Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Elephant besegrar Olifant

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Steen Juul vann storlopp idag i Danmark. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Steen Juul vann storlopp idag i Danmark. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Det är Solvalla och Jägersro som delar på kvällens V86-omgång. De mest bekanta hästarna dyker upp i de två avslutande avdelningarna då det körs snabblopp på båda banorna, men vi vågar inte spika i något av de loppen.

Istället går vi fullt ut på Peter Untersteiners Dreamgirl Hall (V86-4) som står på tur för seger och som nu ska vara sannolik ledarinnan i sitt lopp på Solvalla.

På Jägersro spikar vi Elephant (V86-5) som har en lämplig uppgift i lag med Steen Juul. Det jagar några dugliga hästar från tillägg, men vi tror inte att någon av dem är förmögen att nå ifatt.

Här kan du ta del av startlistorna i pdf-format till kvällens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så trycker du på denna länk.

Strykningar

Avd 2: 12 El Gumpert

Troliga och roliga

 • Dreamgirl Hall (V86-4) har gjort två bra lopp efter uppehållet och samlat ihop till en seger. Senast förlorade hon blott mot V75-aktuella Kantens Rose och här bedömer vi motståndet som enklare. Det ska vara god chans att Örjan Kihlström kan gasa till ledningen i första kurvan och därefter kan loppet vara över.
 • Elephant (V86-5) satt fast med rubbet sparat senast i ett stayerlopp på Lunden. De krafterna kan komma väl till hands denna gång då det är god chans att han håller upp ledningen och ska kunna dra på i ett jämnt, tufft tempo. Det är dugliga konkurrenter som jagar från tillägg, men vi tror ingen är bra nog för att hinna ifatt Elephant.
 • Kryptonite Hanover (V86-6) har verkligen lyft i de senaste loppen. Vid segern hann han fram trots en taskig inledning och senast avslutade han under 1.11 sista 800 meterna lite i skymundan utan att få med ett öre hem. Får han vettig draghjälp fram tills upploppet så kommer han ta många över spurtrakan.
 • Alone (V86-8) må möta eliten denna gång, men vi har ingen anledning att tro att han inte ska kunna hävda sig. Han såg jättebra ut då han vann senast på Romme efter en rejäl långspurt och känns hungrigare än flera av sina konkurrenter i detta lopp.

Betrodda som lever farligt

 • På pappret har Armour As (V86-1) en straffspark, men hästen har inte fungerat som allra bäst i de senaste starterna och det föreligger frågetecken för hästens formstatus. Det är möjligt att han bara vänder ut och in på det här motståndet, men just nu är han ingen spikkandidat för oss.
 • M.T.Odakota (V86-3) kommer förvisso från några positiva insatser i tuffare sällskap, men faktum kvarstår att hon är segerlös under 2020. Därtill blir det svårt för henne att nå ledningen i det här loppet och utifrån det känns favoriten sårbar i det här loppet.
 • Pastore Bob (V86-7) tror vi att det kommer bli mycket ”surr” om under dagen då det är sannolikt att han hittar till tät, men vi tror inte att det är så enkelt att han bara springer undan från den positionen. Wild Love är en kanonkonkurrent som ogärna ger sig i första taget och vi tycker att Pastore Bob känns överspelad.
 • Esprit Sisu (V86-8) har galopperat två starter i följd vilket egentligen inte är honom likt, men utifrån det faktum vågar vi inte hålla honom i handen här.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 21 OKTOBER

Avd 1: 1,2,9 (7,8)
Avd 2: 1,2,4,5,7,9,10,11 (8,6)
Avd 3: Samtliga hästar (11,9)
Avd 4: 6 Dreamgirl Hall (10,12)
Avd 5: 1 Elephant (10,7)
Avd 6: 1,3,4,6,10,12 (2,9)
Avd 7: 7,8 (9,10)
Avd 8: 3,4,6 (2,1)

9.504 rader / 2.376 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: En spik som åldras väl

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Anders Eriksson kör ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se
Anders Eriksson kör ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se

Skotvånget – eller ska vi kalla det för barfotaförbudet – är här och med den följer en ökad svårighetsgrad kring spelet i inledningsskedet.

