Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Blåvit dominans i Örebro

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla laddar för Elitloppshelg och kvällens V86-tävlingar delas mellan Örebro och Åby. Omgången känns vidöppen på förhand och jag provar med tre spikar för att få råd med flera skrällar i övriga avdelningar.

Det här är den sista saxade V86-omgången på ett tag. Bollnäs står för samtliga avdelningar nästa vecka och sedan fortsätter V86-cirkusen på sommarturné.

Startlistor i pdf-format.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Sergie Phefirst
V86-2
: 8 Vikens Brummer
V86-5: 6 Mr Perfection, 7 Copimade
V86-7: 12 Sunday Sonata

Troliga och roliga

 • Harpers Seabrook (V86-2) tävlade barfota runt om i Bollnäs senast och kopplade grepp på Bythebook. Hästen står perfekt inne i det här fyraåringsloppet, ska tävla skolöst runt om igen och motståndet är inte tuffare än senast.
 • Arsenal (V86-3) avslutade rejält som knappt slagen senast och formkurvan pekar uppåt med ett par lopp i kroppen efter lång frånvaro. Sjuåringen är gynnad av den långa distansen och kusktalangen Gustav Johansson har skrällt på V86 tidigare…
 • Oilsheik (V86-4) är i skrivande stund ett fynd. Sexåringen hamnade bakom trötta ryggar i comebacken, men intrycket över upploppet var bra och loppet ska ha gjort gott för formen. På finsk mark har han tidigare i år vunnit från dödens och efter rejäla avslutningar. Oilsheik lär knappast sitta fast ikväll och motståndet är inte speciellt blodigt.
 • Innovation Love (V86-5) hamnade helt på mellanhand senast och var ursäktad. Ikväll tror jag näppeligen han bommar ledningen och med en genomkörare i kroppen har femåringen toppchans från spets.
 • Iikka Nurmonen tränar Oilsheik och jag spikar även stallkamraten Amazing Warrior (V86-6). Sexåringen svarade för en strålande upphämtning senast och visade prov på gott kunnande som diskvalificerad måltrea i ett stenhårt klass I-försök på Åby i slutet av april. Från innerspår i voltstart tror Nurmonen inte att det är någon galopprisk och felfri blir sexåringen inte lätta att stå emot.
 • Bahama Breeze (V86-7) fullföljde bra från iskallt läge i ett Breeders Crown-lopp senast och dessförinnan ståtade hon med tre raka segrar från ledningen. Femtespår är inte optimalt, men streckprocenten lockar och det är inte omöjligt att Bahama Breeze når spets.

Betrodda som lever farligt

 • Hurricane Silas (V86-1) gillar distansen och får Björn Goop i sulkyn, men det var ett billigt lopp femåringen vann på Visby senast och han är bara en av flera med segerchans i loppet.
 • Morris F.I. (V86-1) segrade utan att glänsa senast och voltstart är knappast något plus. Det är stor risk/chans att han blir över i starten och som klar favorit är han i fara.
 • All Star (V86-8) har visserligen lopp i kroppen, men han såg lite seg ut i comebacken och kommer att få svar i spetsstriden. Troligen kommer åttaåringen få göra en hel del av jobbet själv och frågan är om formen är tillräckligt bra för att det ska räcka till seger?
Fakta

V86-förslaget 27 maj

V86-1: 1,4,5,6,8 (2,12)
V86-2: 2,6,7,9,10 (1,5)
V86-3: 3,8,9,10,12,14 (1,11)
V86-4: 11 Oilsheik (12,1)
V86-5: 3 Innovation Love (5,8)
V86-6: 9 Amazing Warrior (11,6)
V86-7: 1,2,3,5,6,8,9,11,15 (14,7)
V86-8: 1,2,4,6,7,9,10 (11,5)

9.450 rader/2.362,50 kronor

Expandera

Framgång föder framgång

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Försöksförlust, men finalvinst?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Activated har en genomkörare i kroppen efter uppehåll och bra segerchans i ett fyraåringslopp för ston. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Activated har en genomkörare i kroppen efter uppehåll och bra segerchans i ett fyraåringslopp för ston. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Sprintermästardagen är här och det är inte utan att det kittlar när man går igenom loppen. Det kryllar av topphästar i startlistorna, men vi vet sedan gammalt att man inte vinner Sprintermästarförsöken på beställning.

