Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-tips: Ikväll slipper han VM-tvåan

Av
Pär Gustafsson
Wonderboy står noterad för fem vinster på 32 försök på svensk mark och står inför en fin uppgift på Jägersro ikväll. Foto Martin Langels/ALN
Wonderboy står noterad för fem vinster på 32 försök på svensk mark och står inför en fin uppgift på Jägersro ikväll. Foto Martin Langels/ALN

Jägersro delar på kvällens V86-tävlingar med Solvalla och tyvärr är det tunna fält på banan i Skåne. Många spelare hyllade förra helgens V75-omgång på Åby där det var sju 15-hästarsfält och på Jägersro gör man tvärtom. Kör med mindre fält för att minska svårighetsgraden. Banan kör tre autostart på V86-kupongen och dessa är för högst tio startande. Två av dessa tre lopp blev fulla och kvällens stayerlopp med flera volter lockade bara elva hästar. På Solvalla blev två av fyra V86-avdelningar fulla och omgången skulle kunna ha varit hetare.

Här finns startlistor i pdf-format till dagens tävlingar i Sverige.

Troliga och roliga

 • Wonderboy (V86-1) ser inte ut att bli favorit, men jag tror att nioåringen har toppchans. Hästen var helt överlägsen i ett lite billigare gäng senast och gången före kom han inte till från svårt spår. För tre starter sedan fullföljde hästen starkt från rygg ledaren och vara bara slagen med hals av VM-tvåan Slide so Easy. Wonderboy är snabb ut och frontade från innerspår på danska mark ifjol. Vid ett annat tillfälle från bricka ett 2019 höll han alla på utsidan utom startkatapulten Pastore Bob. Ikväll gynnas han av att han flera snabba på utsidan och det kan bli solfjädereffekt. Möjligen är Wonderboy inte lika kvick med dojor, men han är heller inte beroende av tät för att vinna och hästen har presterat bra även med skor på hovarna.
 • Very Charming (V86-2) svarade för en stark upphämtning efter galopp senast och har toppchans bara han sköter sig. Det är frågetecken på formen hos de värsta konkurrenterna och i den här omgivningen kan Claes Sjöström köra på säkerhet.
 • Seethestar (V86-5) är mitt förstaval och en tänkbar spik, men det finns två frågetecken. Trots att Dario Sotto står ensam på startvolten och är ovan tre varv är Ken Ecce sugen på att köra i ledningen och Seethestar är inte helt att lita på. Åttaåringen har gjort åtta starter över lång distans (2-2-0) och fungerar fint både i bakifrån och i spets, men visst hade det känts extra intressant om Seethestar hittade till ledningen från springspår på tillägg. Halmstadhästen är obesegrad efter fyra försök i tätpositionen.
 • Bear Victory (V86-6) är bra för klassen och segrade i årsdebuten ifjol efter liknande uppehåll. Opalis (V86-6) kommer från en fin insats och gör första starten hos Sybille Tinter. Romme-tränaren har bra snurr på stallet, men sjuåringen har bara varit hos henne i knappt två veckor.
 • Maggie Cash (V86-7) laddades tufft senast och galopperade i startrusningen. Nu sitter hon direkt i andraspår och femåringen är effektiv med ryggresa. Hästen står perfekt inne penningmässigt och har bra fart. Ett givet streck till låg procent.
 • ”Alla” spikar Payet D.E. som blir jättelampa. Visst har femåringen fin chans, men han är absolut inte omöjlig att fälla och det kittlar att gardera. Boulder Luke (V86-8) mötte senast hästar som tjänat upp till 1,6 miljoner kronor. Han avslutade klart godkänt och nu är han tillbaka i rätt klass.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Global Takeover (V86-1) var duktig från ledningen senast och hästen hade varit högaktuell från bättre spår. Med startsnabba konkurrenter på insidan frontar sjuåringen knappast från bricka åtta och det är långtifrån givet att han laddas från start. Global Takeover är en favorit som lever farligt.
 • Global Worthy (V86-6) har vunnit två billiga lopp över kort distans på sistone. Visserligen har hon haft spår tolv båda gångerna och svarat för rejäla insatser, men det har räckt med 1.15- och 1.16-tider och nu hårdnar konkurrensen. Dessutom har hon knepigt spår och totalt galopperat i åtta av 17 starter.
 • Samson Ris (V86-7) vann bekvämt efter tidig ledning i ett sexhästarsfält senast, men av prissummorna att döma har det inte varit några tuffa lopp på sistone. I Mons senast var vinsten värd 1.680 euro, knappt 18.000 kronor. Nioåringen står tufft inne penningmässigt och känslan är att han går upp rejält i klass. I samband med Copenhagen Cup ifjol startade hästen i klass II-försöket och knep tredjepriset som stort slagen av tätduon efter spårsnål resa. Samson Ris har en vacker resultatrad, men torde få det svårt från bakspår över sprinterdistans.

Så här säger Jaap Van Rijn om chansen.

Via stallets Facebook-sida går det att se Samson Ris senaste starter. Du hittar loppen i kommentarsfälten under aktuellt datum.

Fakta

V86-förslaget 5 februari

V86-1: 1 Wonderboy (5,8)
V86-2: 7 Very Charming (3,9)
V86-3: 1,2,5,6 (10,4)
V86-4: 1,2,3,4,5,6,8,9 (9,4)
V86-5: 1,2,7,9,11 (10,4)
V86-6: 5,6,7,8,9,13 (4,2)
V86-7: 2,3,5 (9,7)
V86-8: 2,5,9 (12,11)

8.640 rader/2.160 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: Första med ”bike” – leder hela vägen

Av
Pär Gustafsson
Brandy Flame är en av Sulkysports två spikar. Foto Leif Norberg/ALN
Brandy Flame är en av Sulkysports två spikar. Foto Leif Norberg/ALN

Axevalla bjuder på fulla fält och en småklurig V75-omgång. Vi garderar omgångens största favorit och tar istället ställning för en spetsvinnare i lägsta klassen.