Det har varit svårt att skönja en tydlig trend under de senaste åren hur han man som spelare ska hantera övergången, men givetvis är det klokt att i grundläget arbeta med hästar som är vana att tävla med skor på hovarna.

Så gör vi denna onsdagkväll då tävlingarna saxas mellan Bergsåker och Solvalla. På den förstnämnda banan körs bland annat en stofinal med 150.000 kronor till vinnaren. Ies Juvel (V86-5) kommer bli jättefavorit, men tillhör skaran som är van att tävla barfota så henne väljer vi att gardera.

Istället bankar vi Comes With Age (V86-6) som det bara måste vara dags för nu i en lämplig omgivning samt Havana Boko (V86-8) som går ner i klass.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Huddlestone (V86-1) var etta och tvåa på Bergsåker i december i fjol och har inga som helst problem med att tävla med skor på hovarna. Hans senaste insatser har lovat mer och han känns väl lite spelad i det här loppet.
 • Issiah (V86-4) sköt till riktigt vasst på skor efter sen lucka näst senast och känns mindre missgynnad än flera av sina konkurrenter över att behöva tävla med just skor denna gång. Packas han in i ryggar och får spara speeden kan vi absolut se honom överraska i det här loppet.
 • Comes With Age (V86-6) var trea I Kriteriekvalet I september och galopperade därefter som fastlåst i ett Breeders Crown-försök i Örebro med sparade krafter. Det hade han även över målgången senast på Bergsåker, men nu bör det åter vara läge för att låta honom löpa ut och visa vad han har i tanken. Med värsta utmanarna på bakspår så kittlar det rejält med Comes With Age så vi testar och går fullt ut på honom.
 • Havana Boko (V86-8) var tapper dödenstvåa bakom Brenda Grif på Färjestad i oktober, men fick sedan ett väl tufft lopp i STL-sammanhang gången därpå. Senast var hon tillbaka i ett mer vardagsbetonat sällskap och då vann hon lätt från tät. Det här loppet har svag bredd och Carl Johan Jepson brukar kunna reda ut det taktiska fint när han sitter bakom en bra häst i skral omgivning.

Betrodda som lever farligt

 • Nyhet (V86-1) tävlade med skor senast i Östersund och gick sig väl trött då även om han fick lägga en speed mitt i loppet. Även om vi håller honom som spetsfavorit i det här loppet så känns inte han som en given vinnare utan här rekommenderar vi gardering.
 • Jacoby Keeper (V86-3) är bara tre år gammal, ska ut över lång distans mot äldre hästar och är därtill ingen raket från start. Det är fullt möjligt att han är fältets bästa häst, men uppgiften är inte enkel på något vis utan som klar favorit känns det given att strecka på en hel del bakom honom.
 • Normalt sett ska Ies Juvel (V86-5) vara fullständigt överlägsen i stofinalen, men nu ska hon tävla med skor runt om för första gången sedan den 20 mars i fjol och då kittlar det att försöka fälla henne som storfavorit. Det är möjligt att vi biter oss i svansen, men vi känner oss manade att göra ett försök.
 • Heading Reference och Donners Am (V86-7) garderar vi inte på grund av skotvånget utan här handlar det mer om att de har en uppgift framför sig som inte är helt enkel. De kan göra topplopp, men ändå inte nå fram till några dugliga hästar som står med bra framspår eller få se sig nerspurtade av en konkurrent som följt med i rygg. Givna bud, men här finns det fler som gör upp!
Fakta

V86-FÖRSLAGET 2 DECEMBER

Avd 1: 1,3,6,7,8,10 (9,4)
Avd 2: 2,5 (1,10)
Avd 3: 2,4,10,11,12 (9,5)
Avd 4: 1,2,4,5,6,8,10,11,12 (9,7)
Avd 5: 1,3,10 (12,9)
Avd 6: 6 Comes With Age (10,4)
Avd 7: 1,2,3,9,10,12 (7,4)
Avd 8: 11 Havana Boko (8,7)

9.720 rader / 2.430 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Skofrågan lördagens utmaning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Skor på är det som gäller på lördag när barfotaförbudet gjort entré. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Skor på är det som gäller på lördag när barfotaförbudet gjort entré. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

En fråga kommer snurra veckan lång inför veckans V75-omgång.
– Skor på nu, hur påverkar det hästen?

