Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Mantorp onsdag 10 augusti

Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Click Bait har läge för spets och seger i kvällens V86-omgång. Foto Adam Ström/stalltz.se
Click Bait har läge för spets och seger i kvällens V86-omgång. Foto Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

V86-omgång på Mantorp med bland annat fyra uttagningar till Breeders Crown på programmet. Alltid lite lurigt att räkna på de här loppen då det som bekant räcker med att vara bland de sex främsta för att ha semifinalplatsen ordnad. Extra tänkvärt att det för fyraåringarna inom kort väntar kval till Derby och Stoderby.

 

Här är startlistorna till Mantorps V86-tävlingar.

Vi spelar med tre spikar i omgången. Största favoriten heter Click Bait (V86-6) som lär susa till ledning och sedan ha en bra uppgift. Jest (V86-2) är en typ vi gillar och vi hoppas inte innerspåret ställer till det. Capital Gain C.C. (V86-6) är rolig från bakspår och lite för lite streckad i förhållande till vinstchans enligt oss.

Roliga och troliga

  • Jest (V86-2) har vi haft ett gott öga till ända sedan i våras då hon inledde med två raka segrar. Därefter följde tre galoppmisslyckanden, innan hon senast såg dunderfin ut då hon tävlade barfota fram. Orosmomentet är starten från innerspår som inte känns helt optimalt. Vi har dock en bra känsla och tror att hästen kan öppna snabbt om hon bara är i ”rätt fas” bakom bilen. Förhoppningsvis har vi även kusken med oss på det tåget – då blir ekipaget svårslaget.
  • Click Bait (V86-4) är det såklart kittlande att försöka fälla som storfavorit. Dels kan man tycka att hans placeringar på slutet inte är de bästa, dels kan man tveka över medeldistans. Dock har han inte haft det rätta flytet med löpningarna och mött stentuffa hästar (Hugo Åberg senast), dels tror vi att han kan förvandla det här racet till ett sprinterlopp då han tidigt lär sitta i ledningen och sedan få bestämma en bit. Sammantaget rättar vi in oss i favoritledet.
  • Capital Gain C.C. (V86-6) har höjt sig ytterligare ett snäpp med det norska huvudlaget på slutet och det sitter på igen. I de två senaste starterna har Oskar Kylin Blom inte heller behövt rycka tussarna ur hästens öron. Bakspår här, men startryggarna är snabba och vi tror man kan slinka igenom bra. Över 1.640 meter har vi känslan av att hästen kan gå hårt hela vägen och väljer att ta ställning för honom här.
  • Every Day Elegant (V86-7) till under 10 procent på V86-spelet köper vi alla dagar i veckan. Den härligt härstammade hästen med Maharajah som pappa och Tomas Malmqvists toppsto Tunika som mamma, verkar spelarna tappa bort helt. Han inledde med tre raka segrar, men sedan gick det lite grus i maskineriet. Intrycket senast då Kihlström mest lät honom lufsa med till slut var bra. Stämmer det från bakspår nu kan en ny segerrad inledas.

Betrodda som lever farligt

  • Sparven (V86-2) gjorde skäl för namnet och flög lågt till slut senast när hon vann den långa E3-finalen som storskräll. Med den bedriften i ryggen är det många spelare som ”hakar på”. Vi är dock inne på att det kan bli tuffare att hinna fram till seger den här gången och spikar emot.
  • Good Vibes (V86-5) kan snabbstarta till ledningen och därifrån få fuska bort en bit. Okej, då kanske hon rinner undan, men hos oss ringer ändå några varningsklockor då hon kommer från ett par kortlopp och nu ska springa ett halvvarv till. Dessutom växlar man ner från jänkarvagn till vanlig sulky. Som klar favorit blir det här för oss ett garderingslopp.
  • Comes With Age (V86-6) har drömläge med spår två över kort distans och är snabb från start. Så långt allt väl och så långt är det kanske rätt att hon är spelad till över 50 procent på V86. När vi sedan börjar syna loppet lite närmare i sömmarna så konstaterar vi att det kan bli rejäl körning från början och då växer spelvärdet på vårt drag i loppet.
  • Dart Kronos (V86-7) må ha inlett lovande med två segrar och en stark upphämtning efter galopp, men från spår sju den här gången i lite tuffare gäng så tycker vi absolut att han ska garderas. Sedan kanske vi står där med långnäsa efteråt då han bara var bäst – men då får det vara så … Oavsett vem som hade blivit favorit i det här Breeders Crown-försöket för treåringarna hade det nog gått att hitta tveksamheter. Fram med garderingspennan bara.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 10 AUGUSTI

Avd 1: 1,2,3,4,7,8,12,13 (6,14)
Avd 2: 1 Jest (6,9)
Avd 3: 2,4,11 (8,7)
Avd 4: 6 Click Bait (7,3)
Avd 5: 1,2,4,5,7,9 (3,11)
Avd 6: 10 Capital Gain C.C. (2,7)
Avd 7: 1,2,3,4,5,7,8,9,10,12 (6,11)
Avd 8: 1,2,3,4,5,6 (8,11)

8.640 rader / 2.160 kronor

Expandera