Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Ingen stoppar draken

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Antonio Trot vinner för Claes Sjöström. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Antonio Trot vinner för Claes Sjöström. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Det är Jägersro och Solvalla som delar på onsdagens V86 Xpress och vi har fattat tycke för den här omgången.

Våra spelförslag har varierats mellan att vara system på en lapp till reducerade system och denna onsdag tycker vi att det sistnämnda passar bäst då vi har en riktigt bra spik, men lite svårare för att lägga alla ägg i samma korg i några av de andra avdelningarna där det finns vettiga favoriter, men som vi ändå kan se förlora sina lopp.

Onsdagens sportsliga höjdpunkt är tveklöst Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris (V86-6) där den färska Guldfinalsvinnaren Antonio Trot (V86-6) ska försöka plocka in 20 meter på Bronsfinalsvinnaren Gardner Shaw (V86-6).
Vi tror dock inte att det är en ren tvåhästarsduell utan väljer att strecka ytterligare tre hästar i loppet.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Tonique (V86-2) hade ett mycket bra fjolår som bland annat innehöll en tredjeplats i Drottning Silvias Pokal. Säsongsavslutningen blev mindre lyckad, men nu gör hon högintressant comeback efter fyra månaders uppehåll. Visst finns det en rask häst på insidan i form av Celinn Palema, men Tonique är rysligt rask initialt och vi blir inte förvånad om hon kommer först.
 • Hunter Dragon (V86-3) är en rejäl sort som vi verkligen tagit till oss av. Den tyskfödde sjuåringen övertygade stort då han vann bakifrån i Ålborg den 29 december mot tuffa hästar. Gången efter blev han för vass i tät, men senast höll han sig någorlunda lugn och då vann han enkelt från samma position. Vi tror att han möter ett sällskap här som han kan bolla med.
 • Totti Face (V86-5) avslutade strålande senast på V75 via open stretch och det var ett formbesked som hette duga. Att Stefan Persson fått bekanta sig med sexåringen är sannerligen inget minus och lyckas han ”bara” hitta en rygg att gå fram tills slutkurvan kan Totti Face gå fort över upploppet.
 • Express A.P. (V86-7) tycks inte bli favorit och det överraskar oss. Femåringen var jättebra vid senaste besöket på Jägersro och besegrade därtill Dream Kåsgård regelrätt vid deras möte i Ålborg den 29 december. Skulle Express A.P. komma till tät vilket vi bedömer som relativt sannolikt så kan loppet vara över.

Betrodda som lever farligt

 • Divane Godiva (V86-1) besegrade stora delar av det här sällskapet senast, men nu får hon tuffare att nå ledningen. Därtill har hon inte lyckats vinna på sina 17 senaste starter över medeldistans så för oss är hon fel favorit av det här loppet.
 • Utah Broline (V86-3) är jämnspelad med vårt spikförslag och det tycker vi är helt uppåt väggarna. Femåringen har inte startat på fyra månader, är missgynnad av att tävla med skor runt om och lär knappast hitta till ledningen.
 • Arvid S.H. (V86-5) är en mycket bra långdistansare och han har därtill dokumenterad form. Det tror vi dock inte att konkurrenterna kommer underkasta sig utan här kan vi se såväl Happy Few som Ornello vara intresserade av att köras i tät och då riskerar Arvid S.H. att få gå den tunga vägen. Det kan gå vägen, men som klar favorit är det givet för oss att gardera.
 • Nej, det är absolut inget avslag vi försöker sända kring Estelle Nordique (V86-8), men dagens motstånd är ett helt annat än vad hon stött på i de fyra senaste segerloppen då det handlat om vardagsmotstånd. Som favorit är det självklart för oss att begära syn.
Fakta

V86-SYSTEMET 24 FEBRUARI

Avd 1: U-häst: 4 Övriga: 1,2,3,5,6,7,8,9
Avd 2: U-häst: 9 Övriga: 1,2,5,8
Avd 3: 10 Hunter Dragon (1,3)
Avd 4: 1,2,3,4 (8,10)
Avd 5: 1,2,4,6,7 (10,5)
Avd 6: U-häst: 4 Övriga: 1,7,8,9
Avd 7: U-häst: 3 Övriga: 2,5,6,12
Avd 8: 4,7,9 (8,2)

Systemram: 67.500 rader reducerat till 9.900 rader via alternativet Reducerat på ATG.se.
Krav: 2-4 U-hästar måste vinna.
Kostnad: 2.475 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Chansspik & statistikvinnare

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Målgången i Svenskt Travderby 2017. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Målgången i Svenskt Travderby 2017. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

När Jägersro arrangerar V75-omgångar brukar svårighetsgraden inte alltid vara den allra största, men den här veckan tycker vi oss faktiskt stå inför en utmaning.

