Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: En smygare och en tuffing

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh tränar en av våra två V86-spikar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Robert Bergh tränar en av våra två V86-spikar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Revanschens stund är kommen. Ja, Kriterie- och Oaksrevanschen alltså. Kvällens sportsliga höjdpunkter hämtas tveklöst från Solvalla då de två loppen för treåringar innehåller flera spännande hästar.

Mest ser vi fram emot duellen i V86-avslutningen. De forna stallkamraterna Önas Prince och Revelation drabbar samman i Kriterierevanschen och denna gång tror vi att det är fördel för den sistnämnde.

Inte för att vi kan påstå att han lyft och blivit en bättre häst i sina nya regi utan kort och gott för att han steppar upp och tävlar barfota runt om kontra Önas Prince som ska tävla med skor. Det är möjligt att Önas Prince likväl reder ut uppgiften från tät, men vi bara måste ta chansen och få betalt på Revelation i det här loppet då han i skrivande stund är klart mindre spelad.

Här kan du ta del av dagens startlistor till Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så klickar du på denna länk.

Troliga och roliga

 • Joy Frances Boko (V86-2) höll jättebra utvändigt ledaren senast på Romme och har tidigare under året matchats i ganska tuffa omgivningar. Det är lite svårbedömt hur till vida hon kan hålla upp ledningen här, men det känns absolut inte livsnödvändigt. Vi ser henne lika gärna få ett rygglopp nu och då kan hon absolut speeda ner ett sådant här sällskap.
 • Madronjo (V86-6) känns inte så mycket sämre än favoriten Riptide R.D. som han mötte i senaste starten och bara var ett par längder efter. Det är uppenbart att hästen är i sitt livs form och den starka spurtaren bara måste räknas tidigt även denna gång.
 • Zio Tom Jet (V86-7) behöver ha det på ”sitt sätt” och spara speeden, men det vet Adrian Kolgjini som även kört honom tidigare om. För oss känns han högintressant i det här loppet det kryllar av rapporter om lugnt tränade hästar alternativt betrodda hästar med diffus form.
 • Revelation (V86-8) måste vi ta chansen och gå fullt ut på i Kriterierevanschen. Nu aviseras det barfota runt om vilket gör att han steppar upp balansmässigt till skillnad från favoriten Önas Prince. Revelations insats i Breeders Crown-finalen som femma var klart bra och bortsett från en tidigare nämnda konkurrenten så syns inte riktigt de allra främsta i kullen i det här loppet.

Betrodda som lever farligt

 • Det är absolut inget avslag som vi lämnar på Echelon (V86-3) på något vis, men han är klart bäst när han får ett rygglopp i draget och det är inte givet att det stämmer lika bra denna gång här han börjar lite längre ut bakom startbilsvingen. Hästen kan absolut vinna, men är väl stor favorit.
 • Samarritana (V86-4) är en ”late bloomer” som nu ska möta elitstona för andra gången. Hon har varit riktigt bra, men här är konkurrensen en annan och vi tycker att hon är väl hårt betrodd kontra faktisk vinstchans.
 • Alhambra Mail (V86-5) övertygade i våras, men i dagens comeback aviseras det skor runt om och det känns inte optimalt i en så här pass tuff omgivningarna. Topparna är bra och hon kan få svårt att runda samtliga konkurrenter från det tredje ledet.
 • Det är möjligt att vi hoppar i galen tunna, men när Önas Prince (V86-8) kommer från en sämre insats i Kriteriefinalen och nu ska tävla med skor runt om så väljer vi att chansa och gå på hans forna stallkamrat istället. Det skiljer så mycket på spelet i skrivande stund att Revelation helt enkelt känns så spelmässigt intressant att vi måste försöka få betalt på honom.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 25 NOVEMBER

