Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Nu eller aldrig!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Frode Hamre kör ett av våra två singelstreck inom kvällens V86-spel. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Frode Hamre kör ett av våra två singelstreck inom kvällens V86-spel. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Det är en tunt beklädd V86-omgång som saxas mellan Solvalla och norska Bjerkebanen denna kväll.
Blott två av de åtta loppen har maximalt antal deltagande och faktum är att inte ett enda av de fyra loppen från Bjerke lockat mer än tio deltagare.

Det tog sina lilla tid, men igår kom äntligen möjligheten att se samtliga norska hästar i lopparkivet vilket givetvis måste vara möjligt om vi ska kunna arrangera gemensamma spel öve gränserna, allt annat är bara för dåligt och oseriöst.

Vi hämtar en spik från vardera bana och kan inte förneka att favoriten i inledningen – Staro on the Rocks (V86-1) – är den vi tror mest på.

Med tre av de nio deltagarna strukna har han toppchans att hamna vettigt till även om han blir snuvad på täten och det gäller bara att han sitter någorlunda till vid utgången av slutkurvan för att detta ska kunna lösa sig.

Förra veckan gav spelförslaget 28.000 kronor tillbaka och på vårt andelssystem fick man 1.120 kronor tillbaka per andel.

Här kan du ta del av kvällens startlistor till V86-spelet.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så klickar du här.

Troliga och roliga

 • Staro on the Rocks (V86-1) fick för långt fram senast i Bergen då han hamnade i en dålig rygg, men avslutningen som trea var det sannerligen inget fel på. Han övertygade vid dödensvinsten gången innan och denna svenskfödda fyraåring möter överkomligt motstånd i kvällens lopp. med tre strukna hästar kvarstår blott sju och det ska vara jättechans att han får fritt även om han blir av med taktpinnen initialt.
 • Finnskog Nox (V86-3) har tre raka andraplatsen i raden, men nu kan det verkligen vara hans tur. Hästen spurtade jättebra i senaste starten över lite opassande kort distans och har dessförinnan gjort starka insatser trots grovjobb. Att det är ett halvvarv längre distans nu tror vi gynnar honom och åttaåringen känns underligt lite streckad i det här loppet.
 • Alpha Scarlet R.R. (V86-5) var tvåa bakom Ecurie D. på Bjerke näst senast om än utan chans på segern. Gågnen efter fick han göra jobbet själv utvändigt ledaren och det blev för tufft sitta 100 meterna. Kan han få ett mer vilsamt lopp den här gången och spara speeden så kan han bli svår att stå emo för de övriga över upploppet som – plötsligt – lite mindre betrodd.
 • Worrywart (V86-8) såg stark ut när galoppen kom in mot slutkurvan på Axevalla. Han sprutade strålande för tre starter sedan bakom Galileo Journey och är en ”riktig” häst i grunden. Vi är väl medvetna om att han inte har radat segrar på senare tid, men vi bara måste försöka få betalt på honom i det här loppet som motståndsmässigt ser överkomligt ut på pappret.

Betrodda som lever farligt

 • Nej, motståndet är inte det bästa och Opalis (V86-2) ska normalt sett vinna det här loppet, men det känns inte som att hon kommer få allt gratis i det här loppet. Vi hoppas att Imakeyouproud kan hitta till tät och ta emot, då ska det finnas en möjlighet att det åtminstone blir match in till linjen.
 • Massive Speed (V86-5) höll bra utvändigt ledaren i årsdebuten, blott besegrad av Marvelous Tooma. Han har stånkat på fint även innan det i norska silverdivisionen, men känns underligt hårt spelad i det här loppet då det är en jämn tillställning och han knappast kan hålla upp innerspåret. Nej, för oss är han tveklöst en favorit i fara i skrivande stund.
 • Brage Hindö (V86-7) ser ut att bli klar favorit i sitt lopp och det tycker vi känns felaktigt. Han kommer förvisso från två raka segrar, men vi bedömer det som att de är tagna i lite enklare sällskap och att det här är en tuffare uppgift som han ställs inför. En sådan häst som Bianca Sisa håller vi högre och för oss är inte Brage Hindö något spikförslag.
 • Vavin Love (V86-8) har sina meriter i enklare sällskap och det blir inte enkelt för henne att komma till från spår sju. Onsdagsmorgonens strecklista fick oss att sätta kaffet i halsen för vi förstår faktiskt inte alls varför hon ska vara så betrodd i det här loppet. Nej, här finns det hetare bud och vi spikar rentav emot.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 13 JANUARI