Det kommer finnas några tunga favoriter ska sägas som absolut kan vinna, men vi vågar inte lita på någon av dem.

Larada Vrijthout (V75-1) är jättebra, men gör voltstartsdebut på svensk mark vilket känns som ett frågetecken och Under Armour (V75-4) i stayerloppet möter ett helt annat gäng än det han sprang på vid den så övertygande segern i Kalmar för två veckor sedan.

Vi chansar istället och tar ställning för Picadilly (V75-3) i lägsta klassen. Dödensrisken är påtaglig, men den här hästen tror vi ”är på riktigt”. Nu aviseras skoryck och ovanpå det är hästen obesegrad över sprinterdistans efter tre försök. Tro på din häst, Lövgren!

Vi tar därtill ställning för Cyber Lane (V75-7) i Paralympiatravsuttagningen. Johan Untersteiners häst har 10-0 till sin favör i inbördes möten gentemot Racing Mange och har historiskt sett svarat för väldigt starka årsdebuter. De allra värsta är inte med i detta lopp och vi tror det kommer räcka till vinst även om han bara tävlar på 85-procentig nivå.

Här kan du ta del av startlistor till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Larada Vrijthout är förmodligen ”helt klar” om han trampar iväg bra från ett springspår och når ledningen, men det känns inte helt givet att han gör det. Vi uppfattar det som att hästen har lite varma tendenser i sig och skulle det till exempel bli en omstart eller två så kan det bli väl tufft för honom att hantera. Kunnandet är det dock inget fel på för segrarna från tät har verkligen varit tilltalande och vid andraplatsen på V75 på Åby den 6 mars så var han tvåa bakom Bronsdivisionsvinnaren Oxidizer.
 • Gazza B.R. mötte Laradja Vrijthout i årsdebuten. Han fick göra allt jobb själv från fjärde utvändigt de sista 750 meterna den gången, men kämpade på mycket starkt via 1.10 sista 700 meterna. Klarar han av det snäva fjärdespåret och rentav går framåt lite till med loppet i sig kan det bli match.
 • Lucky Truc tog dödens mitt i klass II-finalen senast och höll starkt. Nu är hästen anmäld barfota fram för första gången och vi tycker att han är så pass rejäl att han måste räknas i A-gruppen även här.
 • M.T.Oscar står kvar i klass I och det råder ingen tvekan om att hans kunnande räcker till i sammanhanget. Däremot är han sårbar då han har en tendens att hamna lite punschigt till i loppen.
 • Gravity Pace galopperade som slagen utvändigt ledaren i slutkurvan senast i Halmstad. Han har gått bra i starterna dessförinnan och kan få rena drömloppet längs sargen här.

Rank:

A: 6-4-12 B: 9-1-2-3-5-8 C: 11-7-10

Spetsstriden: Run Brodde Run kan tänkas hetsa upp sig nu när det var längesen han startade i voltstart. Omstart skulle inte passa honom och knappast heller Larada Vrijthout som gör sin första start i svensk voltstart. Scorpion’s Madness lär vara aspirant på tät, men han ska tävla barfota runt om första gången och det kan även göra honom lite tassig i accelerationsögonblicket. Vidöppet!