V75-strykningar

V75-1: 2 Hobby de L’iton
V75-2: 15 Listas Spartacus
V75-4: 1 Tingaling, 7 Afrodite Miguan
V75-5: 10 Ikaros di Quattro
V75-6: 9 Radieux

Startlistor i pdf-format.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Burning Man kan öppna rejält utan att vara någon blixt, men hästen är bra för klassen och har viss chans att köra sig till ledningen. Å andra sidan tål sexåringen att göra mycket av jobbet själv och han är dessutom obesegrad efter tre starter med Örjan Kihlström.
 • Värst emot är Rocky Tilly. Hästen har tagit sex av tio vinster från ledningen och han har tidigare segrat i bronsdivisionen. Hans chanser ökar om han spetsar, men Rocky kan även duga från andra positioner.
 • Nero Maximus vann Derbyt i Österrike förra sommaren och nu gör han första starten i bronsdivisionen. Hästen var överlägsen från andra ytter senast och formkurvan pekar uppåt.
 • Ingo fullföljde godkänt från tredje ytter i klass I-finalen senast. Hästen är travsäker och ganska snabb ut även från snäva spår.

>> Ranking

7 Burning Man
–––
1 Rocky Tilly
8 Nero Maximus
5 Ingo
11 My Dream Art
–––
9 Önas Nougat
6 Cantona Mearas
3 Smokey Herman
10 Show Time
12 Tiger Marke
4 Jaanus Tooma

>> Spetsstriden: Rocky Tilly utmanas av Smokey Herman. Den förstnämnde provar säkerligen i ledningen, medan Smokey Herman lär vara nöjd med rygg på Burning Man om han ställer en fråga efter första sväng.

Intervjuer:
Burning Man (7) har gjort två bra lopp i år. Hästen är skör och tränas snällt mellan starterna. Efter förra loppet har han sprungit rakt och fint i jobben och han håller formen. Jag är nöjd med läget och hästen ska kunna öppna bra från springspår. Inga ändringar är planerade, säger Petri Puro.
My Dream Art (11) kändes bra och såg fin ut och även om det blev tuff inledning var det förvånande att hästen tappade så mycket senast. Han känns fin och vi tar ny tag, men det är klart att det är lite frågetecken inför den här starten, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • I.T.Inventor hade ingen tur med resan senast, men spurtade piggt i skymundan och är kraftigt på gång. Fuxen är rejäl och har intressant kusk i Magnus A Djuse i det här ungdomsloppet. Ett roligt drag – speciellt eftersom det är bäddat för utdragen körning om ledningen.
 • Carlos Ken är bra för klassen och duger långt utan strul, men det är risk för vingel. Hästen startgalopperade senast och har felat i fem av tolv lopp.
 • Glowbull Fusion visade 1.15,7 sista 600 meterna i seg stil senast. Hästen borde vara rappare med genomköraren i kroppen och nu blir det jänkarvagn. Sexåringen kommer att laddas rejält för ledningen och skulle vara gynnad att springa utan rygg.
 • Bonny Boy är fartfylld och kommer in i matchen om det blir överpace.

>> Ranking

11 I.T.Inventor
7 Carlos Ken
2 Glowbull Fusion
–––
14 Bonny Boy
13 Appreciated
12 Högstenastalldräng
4 Choco Garline
1 Andover Hudson
10 Justwalkonby
9 Uret
–––
8 Bacchus L.I.
5 Thirsty For More
6 Frodo Vip
3 Kid Vacation

>> Spetsstriden: Andover Hudson är snabb ut, men körs troligen inte i ledningen över full väg. Glowbull Fusion har vettig chans att hålla Choco Garline på utsidan och överta spets in i första sväng.

Intervjuer:
Andover Hudson (1) är lite på gång och kommer att få en fin resa. Kort distans är bättre än full väg och en god placering är realistiskt målsättning, säger Peter Untersteiner.
Glowbull Fusion (2) var vi nöjda med senast, men han behövde loppet. Hästen har tränat fint och borde gå framåt med loppet i kroppen. Han kan öppna ganska snabbt och jag provar för ledningen. Han skulle gynnas av spets och kommer vi dit så kör jag där. Det är möjligt att hästen behöver ytterligare lopp i kroppen innan formen sitter där, men jag tycker att Glowbull Fusion ska räknas bland de tre främsta. Det var vanlig sulky i comebacken och nu blir det jänkarvagn, säger William Ekberg.
Carlos Ken (7) var spänd och startgalopperade senast. Hästen ska gå en provstart innan tävlingarna där Henriette får känna på honom. Han är medel från start och allt känns normalt i träningen. Han har gjort tre starka insatser efter uppehåll och är bra för klassen, säger Peter Untersteiner.
Bacchus L.I. (8) har gått bra tre starter i följd. Startspåret är inte optimalt, men det handlar om en spårtrappa och skulle han komma till trots allt så är jag inte främmande för att han kan vara ett skrällbud, säger Eric Martinsson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Zenzero Jet kommer från överlägsen seger i V75 Lärlingschampion och har varit lysande i årets tre starter. Femåringen startar med perfekta förutsättningar, men han blir väl stor favorit och ställs inför sin hittills tuffaste uppgift på svensk mark. Absolut en tänkbar spik, men vi gör ett försök att fälla Zenzero Jet.
 • Leonas Sami är sin livsform. Hästen är spurtstark och den långa distansen är ingen nackdel. Tre av hans fem segrar har bärgats över 2.640 meter.
 • Indy D. kom inte till i klass II-finalen senast och längre distans är det stort plus för den här sexårige Ready Cash-valacken. Formen sitter där.
 • Formstarka Image Rapida har skrällchans.
 • Corleone D.K. fastnade med krafter kvar förra helgen.

>> Ranking

2 Zenzero Jet
–––
5 Leonas Sami
10 Indy D.
6 Image Rapida
9 Brake Cooling
4 Corleone D.K.
7 Quite E.Wood
3 Nisse Sånna
8 Inez Alki
–––
12 Imakeyouproud
1 Bear Amarante
11 Digital Promise

>> Spetsstriden: Nisse Sånna utmanas av Corleone D.K. Fördel den sistnämnde. Får Zenzero Jet överta om Anders Eriksson kör till?