Och det är givetvis med rätta som den kommer att ställas. Övergången från barfota till skotvånget är alltid svår att hantera som spelare och någon given linje hur den ska hanteras finns inte.
Det är väldigt individuellt helt enkelt, men måhända kanske man kan säga att den där hästen som inte riktigt visat toppform i de senaste starterna och nu därtill tvingas tävla med skor sällan brukar ta ett steg framåt.

Omgången ser som så ofta när Åby arrangerar V75 riktigt intressant ut och Legolas Minne (V75-5) – veckans Gulddivision – blev sportsligt mycket stark med några oväntade namn i startlistan.

Här kan du ta del av lördagens listor till Åby.

Avd 1 – klass I, 1.640 meter autostart

Det inledande klass I-försöket känns lurigt. Redneck Woodland var fantastiskt bra vid segern näst senast på topptid. Han är en av hästarna i fältet som känns minst missgynnad av att tävla med skor på hovarna. Invändige Spartak Face kommer med bevisad form och drog vinstlotten i spårtombolan. Han hade bakspår senast på V75 och det här ser betydligt mer passande ut. Astronascente Zac är en duktig sprinter som fått ett lopp i kroppen. Han är van att tävla med skor på hovarna och känns också tidigt i det här loppet. Där bakom? Nej, bara öppet och här kan det verkligen komma att krävas bred gardering.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

Kantens Rose har radat segrar i Robert Berghs regi och övertygat. Hon brukar bara tävla barfota fram och känns inte så missgynnad av skotvånget. Eye on the Hill har tagit tre raka segrar och utvecklas hela tiden. Peter Untersteiners häst ställs inför en annan typ av prövning denna gång mot äldre toppar, men måste räknas tidigt. Laleh Pellini galopperade i Bollnäs i torsdags, men tar snabbt omtag. Hon känns intressant liksom Alhambra Mail som stod för en strålande comeback i onsdags och som presterade jättebra på skor förra vintern.

Avd 3 – Treåringslopp, 2.140 meter autostart

Ett kul treåringslopp för springare som är på väg uppåt. King Schermer presenterade sig för den svenska publiken vid segern på Jägersro och var jättebra vid den efterföljande segern i Mons (inte Wolvega som det felaktigt anges i programunderlaget). Då handlade det om nederländska Breeders Crown och lite halvljummen bredd på motståndet så nu ställs han inför en tuffare prövning. Piccadilly var bra vid segern på Jägersro, men svek vid senaste besöket på Åby. Han  fick pusta efter det och var fin vid comebacksegern i Hamburg. Lucifer Sam är kanske ingen superstjärna, men han går bra för jämnan och kan få rena drömloppet här från innerspår. Borups Umami har tänt till å det grövsta på barfotabalans och känns extremt svårbedömd nu när det blir skor igen.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter voltstart

Klass II-loppet innehåller två riktigt spännande hästar för klassen. Behind Bars tror vi är ”hur bra som helst” för klassen. Han tappade dock travet i slutkurvan senast och nu när han startar förhållandevis tätt så blir det lite frågetecken. Håller han ihop travet och presterar normalt tror vi att han vinner. Ol Dono Lengai vann i Halmstad i oktober och visade då att han är riktigt bra för det här sammanhanget. Att besegra Behind Bars från bakspår kan dock bli bekymmersamt. Stepping Moneyboy är distansgynnad, men riskerar att tappa från start. Skulle någon eller rentav båda favoriterna komma bort så är han en av många där bakom som är med och gör upp om segern.

