Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Året börjar med jackpot

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mika Forss kör dagens bästa spik. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Mika Forss kör dagens bästa spik. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Efter en V75-kavalkad i slutet av 2019 så rivstartar spelåret med jackpot på V86 som delas mellan Solvalla och Bergsåker. Totalt är det 6.237.171 kronor extra i åttarättspotten och som vanligt är spelformen intressant. Omgången är heller inte lika sönderanalyserad med tanke på att V75-omgångarna och nyårsfirande tagit fokus från dagens jackpot.

V86-spelet börjar som vanligt 20.30.

Troliga och roliga

 • Lil Belinda (V86-2) är speedig och spurtade bra i den senaste starten. Formkurvan pekar uppåt med två lopp i kroppen och hästen trivs på Solvalla och med Kenneth Haugstad. Nioåringen har vunnit två av sex lopp på svensk mark och med rätt resa dyker hon upp i segerstriden.
 • True Devotion (V86-3) är van tuffare motstånd och kan tända till i första starten i ny regi. Hästen gynnas om det blir tuff spetskörning och femåringen är ett givet bud vid gardering.
 • New Life Wheels (V86-6) tävlade i tuff konkurrens på svensk mark i somras och presterade fullt godkänt. I senaste starten travade sjuåringen i dödens, han var chanslös mot en duktig ledare, men höll övriga bakom sig utan bekymmer. Idag möter han tunt motstånd och lång distans är ett plus. New Life Wheels är stark och har två segrar på tre försök med Mika Forss.
 • Merritt (V86-7) står noterad för två vinster på fyra försök hos Daniel Wäjersten. Hästen har avgjort efter finfina avslutningar på sistone och han kan få loppet. Wäjersten kör själv Bowling Triple X, men Merritt känns minst lika bra som stallkamraten och är intressant som ”bortvald”.
 • Ricocone (V86-8) var jämnspelad med Pascha Tilly (som var favorit i silverdivisionen på Romme i lördags) i en final senast och var ursäktad från dödens. Här har den finske gästen spetsläge och även om det inte blir ledningen kan han vinna.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Whataboutyou Zaz (V86-2) räds inte motståndet och hade krafter sparade senast, men hon är såklart sårbar från spår åtta bakom bilen över sprinterdistans. Jag tycker att loppet känns vidöppet och streckar samtliga tolv ston.
 • Trilly of Nando (V86-3) har en fin uppgift på papperet, men hästen kommer från en sämre prestation och har pausat. Nu måste hästen tävla med skor runt om och som klar favorit är det givet för mig att gardera.
 • Arch Lane (V86-7) har bra kapacitet, men inte startat sedan december 2018 och hästens nye tränare Oscar Berglund menar att det viktigaste är att han gör ett bra lopp. Sexåringen kvalade på 1.18,2/2.140 meter innan jul och är mycket svårbedömd. Som hårt betrodd chansar jag bort Arch Lane.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Jägersro.

Fakta

V86-förslaget 1 januari

V86-1: 2,4 (6,7)
V86-2: Samtliga tolv hästar (9,8)
V86-3: 2,4,7,10,11,12 (1,3)
V86-4: 4,5,9,11 (2,1)
V86-5: 1 Ängsborken (8,4)
V86-6: 6 New Life Wheels (4,5)
V86-7: 7,9,11 (5,4)
V86-8: 2,4,5,6 (11,7)

6.912 rader/1.728 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi spikar emot favoriten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sofia Aronsson tränar ett av våra två singelstreck inom V75-omgången. Foto Malin Albinsson/MVA Foto
Sofia Aronsson tränar ett av våra två singelstreck inom V75-omgången. Foto Malin Albinsson/MVA Foto

Färjestad bjuder på en smålurig V75-omgång denna vecka med Unionstrav. Det är inte direkt så att det kryllar av norsktränade hästar utan har blivit ett steg tillbaka kontra hur det såg ut under de första åren som Unionstravet arrangerades.

Några spännande, norska inslag finner vi dock och från vårt västra grannland hämtas veckans bästa singelstreck. Att Odd Herakles (V75-3) ska förlora Unionskampen bedömer vi som långsökt även om han bytt regi efter senaste starten.

