Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Det är fel favorit!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Conrad Lugauer. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Conrad Lugauer. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Sommartid är det enbart en bana som arrangerar V86-omgångarna och denna vecka har turen kommit till Åmål.
Dalslandsovalen har en bankropp som mäter 800 meter och det är ingen hemlighet att det är en stor, stor fördel att gå i ledningen eller utvändigt om anföraren.

Av våra två spikar är Lysjö Kasper (V86-3) favorit. Allt och alla har fått upp ögonen för hans storhet efter den tappra insatsen i Dubbelcupens final i Gävle och dagens motstånd är på inte vis värre.

Den andra spiken är däremot inte favorit. Eagle Rock (V86-6) har bara gjort starka insatser under våren varav den senaste kom i ett Breeders Crown-lopp i Halmstad. Trots det tycks han tappas bort av spelarna i det här loppet och det tror vi kommer stå dem dyrt för som vi läser loppet kan det bli problem för favoriten Agassi Broline att försvara innerspår bakom bilen.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna i Åmål.

Roliga och troliga

  • Lysjö Kasper (V86-3) har bara gjort starka insatser under våren och kommer närmast från en andraplats i Dubbelcupens final. De hästar han mötte den dagen är av annat snitt än de han stöter på här och då mycket talar för att han kan forceras till ledningen i ett tidigt skede så känns han som en stabil spik i detta lopp.
  • Village Estelle (V86-4) sköt till helt okej över upploppet senast på Färjestad som trea. Nu körs hans av Stefan Persson för första gången och det är därtill aviserat barfota runt om. Vi tycker att hon är värd en varning utifrån rådande förutsättningar då det mycket väl kan bli en spårsnål, gynnsam resa längs innerspår.
  • Eagle Rock (V86-6) hamnade helt åt råttorna från spår åtta i Breeders Crown-loppet i Halmstad, men gick riktigt starkt i skymundan som sexa. Att fronta från innerspår bakom bilen i Åmål är inte enkelt utan här kan favoriten Agassi Broline få problem initialt och då kan vägen ligga öppen för Eagle Rock att forceras till tät. Vi är förvånade över hur spelet sitter i det här loppet och väljer att chansspika Eagle Rock.
  • Spectre (V86-7) fick chansen för sent i ett penningstint flerklasslopp i senaste starten och har gjort starka insatser även dessförinnan. Han har hanterat snäva startspår tidigare, kommer till start med bevisad toppform och känns klart intressant i det här loppet som underligt lite spelad.

>> Läs även: V86: ”Finns mycket utveckling”

Betrodda som lever farligt

  • Kövras Joker (V86-2) har visat prov på startsnabbhet bakom bilen, men att den ska vara tillräcklig för att hålla upp innerspår på Åmålsbanan är långt ifrån säkert. Med tanke på det känns det här som en favorit väl värd att gardera till hög procent.
  • Lucifer Lane (V86-5) är titelförsvarare efter att vunnit det här loppet ifjol på 1.11,9a/2.080 meter. Då inledde han från ett perfekt fjärdespår och även om han blivit nerstruken ett hack så är det bekymmersamt att det står en åtta på hans nummerbricka. Vi bedömer dödensrisken som påtaglig och är inte alls säkra på att han löser uppgiften den vägen.
  • Muscle Man Boko (V86-7) visade bra takter vid segern på Åby i april och har gått helt okej i tuffa lopp även efteråt. Här möter treåringen äldre hästar och han gör det därtill från bakspår i voltstart vilket är svåra förutsättningar i Åmål. Det här är en favorit som vi kan se förlora.
  • Bring Me Wine (V86-8) har inte startat sedan i augusti och även om hon är meriterad för det här sammanhanget så bedömer vi henne inte som överlägsen på något vis. Det kan bli utmaning i spetsjakten och vi vågar inte ställa henne ensam på kupongen som klar favorit.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 15 JUNI

Avd 1: 1,5,6,12 (9,8)
Avd 2: 1,2,4,5,6,7,9,12 (8,3)
Avd 3: 6 Lysjö Kasper (2,10)
Avd 4: 1,2,3,4,9 (5,7)
Avd 5: 2,4,8 (5,1)
Avd 6: 2 Eagle Rock (1,5)
Avd 7: 4,8,9 (12,1)
Avd 8: 1,2,3,4,8,11 (5,6)

8.640 rader / 2.160 kronor