Avd 1: 1,2,3,4,8 (5,7)
Avd 2: 1,3,5,6,7,9,10 (12,2)
Avd 3: 4,5,6,7 (11,3)
Avd 4: 1,2,3,5 (11,10)
Avd 5: 7,8 (9,4)
Avd 6: 1,3,4,7,8,9,11,12,13 (6,2)
Avd 7: 5 Zio Tom Jet (8,2)
Avd 8: 6 Revelation (2,11)

10.080 rader / 2.520 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Lördagsdisco i Bollnäs

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Är Disco Volante ensam på målfotot i lördagens lopp? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Är Disco Volante ensam på målfotot i lördagens lopp? Foto Simon Hagen/Sulkysport

Skrällarna duggade tätt på Jägersro i lördags och det är helt enkelt den årstiden då mindre krävs för att det ska kunna hända saker i loppen eller hästarna ska underprestera.

På förhand ser lördagens omgång mer överkomlig ut och vi landar i att spika två favoriter trots att det egentligen inte är ett helt önskvärt scenario.

Vi kan nämligen inte blunda för att såväl Bokli Rapp N.O. (V75-3) som Disco Volante (V75-4) har väldigt lämpliga uppgifter framför sig.

Ulf Ohsson får man andra ord en trivsam lördag i Bollnäs om vi är rätt ute!

Här kan du ta del av startlistorna till Bollnäs tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Merritt kom aldrig riktigt till i silverdebuten utan fick chansen först när det var på tok för sent. Han sköt till vass och allt tyder på att han kommer hävda sig lika bra i silverdivisionen som han har gjort i bronsklassen. Denna gång står han bättre till bakom bilen, det är upplagt för viss körning på insidan och med ett bra lopp fram tills slutkurvan blir han väldigt svår att stå emot för de övriga.
 • Remarkable Feet fick lägga en viss speed för att hitta till tät på Bergsåker. Han höll emot Algot Zonett tappert och föll med flaggan i topp. Segrarna duggar inte tätt, men hästen gör det bra för jämnan och skulle han hålla upp innerspåret nu över sprint så blir han svårpasserad.
 • Mr Clayton J.F. lär dock utmana med full kraft. Han höll ut Remarkable Feet senast på Bergsåker när han stod med spår på insidan och är så pass rask iväg att vi kan se honom ta sig förbi densamme även med spår på utsidan. Sexåringen är dock ingen hjälte när han körs i tät även om det är kort distans och vi tror att Erik Adielsson släpper ledningen.
 • Donners Am såg läcker ut som fastlåst senast i silverdivisionen. Frågan är om åttaåringen någonsin varit i bättre slag än vad han är just nu och vi tycker han är supertidig på det intryck han sänder.
 • Urgent Call är den som skulle kunna häxa för Remarkable Feet och Mr Clayton J.F. i spetskampen. Han har fått ett lopp i kroppen, spurtade bra den dagen och känns inte golvad från tät.

Rank:

A: 5-1-4 B: 3-2-11-8 C: 6-10-7-12-9

Spetsstriden: Underskatta inte Urgent Calls möjlighet att ta sig förbi Remarkable Feet och hålla ut Mr Clayton J.F. Skulle den sisntämnde komma förbi är det svårbedömt vem som är först fram och övertar.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Baula blir vårt tipsval i detta öppna och förhållandevis lågklassiga Diamantstoförsök. Hon fick jaga från sjätte utvändigt senast på Solvalla och övertygade så smått på oss då hon lyckades avgöra i spurten. Den startsnabbhet hon uppvisat har varit duglig utan att vara ”dunderexplosiv”, men vi tror att Örjan Kihlström kan få iväg henne så pass att han har bra chans att köra sig till tät i första kurvan.
 • Global Benefit fick också jaga från köposition i senaste starten, men hann fram i god tid. Hon har inlett lovande med tre segrar på fem starter, men vi kan inte blunda för det faktum att hon haft en tävlingspaus på drygt två månader. Därtill ska hon ta sig iväg från ett snävt utgångsläge vilket hon förvisso klarat av förut, men i en återkomst föreligger alltid en viss risk att hästarna är överladdade.
 • Lupin Håleryd tog dödens mitt i loppet senast på Bergsåker och höll bra som tvåa bakom Essie Gonzales. Den dagen var det i princip ”bara” den dagen att besegra vilket hon inte lyckades med och här tycker vi bredden på toppen är aningen vassare. I skrivande stund är hon favorit och det ställer vi oss tveksamma till.
 • She Is Cecilia är en rutinerad dam som hunnit med hela 82 starter. Faktum är att hon inte alls är så tokig som resultatraden antyder och med ett vettigt rygglopp är hon absolut skrällduglig.
 • Krakas sköt till rappt bakom Love You Sweden senast i Östersund när luckan väl kom. Hon stärks upp med Erik Adielsson i sulkyn denna gång vilket känns intressant.