I övrigt lyser de givna singelstrecken med sin frånvaro och vi väljer att ta ställning för en häst som i skrivande stund är andrahandsfavorit, men mer om det nedan…

Startlistor till omgången.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

Avd 5, 12 Deep Sea Dream

Avd 1 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

 • Amiral har alltid omgetts av ett gott rykte, men det har sannerligen inte varit raka spåret i hans karriär. Nu har de två senaste segerloppen varit flera steg framåt, men vi vågar ändå inte lita helt på honom. Det kan bli svar i spetsjakten och får han då vandra hela vägen eller delar av vägen på ledarens utsida så blir det bekymmersamt.
 • Fakta

  RANKING

  3 Amiral
  2 Global Viscount
  1 Gazza B.R.

  14 Monfalcone
  8 Zizou
  15 Global Unspoked
  11 Tony Afrika

  12 Jareth Boko
  7 Wir Ideal
  9 Mr Deauville
  4 Mr Rapide
  6 Madronjo
  10 Stand By Ken
  5 Harmke Schermer
  13 MT.Knight Rider

  Expandera
  Global Viscount
  gjorde ett starkt lopp senast på Åby bakom Spartak Face. Ulf Stenströmer tog en trippel som tränare under torsdagen och har stallet i toppslag, men frågan är hur Global Viscount hanterar att göra sin fjärde start inom loppet av fem veckor?
 • Gazza B.R. var det inget tryck i alls i comebacken, men det kan helt enkelt varit så enkelt att han behövde den genomköraren. Nu ska han vara vassare med det loppet i kroppen och utifrån hur bra hästen presterat från ledningen tidigare så tror vi att Björn Goop väljer att köra i ledningen om han kan hålla ut Amiral i första skedet.
 • Monfalcone fick för långt fram senast på Axevalla, men avslutade helt okej i skymundan. Han tål den långa distansen och är så pass spurtstark att han har alla möjligheter att blanda sig i striden här om det bara stämmer lite med draghjälpen.
 • Zizou gör nästan alltid bra lopp och ska också streckas liksom Global Unspoked som fick lägga för många speeder under vägen senast för att riktigt orka.

Spetsbud: Här avgörs mycket av loppet. Gazza B.R. är så pass snabb samtidigt som Björn Goop sitter i vagnen att han ska ha god chans att hålla ut Amiral inledningsvis.

Avd 2 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  2 Mistelns Napoleon
  1 Abrakadabra
  3 Helios di Quattro

  8 Victory’s Club
  4 Easy Cash
  12 Astronacente Zac
  6 Vitro Diablo
  5 Dark Roadster
  10 Fredric Palema
  7 Lovemore

  11 Kick the Dust Ås
  9 Souvenir d’Inverne

  Expandera
  Mistelns Napoleon
  var jättebra då han vann ett klass II-försök hemma på Skrubbs i juli. I finalen fullföljde han starkt bakom Newport Beach och vi har ingen anledning att tro att han inte ska kunna stå sig även i denna högre klass. Däremot har hästen varit struken på grund av orsakade omstarter efter senaste starten varpå det gått lite långt mellan starterna; det kan däremot påverka slutresultatet.
 • Abrakadabra öppnade riktigt snabbt till ledningen senast på Bjerke. Då stod han med spår längre ut bakom vingen, men hästen tycks kunna accelerera så pass fint redan från start att han ska ha chans att hålla upp ett innerspår ocskså. Vi är dock inte helt övertygade om att hästen är en ”kanon” för klassen utan ska det hålla hela vägen behöver han nog få dämpa en bit av loppet.
 • Helios di Quattro trodde vi mycket på i lördags, men då blev det galopp kort efter start när hästen bromsade till. Innan loppet såg hästen jättefin ut och nu aviseras såväl stängt huvudlag som jänkarvagn på vilket kittlar.
 • Victory’s Club hade vi säkert tippat etta från något av de fyra innersta spåren, men från bricka åtta får han slå ur underläge.
 • Easy Cash går ner i klass och känns intressant om dödspositionen kan undvikas.