Intervjuer:
Nisse Sånna (3) har varit sjuk efter Bergsåkersloppet, men tränat bra en period. Han har gått tungt i sanden och jag tror inte att han har tappat så mycket eftersom han hade startat på regelbundet innan det. Det är många högpoängare med i det här loppet och Nisse Sånna vinner inte på V75 på beställning även om han är duktig. Med ett vettigt lopp är han med långt framme. Hästen har fungerat på alla banunderlag så det är inget speciellt som oroar, säger Eric Martinsson.
Brake Cooling (9) tränade i onsdags och kändes fortsatt bra. Hästen är riktigt fint i ordning, men spåret är knepigt. Annars är hästen stark och med lite tur är han inte helt borta, säger Stefan Melander.
Indy D. (10) blev tempotorsk senast och den starten är bara att glömma. Han går upp i klass, samtidigt tror jag att distansen är ett plus så det går nog jämnt ut. Han är rejäl och jag tycker att han fortsätter utvecklas. Bland de tre främsta bör han dyka upp, säger Roger Walmann.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Viola Grif hade vänt ut och in på sina motståndare i senaste starten när galoppen plötsligt kom i slutkurvan. Hon jagar snabb revansch och har alla möjligheter att få det ”bara” hon klarar samma passage nu för vi vet sedan tidigare att även slutkurvan på Axevalla kan vara lömsk.
 • Cutaway fick göra för mycket grovjobb själv senast för att orka. Nu har hon fått ett lopp i kroppen och står med spetsläge efter strykningen på Tingaling. Oavsett om hon körs i tät eller släpper så kommer hon sitta bra till när det drar ihop sig.
 • En Callmesally med bevisad form hade vi placerat överst i ranken, men de senaste insatserna har verkligen lämnat en del övrigt att önska på sistone.
 • Velegance var nära att nå ikapp Dornoch Am på Jägersro. Hon vann från just tillägg på Axevalla under nyårsafton och hävdar sig här också.

>> Ranking

12 Viola Grif
2 Cutaway
–––
10 Callmesally
14 Velegance
5 Fuel Burn
4 Sideslip
6 Hasty Helene
11 Bara Min
–––
3 Visual Condition
13 Valborg Marje
15 Micro Vick
8 Alfredo Sauce
9 Lady L.S.

>> Spetsstriden: Klar fördel för Cutaway nu när hon blivit nedstruken till innerspår. Vi uppfattar inte springspårshästarna som några startraketer utan ser snarare Cutaways stallkamrat Fuel Burn som utmanaren i spetskampen.

Intervjuer:
Cutaway (2) har blivit nerstruken till innerspår. Hon årsdebuterade i Margaretas Tidiga Unghästserie och gick bra i tufft sällskap. Med det lopp i kroppen borde hon vara kraftigt förbättrad. Innerspår passar, säger Stefan Melander.
Visual Condition (3) är betydligt bättre än raden, men hur långt hon räcker till här är svårt att säga, säger Stefan Melander.
Sideslip (4) har inte vunnit lopp ännu, men det handlar bara om tillfälligheter. Stoet är bra i ordning, säger Stefan Melander.
Fuel Burn (5) är vass på speed om hon får rätt lopp, det vill säga en smygare. Alla mina fyra hästar är jämngoda och jag har svårt att ranka dem inbördes, säger Stefan Melander.
Velegance (14) har gjort bra insatser och känns bara fin i träningen. Nu har vi lite lurigt läge, men med vettigt resa fäller hon många, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Brandy Flame har varit jättebra vid vinterns två segrar, om än i enklare sällskap. Senast var han aldrig i närheten av att förlora efter att han snabbstartat till ledningen trots sjundespår bakom bilen och som vi läser loppet når han dit på nytt. Nu lutar det åt jänkarvagn och vi tar ställning och spikar.
 • Vitro Diablo har tagit ett par billiga segrar, men såg samtidigt så pass okörd ut i Halmstad näst senast att han måste behandlas med respekt. Bold Eagle-sonen har öppnat bra bakom bilen, men kan ändå få svårt att hålla ut Brandy Flame.
 • Välstammade Big Shot kördes passivt i näst senaste starten och fick aldrig en ärlig chans. Senast var det mer påställt och då var han inte nära att förlora efter att kommit till tät. Vi bedömer honom hålla ”A-häst-standard” i det här sammanhanget, men medger samtidigt att det är lite svårbedömt exakt hur bra han verkligen är.

>> Ranking

5 Brandy Flame
–––
4 Vitro Diablo
9 Big Shot
1 Ace To Play
12 Victorious Wine
2 Cayucos
7 Ipomea
3 No Regrets Trot
–––
8 Martin Tooma
6 Målarsven
11 Upcoming Artist

>> Spetsstriden: Utifrån hur Brandy Flame öppnade bakom bilen i senaste starten så tror vi inte att Vitro Diablo kan hålla ut när de står sida vid sida. Ace To Play får skynda på om han ska kunna hålla upp vinnarhålet.

Intervjuer:
Ace To Play (1) är bra i ordning och kommer gå framåt av att fått gå sig trött senast. Han känns ytterligare förbättrad i träningen efter det loppet och jag har en god magkänsla inför lördagen. Min häst är snabb iväg och skulle vi lyckas hålla ut Brandy Flame som jag ju vet är rask iväg också så kör jag gärna i ledningen för i den positionen fungerar min häst allra bäst, säger Isac Lindberg.
Vitro Diablo (4) tålde inte att jag bytte spår när en konkurrent galopperade senast. Hästen känns fin i träningen och kort distans borde vara ett litet plus. Jag kör gärna i ledningen, säger Peter Untersteiner.
Brandy Flame (5) var fin efter lite vila senast. Han är väldigt startsnabb och växer en klass i ledningen. Förutsättningarna kunde inte vara bättre och även om jag förstår att motståndet är tuffare så vill jag gärna se honom i ledningen. Det fanns krafter i behåll senast och jag tycker att han borde vara intressant med de här förutsättningarna. Vi testar jänkarvagn i värmningen och tar därefter beslut vilken vagn vi kör med. Hästen har inte gått med ”bike” innan, säger Svante Båth.
Big Shot (9) var duktig vid vinsten senast och känns fortsatt fin. 1.640 meter är en liten chansning, men i mina ögon är det här en riktigt bra häst och de springer inte ifrån honom. Vi gör inga ändringar och lite spännande ska det bli att se honom. Han bör i alla fall få upp lite fart i benen, säger Roger Walmann.
Victorious Wine (12) håller fin form, men utgångsläget gör att det blir svårt, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Velvet Gio har varit på tur i Paris och gjort flera starka insatser. Senast fick han lägga en speed för ledningen, släppte och hakade på fint in i mål. Han tål jobb, gillar distansen och är obesegrad (efter två försök) tillsammans med Ulf Ohlsson. Han känns piggast i sällskapet. På minussidan är att hästen tävlat barfota i sina nio senaste starter. Hästen fick helt klart en kick barfota runt om, med skor har han två segrar på 15 starter på svensk mark.
 • Gareth Boko har kommit tillbaka strålande, men hade ingen tur med spårlottningen. Senast fick han styggt upplägg av Marc Elias och för att vinna krävs nog samma taktiska disposition.
 • Olle Rols har inte vunnit lopp sedan han tog hem silverfinalen på Solvalla den 26 december 2018 före Disco Volante. Olle ser dock riktigt formstark ut, men behöver lite hjälp på vägen numera.
 • Stepping Spaceboy såg loj och slagen ut i spets senast, men har tidigare bitit ifrån sig riktigt bra i front. Han har goda möjligheter att få överta här och kan leda länge.
 • On Track Piraten lever på gamla meriter, men kan aldrig räknas bort helt. Han har fått en liten paus inför detta och laddat batterierna.