Rank:

A: 7-4-15 B: 10-11-14-3-2-8-9-5 C: 13-6-1-12

Spetsstriden: Saphir C.D. bör ta ledningen initialt, men lär släppa om Baula öppnar vettigt från springspår. Vi tror att hästarna från de snäva spåren får svårt att utmana.

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 2.640 meter voltstart

 • Bokli Rapp N.O. har vunnit fem av tio starter i Daniel Redéns regi och framstår bara mer och mer som ”the real deal”. Hästen har stabiliserat sig och sedan i höstas är det bara en häst som besegrat honom. Då fick han ge vika mot en formtoppad Våler Nikolai vilket man verkligen inte behöver skämmas över. Genrepet i Gävle var helt till belåtenhet då han kördes till tät mitt i loppet och höll undan med lätthet. Utgångsläget här är passande liksom distansen och sitter han ”bara” någorlunda till ut på sista bortre långsidan tror vi att han brottar ner de här konkurrenterna.
 • Tekno Jerven kunde inte besegra Lome Storm i senaste starten, men gick ett starkt lopp som tvåa och var inte sämre än vad han varit i starterna innan. Nu blir det lite av ett elddop för femåringen, men han trivs över gällande distans och chanserna ökar markant om han skulle kunna forceras till tät någorlunda tidigt.
 • Vestpol Gladiator höll bra som trea senast i det lopp som Våler Nikolai gick segrande ur striden i. Skulle han få en bra start här och rentav vara före Tekno Jerven efter första kurvan kan vi se Örjan Kihlström försöka fullfölja mot tät i ett tidigt skede.
 • Emil Mollyn får en ny kusk bakom sig denna gång i form av Erik Adielsson. Han hade inga problem att vinna genrepet på Jarlsberg på en stark tidsnotering, men vi är lite tveksamma till hans distansförmåga. Hästen är segerlös över lång distans efter tre försök.
 • Guli Rubin gick en dunderupphämtning efter galopp senast på Bergsåker. Vi vet dock att det är en sak att springa fort efter galopp som ”jagare” än att prestera fullt ut i felfritt lopp och vill se honom leverera på samma vis åter innan vi riktigt köper honom rakt av.

Rank:

