagens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Katja Melkko tränar ett av våra singelstreck inom onsdagens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är jackpot på såväl V86- som V75-spelet denna vecka. Onsdagens omgång delas mellan Solvalla och den norska huvudstadsbanan Bjerke och vi försöker låsa gåtan genom att nyttja en spik från vardera bana.

På Solvalla tror vi att Katja Melkkos fyraåring High On Pepper (V86-6) bara är bäst i sin årsdebut. Han övertygade stort i de starter han gjorde för Solvallatränaren i höstas och kan faktiskt vara så pass bra att han dyker upp i de större loppen framåt hösten.

På Bjerke lutar vi oss mot en häst som varit med i just sådana sammanhang. Falcon Eye (V86-7) var faktiskt andrahandsfavorit i fjolårets final av Norskt Travderby, men blev bara sjua i det loppet och står alltjämt kvar i en alldeles för låg klass kontra vad han har för kunnande.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Bjerke och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Level Off (V86-4) galopperade från start senast på Romme, men gick en stark upphämtning till tredjeplatsen och visade toppform. I ett vidöppet lopp där det är svårt att slå isär hästarna inbördes så är hon en given häst att varna för!
  • High On Pepper (V86-6) satte vi utropstecken bakom efter samtliga starter i Katja Melkkos regi ifjol och vi förväntar oss att det här är en häst som kommer fortsätta på samma sätt. Hästen har både styrkan och snabbheten som krävs för att ta snabba steg genom klasserna och vi tror faktiskt att han spelar i en egen klass i detta lopp stängt vid 170.000 kronor.
  • Falcon Eye (V86-7) såg det lite lurigt ut för i årsdebuten då han satt i invändigt läge, men när attacken kunde sättas in 500 meter före mål så visslade det bara till! Den här femåringen känns som en häst som minst har en halvmiljon för lite pengar på sig kontra faktiskt kapacitet och mycket tyder på att konkurrenterna har stor respekt för honom här.
  • Lady Zappa (V86-8) avslutade jättebra till andraplatsen bakom Indy Lane senast på Romme, kommer till start med bevisad toppform och är därtill anmäld barfota runt om denna gång. Det förväntar vi oss ger en extra skjuts och i ett lopp som mycket väl kan bli överpacat är hon ett riktigt kul streck till låg procent tillsammans med en duktig skrällkusk.

Betrodda som lever farligt

  • Skate Trix (V86-1) försökte vi fälla även senast det var V86-spel på Bjerke, men det hade vi inget för den dagen. Likväl så gör vi ett nytt försök denna gång och vi tycker oss ha goda motiveringar till varför. Dels är det ett halvvarv längre distans och därtill är toppkonkurrenterna vassare i det här loppet än de han sprang på senast.
  • Att Coquaholy och Drake Kronos (V86-2) ska vara mest betrodda i Pamir Broddes lopp köper vi, men vi har ingen tanke på att låsa loppet på den duon. Den förstnämnde är inte helt klockren i travet och bröt väl mycket senast och Drake Kronos har visat att han kan falla ifrån i uppträdande och bli väl hetsig.
  • Brenne Rön (V86-3) är faktiskt en av de lustigare V86-favoriterna vi har sett på länge. Hästen har anmälts till loppet i sista stund eftersom det länge och väl var tunt anmält i denna proposition och av träningsrapporterna att döma så är han på intet vis maxad i träningen inför återkomsten. Nej, som favorit så ställer vi honom utanför systemet!
  • Dark Roadster (V86-8) har härjat i Silverdivisionen med framgång denna vinter och motståndsmässigt ser inte det här loppet tuffare ut. Däremot är det lite svårt att sia hur han kommer hamna till positionsmässigt och han körs därtill av en relativt orutinerad kusk som har fem segrar på 80 starter sedan 2018. Ett givet streck, men ingen spik i våra ögon.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 9 MARS

Avd 1: 5,6,7 (2,11)
Avd 2: 1,4,7,8 (6,5)
Avd 3: 5,9 (1,4)
Avd 4: Samtliga hästar (6,7)
Avd 5: 1,2,4,5,6,7,10 (3,11)
Avd 6: 9 High On Pepper (4,11)
Avd 7: 5 Falcon Eye (7,10)
Avd 8: 1,4,5,11 (8,3)

8.064 rader / 2.016 kronor