Avd 1: 1 Staro On the Rocks (8,3)
Avd 2: 1,3,4,8,9 (5,6)
Avd 3: 1,2,3,5,8,9 (7,6)
Avd 4: 1,4,5,9 (2,6)
Avd 5: Samtliga hästar (1,2)
Avd 6: 1,2,4 (9,5)
Avd 7: 2,3,4 (7,5)
Avd 8: 6 Worrywart (1,9)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Heta hemmahopp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Hazard Boko ska starta hemmaplan. Foto Mia Törnberg
Hazard Boko ska starta hemmaplan. Foto Mia Törnberg

Sundbyholmstravet i Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång och det är en trevlig meny som serveras.
Flera av loppen är öppna vid en första anblick och det kommer som så ofta då STL-omgången körs i Eskilstuna hästar från alla möjliga håll och kanter.

Till exempel finns det finskt deltagande då Markku Nieminen sänder en duo till Sverige med klass I-hoppet Joseph Boko (V75-7) som det starkaste kortet. Hästen har fem raka segrar och lär bli favorit i avslutningen.

Även Trond Anderssen gästar från utlandet. Norrmannen har också med en duo från vilken Floris Baldwin (V75-4) sticker ut i Gulddivisionen.

Ett lopp som för övrigt samlat ett småputtrigt fält med Hazard BokoSorbet och Elian Web som några av de övriga deltagarna.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Sundbyholm.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Ett relativt sömnigt gäng silverhästar gör upp i inledningen och flera av dem har därtill visat dassig form på sistone. Normalt sett hade detta sett passande ut för Global Undecided, men han felade bort sig kort efter start i onsdags och man fick aldrig något riktigt svar på vart han står för dagen. Chapuy kan tyckas tuff att tro på från spår åtta, men just det faktum att han åtminstone fick bakspår talar för honom. Hästen är rysligt startsnabb och vi kan se honom överta taktpinnen av Betting Rebel ut ur den första kurvan. Sir Henry P.Hill står fortsatt perfekt inne i loppet efter att fått chansen lite för sent i Kalmar. Han är extremt härdad i klassen och en häst att räkna med trots spår sju i den här svala omgivningen.

Avd 2 – Diamantstoet, 1.640 meter autostart

Bansky var tvåa och femma i klass I på svensk mark i höstas. Hon visade prov på bra fartkunskaper och har inlett det här året med två andraplatser inom finska V75. Då har det varit riktigt ruggiga förutsättningar och kommer hon till lite mildare väder på lördag kanske hon springer av ren glädje? Formen ser ut att sitta där i alla fall. Vi gillar Janis Joplin Boko som vi varnade kraftigt för i onsdags. Då fick hon ett bra lopp i rygg på Smaragd Norrgård och veks ut över upploppet, men var utan chans att hota. Det kan vara så att den korta distansen här talar till hennes fördel. Loppet känns riktigt lurig och här kan vi absolut se en smygkörd häst som She Is Cecilia, Fuel Burn eller Sideslip överraska med maxklaff.

Avd 3 – Klass II, 2.640 meter voltstart

Det här loppet innehåller fyra starka toppar. Pacific Kingdom gjorde ett jättelopp inom V75 på Axevalla på Nyårsafton. Han följde upp med seger på Färjestad trots att han fick ett tufft lopp och bevisade att formen kvarstår. Nu sitter Rikard N Skoglund upp igen och hästen är ett av de fyra heta buden i loppet. Solkattens Ferrari gick en okej upphämtning efter den tidiga galoppen på Jägersro. Han har stått för övertygande insatser innan det, om än i enklare sällskap och gynnas av den dryga distansen. Cassius Ima har också visat att han tål att gå den tunga vägen. Insatsen senast på Solvalla sände en tydlig signal om att han även ska kunna hävda sig i sådana här sammanhang. Bone Hard Flash fick en tung väg fram till dödens senast i Örebro, men bara mosade konkurrenterna. Det finns en del starka kort även bakom de fyra, men spontant ska det vara de som höjer sig över mängden.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