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Legolas Minne blev ett topplopp trots att skotvånget gjort entré. Very Kronos var grym i lördags och har tidigare klarat av att starta tätt. Körs han offensivt och det är full tävling som gäller så blir han oerhört svårslagen. Disco Volante var tillbaka med besked senast på Solvalla då han vann på 1.10,1 åkandes. Har han sin dag igen och vinner starten vilket känns sannolikt från innerspår så blir han väldigt tuff att passera. Nadal Broline såg fin ut i kvalet och tycks vara vettigt grundtränad, men därifrån till att kliva ut och städa av de här konkurrenterna är det ett ganska stort steg. Västerbo Exact var jättebra på Jägersro, men här ser konkurrensen betydligt tuffare ut.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Beartime var bra som bronstvåa i fredags på Solvalla. Det här ser ut att vara ett jämnt och öppet lopp, men på läge och visad form får han gälla som vår tidiga förstahäst. He’s Marvelous har kommit igång jättefint i höst. Nu står han med innerspår vilket kan bli stressigt. Speedy Tilly gick jättebra från svårt läge i lördags, men frågan är hur han hanterar täta starter. Admiral Knick har ett bökigt utgångsläge, men känns ändå intressant. Hästen är härdad i norska årgångslopp och brukar snarast lyfta ju tuffare gäng han möter. Zaffiro Jet är en intressant springare, men frågan är om han verkligen räcker till här från spår tolv.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Normalt sett ska Vikens High Yield ha god segerchans i det här loppet, men frågan är hur han kommer prestera med skor runt om på hovarna. Konkurrens saknas dessutom inte och vi tror inte att han kommer få något gratis med den färske silvervinnaren Night Brodde på insidan. Azimut var vi besvikna på senast på Jägersro. Det var inte alls en prestation i nivå med vad vi hade förväntat oss, men ett varv till kan absolut passa honom bättre. Zio Tom Jet passar som allra bäst i tuffa lopp när han får följa med i högt tempo. Innerspår blev bästa tänkbara och det kittlar lite med honom i det här loppet som sannolikt ”ospelad”…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Ett trovärdigt avtal

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Peter Untersteiner sitter bakom ett av våra två singelstreck. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Peter Untersteiner sitter bakom ett av våra två singelstreck. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Det är dags för STL-finaler på Solvalla denna lördag vilka därtill är kryddade med en final i Stoeliten. Det sistnämnda är nytt för året och bjuder på en segerpremie på 300.000 kronor till vinnaren.

Trots det så har bara nio hästar anmälts och lite tunt intresse är det även i Diamantstofinalen där bara elva damer drabbar samman.

Klassen på loppen är dock riktigt hög och det är måhända just det faktum som skrämt bort en och annan. Man kan ha bedömt det omöjligt att plocka fina pengar mot så starka toppar redan på förhand.

Vi spelar för ovanlighetens skull bara med en spik. Global Agreement (V75-2) kommer bli omgångens största favorit och sådan är det alltid kittlande att gardera, men vi kan inte förneka att det ser ut som goda möjligheter för honom att spåra hela vägen.

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer den denna länk.

Avd 1 – Stoeliten, final, 2.140 meter autostart

 • Merparten av hästarna i det här loppet möttes i Eskilstuna för tre veckor sedan. Då galopperade Hevin Boko under anfall halvvarvet före mål, men såg på intet vis trött ut i det skedet. Hon vann SM för ston gången innan på ett mycket övertygande vis och höll dessförinnan storstilat från dödens. Hon har haft helt rätt kurva under årets andra halva och får vårt tips.
 • Mellby Free var vi en smula besvikna på senast då hon fick se sig nerspurtan av Dear Friend trots att hon fick varva på 1.15 och kom till två varv på 1.16. Det är möjligt att hon inte tycker om 2.640 meter lika mycket längre och är mer gynnad av denna distans, men med två insatser i följd som lämnat en del övrigt att önska får hon stå tillbaka i tipset trots att hon är den sannolika ledarinnan.
 • Wild Love hade en närmast omöjlig uppgift framför sig i Müllers Memorial, men avslutade strålande till femteplatsen. Hon är i absolut toppslag och var tvåa bakom Hevin Boko i SM för ston i oktober.
 • Tessy d’Ete sköt till vasst på Sundbyholm när hon väl fick chansen. Det är lite för långt mellan hennes segrar nuförtiden, men det bedömer vi främst ha berott på att hon hamnat lite för illa till i loppen. Med bättre klaff här duger hon fint.
 • Racing Brodda sändes fram till dödens senast och det blev för tufft. Nu får sannolikt anfalla bakifrån istället och det känns mer passande i såhär tuff omgivning.