A: 11-4-6 B: 10-8-5-14 C: 9-3-13-7-1-2-12

Spetsstriden: G.G.Ojjdo tror vi frontar och släpper till Vestpol Gladiator om han kommer iväg bra och körs offensivt från sitt tillägg.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante lyckades Ulf Ohlsson kuppa sig till tät med mitt i loppet senast på Bergsåker. Hästen sprang ifrån sina konkurrenter väldigt enkelt i slutskedet och såg precis lika stark ut den dagen som han gjorde vid den fina upphämtningen i guldfinalen gången innan. Det mesta tyder på att han vinner starten här och därmed också loppet.
 • Sorbet gör intressant årsdebut. Fjolårets Elitloppstrea och Sundsvall Open Trot-tvåa har inte startat sedan slutet av augusti och är givetvis svårbedömd inför återkomsten som därtill tvingas ske på skor. Från det här utgångsläget kan Örjan Kihlström få svårt att undvika dödspositionen om han är någorlunda med från start och det blir svårt att plocka ner Disco Volante därifrån. Vi tror att han snarare siktar på att ”säkra in” en plats i Guldfinalen den 6 februari.
 • Coin Perdu galopperade 600 meter före mål under anfall på Bergsåker. Han har varit ifrån en dryg månad efter det och det ska bli spännande att se vad han kan leverera denna gång om han ser lika fin ut som han gjorde vid höstens segrar. Från vinnarhålet är han faktiskt inte helt golvad.
 • Antonio Trot hamnade snett på det initialt senast och fick backas ner i kön. Han gick ett bra lopp som trea därefter med ett tungt slutvarv, men den här uppgiften känns besvärlig med bakspår samtidigt som några av de bästa motståndarna har drömlägen.
 • Grainfield Aiden har bortsett från guldfinalen radat upp toppinsatser hela vintern, men även han känns bortlottad denna gång.

Rank:

A: 2 B: 7-1-11-8 C: 9-6-4-5-3-12-10

Spetsstriden: Disco Volante har god chans att fronta. Skulle någon av Västerbo Grosbois eller Target Kronos komma förbi tror vi ändå att de släpper till Disco Volante i skede två.

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Certainly har lyft undan för undan och kommer närmast från två riktigt plusbetonade insatser. Näst senast vann han från dödens och senast höll han riktigt bra från samma position, blott besegrad av en smygkörd konkurrent i form av Madame af Djurmyra. Det här loppet är lömskt och svårläst, men på visad form och med Jorma Kontio som kusk blir han vårt tipsval.
 • Power Blaster såg jättefin ut vid spetssegern på Eskilstuna, men felade direkt bakom bilen gången efter på Solvalla. Då hade han innerspår bakom bilen vilket blev stressigt och det kan vara mer gynnsamt för honom att börja längre ut bakom vingen. Hästen är inte sämre med ett rygglopp än från tät och känns klart intressant här.
 • Kontur besegrade Power Blaster i näst senaste starten i samband med att han avlade sitt maiden. Då öppnade han jättebra bakom bilen och såg riktigt fin ut när han fick springa på i tät. Senast satt han fast med gott om krafter sparade och de kan komma väl till hands nu om Tomas Pettersson avser att testa i tätpositionen.
 • Madame af Djupmyra avgjorde på ett övertygande vis i senaste starten när han fick spara speeden. Då besegrade han vår tipsetta i det här loppet och även om det blir svårare från bricka elva när han ska runda fält så utesluter vi inte att det kan gå vägen.
 • Freckless har tagit sina segrar i ganska enkla gäng och står inför en annan typ av utmaning här. Vi tycker dock inte att det här klass II-försöket är hur bra som helst utan det finns en chans att han kan hävda sig här också med rätt lopp.

Rank:

A: 9-6-2 B: 11-3-4-5-7-12 C: 1-10-8

Spetsstriden: Vi tror inte att Kiara C.Boko är rask nog för att hålla upp innerspåret. Skyndar sig initialt gör däremot Kontur och Freckless och vi säger fördel för den förstnämnde ur den duon.