Spetsbud: Abrakdabra är så pass rask att han ska ha vettig chans att hålla ut Mistelns Napoleon när de står sida vid sida.

Avd 3 – Unionskampen, 2.140 meter auotstart

 • Fakta

  RANKING

  4 Odd Herakles

  2 Roli Eld
  3 Åsrud Vilja
  6 Troll Solen

  1 Björs Frej
  10 Bellfaks
  9 Valle Mattis
  7 Eldvin
  5 Emil Mollyn
  7 Titan Tabac

  Expandera
  Odd Herakles
  har varit hela Nordens kallblodskung detta år som han hittills tagit sig igenom utan att förlora en enda gång. Tio raka segrar har det blivit och med tanke på hur Odd Herakles såg ut senast så hade han säkert kunna springa fortare än de 1.18,5 han kom hem på den dagen. Odd Herakles möter samma gäng som han besegrat tidigare under året – kanske rentav något enklare motstånd – och vi finner ingen anledning i att spekulera om förlust. Hästen har förvisso bytt regi och flyttats hem till ägaren efter senaste starten, men det känns långsökt att det ska påverka så mycket att han förlorar detta lopp.
 • Roli Eld var nära att utman Odd Herakles några gånger i våras, men galopperade på upploppet när det drog ihop sig. Han har blandat och gett lite sedan dess och var till exempel inte när att kunna följa Odd Herakles på Jarlsberg i början av juli trots att han fick tassa med i rygg hela vägen.
 • Åsrud Vilja fick aldrig chansen mot Odd Herakles vid deras senaste möte och gick i mål med sparade krafter. Hon var fin vid segern därefter, men att matcha Odd Herakles är något helt annat.
 • Troll Solen var tvåa bakom Odd Herakles i Norskt Mästerskap i juli och trea i det här loppet i fjol. Han levererar för jämnan, men att det ska räcka till att utmana om segern här kan vi inte tro.

Spetsbud: Odd Herakles närmast följer startbilsvingen så vi har ingen anledning att tro annat än att han vinner starten.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  12 Jaxon V.S.

  7 Equal to None
  8 Golden Boy Sisu
  10 Draco
  5 Ornello
  6 Rutger B.L.
  1 Valle E.W.

  4 Chris K.
  11 Lightbay
  9 Marres Diva
  3 Flacco
  2 Iggy Boko

  Expandera
  I en öppen och smålömsk V75-omgång väljer vi att ta ställning för Jaxon V.S. i detta klass II-försök. Den tyskfödde fyraåringen inledde lite småknackigt hos Sofia Aronsson, men har precis som hela hennes stall bara lyft sig undan för undan under säsongen. Hästen har vunnit på alla möjliga olika sätt – däribland från dödens – och vi har ingen anledning att tro att den här dryga distansen ska vara ett problem för hans del. Vi är lite inne på att några av konkurrenterna har resultatrader som är lite väl smickrande och spikar Jaxon V.S. med en tro om att han helt enkelt är bäst.
 • Equal To None var mystiskt blek senast i Örnsköldsvik och någon bra förklaring till den insatsen har vi inte funnit. Nu slipper han åtminstone långresan och hästen har tuffat på bra vid segerloppen dessförinnan.
 • Golden Boy Sisu gick en rejäl långspurt senast i Gävle och vann utan problem. Han flyttar fram sina positioner hela tiden och kan säkert gå en 1.14-tid över denna distans.
 • Draco gick jättebra efter kort startgalopp senast på Lunden. Hästen har aldrig varit sämre än tvåa i felfritt lopp och kan säkert passa fint ihop med Jorma Kontio som vet hur man parerar lite skuttiga typer.