Rank:

A: 2-3-4 B: 5-9-6 C: 8-7-1

Spetsstriden: Mellby Free ska inte ha problem att hålla ut Dear Friend. Den sistnämnda kan dessutom få svårare att hitta ner i rygg då I Love Paris står med innerspår och öppnar snabbt.

Avd 2 – Klass II, final, 2.140 meter autostart

 • Global Agreement har övertygat något oerhört under hösten och stått för prestationer som räcker i både en- och en två klasser högre än vad han befinner sig i just nu. Hästen har öppnat jättebra bakom bilen varje gång han har haft framspår och ska normalt sett kunna ta hand om ledningen även här. Hotet vi kan se är om Rutger B.L. får en växel till vad det gäller startsnabbhet om han utrustas med jänkarvagn, men annars bör det normalt sett vara spets och slut för Global Agreement.
 • Amorcer Levallo fick tillbringa hela slutvarvet i tredjespår senast och höll storstilat till andraplatsen bakom Pappajonnys Ilse. Han hade stått för starka insatser i vardagssammanhang dessförinnan, men nu kom det definitiva beskedet att han även gör sig gällande i STL-lopp. Skulle Global Agreement förlora så lär det sannolikt bero på att han blir snuvad på tät eller att loppet körs i för högt tempo och då kan Amorcer Levallo kliva in i matchen.
 • Nairajah spurtade bra bakom Global Agreement i Gävle, men var långt efter vinnaren. Han lyckades besegra samma häst på Solvalla gången innan, men då gick han i ledningen och dit når han knappast nu.
 • Global Above All fick ta upp jakten från sjätte utvändigt på Sundbyholm och höll med tanke på det riktigt bra som trea efter ett tungt slutvarv. Han lyfter hela tiden och är under spännande utveckling.
 • One Kind of Art besegrade Prime Lini i Skellefteå, men det är sju veckor sedan och formstatusen blir per automatik svårbedömd. Denna gång körs One Kind of Art av Björn Goop för första gången.

Rank:

A: 1 B: 4-5-3-8-11-7 C: 2-12-10-6-9

Spetsstriden: Global Agreement frontade från innerspår för fyra starter sedan och ska normalt sett inte ha några problem att hålla upp ledningen. Det enda riktiga hotet som vi kan skönja är Rutger B.L. som körs av ”skickarkusken” Carl Johan Jepson och som kan komma att utrustas med jänkarvagn denna gång.

Avd 3 – Bronsdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Cab Lane har ett brett register. Hästen har en seger samt en andraplats i detta meeting efter att attackerat bakifrån och följde därtill upp med en spetsseger senast på Solvalla i genrepet. Han har vunnit tio av karriärens 20 starter och skulle han komma till tät utan att det kostar för mycket även denna gång så blir han svårslagen.
 • Vi tycker dock att finns flera riktigt bra konkurrenter och vågar inte singelstrecka. Born Unicorn var tvåa bakom Cab Lane senast och det kändes inte som man riktigt maxade hästen den dagen utan snarare tog det som en ögonöppnare inför detta lopp. Han såg jättefin ut vid segern i Gävle gången innan och visade då att han fortfarande har mod nog för att gå den tunga vägen.
 • Farlander Am tävlade med punktering näst senast på Jägersro och höll utifrån det storstilat. Han vann sitt bronsförsök på ett övertygande vis trots en tuff resa och ingenting tyder på att hästen är på retur.
 • Van Gogh Z.S. var tapper dödenstvåa bakom Cab Lane i Örebro och vann därefter enkelt från tät på Romme. Han verkar fungera bäst med offensiva upplägg, men får svårt att hitta till tät och från dödens vinner man inte en bronsfinal på beställning.
 • Cargo Door gynnades av det höga tempot senast, men såg jättefin ut då han avgjorde på topptiden 1.10,1a/1.640 meter. Vi tippar på att man spetsar och släpper och vågar inte räkna bort honom helt i nuvarande slag.

Rank:

A: 4-8-3 B: 7-1-2 C: 5-9-11-6-10-12

Spetsstriden: Cargo Door tar sannolikt ledningen om kusken vill, men frågan är om man inte vill släppa i så här tuff omgivning. Det kan bli svårt för Farlander Am att hålla ut Cab Lane.