En rolig guldhistoria, men samtidigt svår att lura på i början av veckan. Kommer ens Floris Baldwin från Norge få transporteras in i landet? Tillåts det blir det intressant att se honom här för hästen är i knallform och var inga mil ifrån att besegra Very Kronos i Guldfinalen under annandag jul. Favorit lär dock Hazard Boko bli här trots att han är relativt färsk i klassen. Hästen är också i toppslag, kommer från spetsvinst och har god chans att nå samma position på nytt från innerspår. Sorbet drogs bakåt av en ovanligt blek Grainfield Aiden i lördags och kom bort helt i det loppet. Från spår elva får han inte enklare att komma till, men att hästen såg bra ut direkt råder i vilket fall ingen tvekan om. Elian Web är givetvis aktuell om Hazard Boko skulle bli av med täten och vad kan Hawk Cliff ställa till med i varande form?

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Ett roligt och inte helt lättlöst bronsförsök. Phoenix Photo samlade på sig en stor påse pengar vid segern i Sylvesterloppet på Axevalla och är ny i klassen. Vår spontana känsla är att han får slå lite ur underläge nu från bakspår. Deede Star såg lysande ut i återkomsten på Solvalla efter en period där han inte alls fungerat och gjort svaga resultat. Spår tolv sätter dock ner chanserna och även han känns sårbar. Up to Me såg jättefin ut vid spurtsegern i Eskilstuna och står helt perfekt inne i loppet. Det gör även formtoppade Västerbo HighScore som är så pass rask iväg att han ska ha chans på en fin position långt fram i fältet. Inte heller Dominic Wibb eller Opalis är hästar som startar utan chans i det här loppet. Öppet!

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Helluva Am har radat upp fyra segrar i följd. De tre senaste är tagna från tät, men hon var väl så bra om inte bättre vid segern innan det då hon fick anfalla bakifrån. Trots det stängda spåret så förstår vi om hon blir favorit. Från tilläggsvolten kommer Xanthis Delicious och Havana Boko båda bli mycket spelade. Den förstnämnde gick en rejäl långspurt vid senaste segern medan Havana Boko i sin tur löste uppgiften från dödens. Harvard Student svarade för en stark debut i ny regi på Axevalla. Hon ställdes inte inför någon större prövning, men intrycket var det rätta. Kan hon komma förbi C.M.T.Queen Bee direkt nu när den sistnämnda fick ett snävt startspår kan vi se henne köras i tät och vara med på målfotot. Follow My Lead har aldrig varit sämre än fyra på fem starter på svensk mark varav en resulterat i seger. Hon är inte alls oäven, men lär i princip bli ospelad i det här loppet. En kul jätteskräll.

Avd 7 – Klass I, 1.640 meter autostart

Joseph Boko har tagit fem raka segrar i Finland och visat upp ett brett register. Vid segern i en V75-final för tre starter sedan gick han bakifrån och stod för en rejäl 800 metersrepa medan han spårade hem varje meter av loppet senast på Vermo. Hästen står perfekt inne på pengarna här och ser ut att ha en passande uppgift framför sig. Några dugliga konkurrenter finns det i vilket fall och bland dem lyfter vi framförallt Ole. Han var strålande bra vid segern i Mantorp näst senast och gjordes till storfavorit senast på Sundbyholm, men då fick han ge vika från tät. Det överraskade oss, men är möjligt att Mantorploppet satt aningen i benen samtidigt som det var ett varv längre distans. Nu är han tillbaka på sprint ånyo. Hemmahoppet Tullibardine Boe hävdar sig fint i klassen och formstarka Isa som satt fast senast på Bergsåker känns inte heller helt golvad trots att hon möter några bra pojkar.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Spela High Five med Sulkysport!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.

Världens största montélopp Prix du Cornulier utgör dagens High Five-spel. Årets upplaga innehåller ingen storfavorit som varit fallet de senaste åren utan denna gång kommer det bli betydligt mer jämnspelat.

High Five-spelet är sockrat med fem fräscha jackpotmiljoner i potten vilket givetvis kittlar lite extra.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt de två nedanstående alternativen:

Sulkysport – Toppsnurran

Sulkysports fem högst rankade hästar snurras enligt alla ordningsföljder. Underskatta inte möjligheten till fina sidovinster även om vi inte samtliga fem topplacerade hästar finns markerade!