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Laleh Pellini blir vårt tipsval i ett DIamantstoförsök som vi tror oss kunna lösa på fem streck. Hon stod för en stark årsdebut på Solvalla där hon fick vandra utvändigt om formtoppad Gitte Silvåkra, men likväl höll ställningarna starkt till tredjeplatsen. Readly Express lillasyster har haft en del stolpe ut i sådana här gäng förut, men vi tyckte verkligen årsdebuten lämnade ett gott besked och har en tro på att hon går en intressant säsong till mötes.
 • Sharp Dream är kanske allra vassast när hon är med där framme direkt och det lär hon ju knappast vara nu från 40 meters tillägg… Vi säger allra vassast för hon är inte dålig när hon får anfalla bakifrån. Det fick hon faktiskt göra i senaste starten på Åby, men då satt hon ändå så pass hyggligt till som andra utvändigt och hon slapp att gå i tredjespår genom slutkurvan.
 • La Plus Belle fick gå utan rygg de sista 800 meterna senast på Jägersro och höll starkt som trea. Hon har blivit allt mer travsäker och bör klara av ett snävt startspår.
 • Mellby Harissa tycker vi är väldigt svår att bedöma utifrån hur det såg ut i årsdebuten. Hon kastade sig i galopp kort efter start och gick sig trött till slut efter att tryckts ganska så tufft i upphämtningen. Robert Berghs hästar brukar kunna lyfta sig med lopp i kroppen och täta starter så vi känner att vi vill behandla henne med viss respekt åtminstone även om uppgiften med dubbla tillägg är komplicerad.
 • Kali Smart återkommer efter drygt tre månaders uppehåll. Hon avslutade fjolåret med att slå svenskt rekord två gånger om och tongångarna inför återkomsten verkar positiva. Vi påminner dock om att hon ”bara” är fyra år gammal och att bara kliva ut och bomba förbi ett sådant här gäng direkt i återkomsten är inte helt enkelt.

Rank:

A: 11-15-9 B: 14-12-1-3-8-13-7 C: 6-5-2-10-4

Spetsstriden: Domingoa tror vi frontar initialt från innerspåret, men lär utmanas av Lady Beluga i första kurvan. Från tillägg kan Kali Smart vara snabbare än Laleh Pellini som har galopperat kort efter start tidigare i voltstart så frågan är hur hårt Björn Goop vågar ladda initialt?

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Picadilly var superfin i debuten för Joakim Lövgren näst senast då han aldrig var nära att släppa någon över bron från ledningen. Vi trodde att han skulle stå för en riktig toppinsats gången efter i Margaretas tidiga Unghästserie då han mötte ett gäng som vi tveklöst tror att han kan matcha, men hästen tappade trots ett bra lopp den dagen. Han har fått en och en halv månads paus efter det och nu laddar Joakim Lövgren om med ett sprinterlopp. Hästen är obesegrad över 1.640 meter efter tre försök och därtill aviseras det barfota runt om denna gång vilket känns hyperspännande.
 • Bravo Sabotage kommer bli loppets favorit. Vi säger inte att det är konstigt då han stod inför en liknande sprinteruppgift senast på Jägersro och löste den från tät på 1.12,7a/1.640 meter utan att Alert Vendel kom hotfullt nära. Här tror vi dock att den initiala körningen kan bli lite mer utdragen och får han därefter Picacdilly på utsidan så kan det bli stumma ben sista 100 meterna.
 • Valeria Wareco är en av utmanarna i spetsjakten. Hon har vunnit sitt enda framträdande över sprinterdistans och nu kan det bli aktuellt med skoryck. Vi kan inte se ett annat scenario att man verkligen försöker tävla ordentligt med henne här och inte jagar småslantar.
 • Aloha Chip höll helt okej från ledningen senast på Åby i ett lopp som vanns av Flemming Jensens tuffing Cadiz. Det blir svårare för honom att hålla upp innerspår och få löpa ut i tät ånyo, men ett bra lopp i draget kan det åtminstone bli.
 • Black Mission kunde inte haka på Önas Prince senast på Jägersro, men det var givetvis ingenting att säga något om då det är en häst hämtad från ett helt annat ”hyllplan”. Fyraåringen har gjort vettiga insatser dessförinnan och kan tänkas göra upp om segern om loppet blir överpacat.

Rank:

A: 7 B: 3-5-1-10-9-2 C: 11-6-8-4-12

Spetsstriden: Vi är inte helt övertygade om att det bara är ”spets och över” för favoriten Bravo Sabotage utan här kan det bli körning. Classic Gal är rask iväg och kan ta striden på insidan och utifrån lär mycket raska Valeria Wareco laddas.