Spetsbud: Här är inte inledningen given på något vis. Valle E.W. är knapp spetsfavorit, men Rutger B.L. också rask. Equal To None uppfattar vi inte som någon riktig startraket, men det där däremot hans kusk…

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Gulddivisionen håller hög klass och känns därtill lite småöppen. Det går att argumentera för att Who’s Who ”bara ska vinna” ett sådant här lopp, men han är alltid lite sårbar då han sällan tar ledningen av egen kraft utan riskerar att få göra jobbet själv. Hästen såg strålande ut senast på Bergsåker, men kördes passivt från dåligt läge och fick aldrig en ärlig chans.
 • Fakta

  RANKING

  5 Who’s Who
  9 Heavy Sound
  1 Gigant Invalley

  8 Cyber Lane
  7 Voltaire Gifont
  6 Forfantone Am
  2 Global Welcome

  10 Chianti
  4 Snowstorm Hanover
  11 Giveitgasandgo
  3 West Wing

  Expandera
  Heavy Sound
  ska bara bli bättre och bättre för varje lopp han får innanför västen efter lång frånvaro. Han avslutade 1.10 sista 800 meterna i The Owners Trophy från bakspår på tillägg och är mer gynnad av att alla står lika start.
 • Gigant Invalley är relativt färsk i eliten, men ska verkligen inte underskattas. Vi påminner om att han var tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp bakom Milligan’s School och här står han perfekt placerad för att vinna starten. Lyckas han göra det så tror vi att Gunnar Austevoll fullföljer och kör i den positionen.
 • Cyber Lane gick jättebra i Åby Stora Pris där han fick ta upp jakten från sjätte utvändigt. Spår åtta var allt annat än vad Johan Untersteiner hade önskat sig och den här uppgiften är knivig.
 • Voltaire Gifont står inte mycket bättre placerad, men är även han riktigt på gång uppåt. Han gjorde inte bort sig när han mötte Who’s Who i fjol och kan överraska.

Spetsbud: Vi tror att Gigant Invalley håller ut Snowstorm Hanover.

Avd 6 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  1 Urban Kronos
  4 Chapuy

  5 Giant Shadow
  3 Always On Time
  12 Night Brodde
  8 Niky Flax
  7 Reigning Moni

  6 Rushmore Face
  2 Empire Garbo
  9 Highspirit
  10 My Dream Art
  11 Only One Winner

  Expandera
  Urban Kronos
  var fin vid spetssegern på Romme, men aningen sämre gången efter då han inte riktigt kunde följa från vinnarhålet. Det kan vara så enkelt att han är bättre över sprinterdistans och i kraft av det gynnsamma utgångsläget blir han vårt tipsval.
 • Chapuy är en annan sprinterälskande, startsnabb herre. Skulle han komma förbi de invändiga direkt så är han tveklöst hästen att slå för vi räds inte alls det faktum att han står hårt inne på pengarna i detta lopp. Tvärtom så springer brons- och silverhästarna ungefär lika snabbt och den 1.10-tid som kan komma att krävas här har inte varit något hinder tidigare för Chapuy.
 • Giant Shadow har haft lite svårt att ta det där nästa steget i sin utveckling. Han fick ett bra lopp senast på Jägersro, men det exploderade på intet vis när han fick fritt spurtutrymme. Undan för undan så kommer han i vilket fall allt mer och körning mellan de tidigare nämnda skulle givetvis gynna Giant Shadow.
 • Night Brodde har vi högt upp i ranken trots tolftespår över sprinterdistans. Han har sett strålande ut i de senaste starterna och kommer avsluta riktigt vasst om det stämmer det minsta härifrån.

Spetsbud: Urban Kronos höll upp innerspår på Romme trots att Always On Time fanns tätt intill honom den dagen. Nu är Chapuy med och bråkar likaså, men det kan bli knivigt för honom att ta sig förbi när han har så startsnabba hästar tätt inpå.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Farlander Am var strålande bra då han vann K.G.Bertmarks Minne på Jgäersro trots bricka tolv. Via en häftig långspurt gick det vägen och insatsen var så pass rejäl att han bör bära de pengar han fick på sig även framledes. Den här uppgiften är inte den tuffaste man kan stå inför i bronssammanhang och Farlander Am ska gälla som favorit.
 • Fakta