>> Ranking

3 Velvet Gio
12 Gareth Boko
7 Olle Rols
6 Stepping Spaceboy
–––
5 On Track Piraten
8 Narold Vox
10 Antonio Trot
11 Stoletheshow
2 Västerboonthenews
–––
1 Sliding Home
4 Shogun D.K.

>> Spetsstriden: Västerboonthenews tar en längd på Sliding Home och bör hålla ut Shogun D.K. Samtidigt har Stepping Spaceboy god chans att ta en längd på On Track Piraten och därmed fara först framme att ställa frågan. Stepping Spaceboy har störst chans att sitta i ledningen efter 500 meter.

Intervjuer:
Velvet Gio (3) har svarat för fina insatser i Frankrike utan att vinna. I förra starten fick hästen ett snällt lopp och det kan vara bra för formen. Han var fin i jobb på rakbanan i tisdags och nu har han passande spår. Velvet Gio tävlade barfota i Paris och skor runt om påverkar lite, men jag tycker att det ser ut som en väldigt bra segerchans. Nu blir det åter jänkarvagn, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
On Track Piraten (5) har tränat på och känns stark och fin. I måndags sprang han 1.23/2.600 meter och allt verkade bra. Han ska kunna vara ganska duktig direkt. Det är passande förutsättningar och jag tror att hästen ska kunna vara med och hugga en bit fram, säger Hans R Strömberg.
Antonio Trot (10) har styrkan och tränat bra, men han har fallit ur travet till slut på sistone och det är lite frågetecken. Hästen är kapabel och räknas om han sköter sig, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Stepping Spaceboy (6) var inte som bäst senast och vi fixade till hans knän på måndagen efter starten. Han har jobbat på för fullt nu och känns fin, jag tror att formen är god. Jag tycker att uppgiften såg bra ut, även om det är några tuffa emot så borde han kunna hävda sig bra. Han har flera segrar på 2.640 meter och det är absolut inget minus för hans del, vilket man lätt kan tro eftersom han är så startsnabb. Vi gör inga ändringar jämfört med senast, säger Admir Zukanovic.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Martin de Bos strulade det rejält för i lördags. Peter Ingves satt sist i sjätte utvändigt och fick trafikproblem när han attackerade varvet kvar. Martin de Bos fick börja om flera gånger och avslutningen var sylvass. Vår klocka visade 1.12,3 sista 1.000 med 1.09,5 sista 400 och då flög Martin fram sista 200. Så här tätt har hästen aldrig tidigare startat, men vi tar med oss intrycket över mål från i lördags och lämnar honom ensam på kupongerna. Erik Adielsson kör hästen för första gången.
 • Southwind Hydro har gjort 16 starter på europeisk mark utan att vinna. Han var dock riktigt bra senast då han fick göra jobbet i tredjespår sista 750 meterna och hade kort grepp via 1.12,3/700 i ett överpacat lopp. Läget är bra, han närmar sig en seger, men det är knappast tillfälligheter som gjort lutningen på resultatraden.
 • Global Undecided har fått riktigt trista löpningsförlopp på sistone och risken finns för något liknande denna gång. Skulle han trampa iväg lite bättre än vanligt och ta sig fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede finns möjligheten att överta.
 • Grainfield Aiden visade i lördags att steget mellan brons- och silverdivision inte är så stort. Han fick tung inledning till dödens, men höll farten strålande och var före vår tipsetta i mål.

>> Ranking

10 Martin de Bos
–––
3 Southwind Hydro
8 Global Undecided
7 Grainfield Aiden
9 Pastor Power
1 Ad Hoc
5 Southwind Feji
2 Kung Edward
6 Flash Håleryd
12 Niky Flax
–––
11 Lexington Hall
4 Digger Lord

>> Spetsstriden: Ad Hoc har haft innerspår två gånger, galopp ena gången, spets andra (i ett treåringslopp där första 500 gick efter 1.17,2). Han borde få svårt att hålla ut Kung Edward, men det är inte helt omöjligt. Lyckas han lär Ad Hoc köras i front. King Edward skulle väl kunna tänka sig att släppa – men det är svårt att hitta någon som direkt kliver fram för att överta. Om nu inte Global Undecided stånkar igång bättre än vanligt efter lite vila?

Intervjuer:
Southwind Hydro (3) gjorde ett av de bästa loppen för mig senast. Han fick göra jobb och det blev lite fel när han fick ett extraspår en bra bit i avslutningen. Jag tror att han vinner lopp när som helst, det är svårt att säga om det blir på lördag, jag har stor respekt för en sådan som Martin de Bos. Han bör ändå vara med där framme och kriga. Jag har inte planerat några ändringar, säger Roger Walmann.
Global Undecided (8) har gjort flera fina insatser och han är ruskigt bra när han tävlar på topp. Hästen har tränat fint inför den här starten och lever på styrkan. Han gillar tidig tätkänning och ska räknas, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Pastor Power (9) är pålitlig och allt känns fin i träningen inför den här starten. Hästen kommer att vinna i silverdivisionen någon gång framöver, säger Peter Untersteiner.
Martin de Bos (10) hamnade i ingenmansland senast, men hästen avslutade snabbt. Han visade att formen sitter där och när hästen startat tätt tidigare har det varit en plusfaktor. Han går hela vägen in i mål och Axevallas långa upplopp är ingen nackdel. Jag tycker att jag har två intressanta hästar i omgången som har fina uppgifter. Nu skiftar vi från öppet till helstängt huvudlag för Martin de Bos, säger Petri Puro.
Lexington Hall (11) trivs med tidig tätkänning, men även svarat för fina insatser bakifrån, säger Andreas Lövdal.