Avd 4 – Vårstayern, 3.140 meter voltstart

 • Under Armour är en av veckans stora snackhästar efter den övertygande segern senast i Kalmar. Han fick ett riktigt styggt lopp då med tredjespår i 1.600 meter totalt och det var närmast ofattbart att han inte tröttnade. Insatsen var verkligen femstjärnig, men frågan är vart det loppet sätter samtidigt som han jagas av mer meriterade hästar som snabbt kan komma ikapp då de bara är tre på startvolten.
 • Rotate såldes dagen före den överraskande V75-vinsten – från dödens – i Mantorp. Det var verkligen en toppinsats och han följde upp det med att vinna ett stayerlopp från samma position under skärtorsdagen. Hästen står perfekt inne i det här loppet och påverkas han inte negativt av de täta starterna är han med i segerstriden på nytt.
 • Quite Special avgjorde knappt, men på ett snyggt vis vid V75-segern i Halmstad på påskdagen. Även han startar tätt, men hästen har visat toppform en längre period och hade verkligen samlat ihop till en vinst så vi tror att han har mer att ge.
 • Ganyboy var riktigt rejäl vid segern senast på Jägersro där det var samma förutsättningarna som nu är fallet. Motståndet här är dock tuffare och för oss är han ”bara” en outsider.
 • Tyson Dimanche trivs förträffligt över distansen och gnetar på bra, men på senare tid har det blivit allt längre mellan segrarna. Aktionsmässigt har det dock flutit bättre än kanske någonsin tidigare och vi kan se honom överraska om någon av de betrodda har en sämre dag.

Rank:

A: 2-8-7 B: 14-5-6-13-1-11 C: 9-10-4-3

Spetsstriden: Typhoon Face tar säkert ledningen initialt, men vi tror inte att man bråkar utan lämnar över till Under Armour per omgående.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Farlander Am var ett av höstens stora utropstecken i svensk travsport och det finns inget som tyder på att han inte ska kunna gå en ny, fin säsong till mötes även om han traskat upp i klass. Sexåringen har årsdebuten avklarad och även om det blev en galopp – till synes av ren friskhet – från start den dagen så var det verkligen inget fel på upphämtningen. Med det loppet i kroppen tror vi att han är redo att prestera på en riktigt hög nivå och han blir vårt tipsval.
 • Ubiquarian Face överraskade med att hålla upp innerspåret bakom bilen senast på Solvalla. Han såg ut att vara på väg mot en klar seger när galoppen plötsligt kom 300 meter före mål. Det var oturligt, men han är snabbt tillbaka och har alla chanser att hävda sig här bara han inte blir fast för att hålla upp ledningen denna gång kan bli mer kämpigt.
 • Spickleback Face är en sådan där häst som kan allt när han löper upp till sin högstanivå, men som sedan faller i frågan mellan varven. Så var fallet senast på Solvalla då han galopperade dubbelt medan han krossade Remarkable Feet från dödens i starten innan. Som sagt; hästen är ojämn, men högstanivån är så pass hög att han måste räknas.
 • Sweetman fick dämpa en bit i ledningen senast i bronsfinalen och kunde hålla undan ganska säkert. Nu handlar det om silverdebut och hästen tävlade faktiskt i klass I-sammanhang så nyligen som för två månader sedan. Vi tror att han kan få kämpigt att hålla undan här även om han tar ledningen.
 • Staro Leonardo fick långt fram senast, men lyckades ändå spurta till knapp seger före Payet D.E. Han brukar gå bra även i de här sammanhangen, men därifrån till att slå de bästa är det ändå ett steg.

Rank:

A: 9-1-6 B: 3-2-11-10 C: 5-7-4-12-8

Spetsstriden: Det blir tufft för Ubiquarian Face att upprepa bedriften från senast och fronta från innerspår när han har katapulten Sweetman två hack längre ut.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Demon Ima fick segerraden bruten senast på Åby, men var på intet vis dålig. Femåringen började ta upp jakten från andra utvändigt i samma skede som Robert Bergh ökade farten med Easy Cash och det blev helt enkelt för svårt att nå ikapp. Därtill hade inte hästen startat på sex veckor och vi förväntar oss att han lyfter ytterligare med det loppet i kroppen. Hade vi känt oss säkra på att Demon Ima vinner starten i det här loppet hade vi spikat, men helt givet känns det inte.
 • Oxidizer fick ta dödens på Sweetman i bronsfinalen senast på Solvalla och tog in tog in rejält sista 100 meterna. Sexåringen är en riktig krigare vars utvecklingskurva fortsätter peka spikrakt uppåt. Han står alltjämt kvar i klassen och måste räknas.
 • Rackham galopperade under anfall 300 meter före mål i årsdebuten. Det såg ut att gå för fort i det skedet samtidigt som han hade lagt en häftig speed över sista bortre långsidan. Den nivå han uppvisade i fjol med andraplatser bakom Hail Mary och Power under höstkanten säger mycket om vad detta är för typ av häst.
 • Pere Ubu är färsk i klassen efter at bombat hem klass I-finalen från tät. Med jänkarvagn och på tätkänning är han en helt annan häst än vad han är med andra upplägg så att Peter Untersteiner har taktiken klar här behöver man inte vara raketforskare för att lista ut.
 • Romero fick för långt fram senast på Åby i ett lopp som gick fort hela vägen. Även om hästen är bra så har han haft lite svårt att duga i tuffare sällskap förut, men nu är han anmäld med jänkarvagn samt barfota runt om och det kittlar verkligen.

Rank:

A: 1-10-9-3 B: 2-4-6 C: 5-8-11-7-12

Spetsstriden: Även om Demon Ima är väldigt rask initialt så kan det bli svårt att hålla ut Pere Ubu som står ”lagom långt ifrån” med bricka tre. Även Red Mile Brodde är rask från start, men det ska knappast kunna gå för hans del att komma förbi.

Avd 7 – L.C. Peterson-Broddas Minne, 2.140 meter autostart

 • Cyber Lane väljer vi att ta ställning för i det första uttagningsloppet till Paralympiatravet. Åttaåringen har årsdebuterat i det här loppet även 2019 och 2020 vilket då resulterat i en andraplats på 1.11,5 samt en seger på 1.11,4. Han brukar med andra ord vara på tårna direkt och av tongångarna från Johan Untersteiner att döma så tycks hästen vara redo även nu. Vi är väl medvetna om att han har spår utvändigt om värsta konkurrenten, men Johan Untersteiner är en mästare på att lösa det taktiska när han sitter bakom sina elithästar och skor runt om är inte heller en faktor som avskräcker oss då skillnaden på denna häst är marginell kontra barfotabalans.
 • Racing Mange vann direkt i årsdebuten vilket var blott andra gången han lyckades med i sin karriär. Intrycket var tveklöst bra, men det ska samtidigt sägas att loppet blev ganska så rätt för hans del då han kunde undvika den initiala körningen och ta dödspositionen på en Lionel som hade fått öppna i överljudsfart. Den här uppgiften är tuffare och vi är inte säkra på att vägen till tät blir smärtfri här även om han är explosiv från start.
 • Floris Baldwin kördes slalom i guldfinalen senast på Solvalla och blev fast med sparade krafter. Han såg åter uppåt ut efter en sämre insats på Biri gången innan och kan spurta till vinst om de tidigare nämnda krigar för intensivt mot varandra.
 • Mellby Free är svårbedömd såhär i en årsdebut mot hingstar, men låt oss påminna om att hon vann ett Gulddivisionslopp under Derbyhelgen i fjol och då besegrade självaste Racing Mange.
 • Night Brodde såg jättefin ut senast i Gulddivisionen på Axevalla där han aldrig riktigt kom till. Kan Marc Elias rentav vara sugen på att testa och köra i ledningen nu om han når dit?

Rank:

A: 7 B: 6-9-10-5 C: 2-1-8-3-4-11

Spetsstriden: Osterc är väldigt startsnabb och bör hålla ut Giveitgasandgo utan problem om Thomas Uhrberg så vill. Därefter är Night Brodde aspirant att få överta innan en av de mest namnkunniga hästarna gör entré. Kan Racing Mange få ta över när körningen lagt sig?