  2 Farlander Am
  3 Allaway G.T.
  4 Hands Down D.E.

  10 Sandsjöns Enzo
  11 Bear Hope
  5 Goldstile
  6 Look Håleryd
  1 Massive Speed
  8 Enzo Am
  7 Neelix

  12 L’amour Bonanza
  9 Bag’s Simoni

  Expandera
  Allaway G.T.
  har blivit väldigt jämn i sina prestationer och man tycks numera kunna räkna med att han kommer leverera varje gång. Hästen har vunnit över distans och känns allround.
 • Hands Down D.E. övertygade stort vid segern senast på Romme och såg faktiskt okörd ut via ett slutvarv på 1.11,5. Han står hårt inne i det här loppet, men intrycket var så pass bra senast att han absolut måste räknas här också.
 • Sandsjöns Enzo fick se sig utkontrad av Bag’s Simoni senast. Nu får han gå bakifrån för första gången på ett tag vilket kan vara positivt.
 • Bear Hope fick attackera lite för tidigt senast i Gävle, men höll ändå farten bra som trea.

Spetsbud: Farlander Am är startsnabb och har främst Enzo Am från bricka åtta att bråka med i inledningsskedet.

Fakta

V75-FÖRSLAGET FÄRJESTAD 19 SEPTEMBER

Avd 1: 1,2,3,8,11,14,15 (12,7)
Avd 2: 1,2,3,4,8,12 (6,5)
Avd 3: 4 Odd Herakles (2,3)
Avd 4: 12 Jaxon V.S. (7,8)
Avd 5: 1,5,7,8,9 (2,10)
Avd 6: 1,3,4,5,7,8,12 (6,2)
Avd 7: 2,3,4 (10,11)

4.410 rader / 2.205 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Nu måste det vara dags!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Activated kom längst ut i banan vid fjolårets skrällseger i Stochampionatet. Idag tror vi att hon bärgar årets första triumf. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Activated kom längst ut i banan vid fjolårets skrällseger i Stochampionatet. Idag tror vi att hon bärgar årets första triumf. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Tre starter och ingen seger. Att 2020 inte blivit vad kretsen kring Activated (V86-8) hade hoppats på är säkert inget understatement.

Fjolårets vinnare av Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet har inte alls fått kontinuitet i sitt tävlande, men nu tycks det äntligen kunna bli ändring på den saken. Senaste insatsen på Bergsåker var ett rejält fall framåt och nu kan jag inte hålla fingrarna borta utan känner att det är läge att attackera med full kraft.
Den låga spelprocent hon erbjuds till denna gång på V86-spelet förväntar jag mig inte att vi ska få på henne framöver…

På Jägersro är det Christoffer Eriksson i huvudrollen. Han kör två tre av favoriterna på V86-spelet och vi kan inte blunda för att Rackham (V86-5) har en smaskig uppgift som han ska ha toppchans att reda ut även om han får gå den tunga vägen.

V86-strykningar

Avd 3: 7 Bahama Passion
Avd 6: 8 Cobbys Nana

Här kan du ta del av startlistorna till dagens tävlingar.

Spela V86 tillsammans med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Perfekt Gehör (V86-1) har det blivit många ben på i inledningsskedet i de två senaste starten, men nu tror jag inte att Flemming Jensen kommer behöva ladda lika tufft för att lyckas sätta henne i ledningen. Hon gjorde ett bra lopp som fyra bakom bland annat Mellby Harissa och Del Ray Pellini för tre starter sedan i Stochampionatet Consolation och har en spännande uppgift på pappret.
 • Vae Victis Club (V86-2) har varit struken på grund av sårskada efter senaste starten, men det var inget efterhängset problem utan han är snabbt tillbaka på banan. Hästen har övertygat stort vid sina två segrar på svensk mark och kan öppna så pass bra bakom bilen att jag inte alls blir överraskad om han tar sig förbi Cab Lane direkt.
 • Keegan Trot (V86-4) har dragit med aktionsproblem. Även om det kommer ett och annat felsteg mellan varven så har han blivit mycket bättre nu och även fått upp mer fart i sin kropp. Bakspår på tillägg är inte hela världen när det handlar om lång distans och kapacitetsmässigt behöver han inte alls vara sämre än sina konkurrenter i detta lopp.
 • Rackham (V86-5) möter ett motstånd som han bara ska besegra om han tävlar på samma nivå som i senaste starten. Christoffer Eriksson menar på att hästen hade hävdat sig i Derbyfinalen utifrån hur han kändes senast och några Hail Mary, Don Fanucci Zet eller Aetos Kronos finner jag inte i det här loppet…
 • Activated (V86-8) var tillbaka med besked senast på Bergsåker där hon gick ett mycket bra slutvarv bakom Lipstick Tooma och Argbiggan. Nu när hon kan tävla mer kontinuerligt ska formen kunna komma ännu mer och jag tror hon avgör det här loppet i spurten. I synnerhet om Rose Run Sydney tar emot Une Etoile Gar initialt och det blir lite kubbning den första biten.