Avd 4 – Diamantstoet, final, 2.140 meter voltstart

 • Chicarita övertygade stort vid segern på Sundbyholm senast och blir sannerligen inte lätt för de övriga att plocka in tillägg på om hon är lika bra på nytt. Det ska dock sägas att hon den dagen kunde inleda första varvet i relativt lugnt tempo och skulle det nu bli en annan körning i loppet och det blir jämnare fart så står hon inför en lite annan typ av utmaning. Visst ska hon ha god segerchans, men vi vågar inte spika.
 • Stallkamraten Dixie Brick kördes relativt passivt senast i Örebro, men avslutade jättebra som trea bakom Activated och Tessy d’Ete. Gången innan klämde hon i med ett 1.10-varv vid segern på Solvalla över 2.640 meter och det känns som att Dixie Brick är tillbaka med besked och nu åter tävlar på den höga nivå som hon höll under delar av fjolåret. Kan Örjan Kihlström sätta henne i rygg här och inte behöver lägga speeden för tidigt är hon jätteintressant.
 • Activated löste en sådan här uppgift näst senast i Örebro, men blev därefter tempotorsk på Sundbyholm. Hon gynnas av att det inte blev fullt fält i det här loppet, men det känns som det är mer ”påställt” på hästarna som hon ska hämta in tillägg på denna gång och utifrån det perspektivet så får hon nöja sig med att spela tredjefiolen i vår rank.
 • Velegance fick långt fram senast på Jägersro, men avslutade riktigt stark och visade precis som i starten innan i Örebro toppform.
 • Make More Cider är väldigt jämn och nyttig. Hon bör åtminstone kunna få vinnarhålet här, men det kan bli svårt att förvalta det till att hon ska ta sig förbi topparna över upploppet.

Rank:

A: 4-6-11 B: 8-1-10-2 C: 3-7-9-5

Spetsstriden: Make More Cider är snabb iväg och skulle Chicharita få problem med fjärdespår och galoppera så tror vi att Johan Untersteiner testar och kör i ledningen.

Avd 5 – Silverdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Seismic Wave känns överkvalficerad för silversammanhang, men likväl väljer vi att gardera honom i det här loppet. Det handlar ingenting om att vi haft synpunkter på hans senaste insatser utan tvärtom har han gått jättebra i de loppen och sett fin ut från både tät och bakifrån. Nu är det dock ett åttondespår som han brottas med och det krävs så lite i de här sammanhangen för att det ska bli en extra kurva i tredjespår. Därtill så möter han en riktigt bra konkurrent som vi inte gärna vill lämna utanför systemet.
 • Det handlar givetvis om Vagabond Bi som slutade femma i Sundsvall Open Trot och som till och med ser ut att gått framåt av att möta eliten. Han var strålande bra vid segern i Walter Lundbergs Memorial, följde upp med triumf i silverdivisionen i Gävle och gick starkt även senast som tvåa bakom Sir Henry P.Hill. Ulf Ohlsson såg inte ut att vilja överanstränga hästen den dagen, men Vagabond Bi fullföljde starkt via underkant 1.09 sista 800 meterna. Han är så pass bra att han kan utmana Seismic Wave om den sistnämnde får en tuff inledning och Vagabond Bi sitter någorlunda tätt inpå in mot upploppet.
 • Coogan fick småpress i ledningen senast på Sundbyholm och höll helt okej som fyra. Hästen är startsnabb och slutade tål i den senaste silverdivisionsfinalen.
 • Dragster kan också lägga iväg bra, men det känns tufft för honom att hålla ut Coogan från start. Han har funnit en hysterisk höstform och är med och slåss om tätplatserna även här.
 • Sir Henry P.Hill har en hög högstanivå, men varvar det med några insatser av medelkaraktär. Rikard N Skoglund är inte rädd för att lägga några fingrar emellan, men hästen är inte särskilt startsnabb så sjundespår riskerar att bli en bekymmersam utgångsposition för sjuåringen.

Rank:

A: 8-10 B: 4-2-7-3 C: 6-1-11-5-9-12

Spetsstriden: Coogan är rask iväg, men det krävs nog att Dom Perignon släpper täten för att det ska räcka till att nå tätpositionen. Dragster kan också öppna bra och aspirerar på en framskjuten placering direkt.

