Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Ett finskt fynd

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Örjan Kihlström nyttjas som spikkusk under onsdagskvällen. Foto Mia Törnberg
Örjan Kihlström nyttjas som spikkusk under onsdagskvällen. Foto Mia Törnberg
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jägersro och Solvalla delar på V86-spelet denna onsdag som är rejält sockrad med jackpotpengar. Prognosen säger att en ensam vinnare med åtta rätt kan belönas med 30 miljoner kronor och även om vi inte går i god för att utdelningen kommer skena iväg så pass mycket så kan vi absolut se att det blir hög utdelning.

Vi har en riktigt kul spiklösning på Solvalla då vi tror att den fart som finns i den finske gästen Where Is My Mind (V86-2) både räcker till och blir över.
Treåringen har hetsiga tendenser ska sägas, men lyckas Örjan Kihlström få honom att hushålla någorlunda med krafterna så ska tilläggshästarna göra sina livs lopp för att kunna jaga ikapp honom om vi bedömer kunnandet rätt på denna Maharajah-son!

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Troliga och roliga

  • Where Is My Mind (V86-2) hade all otur i världen för tre starter sedan då han blev dragen bakåt en trött häst, men raketspurtade som femma, blott en och en halv längd efter vinnaren. Gången efter höll han starkt från ledningen som tvåa innan det blev galopp i senaste starten i Kouvala. I lag med Örjan Kihlström tror vi att hästen har jättechans att spåra hela vägen på en tid under 1.16.
  • Maroma Wibb (V86-3) har gjort två starka insatser i följd trots tuffa lopp och kommer med formen i topp. Hon var faktiskt sexa i ett uttagningslopp till Stochampionatet i juli utan att skämma ut sig och vi har en bestämd uppfattning av att hon står lämpligt inne i det här loppet. Spelprocenten kittlar!
  • Smaragd Norrgård (V86-4) gjorde nyligen comeback efter tre månaders tävlingsuppehåll och stod för en mycket stark insats då hon rundade sina konkurrenter från tredje ledet bakom bilen. Med den genomköraren innanför västen ska hon inte behöva vara sämre nu och i lag med toppkusk ska hon ha god segerchans i överkomlig omgivning.
  • Staro On the Rocks (V86-7) gick en stark långspurt som tvåa senast i Halmstad och fick blott släppa en framdragen häst förbi sig sista biten. Bakspår på tillägg på Jägersro (är det nerförsbacke på upploppet?) är givetvis inget drömläge, men hästen är alldeles för bra för att vara så lite spelad som nu är fallet.

Läs även: V86: Hemmaplan före Paris-äventyr

Betrodda som lever farligt

  • Apollo Creed (V86-2) är en helt okej häst för sin klass, men det känns som att hans moral dippat en aning efter några ganska tuffa lopp under årets andra halva. Får vår spik Where Is My Mind ett försprång direkt och aldrig behöver ha Apollo Creed riktigt nära sig så tror vi att det kan bli tufft moraliskt för Björn Goops häst att hämta ikapp 20 meters tillägg.
  • Thai Brooklyn (V86-5) kan det tyckas elakt att placera under denna kategori med tanke på att hon har vunnit 13 av 15 starter i karriären och har bärgat såväl Norskt Travkriterium för ston som Oaks under höstkanten. Nu möter hon dock riktigt bra svenskfödda treårsdamer och det är långt ifrån säkert att hon får något gratis.
  • Ornello (V86-7) har stabiliserat sig och har bara en galopp i resultatraden, men vi tycker ändå att den grundkapable femåringen blir väl stor favorit. Han är aningen ojämn i sina prestationer och från spår sju på tillägg kan det häxa initialt om man inte får den riktigt rätta träffen på kör.
  • The Eagle (V86-8) drogs med aktionsproblem senast i Klass II-försöket på Jägersro och det var starkt gjort att han kunde rädda en fjärdeplats. Här finns det flera startsnabba hästar med och det är långt ifrån säkert att han kommer ner invändigt vilket skulle vara positivt för hans aktion.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 10 NOVEMBER

Avd 1: 3,5,6,7 (4,9)
Avd 2: 1 Where Is My Mind (5,7)
Avd 3: 1,2,4,6,10 (7,9)
Avd 4: 6 Smaragd Norrgård (11,3)
Avd 5: 3,4,5,6,7,8 (1,2)
Avd 6: 1,6,13 (10,11)
Avd 7: 4,8,11,12,13 (7,6)
Avd 8: 2,3,4,5,9 (6,11)

9.000 rader / 2.250 kronor