Fakta

V75-förslaget 22 februari

V75-1: 1,5,7,8,11 (9,6)
V75-2: 1,2,4,7,9,10,11,12,13,14 (8,5)
V75-3: 2,5,10 (6,9)
V75-4: 2,4,5,6,10,11,12,14 (3,13)
V75-5: 5 Brandy Flame (4,9)
V75-6: 3,6,7,12 (5,8)
V75-7: 10 Martin de Bos (3,8)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Axevalla 22 februari

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-tips: Toppchans för andrahandare

Av
Pär Gustafsson
Knifetown Hall har vunnit två av karriärens elva starter. Foto Hanold/ALN
Knifetown Hall har vunnit två av karriärens elva starter. Foto Hanold/ALN

Fem av åtta avdelningar har lockat fulla fält när V86-spelet delas mellan Solvalla och Bergsåker ikväll. Omgången känns överkomlig, men loppen är ojämna och det är risk för flera betrodda vinnare. Å andra sidan finns det ett par bortglömda drag och det behöver inte hända speciellt mycket för att utdelningen ska sticka i höjden på den här spelformen.

Här finns startlistor i pdf-format till dagens lopp i Sverige.

V86-strykningar

V86-2: 2 Valetta
V86-3: 12 Backegubben
V86-4: 5 Giampaolo Poof
V86-5: 4 C.Neway, 5 Empty the Tanks

Troliga och roliga

 • Hvalstad Odin (V86-3) inledde lovande hos Öystein Tjomsland med två segrar, ett andrapris och en tredjeplacering, men i de två senaste loppen har fuxen varit lite sämre. Nu har nioåringen fått en träningsperiod och löper Hvalstad Odin upp till sitt kunnande duger han bra. Hästen har perfekt smygläge och tidigare presterat starkt efter paus.
 • Lass Revenue (V86-4) var finalist i Kriteriet 2017 och har inga problem med lång distans. I förra loppet galopperade han i spets i första sväng och gången innan var han ursäktad efter att ha hamnat bakom en trött rygg. Hästen är bäst med lopp på rulle och i ett ojämnt lopp lär det bli luckor till slut.
 • Knifetown Hall (V86-5) var lite sämre när han startade på Axevalla på nyårsafton, men hästen har repat sig och svarat för två rejäla insatser på hemmaplan. Hästen tål att göra jobbet själv och här ska han ha vettig chans att kunna köra sig till ledningen efter första sväng. Fyraåringen är inte favorit och han är ett starkt spikbud. Dessutom gynnas han av två strykningar.
 • Kenneth Haugstad jagar första tränarsegern som proffs och han låter nöjd med Verozzo (V86-6). Hästen gör comeback och den färske tränaren kommer att utrusta sexåringen med norskt huvudlag för första gången. Motståndet avskräcker inte och till låg procent är Verozzo intressant.
 • Major Vici (V86-7) var ursäktad efter tuff inledning på krävande underlag senast. Hästen har fem vinster på tolv försök med Mats E Djuse och från perfekt läge kan han duga både från spets och med ryggresa.
 • Eicas (V86-8) är en tuffing som är van tuffare motstånd. Hästen är obesegrad efter två försök i spets och hans chansar ökar om han släpps till ledningen, men jag vill ändå dubbla med Deangelo. Sexåringen gör debut på svensk mark. Hästen räckte inte mot tufft motstånd i Suur-Hollola-Ajo förra sommaren och bytte sedan till Aripekka Pakkanens regi där han vunnit tre av åtta starter. I förra loppet blev han hängande i tredjespår och fick backa sig sist, men han avslutade piggt till tredjepriset. Näst senast lämnade han sjunde ytter 1.200 kvar, fick fjärdespår utan rygg på sista bortre långsidan och var ursäktad. För tre starter sedan var han finfin efter tuff inledning till spets och Deangelo ska hävda sig väl här.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Matter of Fact (V86-2) borde duga gott i klassen, men hon gör Europadebut och inte startat på länge. I USA tävlade hon strax under de bästa och hennes tre vinster har kommit i lite enklare omgivningar. Fyraåringen är snabb ut och två av hennes tre vinster har kommit från ledningen, men det aviseras snällt upplägg ikväll. Matter of Facts rekord, 1.10,9, kom från rygg på ledaren på tusenmetersbana.
 • Timorol (V86-5) var inte som bäst senast och galopperade som slagen på upploppet. Nu är det tuffare proposition och hästen får svårt att hitta till ledningen. Fyraåringen är bäst med tidig tätkänning och jag väljer att spika emot.
 • Zooropa (V86-7) kommer från vinterbana och slipper brodden, men hästen har spår väl långt ut på vingen och det är stor risk för vingel. Stoet är bara en av flera med chans och som favorit känns hon spelmässigt inte speciellt intressant.
Fakta

V86-förslaget 19 februari

V86-1: 1,3,4,9 (7,10)
V86-2: 1,5 (8,6)
V86-3: 1,3,4,7,9 (6,10)
V86-4: 2,10,11 (7,12)
V86-5: 8 Knifetown Hall (10,2)
V86-6: 1,7,10,11 (9,4)
V86-7: 1,3,4,5,6,7,8,9,11,12 (10,2)
V86-8: 4,7 (10,3)

9.600 rader/2.400 kronor.

Expandera

Kihlström tillbaka: ”Det känns bra”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Ett av de bättre jobb jag kört”

Av
Pär Gustafsson
Reverend Wine har en fin chans i V75-avslutningen. Foto Magnus Strömsten/ALN
Reverend Wine har en fin chans i V75-avslutningen. Foto Magnus Strömsten/ALN

Mantorp bjuder på en minst sagt öppen omgång där gulddivisionen har placerats utanför V75-kupongen. Den stora snackhästen ser American Hill (V75-4) ut att bli. Dels för att hon kommer från Stall Lugauers formstall och att hästen är en lillasyster till stjärnan Campo Bahia, men fyraåringen har även varit rejäl vid segrarna på sistone. Stoet är dock orutinerad och har felat i hälften av karriärens starter. Som stor favorit väljer vi att gardera.

Här är startlistor i pdf-format.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Barista Oak kommer med toppform och har vunnit två av tre starter på Mantorp. Hästen sitter direkt i andraspår och kan vinna både från spets och med ryggresa, men V75-inledningen är öppen och Barista Oak är bara en av flera med segerchans.
 • Gambit Brodde är bra för klassen och står perfekt inne penningmässigt, men spåret är lite väl långt ut på vingen och han riskerar att hamna på mellanhand. Alternativt få göra jobbet utvändigt utan rygg.
 • Digital Class vinner inte ofta, men varit kraftigt uppåt på sistone och håller toppform. Hon gick starkt från iskallt läge senast och har bra spår för första gången på länge.
 • Corleone D.K. har vunnit fem lopp på svensk mark och samtliga dessa har kommit från spets eller dödens. Kort distans är ingen nackdel och chansen ökar rejält om han vinner starten.