Betrodda som lever farligt

 • Cleopatra Mystique (V86-1) kommer från seger på en topptid, men det var i ett överpacat lopp där mycket blev rätt för henne. Nu ser konkurrensen inte direkt enklare ut och därtill blir det skor på hovarna. Som favorit känns hon helt klart överspelad.
 • Umustbecrazy (V86-3) är inte dålig på något vis, men det var med ganska knapp marginal hon vann senast på Jägersro i ett sällskap som var enklare än det hon stöter på nu. Jag tycker det känns fel att hon – i skrivande stund – är jämnspelad med Coumba.
 • Strong Heartbeat (V86-6) hade säkert varit nära Admiral As i mål senast på Solänget utan felstegen in mot upploppet. Hästen är jättebra, men inget att lita på och även om han har överkapacitet för det här sällskapet så bör han garderas.
 • Wild Love (V86-8) är jättebra och har etablerat sig i stoeliten vid det här laget. När man ska jaga bakifrån i de här sammanhanget är man dock alltid sårbar och med rygg på Hevin Boko initialt så föreligger också en risk att hon hamnar en bit bak direkt.
Fakta

V86-FÖRSLAGET

Avd 1: 2,3,10 (9,5)
Avd 2: 6 Vae Victis Club (7,4)
Avd 3: Samtliga hästar (6,1)
Avd 4: 2,3,5,6,7,9,10,12,13,14,15 (4,1)
Avd 5: 4 Rackham (5,6)
Avd 6: 3,7,9,10,11 (4,6)
Avd 7: 2,3,5,6,7,9,12 (13,11)
Avd 8: 3 Activated (9,2)

9.240 rader / 2.310 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Who’s Who i huvudrollen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Who's Who ska starta på Färjestad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Who's Who ska starta på Färjestad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens V75-omgång hämtas från Färjestad där Unionskampen står på programmet. Bortsett från kallblodsloppet så är det inte så hiskeligt mycket till unionskamp i ärlighetens namn utan en påtaglig övervikt av svenskt deltagande.

Odd Herakles (V75-3) står med tre ben i mål och blir omgångens största favorit. Lämpligt ser det även ut för Who’s Who (V75-5) i Gulddivisionen, men loppet blev oväntat bra och han får absolut inte ha en dålig dag om han ska vinna det här loppet.

Omgångens roligaste lopp? Ur ett strikt spelperspektiv säger jag klass II-försöket (V75-4) där det kommer hästar från olika nationer och ska göra upp över lång distans. Här kommer många köra som om de har bästa hästen, var så säker…

Avd 1, 3.140 meter voltstart – Unionsstayern

Det är ingen vild gissning att 3 Amiral blir en av omgångens största favoriter. Hästen har fungerat bra vid två raka segrar och öppnade snabbt till ledningen från just tredjespår i senaste starten. 2 Global Viscount står perfekt inne i loppet och är i toppslag, men frågan är hur han hanterar att göra en fjärde start inom loppet av fem veckor? 1 Gazza B.R. var blek i comebacken och utifrån det går det fråga sig om inte Björn Goop vill köra bakifrån i det här loppet. 8 Zizou och 15 Global Unspoked är formstarka uppstickare.