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Danilo Brick blir vårt tipsval om än med viss tvekan i det här klass I-försöket. Han gick starkt i klassen i näst senaste starten då han likaså stod med bakspår, men bet i fint i spurten och tog in rejält på Gooner. Senast hamnade han för illa till för att ha chans i det loppet, men avslutningen lite i skymundan var det inget fel på. Danilo Brick kommer inte till dukat bord, men är en av tre hästar som vi tycker höjer sig över mängden.
 • Vicar fick göra allt grovjobb själv senast i klass II-finalen, men antog den utmaningen och krigade på hela vägen in till linjen som trea. Hästen har tuffat till sig undan för undan och skulle han få rygg på Danilo Brick de sista 800 meterna finns chansen att han avgör över upploppet.
 • Marcos Gallon tyckte vi kändes väldigt svårbedömd inför STL-debuten senast. Då fick han ett smyglopp och gick med full fart över mål som fyra. Med klaff från det stängda utgångsläget är han med i striden.
 • Grevin Sisu låg på friskt framme i täten senast, men orkade likväl hålla stången. Här är bredden på motståndet av betydligt bättre klass och vi väljer att stå över honom som hårt spelad.
 • Darlington har övertygat vid segrarna, men går likaså upp i klass. Han har ett snävt spår att brottas med och körs därtill av en för sammanhanget orutinerad kusk.

Rank:

A: 10-12-8 B: 3-5-6-7 C: 11-4-9-1-2

Spetsstriden: Grevin Sisu får skynda sig för att hålla ut springspårshästarna där vi bedömer Ara som den raskaste av de två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

 • Marschall Match har gjort tre raka V75-starter på svensk mark och levererat varje gång. Först satt han fast med rubbet sparat på Bergsåker och därefter har han tagit två raka spetssegrar på övertygande vis. Vi är helt inne på att den här hästen är något extra och tycker att han ska vara favorit från ett bra utgångsläge och med hygglig spetschans trots att konkurrensen är tuff.
 • Västerbo Pokerface var strålande bra vid finalsegern senast på Solvalla där han klämde i med ett slutvarv i 1.10-tempo. Då var det alltjämt tillåtet att tävla barfota och nu när skotvånget är här känner vi oss inte helt övertygade om att han kan prestera på samma höga nivå. Därför får han stå tillbaka i vårt tips.
 • Gooner var inte med på noterna senast när det var voltstart utan kastade sig i galopp direkt på kör. Han har öppnat bra bakom bilen tidigare, frontat såväl vid senaste STL-segern som från innerspår på Eskilstuna den 8 november, men nu när han är uppe i en högre klass är det en annan utmaning att spetsa från ett sådant här spår. Det faktum att han kommer från en galopp oroar därtill en aning.
 • Mas Capacity har två insatser bakom sig nu som lämnar en del frågetecken. Backar vi bandet till höstens segrar övertygade han stort och kapacitetsmässigt behöver han inte stå bakom de tidigare nämnda.
 • Royal T.N. går bra varje gång och det känns som att han har samlat ihop till en seger i ett sådant här sammanhang också.

Rank:

A: 2-7-1 B: 4-3-8 C: 6-12-9-11-10-5

Spetsstriden: Gooner skulle kunna stressa upp sig från det så luriga innerspåret bakom bilen även om han frontar därifrån tidigare. Vi blir inte överraskade om Marschall Match tar sig förbi direkt.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 23 JANUARI

Avd 1: 1,2,3,4,5,11 (8,6)
Avd 2: 2,3,4,5,7,8,9,10,11,14,15 (13,6)
Avd 3: 11 Bokli Rapp N.O. (4,6)
Avd 4: 2 Disco Volante (7,1)
Avd 5: 2,3,4,6,9,11 (5,7)
Avd 6: 8,10,12 (3,5)
Avd 7: 1,2,4,7 (3,8)

4.752 rader / 2.376 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Mer beslutsam nu?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Global Undecided vid seger på Åby 2019. Är han lika överlägsen i kväll? Foto: Simon Hagen/Sulkysport.se
Global Undecided vid seger på Åby 2019. Är han lika överlägsen i kväll? Foto: Simon Hagen/Sulkysport.se

Nytt för denna onsdag är att vårt spelförslag är ett reducerat system med hjälp av utgångar. På ATG.se finner du dessa enkelt när du klickar på V86 och därefter tar en titt i överkant på den lila raden där du kan se alternativet reducerat.

Vi väljer som nämnt att spela med utgångshästar och kräver att minst två av våra fyra utgångshästar måste vinna.