>> Ranking

2 Barista Oak
6 Gambit Brodde
3 Digital Class
–––
1 Corleone D.K.
7 Quick Vald
11 Mellby Guard
5 Appreciated
12 Surf’n Turf
4 Valter L.P.C.
–––
9 Miss Pastis
10 C.R.Nobless
8 Hector Greenwood

>> Spetsstriden: Öppet, men Corleone D.K. lär laddas rejält och han skulle vara gynnad av ledningen. Valter L.P.C. och Quick Vald är snabba. Barista Oak är obesegrad efter två försök i spets och lär prova en bit.

Intervjuer:
Digital Class (3) är väldigt bra i ordning för dagen och läget är hyggligt för hennes del. Däremot vet jag inte hur långt hon kan räcka i det här sällskapet. Inga ändringar är planerade, säger Stefan Melander.
Mellby Guard (11) har bra form, men för tredje gången i rad på V75 har han dåligt spår. Det blir svårt att komma till, säger Peter Untersteiner.
Surf’n Turf (12) är precis som Digital Class i fint slag för närvarande, men den här gången har hästen blivit helt bortlottad. Enda chansen härifrån är att de kör som vildar där framme, säger Stefan Melander.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Slovenske Jimpeto Joy har gjort sju starter (4-1-0) hos Jerry Riordan och inte slutat sämre än tvåa felfri. Femåringen har för lite pengar på sig i förhållande till kunnande och räkna med offensivt upplägg. Hästen trivs med tidig tätkänning.
 • Ready To Roll har styrkan som vapen och står perfekt inne penningmässigt. Hästen vann ett billigare lopp i comebacken, men såg bra ut och lär vara ännu vassare på lördag.
 • Jori Boko har siktats hit och har vettig chans om han når ledningen, men det vankas svar i spetsstriden.
 • Winner Bac är för lite streckad. Hästen räds inte grovjobb och räcker gott om han har en bra dag.

>> Ranking

8 Jimpeto Joy
10 Ready To Roll
–––
2 Jori Boko
7 Winner Bac
1 Black Caviar
6 Zinzan Cash
12 Rally Hans
13 Loveexplosion H.C.
5 Högstenastalldräng
11 Goodwill Pellini
9 Setauket
–––
15 Naughty Boy
3 Navas
4 Pelas Ethos

>> Spetsstriden: Black Caviar har vettig spetschans. Mika Forss är offensiv och det troliga scenariot är att den finskfödde sexåringen körs i ledningen, men även Jori Boko ska göra ett rejält försök på tätpositionen.

Intervjuer:
Jori Boko (2) lättade jag i torsdagens träning och det var ett av de bättre jobb jag kört inför en start. Jag hade väldigt bra intryck med täta starter näst senast och min känsla är att han är redo för en riktigt bra insats. Jori är trög i ryggar och skulle vara rejält gynnad av ledningen. Black Caviar ska tydligen köras i front, men det är ingen omöjlighet att jag spetsar. Nu blir det möjligen helstängt med hål i för att han ska kunna se utvändiga konkurrenter, säger Oskar Svanberg.
Zinzan Cash (6) fick gå i dödens senast och jag tror det är så enkelt att det inte är hans melodi. Det spelar ingen roll vad det är för tempo utan det fungerar helt enkelt bara inte för honom. Hästen har tränat på precis lika bra efteråt och gick ett bra banjobb i måndags så jag måste tro att han kan prestera på en hög nivå på lördag, säger Stefan P Pettersson.
Goodwill Pellini (11) tränar mycket bra, men det är synd att vi har stängt spår och risken är att vi hamnar för långt bak. Jag kör på chans och inga ändringar är planerade, säger Joakim Wallin.
Rally Hans (12) står med bakspår på tillägg och det är inte optimalt på något sätt. Formen är bra, men läget gör det nästan omöjligt att tro på seger. För att det ska lyckas krävs mycket tur under vägen, säger Stefan Melander.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • I en lurig omgång chansspikar vi G.R.J.’s Wolverine. Hästen har gjort tre starter i lägsta klassen, men saknat den rätta turen. Han har galopperat tidigt en gång och i de två senaste starterna har hästen suttit fast med gott om krafter sparade. Vi är medvetna om att sexåringen har ett klurigt spår, men det handlar om lång distans i lägsta klassen och det är upplagt för att ett händelserikt lopp. Det känns som ganska låg chans att G.R.J.’s Wolverine fastnar invändigt och spelmässigt är han intressant. Det är frågetecken om Örjan Kihlström han köra på Mantorp (har stått över Solvalla onsdag och fredag), men ifall han lämnar återbud lär hästen köras av Kim Eriksson eller Erik Adielsson och det är inget som oroar.
 • Hubba Go Alone är rejäl, men orutinerad och det är inte givet att han får en pangstart från springspår. Nu provar han lång distans för första gången, men det känns inte som något minus och sexåringen är given vid gardering.
 • Cayucos kommer från två mycket bra prestationer och är distansgynnad.
 • Ikaros di Quattro kommer från finfin insats och ska köras offensivt, men det gäller att han kliver iväg från fjärdespår.

>> Ranking

8 G.R.J.’s Wolverine
–––
6 Hubba Go Alone
1 Cayucos
4 Ikaros di Quattro
10 Ivanhoe
5 Vikens Brummer
2 Father Of Sun
11 Infinite Knight
3 Major Tallmadge
–––
7 Veams Benelli
9 Symphonic Joker
12 Speed Marke

>> Spetsstriden: Father Of Sun har god chans att spetsa och släppa, men det är heller inte otänkbart att han provar i pik. En felfri Ikaros di Quattro testar rejält mot ledningen och Hubba Go Alone lär prova om han kliver iväg vettigt från springspår.