Låt oss påminna om att finalvinnare som Uncle Lasse och Perfect Spirit båda fick nöja sig med andraplatsen i sina respektive försök, men sedan gick ut och vann finalen.

I år kan vi i synnerhet se Green Manalishi (V75-1) vara i farozonen efter att dragit ett åttondespår i det inledande försöket, men det finns även frågetecken kring några av huvudrollsinnehavarna i det andra försöket.

Det föreligger viss risk att det kan bli låg utdelning inom streckspelet. Armour As (V75-5) garderas utifrån att han kan få för långt fram från småklurigt utgångsläge och Golden Tricks (V75-6) täcks upp då det föreligger dödensrisk, men vi är väl medvetna om att de normalt sett är bästa hästarna i respektive lopp och kan lösa det likväl.

V75-strykningar

V75-5: 8 It’s Time

Startlistor till Halmstads tävlingar.

Spela V75 Tillsammans ihop med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Criterion (V75-1) har inte fått den resultatmässiga utdelningen hittills i år, men Fredrik Wallin var tydlig inför senaste starten i Kalmar att det är mot Sprintermästarten siktet varit inställt. Hästen är både startsnabb och har en giftig speed vilket gör att körande Carl Johan Jepson har flera alternativa upplägg att nyttja.
 • Nog för att Don Fanucci Zet (V75-3) har en riktigt vass utmanare i Click Bait, men när han står med spår invändigt om densamme så måste han bara bli svårslagen. Daniel Redéns stjärna har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt och det känns som att han kan springa oerhört fort denna kväll om förutsättningarna är de rätta.
 • Activated (V75-4) avslutade 1.08 sista 800 meterna i comebacken, men var likväl chanslösa att komma nära Double Exposure och Une Etoile Gar. Nu möter hon enbart jämnåriga konkurrenter och hon har ett betydligt mer gynnsamt läge än de värsta konkurrenterna Racing Brodda och Zaniah Bi. Vi tror hon släpps till ledningen och dansar undan utan bekymmer.
 • Arnie Express (V75-5) var anonym i debuten i ny regi, men kan mått gott av den genomköraren. Vi påminner om att han var tvåa i ett Breeers Crown-försök i april och skulle han få rygg på Armour As de sista 700 meterna kan spurten bita bra. Han är kittlande lite spelad i nuläget.
 • Tuxedo Bi (V75-7) var tvåa bakom Ble du Gers på Lunden och följde upp det med en snygg seger i Reims där han gick en häftig långspurt. Att det är flera bra hästar på startvolten bärgar för att tempot kan hållas uppe och för oss kittlar spelprocenten på Tuxedo Bi.

Betrodda som lever farligt

 • Green Manalishi (V75-1) har dragit nitlotten med bricka åtta i sitt Sprintermästarförsök och det kan ställa till det rejält även om han sannolikt är bästa hästen i fältet. Vi finner minst fyra riktigt startsnabba hästar på insidan och även om fältet är litet är det inte bara att passera dem i ett nafs över spurtrakan.
 • Zaniah Bi (V75-4) har mest hängt med i de senaste starterna och inte utmärkt sig. Nu blir det förvisso barfota på nytt, men det slog inte gnistor om henne på den balansen i Boden och för oss är hon överspelad.
 • Det är möjligt att Golden Tricks (V75-6) bara är bäst i Stosprinterfinalen, men det kan faktiskt häxa med startsnabb häst på såväl insidan som utsidan. Gina Mearas satt fast med vinstkrafter (?) när de möttes i Fyraåringseliten för ston och det finns flera utmanare som känns väl lite spelade.
 • Inspector (V75-7) har tjänat en anständig portion pengar de senaste månaderna och kommit upp i klass. Han startar tätt nu och stöter på en helt annan bredd på det här motståndet än vad som varit fallet i flera av de senaste starterna.