Något som ställer krav på oss givetvis, men studsar det rätt har vi väldigt fint garderat i loppen och tål riktiga överraskningar.

Just denna onsdag känns det extra passande att välja denna spelvariant då vi bara finner en spik som vi tror helhjärtat på och det i övrigt går att finna frågetecken på flera av favoriterna.

Här kan du ta del av startlistorna till onsdagens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Demon Ima (V86-1) kommer bli brakfavorit i V86-inledningen och det går säkert att tycka att han blir väl stor favorit. Vi håller dock den här hästen som alldeles för bra för den klass han tävlar i just nu och tycker därtill inte att motståndet är det allra värsta. Visst har Baron Frontline och Mystic Mom bra form, men vi är tveksamma till om bra form är tillräckligt för att kunna stå emot Demon Ima.
 • Det känns som att Beluga West (V86-3) är med i varje stolopp av någorlunda dignitet i sydvästra Sverige och alltid är trea, fyra eller femma. Varför ska hon då vinna nu? Ja, det känns dels som att detta motstånd är något svalare än de hon tävlat i på sistone, distansen kan väcka upp henne och i det här lilla fältet kan hon sitta bra till när det är dags att spurta. Vi testar henne som utgångshäst.
 • Global Undecided (V86-6) stod för ett par starka insatser i höstas, men föll ifrån i senaste starten på Bergsåker även om han fick ett tufft lopp. Han är inte enkel att räkna på, men att han har en högstanivå som normalt sett avgör det här loppet råder ingen tvivel om. Är han tillbaka i någorlunda slag nu så ska han ha toppchans här och han passar oss fint att nyttja som utgångshäst.
 • Cosmic Photo (V86-7) tänker vi inte utmåla som en superstjärna på något vis, men han är startsnabb och har god chans på spets eller vinnarhålet. Nu återkommer hästen efter en kort paus och det ser vi bara positivt på. Utifrån hans chans att nå någon av de nämna positionerna känns han som en bra utgångshäst.
 • Janis Joplin Boko (V86-8) såg jättestark ut som fastlåst senast på Solvalla efter den inledande galoppen. Skulle hon hitta till tät den här gången är det kittlande att se om hon kan stå emot för hennes maxnivå är så pass duglig att hon känns alldeles för lite spelad i loppet.

Läs även: Inför V86 – En briljant vinnare?

Betrodda som lever farligt

 • Blaze Kronos (V86-2) är ett löfte som hade en fin treåringssäsong med fyra segrar på sju starter. Hon är helt klart en plusvariant, men det kan bli en resa utvändigt ledaren denna gång och då känns det inte givet att hon bara vinner. En given häst att gardera.
 • Vi var en smula besvikna på Electrical Storm (V86-6) i senaste starten. Han fick ett bra lopp i draget och borde kunnat ge Algot Zonett en riktig match om segern. Den här distansen talar till hans fördel, men med senaste insatsen på näthinnan är han bara en av flera med chans i våra ögon.
 • Matilda Cash (V86-8) var duktig senast på Solvalla då hon avgjorde via 1.11,5 sista varvet. Nu tycker vi att motståndet ser ut att vara lite tuffare och det är stor chans att några starka kort sitter tätt intill henne när det är dags för upplopp. Då är det inte alls givet för oss att hon bara är den som är starkast över spurtrakan.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 20 JANUARI

Avd 1: 10 Demon Ima (6,7)
Avd 2: 2,3,6 (5,4)
Avd 3: U-häst: 2 Övriga: 1,3,4,5,6,7,8
Avd 4: 2,6 (5,9)
Avd 5: 1,7,8,9 (4,10)
Avd 6: U-häst: 8 Övriga: 2,6,7,9,10
Avd 7: U-häst: 5 Övriga: 1,6,8,9,10,11
Avd 8: U-häst: 5 Övriga: 1,2,3,4,6,9,10,11,12

Systemram: 80.640 rader reducerat till 7.128 rader via alternativet Reducerat på ATG.se.
Krav: 2-4 U-hästar måste vinna.
Kostnad: 1.782 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Topphästar tillbaka

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sorbet är tillbaka i Bollnäs. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Sorbet är tillbaka i Bollnäs. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

Efter lördagens närmast omöjliga rad på Jägersro ser det vid en första anblick lite mer överkomligt ut i Bollnäs.