Intervjuer:
Cayucos (1) gick som förväntat senast på Åby, men hamnade för långt bak. Jeanet var jättenöjd med hästen i det senaste jobbet och utgångsläget han har här kan väl vara både bra och dåligt. Det blir svårt att hålla upp någon ledning, men samtidigt kan han få ett bra lopp. Jag tror han kan vara med och göra upp om segern här bara det löser sig och tempot varit någorlunda. Nu kör vi utan check och när det är innerspår så fungerar det att använda jänkarvagnen, säger Jan Henriksson.
– Jag ryckte tussarna in på upploppet med Ikaros di Quattro (4) senast och det länge sedan jag fick sådant bra svar av en häst. Han kändes mycket stark i tisdagens intervaller och lång distans är en fördel. Fjärdespår ska gå bra och hästen är ganska kvick även från snäva spår. Han krigar bättre och växer minst en klass i ledning. Min plan är att prova rejält för spets. Ikaros di Quattro har mycket att hämta framöver och det känns som att han ska duga bra i klass II, speciellt över 2.640 meter. Jag körde med murphy på vänster sida och can’t see back på höger samt med rycktussar senast. Det föll väl ut och det blir samma igen, säger Hans Crebas.
Hubba Go Alone (6) hade jobbat fyra månader i sanden hos mig innan debuten, men där var han sjuk och därefter fick hästen en ny träningsperiod. Nu har han varit duktig i tre starter; Rikard N Skoglund har varit nöjd och det har varit krafter kvar. Jag tror att lång distans är ett plus, men jag vet inte om hästen kan utnyttja spåret. Däremot är ledningen inget måste. Hubba Go Alone är orutinerad, men jag tror att han kan klättra i klasserna och de springer inte ifrån honom. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • American Hill avslutade fjolåret med en dödensseger och inledde 2020 med en triumf från samma position. Hon är riktigt rejäl för klassen och vinner sannolikt felfri, galopperna har tidigare duggat tätt och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg.
 • Clean Cash kommer likaså två raka segrar och har inte sett bottnad ut vid någon av triumferna. Spår utvändigt om American Hill kan vara lite lurigt om konkurrenten öppnar vasst för då föreligger en dödensrisk, men att hon är bra för sin klass tvivlar vi inte alls på.
 • Die Kaiserin var rejäl vid dödenssegern senast och vi håller henne högst av tilläggshästarna.
 • Stochampionatsfinalisten Lyx Håleryd avslutade starkt senast på Bergsåker, om än i ett överpacat lopp. Hon är effektiv när hon får spara speeden.
 • Cobbys Nana brukar prestera på en helt annan nivå med proffskusk i vagnen. Se upp!

>> Ranking

6 American Hill
7 Clean Cash
14 Die Kaiserin
–––
9 Lyx Håleryd
5 Cobbys Nana
4 Catwalk Ima
12 Opalis
–––
15 Olga Utca
1 Metallica I.R.
10 Navy Blue
11 Beluga West
13 Stella Pona
3 Ella Victorystone
2 Winnie Blackfire

>> Spetsstriden: Clean Cash har frontat i enda försöket från springspår, men då hade hon bricka sex. Sjundespår är en helt annan grej om American Hill kan öppna (bara haft snäva spår i volt innan). Alternativet i tät är Catwalk Ima.

Intervjuer:
Catwalk Ima (4) hade jag väntat mig att hon skulle vara ytterligare lite bättre senast, men det var krävande bana och insatsen var fullt godkänd. Hästen känns jättefin i träningen och jag tror att hon klarar spåret. I förra loppet var hon stabil från spår tvåa trots flera omstarter. Nu kör jag med jänkarvagn istället för vanlig sulky. Kim Eriksson trodde på bättre spetschans med vanlig sulky senast, men jag tror på bättre vinstchans med ”bike”. Risken är att hästen är lite sämre från start. Catwalk Ima är talangfull och går fint både i spets och bakifrån. Jag förväntar mig hennes hittills bästa insats, men jag har respekt för motståndet och American Hill ser bra ut. Förmodligen kommer jag att lätta henne lite i balansen, säger Oskar Svanberg.
Lyx Håleryd (9) håller fin form och hästen är bra varje gång hon får sitt lopp i ryggar. American Hill duktig, men min häst är van tuffa konkurrenter och jag tycker att motståndet känns lämpligt. Hon öppnar ganska snabbt och borde inte fastna invändigt. Nu är tanken att köra med norskt huvudlag för första gången, säger Joakim Elfving.
Beluga West (11) håller nyttig form, men det står bättre hästar på startvolten och det blir svårt att vinna. Med vettig resa tar hon ändå många till slut, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Princess S.W. startar relativt sporadiskt, men presterar nästan uteslutande på en hög nivå de dagar hon är på banan. Hon har en väldigt fin inställning till sitt jobb och är inte löpningsberoende.
 • Linda’s Girl höll starkt från ledningen på Jägersro efter att varvat på 1.12. Nu står hon åter med spetsläge och vi tror hon säljer sig dyrt från den positionen.
 • Ti Punch Broline fick hållas i ledningen senast och gav sig väl enkelt. Vi tycker hon är väl så bra om inte bättre bakifrån och vågar inte döma henne på en sämre prestation.
 • Bara Min har knallform och visat att inte ens stoelithästarna springer från henne i en handvändning. Farlig att glömma!
 • Valetta är även anmäld till Solvalla kommande onsdag.

>> Ranking

4 Princess S.W.
2 Linda’s Girl
10 Ti Punch Broline
–––
6 Bara Min
3 Ofelia O.E.
11 Vichy Grif
1 Valetta
12 I’m A Believer
–––
5 Othala
9 Ryssebo La Reine
8 Cheerful Rivner
7 Above All

>> Spetsstriden: Valetta utmanas främst av Linda’s Girl, men utifrån kan även Princess S.W. öppna över medel. Vi håller spetsjakten som vidöppen.

