Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Forss får hämta blommorna

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mika Forss satt i segersulkyn bakom Veiled på Halmstadtravet igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Mika Forss satt i segersulkyn bakom Veiled på Halmstadtravet igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jägersro och Solvalla delar på veckans V86-omgång som – för ovanlighetens skull – inte är jackpotkryddad.
Svårighetsgraden är förhållandevis hög, men vi tycker oss ha funnit en bra spik på vardera bana.

På Jägersro ställer vi Pure Atlas (V86-3) ensam i Breeders Crown-loppet. Vi har verkligen förälskat oss i en här Father Patrick-sonen och tycker att spelprocenten känns kittlande. Får han spara speeden fram tills slutkurvan tror vi att han blåser ner det här tuffa motståndet och bärgar tredje raka segern.

Att spika en häst som gör comeback efter 15 månaders uppehåll hör inte till vanligheterna, men Timo Nurmos är mästare på att ställa i ordning hästar inför återkomster. Man at Work (V86-4) har en förhållandevis lämplig comebackuppgift framför sig och stärkt av ett fint kvalframträdande tror vi på seger direkt.

Här kan du ta del av dagens startlistor till Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Appaloosa (V86-1) är ett riktigt långskott, men vi tycker att hon gick helt okej i comebacken i Mantorp och tror att hon är ännu vassare med det loppet i kroppen. Bo Falsigs hästar ser rent allmänt ut att vara lite på gång igen och vi påminner om att det spurtstarka stoet tog två segrar föregående vinter.
  • Pure Atlas (V86-3) lät Jerry Riordan debutera i uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning, men där satt hästen fast med rubbet sparat. Därefter har han tagit två övertygande segrar och vi har verkligen förälskat oss i den här Father Patrick-sonen som signalerar att han vill tävla och vinna. Får han spara speeden tills slutkurvan så tror vi att han blåser ner det här gänget också trots att konkurrensen är riktigt tuff.
  • Man at Work (V86-4) gör sin första start sedan augusti 2020 och normalt sett så räknar man bort en häst som varit ifrån tävlingsbanan under så lång tid. Vi vet dock att Timo Nurmos hästar brukar vara ”äckligt väl förberedda” inför sina återkomster och hästen såg stark ut på 1.15,6/2.140 meter i kvalloppet i början av november. Man at Work har tävlat bra på skor tidigare vintrar och vi tror faktiskt att åttaåringen kliver rak ut och brakvinner direkt i comebacken.
  • Vi väljer att chansa och dubblera systemet i avslutningen med Lake’s Dream (V86-8) som vi verkligen tycker har rätt kurva. Hon blir bara bättre och bättre för varje lopp, har tålt att göra jobb och har därtill anmält med en jänkarvagn till det här loppet. Vi tycker att hon är på tok för lite spelad och låter Crown Wise As kompletteras med henne till en kittlande spelprocent.

Betrodda som lever farligt

  • Anna Montana (V86-2) har övertygat vid höstens segrar och varit så pass rejäl att vi troligtvis hade spikat henne om det inte vore för barfotaförbudet. Av hennes fyra vinster under karriären är tre tagna på balansen barfota runt om och den enda segern som kommit på skor runt om togs i ett breddlopp. Det är sannolikt så att hon kommer trenda neråt på spelet, men i skrivande stund är hon ganska klar favorit och det tycker vi känns fel.
  • Hepburn (V86-3) är verkligen jättefin och har inte gjort många fel under sin karriär. Hon blev tvångsstruken i Uppfödningslöpningens final och fick aldrig visa vad hon kunde leverera i det sällskapet. Även om hon öppnade förbättrat i senaste starten så kan det bli svårt att hålla ut Sommerbrise från start som vi utgår från laddas trots spår åtta och från dödens vinner man inte det här loppet på beställning.
  • M.T.Oscar (V86-5) får plats på vårt system som ett av tre streck så vi lämnar inte fullständigt avslag på denna favorit. Däremot är han inte vår förstahäst såhär i genrepet inför Bronsdivisionsfinalen och föregående vinter nådde han begränsade resultat när han tävlade med skor på hovarna.
  • Prosperous S. (V86-6) har visat stark form under hösten och står den långa distansen. Han är loppets troliga ledare, men fältet är förhållandevis litet med blott elva deltagare och vi tycker att tilläggshästarna står bra inne i denna proposition.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 8 DECEMBER

Avd 1: Samtliga hästar (7,8)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,8,9,10 (7,12)
Avd 3: 4 Pure Atlas (5,3)
Avd 4: 7 Man at Work (6,5)
Avd 5: 1,2,4 (6,8)
Avd 6: 4,7,8,10,11 (1,2)
Avd 7: 2,5,7 (4,6)
Avd 8: 3,8 (7,5)

8.910 rader / 2.227,50 kronor