Fakta

V75-FÖRSLAGET 10 APRIL

Avd 1: 1,2,3,4,5,6,8,9,11,12 (7,10)
Avd 2: 9,11,12,14,15 (1,3)
Avd 3: 7 Picadilly (3,5)
Avd 4: 2,7,8,14 (5,6)
Avd 5: 1,6,9 (3,2)
Avd 6: 1,2,3,9,10 (4,6)
Avd 7: 7 Cyber Lane (6,9)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Risk för favoritkavalkad?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ecurie D. segerdefilerar efter Fyraåringseliten förra året. I kväll är han tillbaka på Solvalla. Foto: Mathias Hedlund
Ecurie D. segerdefilerar efter Fyraåringseliten förra året. I kväll är han tillbaka på Solvalla. Foto: Mathias Hedlund

Det är ovanligt många storfavoriter på kvällens V86-spel. Under onsdagsförmiddagen var fem av de åtta favoriterna spelade till över 40 procent och bland dem var två spelade till över 65 procent.

Duon som är ”brakfavoriter” stavas Ecurie D. (V86-6) och Bitcoind’ Arc (V86-8) och vi har i ärlighetens namn svårt att se dem förlora sina respektive lopp.

Visst möter Ecurie D. meriterade hästar, men tongångarna inför hans återkomst låter väldigt positiva och frågan är hur sugna några av konkurrenterna är i det här loppet att ta striden när det antingen handlar om comeback eller när man blott har en genomkörare innanför västen…

Nej, på Solvalla är risken påtaglig att några tunga pjäser står pall, men på Åby tror vi det kan hända desto mer då vi till exempel bara bedömer storfavoriten i ungdomsloppet – Fromming (V86-3) – som en av flera segerkandidater och som utifrån det perspektivet känns alldeles för hårt spelad.

Här kan du ta del av startlistorna till dagens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Black Hill (V86-1) gick segerlös genom treåringssäsongens elva starter, men visade flera gånger att han har en hög högstanivå. Nu gör han intressant debut i ny regi och han gör det från ett utgångsläge som åtminstone ska ge honom en vettig chans att kunna få ett lopp bakom ledaren om han inte håller upp täten själv. För oss känns han mycket intressant i det här loppet.
 • Ecurie D. (V86-6) låter det verkligen bra kring inför återkomsten så nu både hoppas och tror vi att han ska kunna studsa tillbaka och leverera på den nivå han tävlade på förra senvåren och under sommaren. Det känns inte som det är särskilt många konkurrenter här som vill bråka med honom utan vi tror vägen till seger ligger öppen.
 • Moneykeeper (V86-7) studsade snabbt tillbaka efter galoppen i mini-comebacken näst senast på Åby. Han avslutade starkt som fyra bakom Go West Young Man, Moses och Danilo Brick på Solvalla i onsdags och vi påminner om att han var sprintertvåa bakom Copaca Banana på Åby i höstas på en 1.11-tid.
 • Bitcoind’ Arc (V86-8) har övertygat stort i två raka segrar i Timo Nurmos regi och verkat fjärran från brukad när han passerat mållinjen. Den på pappret värsta konkurrenten i det här loppet har lottats till ett bakspår och vi kan inte hitta den där framspårshästen som kan ha ambition att bråka med Bitcoind’ Arc i det här loppet. Tråkigt nog känns den här jättefavoriten befogad.

Betrodda som lever farligt

 • Blaze Kronos (V86-2) var bra vid senhösten och vinterns tre raka segrar, men gick därefter på pumpen när hon fick vandra utvändigt ledaren. Vi tycker hon var väl blek den dagen och hanterar henne avvaktande i det här loppet som innehåller flera starka formkort.
 • Fromming (V86-3) tycks allt och alla svälja med hull och hår, men är det verkligen helt korrekt? Han ställdes inte inför någon större prövning senast i Halmstad där han vann ett simpelt sprinterlopp från tät utan att behöva prestera särskilt mycket. Här kan det bli syn på ett helt annat sätt så för oss är han för stor favorit.
 • Suarez (V86-5) gjorde inget dåligt lopp i lördags med tanke på att han hamnade en bit bak och fick ge sig ut i vida spår i slutkurvan. Han gick helt okej, men har kommit upp i klass ganska snabbt, körs av en förhållandevis orutinerad kusk och möter några dugliga konkurrenter. Det känns inte givet att han bara städar av det här gänget från bakspår.
 • Bridge Jumper (V86-8) tycks bli andrahandsfavorit bakom Bitcoind’ Arc och det tycker vi känns fel efter fem månaders tävlingsuppehåll. Därtill har han bakspår och för att Bridge Jumper ska kunna vinna härifrån kan han mycket väl behöva leverera karriärens bästa insats. Det är han väl knappast redo för redan!?
Fakta