Avd 6 – Silverhästen, 2.140 meter autostart

 • Very Kronos har stabiliserat sig och gör inget annat än topplopp för jämnan. Han höll otroligt tappert från dödens i C.L.Müllers Memorial och följde upp det med en enkel spetstriumf på Romme. Från bakspår i autostart har hästen tre segrar och en andraplats på sex försök. Vid blott ett tillfälle har han galopperat. Observera att Very Kronos är anmäld att tävla med barfota runt om nu på nytt, men att det kan bli skor på om banan är tveksam. Hästen siktas nämligen mot start på Vincennes i december och man vill ogärna slita på hovarna.
 • Cyber Lane kan få svårt att komma till ledningen här, men han är inte beroende av den positionen. Sjuåringen tävlade med skor senast på Lunden och gjorde en mycket bra insats som tvåa bakom smygkörde Sevilla. Nu blir det skoryck på nytt och Cyber Lane har likt Very Kronos tävlat på en så hög nivå hela hösten att han måste räknas här också. Dessutom är chansen på ledningen dog sedan From The Mines tvingats strykas.
 • Zarenne Fas satt fast med sparade krafter senast på Sundbyholm och vann dessförinnan gulddivisionen i Örebro efter ett fått spara speed fram tills upploppet. Lyckas Magnus A Djuse packa in hästen i fältet på nytt och ge honom ett rygglopp så går ingen säker för Zarenne Fas över spurtrakan.

Rank:

A: 9-4-5 B: 10-1-7 C: 11-6-12-2-8

Spetsstriden: Efter strykningen av From the Mine ligger vägen till spets öppen för Cyber Lane.

Avd 7 – Klass I, final, 2.140 meter autostart

 • Dwayne Zet blev en smula hetsig i ledningen senast i Eskilstuna och med tanke på det så var det strongt gjort att hålla hela vägen. Han var ute i ett stentufft Breeders Crown-lopp gången innan och fick gå i andraspår hela vägen den gången, men höll med tanke på det starkt till sjätteplatsen bakom bland annat Hail Mary. Vi påminner om att hästen var trea i sitt derbykval i augusti utvändigt om Power och blir inte överraskade om han bara visar sig vara bäst i det här loppet.
 • Royce Rolls fick ett småtufft lopp senast på Jägersro, men hade inga problem att lösa uppgiften likväl. Vi vill inte ta något ifrån hästen, men det känns inte som att de två klass I-försök han har varit ute i detta meeting har varit de allra mest klassiga. Nu hårdnar konkurrensen, men som sannolik spetshäst är han likväl en given utmanare och tänkbar vinnare.
 • Västerbo Pokerface förlorade överraskande senast mot Young King. Vi har sett förut här hästar kan ”dippa” något i genrepet inför STL-finaler och tar inte sådär jättehårt på den saken samtidigt som han fick se sig passerad av en för dagen riktigt bra vinnare. Det kan vara farligt att döma hästen på den insatsen och vi räknar med att han gör ett bra lopp här.
 • Speedy Tilly var strålande bra i Gävle och för oss är vår stora varning i loppet.
 • Algot Zonett har visat toppform på sistone. Nu aviseras det skoryck på alla fyra hovar och det återstår att se om han är. mogen för den saken nu. Algot Zonett har testats barfota runt om två gånger tidigare, men vid båda tillfällena har det slutat med galopp och diskvalifikation.

Rank:

A: 5 B: 3-9-12-7-1-6-10-4 C: 8-11-2

Spetsstriden: Royce Rolls är rask iväg och bör kunna ta sig förbi Mellby Granat. Dwayne Zet lägger iväg bra, men kommer knappast förbi av egen kraft. Vi tror dock att han blir avlöst då det finns hästar i loppet som behöver köras på styrka.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 28 NOVEMBER

Avd 1: 2,3,4,5,6,9 (8,7)
Avd 2: 1 Global Agreement (4,5)
Avd 3: 1,2,3,4,7,8 (5,9)
Avd 4: 4,6,8,11 (1,10)
Avd 5: 8,10 (4,2)
Avd 6: 4,5,9 (10,1)
Avd 7: 1,3,5,7,9,12 (6,10)

5.184 rader / 2.592 kronor

Expandera