Intervjuer:
Valetta (1) gick bra senast som trea och har formen i stigande. Hon har tränat bra en längre period och känns som sagt på gång, men här är motståndet tufft och det behöver klaffa, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Ofelia O.E. (3) är bra varje gång och håller fin form. Princess S.W. (4) var blek på Charlottenlund i slutet av förra året, men stark i Kalmar senast. Båda känns fina och jag tror på bra insatser. Jag tror att Princess S.W. tar en längd på Ofelia och därför är det lite fördel på henne, säger Peter Untersteiner.
Bara Min (6) fick ett snällt lopp senast, men gick också bra. Jag tycker att hon går ner i klass  och hon ska vara en av de som räknas i det här loppet. Som jag uppfattar det så är det inga riktiga startraketer och jag är sugen på att ladda iväg henne. Jag tror nämligen att hon kan öppna snabbt om man laddar. Når vi ledningen är planen att köra där och det blir jänkarvagn på nytt, säger Jan Henriksson.
Cheerful Rivner (8) har gått två banjobb och tränar riktigt bra inför comebacken, men från spår åtta blir det jobbigt. Inga ändringar är planerade på mina hästar, säger Peter Untersteiner.
Ti Punch Broline (10) är bra igång och håller sin fina form. Hon gynnas om det blir högt tempo, men jag har väl ändå lite svårt att se henne vinna loppet. Kan hon vara bland de tre-fyra främsta får vi vara nöjda. Inga ändringar är aktuella i dagsläget jämfört med senast, säger Roger Walmann.
I’m A Believer (12) har fått ett tråkigt startspår, men samtidigt suttit långt bak i de senaste starterna och ändå spurtat till sig topplaceringar. Hon har körts rätt så snällt och vi känner att det går att starta tätt nu när det ändå är hemmaplan så får hon ta det lugnt en månad efter. Det blir sannolikt svårt att hinna fram och hennes möjligheter beror ju helt och hållet på hur loppet blir kört, säger Stefan P Pettersson.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Religious var ute i bronsfinal i lördags och gick fort över mål efter invändig smygare. Han står kvar i klassen och har visat att han duger gott, men det krävs lite klaff från det här utgångsläget.
 • Ronaldo Malibu har mött vår tipsetta flera gånger. Näst senast tog han ledningen, men galopperade. Gången efter togs han lite lugnare från start, men avgjorde snyggt via 1.10 sista 700. När duon möttes på Vermo i december var Religious mer spelad (från spår elva) än Ronaldo Malibu (från spår nio), men den sistnämnde avgjorde lätt från vinnarhålet, samtidigt som Religious avslutade fint från femte ytter.
 • Thriller N.P. gav inget formbesked i comebacken, han galopperade och visade 1.14,8/2.000 meter med 1.13,6 sista 1.000, men är både stark och snabb nog att fälla det här gänget. Thriller är kanske vassast utan skor, men har tre segrar på sju försök med skor på svensk mark. Överpace skulle vara ett extra plus.
 • Zio Tom Jet tror vi kan få ledarryggen. Han avslutade 1.09 sista 400. Enda gången från innerspår höll hästen ledningen, men här är det kvickare (och gasgladare) hästar utvändigt. Vinnarhålet kan visa sig göra skäl för namnet.

>> Ranking

7 Religious
3 Ronaldo Malibu
8 Thriller N.P.
–––
6 Taiga Woodland
1 Zio Tom Jet
–––
4 Joe Martini
2 Mitos Gold
9 Yankee Boy
12 Boulder Luke
10 Wind Knight
11 Tiger Marke

>> Spetsstriden: Zio Tom Jet bör hålla ut Mitos Gold, men båda är snabba. Ronaldo Malibu spetsade lätt näst senast, men rullade över i galopp och togs lugnare senast. Taiga Woodland är en rusare som ”alltid” forceras till ledningen och dessutom är både Joe Martini och Religious klart över medel från start. Känslan är att Taiga Woodland sitter i ledningen efter en bit, med Zio Tom Jet i rygg, men det kommer gå undan!

Intervjuer:
Joe Martini (4) gick bra senast bakom Perfect Dynamite och håller god form. Han har ett bra läge, är okej från start och med en fin resa kan han säkert sluta trea-fyra, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Thriller N.P. (8) galopperade senast när det var voltstart och fick ett mycket nyttigt lopp i kroppen. Han känns bra i jobben och jag tror att formen är fin nu. Det är inget plus med skor, men jag tror att det finns andra i fältet som är mer missgynnade. Autostart är ett klart plus och hästen är bra för klassen och tål lite jobb. Jag tycker att han ska räknas, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Yankee Boy (9) tror vi lade struplocket fel senast och därför fick han inte luft. Nu ska han få en halsplatta på sig och vi hoppas att det ska fungera bättre och kanske även hålla honom lite lugnare. Hästen gick ett bra jobb i måndags och jag tror att han kommer gå ett bra lopp, säger Stefan P Pettersson.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Reverend Wine har fått pusta kort. Han höll bra efter att ha fått en tryckare i spets senast, gången före vann han från ledningen. Hästen är inte beroende av tätposition och klarar distansen, han har fyra segrar på nio försök över 2.640 meter.
 • Martin de Bos har suttit illa till två gånger på raken, men avslutat starkt utan att hinna fram. Det finns risk för dryg inledning och knackig position på nytt.
 • Perfect Dynamite årsdebuterade med mersmak och avslutade 1.12,7 sista 800 från fjärde ytter och tredjespår sista 750 meterna. Han är väldigt kvick ut, men riskerar ändå invändigt svar.
 • Roofie var med i silverfinalen i lördags och såg riktigt formstark ut som fastlåst. Han ser ut att vara på väg mot toppform och kan få fin resa från detta läge.
 • Lägg märke till att såväl Lövdala Principito som Grainfield Aiden åker ner i rankingen då de debuterar i silverdivisionen från knepiga utgångslägen.

>> Ranking

2 Reverend Wine
–––
7 Martin de Bos
4 Perfect Dynamite
3 Roofie
6 Dom Perignon
10 Lövdala Principito
12 Grainfield Aiden
5 Dizzy River
–––
9 Urgent Call
8 O.P.Q.C.
11 Smevikens Cruiser
1 Harpos Rockland

>> Spetsstriden: Reverend Wine är snabb, men utifrån finns Perfect Dynamite och Dom Perignon som båda kan öppna. Känslan är ändå att Reverend Wine har toppchans att nå ledningen, en position han har sex segrar på sju försök ifrån.

Intervjuer:
Reverend Wine (2) fick en planerad paus efter starten senast. Han fick fyra månader lugnt, men har sedan tränat på. Hans facit efter paus är riktigt starkt och jag tror att han är där jag vill ha honom. Vi har ju siktat mot det här loppet. Läget blev perfekt och han klarar distansen utan problem, det går att köra på honom, ta upp honom och köra igen. Vi gör inga ändringar i balans eller utrustning, säger Diederik Meilink.

Fakta

V75-förslaget 15 februari

V75-1: 1,2,3,6,7 (11,5)
V75-2: 2,7,8,10 (1,6)
V75-3: 8 G.R.J.’s Wolverine (6,1)
V75-4: 4,5,6,7,9,12,14 (15,1)
V75-5: 2,3,4,6,10,11 (1,12)
V75-6: 1,3,5,6,7,8 (4,2)
V75-7: 2 Reverend Wine (7,4)

5.040 rader – 2.520 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

”Dumle Loss är den bästa jag tränat”

Tidiga tankar: V75 Mantorp den 15 februari