Intervjuer

Bythebook (V75-1) kom enligt Örjan i mål med lite krafter kvar senast och vi var jättenöjda. Vi har haft Sprintermästaren som mål och formen känns som vi hoppats. Han är snabb ut och uppgiften känns spännande. Vi kollar hovarna på onsdag, då bestäms om det blir barfota redan i försöket eller inte. Vi åker samma dag, säger Svante Båth.
Amelie Grif (V75-1) gick felfritt för första gången på länge i Stosprinterkvalet och gjorde en bra insats. Jag tror att hon går framåt med loppet i kroppen, men hon möter tuffa hästar här och kommer nog behöva stå för sitt livs insats för att kunna ta sig till final, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Green Manalishi (V75-1) var ute i ett riktigt taktiklopp där det gick riktigt snabbt till slut. Hästen fortsätter att träna bra och även om det är ett rävigt läge så borde han tåla det. Distansen passar förstås bra och normalt sätt går han med samma balans som tidigare, säger Stefan Melander.
Brake Cooling (V75-2) är inte så tokig även om han inte tjänat så mycket pengar som flera av de andra i loppet. Han har tävlat i tuffa sällskap och suttit fast flera gånger. Läget är bra, han kan vara trea-fyra men det blir tufft att vinna, säger Stefan Melander.
Guzz Mearas (V75-2) har jag bra feeling kring. Han har gjort flera fina lopp i år och är på helt rätt väg. Osterc har ett bättre läge och lär köras i ledningen så vi får se hur det blir för oss. Adrian lär väl knappast backa med Upset Face och jag är mån om att vara med en bit fram i fältet så det ska jag arbeta för. Nu blir det barfota runt om för första gången i år och jänkarvagn för första gången någonsin, säger Johan Untersteiner.

Dessutom blir det jänkarvagn för allra första gången

Kick the Dust Ås (V75-3) har haft halsproblem under våren. Jag hade låga förväntningar på honom senast, men han överträffade dem rejält och var väldigt positiv. Från det här utgångsläget tror jag på chans att hela upp ledningen och skulle det inte vara så att jag får Örjan utvändigt om mig direkt med Don Fanucci Zet så kör jag i ledningen. Jag finner ingen som helst anledning att släppa till någon annan. Nu blir det barfota runt om. Han har tävlat så en gång tidigare och då vann han. Dessutom blir det jänkarvagn för allra första gången, säger Johan Untersteiner.
Click Bait (V75-3) är riktigt bra i ordning för dagen och känns otroligt fin. Han hade trafikproblem i Kungapokalen och hade till och med kunnat vunnit loppet med lite bättre flyt. Nu hade vi otur med spårlottningen. Senast gick han med öppet huvudlag. Den här gången ändrar vi till helstängt och då blir han vassare, säger Stefan Melander.
Zaniah Bi (V75-4) gick klart godkänt senast med skor på hovarna. Nu är grundtanken att hon ska tävla barfota, vilket är ett plus, men vi får avvakta och se hur banan blir här. Till skillnad från några av de andra topparna har hon ju tävlat på kontinuerligt och det är gynnsamt, men däremot har hon ett sämre utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Sobel Jasmine (V75-5) föll verkligen med flaggan i topp senast. Vi siktar på ledningen och det ser bra ut om hon får gå lite långsammare på mellanvarvet. I de två senaste loppen har hon fått öppna väldigt tufft, säger Peter Untersteiner.
Harvey (V75-5) höll bra senast och jag var nöjd med hästen. Han kan öppna bra, har ett fint utgångsläge och ska därmed kunna slåss om en platsplacering, säger Johan Untersteiner.
Rajah Silvio (V75-5) hade kanske lite sparade krafter i mål senast. Han möter väldigt tufft motstånd här och har ett svårt spår så det blir svårt att vinna, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Gina Mearas (V75-6) körde jag snällt med i början av året för att spara inför de större loppen. Där är vi nu och senast tog jag ut svängarna desto mer. Hon svarade bra på det och utgångsläget här är gynnsamt. Jag siktar på att hålla upp ledningen och lyckas vi inte med det så sitter jag ju åtminstone bra till i invändigt läge, säger Johan Untersteiner.
Digital Pro (V75-6) vann sitt försök i Stosprintern och har fått ett bra utgångsläge. Hon är inte så tokig, men har inte haft det rätta flytet. Kan hon vara trea-fyra är det bra gjort, men det blir svårt för henne att vinna, säger Stefan Melander.
Galant Sisu (V75-6) kom till oss efter senaste starten och det i ett jättefint skick. Hon har dock bara hunnit gå ett lugnt jobb här ännu och får bedömas på gamla meriter, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Med tanke på förra insatsen borde hästen vara med långt framme igen