Avd 2, 1.640 meter autostart – Klass I

2 Mistelns Napoleon höll jättebra som tvåa bakom Newport Beach i klass II-finalen på Åby. Han skulle fått en genomkörare hemma på ”öjn” efter det, men blev struken efter att orsakat omstarter. På pappret är uppgiften väldigt passande, men formen aningen diffus. 1 Abrakadabra är en norsktränad segermaskin. Han har matchat i betydligt enklare sällskap än vad han nu springer på. 6 Vitro Dablo har visat fina toppar i sin nya regi, men också djupa dalar. Starka sprinteress som 7 Lovemore, 8 Victory’s Club och 12 Astronascente Zac har lottats till mardrömsspår.

Avd 3, 2.140 meter autostart – Unionskampen

4 Odd Herakles har gått igenom 2020 obesegrad och allt tyder på att han så förblir efter det här loppet. Enda rimliga hotbilden man kan måla upp är det faktum att han bytt miljö efter senaste starten och nu finns hemma hos ägare, men jag undrar om ens det kan få honom på fall. 3 Åsrud Vilja är i knallslag och närmar sig att kunna utmana de bästa pojkarna med stormsteg. 2 Roli Eld har galopperat bort stora pengar under året och stundom varit på väg att utmana Odd Herakles på allvar. Nu sitter Björn Goop upp i vagnen vilket kittlar.

Avd 4, 2.640 meter volstart – Klass II

Ett riktigt roligt klass II-försök med hästar från alla möjliga olika håll och kanter. 7 Equal To None underpresterade å det grövsta som favorit i Örnsköldsvik och det rådde ingen tvekan om att något satte ner honom den dagen. Insatsen där uppe gör honom svårbedömd, men distans, hemmaplan, startspår och Björn Goop är faktorer som talar till han sfördel. 10 Draco har tagit elva segrar på 16 starter i Danmark och visat härlig styrka. 1 Valle E.W. har verkligen hittat stilen i varande regi och står spännande placerad. 8 Golden Boy Sisu och 12 Jaxon V.S. är minst lika intressanta. Vilket roligt spellopp!

Avd 5, 2.140 meter autostart – Gulddivisionen

5 Who’s Who kom aldrig till i Sundsvall Open Trot, men var likväl trea i mål på något underligt vänster. Blir det ett mer offensivt upplägg denna gång blir han svårslagen. 1 Gigant Invalley var strålande fin på Färjestad förra måndagen och är loppets troliga ledare. 6 Forfantone Am är i dunderslag och närmar sig en fullträff åter. 7 Voltaire Gifont och 9 Heavy Sound är topphästar som åter visat god form i sina respektive senaste starten. 2 Global Welcome steppar upp och gör intressant debut i Gulddivisionen.

Avd 6, 1.640 meter autostart – Silverdivisionen

Trots att 4 Chapuy är färsk i klassen kan han komma att få bära på favoritskapet. Hästen är så pass startsnabb att han rentav kan komma förbi 3 Always On Time i starten. Den sistnämnde lyckades inte ta sig förbi 1 Urban Kronos på Romme och då höll det hela vägen för den sistnämnde, men det här loppet ser vid en första anblick ut att vara lite tuffare. 5 Giant Shadow är på gång åter och 12 Night Brodde i toppslag, men rejält sinkad av utgångsläget.

Avd 7, 2.640 meter autostart – Bronsdivisionen

Har du sett 4 Hands Down D.E. senaste segerlopp på Romme? Om inte, gå in och titta på det loppet. Hästens insats var femstjärnig och det råder ingen tvivel om att kunnandet kommer räcka även om han är färsk i den här klassen. Bredden på motståndet är dock god och här kan mycket hända. 2 Farlander Am har samlat på sig en del pengar, men var så pass bra i K.G.Bertmarks på Jägersro att han måste räknas här också. 5 Goldstile har varit en surrhäst i många år. Är det på väg att släppa på allvar nu? 10 Sandsjöns Enzo får slå lite ur underläge denna gång och attackera bakifrån vilket kan passa honom väl.

Krönika