Radpris: 5 kr – 10 andelar á 66 kr/styckKlicka här för att köpa andel

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

Radpris: 10 kr  – 20 andelar á 66 kr/styckKlicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix du Cornulier, 2.700 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  A-häst
  13 Etonnant

  B-hästar
  5 Flamme du Goutier
  16 Fado du Chene
  17 Feeling Cash
  11 Daida de Vandel
  15 Etoile de Bruyere
  8 Gladys des Plaines
  1 Freeman de Houelle
  4 Dynamite Marceaux

  C-hästar
  18 Bahia Quesnot
  9 Jerry Mom
  3 Flicka de Blary
  12 Carla du Chatelet
  10 Unique Juni
  7 Dayana Berry
  14 Bilooka du Boscail

  D-hästar
  2 Galactica
  6 Crepe de Satin

  Expandera
   Etonnant är min stora idé i årets Prix du Cornulier. Han fanns med redan i fjol, men galopperade då kort efter start och man fick aldrig se vad han gick för den dagen. Två veckor efter höll han jämna steg med Bilibili och jag tror att han är i ännu bättre form detta år. Näst senast vann han Prix Auguste Francois trots att han inledde med 1.08,8 första 1.175 meterna och det var ruskigt strongt gjort. Därefter startade han i Prix du Bourgogne och gick ett jättebra lopp för sulky som femma via 1.09,2 sista 1.000 meterna. Jag vill påstå att det var hans bästa insats i karriären för vagn och det faktum att han fått tre veckor mellan starterna istället för två som flera av konkurrenterna tycker jag talar till hans fördel. Drömscenariot vore att han öppnar snabbt på nytt, men att Freeman du Houelle rids i tät och att Etonnant för en gång skull kan få gå med i dragetl.
 • Flamme du Goutier har bara gjort två montéstarter, men som hon gått i dessa! Först vann hon Prix de Normandie i mitten av september och två veckor senare var hon trea i Prix des Elites. Hästen har visat kraftfulla formbesked för sulky i de senaste starterna utan att för den skulle köras särskilt offensivt. Det känns som man sparat krutet till det här loppet och nu lär det bli full ritt!
 • Fado du Chene kastade sig i galopp efter 200 meter i fjolårets upplaga. Han är inte helt att lita på, men att han har kunnande nog för att utmana de bästa råder ingen tvekan om. Näst senast fick han gå med i draget och senast var det full ritt sista 1.000 meterna i häftig fart. Det som talar emot honom är att han såg ut att gå sig rätt så tom den dagen och det är givetvis inte optimalt blott två veckor före det här stora slaget.
 • Feeling Cash var trea i 2020 års Prix du Cornulier. Då var han med i främre träffen hela vägen, men stod utan chans att hota Bilibili och Etoile de Bruyere. Han var fullgod tvåa näst senast på skor bakom Fado du Chene och nu tävlar han på barfotabalans för första gången sedan segern i Prix des Elites i september.
 • Daida de Vandel är en riktig ”surrhäst” söderöver inför det här loppet. Hon kom inte förbi Etonnant näst senast och gick okej som trea senast i det lopp som Fado du Chene vann. Det som jag tycker talar emot henne är att hon ofta tappar lite mark från start och det kan bli kostsamt.
 • Tidigare nämnde Etoile de Bruyere besegrade Etonnant den 23 november efter en bra invändig smygare och det var också den vägen hon tog vid andraplatsen i Prix du Cornulier i fjol. Nu blir det barfota runt om precis som vid segern i november.
 • Gladys des Plaines har varit hur bra som helst mot de jämngamla, men hur går det nu i debuten mot äldre? Blott två femåriga hästar har vunnit Prix du Cornulier sedan år 1990 och det känns som en svår utmaning i början av femåringssäsongen.
 • Bahia Quesnot gör sin första montéstart sedan 2017. På de fyra sadellopp hon gått har det blivit en andraplats och tre diskvalifikationer, men det är som sagt längesen. Hon är inkvalad till Prix d’Amerique och även om hon är hur tuff som helst känns det svårt att bara kliva ut här och leverera när hon inte tävlat mot eliten för sadel någon gång tidigare.
 • Ur svenskduon Unique Juni och Galactica tror vi att den förstnämnde som är rejält Vincennes-härdad är den som har viss chans att möjligen nå en femteplats, men normalt sett ska de stå sig kort i det här sammanhanget.
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Lördagsdisco i Bollnäs

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Är Disco Volante ensam på målfotot i lördagens lopp? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Är Disco Volante ensam på målfotot i lördagens lopp? Foto Simon Hagen/Sulkysport

Skrällarna duggade tätt på Jägersro i lördags och det är helt enkelt den årstiden då mindre krävs för att det ska kunna hända saker i loppen eller hästarna ska underprestera.