Townshend Broline (V75-7) var jag lite överraskad över senast, men hästen kändes fin och det löste sig bra. Sedan hade vi lite flyt att favoriterna fastnade invändigt. Formen är fin, men nu är det åter en tuffare uppgift, säger Peter Untersteiner.
Inspector (V75-7) var jättefin senast från ledningen och vann med krafter kvar. Jag bedömer att han ska klara av täta starter i den form han är just nu och troligen blir det barfota på nytt. Tre varv är inget bekymmer, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Ferrari Sisu (V75-7) var betydligt bättre senast utan sulor på framskorna. Det gick väldigt fort till slut och det var inte helt tomt i mål. Med tanke på förra insatsen borde hästen vara med långt framme igen. Nu blir det vanlig sulky och eventuellt skor runt om, säger Marc Elias.

Fakta

V75-SYSTEMET 2 JULI

V75-1: 1,3,5,8 (6,7)
V75-2: Samtliga hästar (3,4)
V75-3: 5 Don Fanucci Zet (7,1)
V75-4: 3 Activated (7,9)
V75-5: 1,2,3,9,10,11 (4,5)
V75-6: 1,2,4 (10,9)
V75-7: 7,8,10,13,14 (5,15)
3.024 rader/1.512 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: ”Blir inte lätt att hitta från ledningen”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Karat Band och Åke Lindblom har en fin uppgift på Fornaboda ikväll. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Karat Band och Åke Lindblom har en fin uppgift på Fornaboda ikväll. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Lindesberg tar hand om juli månads första V86-omgång och det känns inte enkelt på förhand även om det är tunt anmält i Fornabodas Treåringspris och Lindesbergs Fyraåringspris.

Startlistor till Lindesbergs tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-2: 7 Kulani, 13 Mago
V86-3
: 9 Motive Match
V86-6
: 2 Olympic Blue Chip

