Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Full Control med Djuse

Av
Redaktionen
Mats E Djuse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mats E Djuse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Det är jackpotomgång på V86 när Visbytravet arrangerar tävlingarna under onsdagskvällen.

Flera av loppen känns rätt så skiktade vad gäller kvalité och vi har fastnat för Makian Degato (V86-2) och Roll Control (V86-6) som spikförslag. Lägg därtill ett ”lås” på två hästar i den tredje avdelningen så får vi råd att gardera lite i de övriga loppen.

Gotlandslöpningen (V86-8) är annars huvudnumret. Då han fick det bästa läget av våra streck så håller vi Lucifer Lane som knapp favorit, men varnar tidigt för Global Welcome som vi haft ögonen på länge och som snart måste få sätta dit en seger.

Här är startlistorna till dagens V86-omgång i Visby.

Roliga och troliga

  • Makian Degato (V86-2) fattade vi tycke för ifjol, men årsdebuten i mars var allt annat än bra. Alltid en risk att spika direkt efter paus, men så länge han håller sig runt 30-35 procent på V86-spelet så känns det vettigt rent spelmässigt. Vi noterar att Redéns häst nu gör första starten som valack och man hade knappast lastat honom på båten till Gotland om man inte trodde på chans direkt.
  • Robthebank (V86-5) har haft riktiga skräplägen i sina fyra senaste starter, men gjort det bra varje gång och visat stabil form. Spår åtta nu är såklart inte det bästa det heller men den här gången är det åtminstone en spårtrappa, vilket göra att Fredrik B Larssons häst står vettigt till. Med minsta klaff tror vi på seger.
  • Roll Control (V86-6) letade vi länge anledningar att fälla, men landade till slut i att det är en bra segerchans, även om spelprocenten ser ut att bli högre än vi hade hoppats på. Hästen kommer från en tredjeplats på V75 och motståndet nu ser inte värre ut. Spår fem bakom bilen på Visby är bra och Mats Djuse hoppar upp i sulkyn. Fem segrar blev det för hans del under lunchen på Hagmyren i går…
  • Carry Cash (V86-7) ser spelarna ut att tappa bort helt. Hon fick det inte att fungera under sadel senast, men intrycket näst senast i första starten i ny regi var bra. Stoet avslutade fjolåret med att vinna lopp över tre varv på Solvalla, så distansen här är inga konstigheter. Mycket intressant så länge han är ”ensiffrig” på V86-procenten.

Betrodda som lever farligt

  • Kainai Goj (V86-1) vann i debuten för Mattias Djuse näst senast, men svek därefter som stor favorit. Hade halsproblem visade det sig och även om han nu rapporteras träna bra igen så finns frågetecken efter en månads frånvaro. Blir allt för stor favorit för vår smak och garderingen är given.
  • Kontiki T.R. (V86-2) må ha vunnit två raka segrar med bra tryck över mål, men känslan är ändå att motståndet hårdnar lite den här gången. Hemmahästen drar på sig lite väl mycket spelprocent för vår smak och vi spikar emot.
  • Uncle Silvio (V86-3) återkommer efter paus och gör första starten för André Eklundh. Det låter bra gällande träningsrapporterna och först var vi inne på att spika. Nu verkar alla andra göra detsamma och då blir det plötsligt intressant att dubbla med Enfin Pastis som såg finfin ut barfota runt om senast. Det är anmält med samma balans igen och Söviks hästar går finfint för dagen.
  • Donizetti (V86-4) var ute i ett lopp som Francesco Zet vann senast, så man kan lugnt säga att han går ner lite i klass. Samtidigt har vi stor respekt för att stå med 60 meter tillägg i ett rent fyraåringslopp på Visby. Det behövs inte mycket strul på vägen för att det ska gå åt skogen – oavsett hur bra man är. Sett till det tycker vi inte att han ska spikas, även om han är bäst i grunden.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 3 augusti

Avd 1: 1,2,3,6,8,9,12 (11,5)
Avd 2: 1 Makian Degato (13,2)
Avd 3: 2,5 (11,3)
Avd 4: 1,3,5,13,14,15 (10,8)
Avd 5: 2,7,8,10,11 (12,14)
Avd 6: 5 Roll Control (1,8)
Avd 7: 1,3,8,10,11 (7,12)
Avd 8: 4,5,7,8 (2,6)

8.400 rader / 2.100 kronor