V86-FÖRSLAGET 7 APRIL

Avd 1: 1,2,5 (10,6)
Avd 2: 1,4,5,6,7,8 (3,9)
Avd 3: 1,2,3,9,11 (7,6)
Avd 4: 1,6,7 (2,3)
Avd 5: 1,4,5,6,7,9,10,11,12 (2,3)
Avd 6: 7 Ecurie D. (3,4)
Avd 7: 3,4,5,7 (2,1)
Avd 8: 4 Bitcoind’ Arc (3,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Helkul Paralympiakval

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Cyber Lane gör årsdebut i Paralympiatravet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Cyber Lane gör årsdebut i Paralympiatravet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Precis som så många år tidigare arrangerar Jägersro ett av kvalloppen inför Paralympiatravet. Cyber Lane (V75-7) har varit med i motsvarande kvallopp på just Malmöbanan de två senaste åren och det med lyckat resultat. I fjol gick han segrande ur striden på 1.11,4a/2.140 meter och året innan var han tvåa bakom stallkamraten Day Or Night In på 1.11,5.

Det lär med andra ord vara någon sådan typ av tid som krävs även för att vinna årets kvallopp och Cyber Lane kommer behöva vara väldigt bra för att lyckas nu när han får kicka igång säsongen från bricka sju och med värsta konkurrenten på insidan.

Derby Trial för hästar som kvarstår i anmälningslistan till Svenskt Travderby lockade blott sex hästar och har därför ersatts på V75-kupongen av Vårstayern (V75-4).

I tider som dessa då alla lopp visas på tv och sporten ändå blir profilerad känns det rätt och riktigt.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Lurig inledning. Larada Vrijthout har inlett mycket starkt i Conrad Lugauers regi. Enda förlusten kom i ett V75-lopp där han hade tuffe Oxidizer före sig i mål. Hästen känns inte helt enkel i alla lägen och vi vågar inte ta gift på att han sköter sig fläckfritt i voltstart. Lucky Truc gjorde ett superlopp i klass I-finalen senast på Solvalla och måste räknas trots spår tolv. M.T.Oscar är på något mirakulöst vis kvar i klass I; det känns verkligen som att han felat borta stora prischeckar under sin karriär. Femåringen höll starkt efter ett styggt slutvarv i klass I-finalen på Solvalla och måste räknas trots bakspår. Gazza B.R. svarade för en stark årsdebut bakom Larada Vrijthout, men brottas med ett knepigt utgångsläge. Run Brodde Run höll okej som spetstvåa senast på V75 och känns inte helt borta. Moncler Bo är ett spännande nyförvärv hos Ola Samuelsson som dock står tufft inne på pengarna.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett mycket kul Diamantstoförsök med flera om budet. Lady Beluga blir säkert favorit på sina segrar och spetsläget. Hon har vunnit på olika sätt, verkar rätt så komplett och ska kunna rekordsänka rejält. Eye on the Hill fick se sig besegrad av Namaste i årsdebuten, men det var ingenting att säga något om. Hon gick ett jättebra lopp som tvåa, travade fint och fullföljde till linjen. Kali Smart på samma volt avslutade fjolåret med att plocka in 220.000 kronor på ett bräde och det känns inte superenkelt för henne att bara kliva ut här i en årsdebut från tillägg och städa av starka hästar. Sharp Dream har Johan Untersteiner sånär funnit lösningen på även om det blivit lite galopper. Laleh Pellini och La Plus Belle har båda inlett året tilltalande och har mer bevisad form än flera av sina konkurrenter.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

Klass II-försöket ser smålömskt ut om det nu inte är så enkelt så att Bravo Sabotage bara spårar hem loppet från ett perfekt utgångsläge. Segerapiteten med fem fullträffar på nio försök hos femåringen imponerar och visste vi att han frontar att det kostade för mycket kunde han rentav vara ett spikförslag. Här lär dock Valeria Wareco laddas med full kraft. Hon står bra inne i loppet och ska man tävla med henne i en sådan här klass så lär man också gå för det ordentligt. Piccadilly håller vi väldigt högt och hade därför förväntat oss en vassare insats av senast på Solvalla. Han tappade i Margaretas tidiga Unghästserie trots ett bra lopp. Varken Black Mission eller Chased har gjort så många starter, men visat vettig kapacitet och skulle kunna överraska med maxklaff.