Troliga och roliga

 • Karat Band (V86-1) är inte långt bakom de bästa i kullen när han tävlar på topp. Förra året slutade han både etta och tvåa i Margaretas Tidiga Unghästserie och i våras var han finalist i Kungapokalen. I kvällens fyraåringslopp står han perfekt inne penningmässigt och Åke Lindblom kommer att utrusta Karat Band med skygglappar. Hästen är blixtsnabb bakom bilen och han blir inte lätt att hitta från ledningen om han har en bra dag.
 • Cobbys Nana (V86-2) slog favoriten (Exaudio Vici) över tre varv näst senast och har dessutom bättre spår. Även om femåringen måste tävla med skor är hon ett givet garderingsbud.
 • Hennessy Am (V86-3) tävlade i USA som tvååring och svarade för en strålande debut för Kim Pedersen efter lång frånvaro senast. Hästen fick offensivt upplägg från bakspår och var helt överlägsen på 1.12,7a/1.640 meter. Nu är motståndet tuffare, men treåringen lär gå framåt rejält med genomköraren i kroppen, har perfekt spår och förstärks med Erik Adielsson i sulkyn.
 • Aper Mede S.M. (V86-6) blev upphaussad i Goop-debuten, men då fungerade hästen inte. Stoet är fartfylld och nu blir det flera ändringar. Ikväll är fyraåringen totalt bortglömd och streckvärd till låg procent. Kusken Yann Jublot är oprövad på svensk mark, men har tävlat mycket i Frankrike och speciellt under sadel. Totalt har han kört 48 lopp och vunnit två av dessa. I monté står Jublot noterad för 33 segrar på 607 ritter.
 • J.J.Another Vinn (V86-7) kommer från en stark prestation och att hon bara möter ston samt att Ulf Ohlsson hoppar upp i sulkyn är plusfaktorer. Hennes tuffaste konkurrenter startar från tillägg och får svårt att hämta in 20 meter.

Betrodda som lever farligt

 • Exaudio Vici (V86-2) är bra, speciellt över kvällens stayerdistans, men med Örjan Kihlström blir sexåringen för mycket spelad. Hästen är stabil från start, men riskerar vingel och det saknas inte motbud som spelmässigt är mer intressanta.
 • Missle Hill (V86-5) svarade för ett bra Elitlopps-försök, men i finalen borde han ha hållit bättre efter att ha fått bestämma tempot. Nu har femåringen laddat batterierna och går såklart ner i klass, men spår åtta är allt annat än bra trots att hästen är mycket rapp ut. Missle Hill har viktigare uppgifter framöver och är sårbar om han får invändiga svar.
 • Arturo Beech (V86-6) blir klar favorit, men det finns flera frågetecken. Hästen är ute på lite längre resa och ska prova autostart för första gången. Han har öppnat bra med voltstart och sprungit i ledningen i fyra av fem starter, vilket resulterat i två vinster. I karriärens femte lopp sprang Arturo i dödens och höll bra. Nu har fyraåringen ett par kvicka konkurrenter på insidan och det långtifrån givet att han frontar.
Fakta

V86-förslaget 1 juli

V86-1: 4,5 (2,1)
V86-2: 1,3,4,8,9,10,11,12,13,14 (5,15)
V86-3: 2 Hennessy Am (4,1)
V86-4: 3,6,11,15 (9,8)
V86-5: 2,3,4,5,7,8 (10,1)
V86-6: 5,10,11,15 (3,4)
V86-7: 2 J.J.Another Vinn (14,13)
V86-8: 2,3,4,6,9 (5,10)

9.600 rader/2.400 kronor

Expandera

”Vi går inte all in”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar till V75: ”Lika intressant som ett provlopp”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

För fjärde veckan i följd är det jackpot och 28.995.812 kronor har flyttats över till lördagens sjurättspott. Det är välfyllda lopp och på förhand ser det ganska klurigt ut. Peter och Johan Untersteiner har som vanligt laddat för den här tävlingsdagen. Pappa Untersteiner har elva hästarna i omgången, sonen sju och tillsammans står de bakom ganska precis en femtedel av lördagens V75-hästar.

Dubbla V75-omgångar i Halmstad

Det är som bekant Sprintermästarvecka i Halmstad och på torsdag är det Extra V75 på Halmstadtravet, men spelmässigt är lördagen betydligt hetare.

Häst i omgången med högst startpoäng: 6 Cyber Lane (V75-6), 9.175 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 4 Montdore (V75-6), 270 poäng

Startlistor till lördagens V75-omgång.