Vi blir överraskade om utdelningen skenar iväg på samma sätt för flera av favoriterna har lottats till bra utgångslägen och i några lopp känns därtill favoritobjekten för starka för att det ska vara riktigt sannolikt att det studsar iväg ordentligt.

Ulf Ohlsson sitter bakom två sannolika favoriter som har fått just bästa tänkbara utgångslägen. Såväl Disco Volante (V75-4) som Marschall Match (V75-7) har spår två bakom bilen och det ligger nära till hands att tro att Ohlsson åtminstone vinner med en av dem.

Därtill kör han Bokli Rapp N.O. (V75-3) i kallblodsdivisionen som mycket väl kan bli favorit så Ohlsson känns helt klart som lördagens nyckelkusk inom V75-spelet.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Bollnäs.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Markera de fem första hästarna och bläddra! Ja, så känns det faktiskt lite när man kastar en första blick mot inledningen. Av de fem så möttes fyra i senaste starten på Bergsåker. Då var det Remarkable Feet som var först i mål som tvåa bakom Algot Zonett. Han övertog ledningen av Mr Clayton J.F. den gången som därefter satt fast som trea och jag undrar om Erik Adielsson verkligen vill lämna ifrån sig taktpinnen denna gång om han lyckas snuva Remarkable Feet på spets? Däremellan finns en rask häst i form av Urgent Call som dessutom var positiv i senaste starten så inledningen är inte given. Donners Am gick klart positivt senast och mest av allt tror jag på Meritt som avslutade sylvasst i skymundan på Bergsåker och som tidigare vunnit STL-lopp över sprint på en 1.10-tid. Han går lika bra med skor som utan vilket givetvis är ett stort plus.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Som så ofta är Diamantstoförsöket lurigt vid en första anblick. Global Benefit som inlett karriären med tre segrar på fem starter skulle ha startat på annandag jul, men ströks då på grund av svullen kota. Därmed kommer hon till denna start med en elva veckor lång period utan genomkörare och det är självklart svårbedömt hur det kommer påverka Mattias Djuses sto. Spontant känns det givet att gardera henne och loppet innehåller flera formkort. Bearfire känns inte nödvändigtvis som en STL-vinnare, men har gett ett positivt intryck i januaristarterna. Love You Sweden har lyft flera snäpp och bakom henne satt Krakas fast med gott om krafter senast i Östersund. Lupin Håleryd tar många i spurten med rätt klaff och hamnar Baula vettigt till från springspår är hon också en faktor. Öppet!