På förhand ser lördagens omgång mer överkomlig ut och vi landar i att spika två favoriter trots att det egentligen inte är ett helt önskvärt scenario.

Vi kan nämligen inte blunda för att såväl Bokli Rapp N.O. (V75-3) som Disco Volante (V75-4) har väldigt lämpliga uppgifter framför sig.

Ulf Ohsson får man andra ord en trivsam lördag i Bollnäs om vi är rätt ute!

Här kan du ta del av startlistorna till Bollnäs tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Merritt kom aldrig riktigt till i silverdebuten utan fick chansen först när det var på tok för sent. Han sköt till vass och allt tyder på att han kommer hävda sig lika bra i silverdivisionen som han har gjort i bronsklassen. Denna gång står han bättre till bakom bilen, det är upplagt för viss körning på insidan och med ett bra lopp fram tills slutkurvan blir han väldigt svår att stå emot för de övriga.
 • Remarkable Feet fick lägga en viss speed för att hitta till tät på Bergsåker. Han höll emot Algot Zonett tappert och föll med flaggan i topp. Segrarna duggar inte tätt, men hästen gör det bra för jämnan och skulle han hålla upp innerspåret nu över sprint så blir han svårpasserad.
 • Mr Clayton J.F. lär dock utmana med full kraft. Han höll ut Remarkable Feet senast på Bergsåker när han stod med spår på insidan och är så pass rask iväg att vi kan se honom ta sig förbi densamme även med spår på utsidan. Sexåringen är dock ingen hjälte när han körs i tät även om det är kort distans och vi tror att Erik Adielsson släpper ledningen.
 • Donners Am såg läcker ut som fastlåst senast i silverdivisionen. Frågan är om åttaåringen någonsin varit i bättre slag än vad han är just nu och vi tycker han är supertidig på det intryck han sänder.
 • Urgent Call är den som skulle kunna häxa för Remarkable Feet och Mr Clayton J.F. i spetskampen. Han har fått ett lopp i kroppen, spurtade bra den dagen och känns inte golvad från tät.

Rank:

A: 5-1-4 B: 3-2-11-8 C: 6-10-7-12-9

Spetsstriden: Underskatta inte Urgent Calls möjlighet att ta sig förbi Remarkable Feet och hålla ut Mr Clayton J.F. Skulle den sisntämnde komma förbi är det svårbedömt vem som är först fram och övertar.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Baula blir vårt tipsval i detta öppna och förhållandevis lågklassiga Diamantstoförsök. Hon fick jaga från sjätte utvändigt senast på Solvalla och övertygade så smått på oss då hon lyckades avgöra i spurten. Den startsnabbhet hon uppvisat har varit duglig utan att vara ”dunderexplosiv”, men vi tror att Örjan Kihlström kan få iväg henne så pass att han har bra chans att köra sig till tät i första kurvan.
 • Global Benefit fick också jaga från köposition i senaste starten, men hann fram i god tid. Hon har inlett lovande med tre segrar på fem starter, men vi kan inte blunda för det faktum att hon haft en tävlingspaus på drygt två månader. Därtill ska hon ta sig iväg från ett snävt utgångsläge vilket hon förvisso klarat av förut, men i en återkomst föreligger alltid en viss risk att hästarna är överladdade.
 • Lupin Håleryd tog dödens mitt i loppet senast på Bergsåker och höll bra som tvåa bakom Essie Gonzales. Den dagen var det i princip ”bara” den dagen att besegra vilket hon inte lyckades med och här tycker vi bredden på toppen är aningen vassare. I skrivande stund är hon favorit och det ställer vi oss tveksamma till.
 • She Is Cecilia är en rutinerad dam som hunnit med hela 82 starter. Faktum är att hon inte alls är så tokig som resultatraden antyder och med ett vettigt rygglopp är hon absolut skrällduglig.
 • Krakas sköt till rappt bakom Love You Sweden senast i Östersund när luckan väl kom. Hon stärks upp med Erik Adielsson i sulkyn denna gång vilket känns intressant.