V75-1

2 Unoicsdue Gnafa’ gör tredje starten för Björn Goop och har en finfin uppgift på förhand. Hästen öppnade snabbt till ledningen senast och var ohotad på bra tid. Nu är han anmäld barfota runt om och med jänkarvagn. Hästen står perfekt inne penningmässigt och det ser ut som en toppchans. 4 Exclusive Matter gav bra intryck i finalen, men nu blir det täta starter och fyraåringen går upp en klass. Dessutom väljer Johan Untersteiner att köra 6 Quick Lane som spurtvann klass I-försöket i Kalmar. 1 Farlander Am har toppform.

V75-2

Låg klass och 3.140 meter autostart – med andra ord bäddat för ett sömnpiller. Den här typen av lopp brukar det bli lite strid om ledningen och sedan körning till slut. Ungefär lika intressant som ett provlopp. Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag uppskattar lopp över tre varv, men då ska det vara 15 hästar som är utspridda över flera volter. Vem tar då ledningen? Jag gissar på att 7 Bugatti Miles frontar och släpper till 5 Matteo. 6 Newport Beach gör debut på svensk mark. Hästen slutade tvåa i tävlingsdebuten och har därefter startat tio gånger med åtta vinster och två galoppmisslyckanden som resultat. I senaste starten avgjorde hästen i en tät slutstrid efter ful drivning av Josef Franzl.

Här kan ni se Newport Beach senaste lopp.

V75-3

Spetsstriden är viktig när silverförsöket körs över 1.640 meter. 4 Gustafson är snabb ut och har tidigare visat att han duger på lördagarna i Sverige, men han har inte startat sedan i oktober och är svårbedömd. Björn Goop lär ladda vad som går med 5 Only One Winner. 1 Sevilla ser ut inte som någon typisk sprinter, men hästen är obesegrad efter två försök över 1.640 meter. Han skulle ha startat i Kalmar under midsommarhelgen, men ströks för feber. 10 Man at Work har toppform och går snart ur silverdivisionen.

V75-4

Finalen i Wången Cup avgörs med 15 hästar och det är inte ovanligt att det skräller. 2013 toppade 106-oddsaren Lady Lee med Oskar Kylin-Blom och förra året vann Fantasia Sisu, som delade ut 12 gånger pengarna i händerna på Pia Jakobsson. Här kommer många spelare gardera friskt och det behöver inte vara fel att ta ställning och gå på en idé här. Min förstatanke är 8 Edrica, som är kvick ut och kommer med formen i zenit.

V75-5

6 Hossiana Boko står perfekt inne penningmässigt och gynnas av att bara möta ston. Från ledningen blir hon svår att knäcka, men det finns även frågetecken. Hon galopperade som slagen i bronsfinalen förra helgen och provar lång distans för första gången. 12 Princess S.W. duger trots sämsta läget.

V75-6

3 Velvet Gio var urtapper i Jämtlands Stora Pris och är mitt förstaval. I Östersund var 6 Cyber Lane inte som bäst, men hemmaplan torde vara en fördel. 2 Very Kronos var också med i Jämtlands Stora Pris. Där fullföljde han mycket bra som trea och han följde upp med en fin spetsvinst på Solvalla. Nu är han anmäld barfota runt om. 8 Milligan’s School spurtade sylvasst i Rättvik senast, men läget?

V75-7

4 Ivory di Quattro knäckte 1 Velten Versailles från dödens senast, men åkte dit mot en smygkörd konkurrent. 5 Ingo vann med krafter kvar i Kalmar och hans chanser ökar markant om han kommer till ledningen på nytt. Pass upp för formkortet 6 Franklin Face! 3 Lord Flax och 7 Royal Navy Neo återkommer efter lång frånvaro. Det är trist att reglerna tillåter att hästarna får gå direkt ut i V75 utan att starta i ett ”vanligt” lopp först. På lördag kommer säkerligen omsättningen vara närmare 120 miljoner kronor och det är omöjligt för spelare att bedöma hästar som varit borta över sex månader. Totalt är det tre hästar inom V75-spelet på lördag som gör årsdebut; Lord Flax, Royal Navy Neo och Gustafson (V75-3).