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 2.640 meter voltstart

Tre hästar höjer sig över mängden i kallblodsloppet. Tekno Jerven har startat på under hösten och början av vintern. Han förlorade lite oväntat senast i Sundsvall, men var på intet vis dålig utan gick ett rejält lopp. Gångerna innan har han varit lite ivrig från start och felat i tidigt skede. Det har han inte råd att göra här om han ska kunna hålla undan för tilläggshästarna. Bokli Rapp N.O. tar steg framåt hela tiden i Daniel Redéns regi. Ulf Ohlsson har kört hästen i de fem senaste starterna vilket resulterat i fyra segrar och en andraplats. Distansen talar till hästens fördel och det faktum att han står lite hårt inne på pengarna fäster vi inte så stor vikt vid. Vestpol Gladiator drog hårt i ledningen senast under slutrundan. Han höll bra som trea och det ska bli spännande att se vad han kan ge om han får ett rygglopp här istället.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Det har inte slagit gnistor om högsta klassen under de senaste veckorna, men här tänder jag till! Ett riktigt kul lopp med bland annat Disco Volante som Ulf Ohlsson överraskade med senast i Bergsåker och sände till tät ut på slutrundan. Hästen gick undan på ett mycket fint vis före Grainfield Aiden och visst är det fördel för Disco Volante även här nu när han drog vinstlotten i spårtombolan. Antonio Trot var åter positiv som trea i samma lopp, men får börja från bricka elva och därifrån kan det bli kämpigt. Coin Perdu felade under anfall på Bergsåker i december. Det var väldigt speciella förutsättningar den dagen så det tar vi inte så hårt på. Vad kul det vore om han kan få rygg på Disco Volante och luckan in mot upploppet, vad händer då? Sorbet slutade såväl trea i Elitloppet i fjol som tvåa i Sundsvall Open Trot. Det sistnämnda loppet den 29 augusti är han senaste start och kanske jobbar man främst med att försöka bärga en finalplats till den 6 februari i det här loppet nu när hästen fick bricka sju?

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

Ett lurigt klass II-försök där det är svårt att sia om vem som kommer få bära på favoritskapet. Jag gillade verkligen vad jag såg av Power Blaster näst senast i Eskilstuna och tyckte inte det verkade tomt i tanken över målgången. Han felade direkt från start från det stressiga innerspåret senast, men kan gynnas av att börja längre ut bakom vingen. Skulle han hitta till tät har han alla chanser att vinna det här loppet. Jimmy Ehlers har gjort ett bra jobb med Certainly som visar rätt kurva. Hästen fick testa på i några tuffa gäng i höstas och tycks bara stärkt av det. Jorma Kontio ersätter tränaren själv i vagnen nu. Take it Easy Tour tog två tredjeplatser inom STL i december, men var mer än lovligt blek senast på Romme. Nej, det här loppet känns riktigt lurigt och här kommer det behövas mycket tid under veckan för att få klarhet i vilka vägar det här kan tänkas ta.

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Ett lopp som öppnas upp av att de tre hetaste hästarna har dåliga startspår. Vicar var trea i klass II-finalen på Solvalla under annandag jul och gick ett starkt lopp med grovjobb sista 800 meterna. Han räds inte att bli ”smutsig om hovarna” och överlever om någon att ha spår tolv, men det är klart att det försvårar även för honom. Danilo Brick tycker jag gick jättebra bakom Gooner på Bergsåker näst senast, men den efterföljande insatsen lämnade en del övrigt att önska. Han står dock kvar i klassen och det talar till hans fördel. Marcos Gallon hamnade helt på vingel senast på Bergsåker, men gick ett jättebra lopp lite i skymundan som fyra. Han verkar bättre än vad jag har trott och får Mika Forss fritt med honom i någorlunda tid från ett stängt bakspår är hästen med i matchen. Grevin Sisu vann från ledningen senast på Solvalla. Han höll ifrån sig Opalis den dagen som säkert hade varit hårt betrodd om han startat i det här loppet.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

En riktigt bra avslutning. Marschall Match har tagit två raka V75-segrar och inte sett bottnad ut vid något av dessa tillfällen. Vinner han starten på nytt så blir han givetvis svårpasserad. Västerbo Pokerface avslutade 1.10,5 sista 1.000 meterna vid segern senast på Solvalla. Det var ett ruskigt slutvarv han levererade då och inget tyder på att han ska ha problem med att hävda sig här heller. Gooner kastade sig i galopp senast på Bergsåker och det stressiga innerspåret bakom bilen kan givetvis resultera i att samma sak upprepas här även om han normalt sett är rask bakom vingen. Där bakom finns det flera spurtstarka hästar med bra form som lurar i vassen såsom Royal T.N., Zooropa och Lennart Sjöhammar.