Avd 4 – Vårstayern, 3.140 meter voltstart

Ett mycket kul stayerlopp. Under Armour var ruskigt tapper senast på Jägersro då han avgjorde trots ett mer eller mindre omöjligt löpningsförlopp. Han kommer säkert få många anhängare här, men att vinna den här typen av lopp som fyraåring när det är få hästar på startvolten och mer rutinerade konkurrenter kommer sitta bra till direkt… nej, det blir verkligen inte enkelt. Rotate vann stayerloppet i Gävle från positionen utvändigt ledaren. Han visade att klass I-triumfen i Mantorp inte var någon tillfällighet och vi förstår att Björn Goop valde att gå vidare direkt till det här loppet då hästen står bra inne på pengarna. Quite Special från samma volt var jättefin i Halmstad där han besegrade Farlander Am. Ganyboy kommer från stayerseger och känns hetast av hästarna som står med 40 meters tillägg. Där finns även E.Type Cash som tillhörde den absoluta kulltoppen i Danmark i fjol. Hästen känns dock lynnig och vi känner inte särskilt mycket för honom i Sverigedebuten när det handlar om voltstart.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

Ännu ett lopp man verkligen tar till sig! Ubquarian Face felade bort en sannolik silverfinalvinst senast på Solvalla. Han står med samma utgångsläge här och ska vara favorit till att ta snabb revansch. Sweetman däremot är ny i klassen efter att vunnit bronsfinalen på Solvalla. Han är väldigt startsnabb och skulle han komma förbi direkt så körs han säkert i tät även nu när han gått upp i klass. Farlander Am galopperade i årsdebuten i lördags, men såg annars bra ut och ska säkert gå framåt med loppet i kroppen. Spickleback Face och Payet D.E. är två andra tänkbara segeraspiranter för den som tittar utanför – vad vi tror blir – en klar favorittrio.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Demon Ima står rätt så hårt inne på pengarna, men knappast när det kommer till kapacitet. Han var utan chans att jaga ikapp Easy Cash senast på Åby, men det gick väldigt fort till slut och han fick helt enkelt för långt fram. Öppnar hästen på samma sätt från innerspår som han gjorde vid Kalmarsegern i januari så har han god chans att leda hela vägen. Pere Ubu lär man dock göra ett ordentligt försök med att komma förbi. Han visade med eftertryck vid segern i klass I-finalen senast att han är en annan häst på barfotabalans samt från tät. Oxidizer tog in på Sweetman sista 100 meterna senast i bronsfinalen trots att han såg sliten ut i sista kurvan. Hästen står kvar i klassen och har visat att han tål tuffa upplägg. Rackham står knappast så långt efter någon vad gäller kapacitet, men känns svårbedömd efter att galopperat i årsdebuten. Kan fartfyllda Romero få rena drömloppet i draget?

Avd 7 – L.C. Peterson-Broddas Minne, 2.140 meter autostart

Ett mycket roligt kvallopp till Paralympiatravet avrundar V75-omgången. Cyber Lane har som tidigare nämnt vari tvåa respektive vunnit detta lopp de två senaste åren. Båda gångerna har det handlat om årsdebut så det går att påstå att han har en tradition av att leverera starka prestationer direkt efter återkomst. Hästen är mycket startsnabb, men vi tycker att han är väl så effektiv när han anfaller bakifrån. Racing Mange fick traska utvändigt ledaren i sin årsdebut, men avgjorde likväl. Han är knappast sämre med det loppet i kroppen och ska kunna hålla ut Cyber Lane när duon står sida vid sida. Floris Baldwin har gått jättebra en längre tid, men kom inte alls till i Guldfinalen senast på Solvalla. Formen är det inget fel på! Mellby Free känns svårbedömd inför en årsdebut där hon möter hingstar medan Island Life med dunderform kan vara loppets stora rysarbud.