Rank:

A: 7-4-15 B: 10-11-14-3-2-8-9-5 C: 13-6-1-12

Spetsstriden: Saphir C.D. bör ta ledningen initialt, men lär släppa om Baula öppnar vettigt från springspår. Vi tror att hästarna från de snäva spåren får svårt att utmana.

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 2.640 meter voltstart

 • Bokli Rapp N.O. har vunnit fem av tio starter i Daniel Redéns regi och framstår bara mer och mer som ”the real deal”. Hästen har stabiliserat sig och sedan i höstas är det bara en häst som besegrat honom. Då fick han ge vika mot en formtoppad Våler Nikolai vilket man verkligen inte behöver skämmas över. Genrepet i Gävle var helt till belåtenhet då han kördes till tät mitt i loppet och höll undan med lätthet. Utgångsläget här är passande liksom distansen och sitter han ”bara” någorlunda till ut på sista bortre långsidan tror vi att han brottar ner de här konkurrenterna.
 • Tekno Jerven kunde inte besegra Lome Storm i senaste starten, men gick ett starkt lopp som tvåa och var inte sämre än vad han varit i starterna innan. Nu blir det lite av ett elddop för femåringen, men han trivs över gällande distans och chanserna ökar markant om han skulle kunna forceras till tät någorlunda tidigt.
 • Vestpol Gladiator höll bra som trea senast i det lopp som Våler Nikolai gick segrande ur striden i. Skulle han få en bra start här och rentav vara före Tekno Jerven efter första kurvan kan vi se Örjan Kihlström försöka fullfölja mot tät i ett tidigt skede.
 • Emil Mollyn får en ny kusk bakom sig denna gång i form av Erik Adielsson. Han hade inga problem att vinna genrepet på Jarlsberg på en stark tidsnotering, men vi är lite tveksamma till hans distansförmåga. Hästen är segerlös över lång distans efter tre försök.
 • Guli Rubin gick en dunderupphämtning efter galopp senast på Bergsåker. Vi vet dock att det är en sak att springa fort efter galopp som ”jagare” än att prestera fullt ut i felfritt lopp och vill se honom leverera på samma vis åter innan vi riktigt köper honom rakt av.

Rank:

A: 11-4-6 B: 10-8-5-14 C: 9-3-13-7-1-2-12

Spetsstriden: G.G.Ojjdo tror vi frontar och släpper till Vestpol Gladiator om han kommer iväg bra och körs offensivt från sitt tillägg.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante lyckades Ulf Ohlsson kuppa sig till tät med mitt i loppet senast på Bergsåker. Hästen sprang ifrån sina konkurrenter väldigt enkelt i slutskedet och såg precis lika stark ut den dagen som han gjorde vid den fina upphämtningen i guldfinalen gången innan. Det mesta tyder på att han vinner starten här och därmed också loppet.
 • Sorbet gör intressant årsdebut. Fjolårets Elitloppstrea och Sundsvall Open Trot-tvåa har inte startat sedan slutet av augusti och är givetvis svårbedömd inför återkomsten som därtill tvingas ske på skor. Från det här utgångsläget kan Örjan Kihlström få svårt att undvika dödspositionen om han är någorlunda med från start och det blir svårt att plocka ner Disco Volante därifrån. Vi tror att han snarare siktar på att ”säkra in” en plats i Guldfinalen den 6 februari.
 • Coin Perdu galopperade 600 meter före mål under anfall på Bergsåker. Han har varit ifrån en dryg månad efter det och det ska bli spännande att se vad han kan leverera denna gång om han ser lika fin ut som han gjorde vid höstens segrar. Från vinnarhålet är han faktiskt inte helt golvad.
 • Antonio Trot hamnade snett på det initialt senast och fick backas ner i kön. Han gick ett bra lopp som trea därefter med ett tungt slutvarv, men den här uppgiften känns besvärlig med bakspår samtidigt som några av de bästa motståndarna har drömlägen.
 • Grainfield Aiden har bortsett från guldfinalen radat upp toppinsatser hela vintern, men även han känns bortlottad denna gång.

Rank:

A: 2 B: 7-1-11-8 C: 9-6-4-5-3-12-10

Spetsstriden: Disco Volante har god chans att fronta. Skulle någon av Västerbo Grosbois eller Target Kronos komma förbi tror vi ändå att de släpper till Disco Volante i skede två.

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Certainly har lyft undan för undan och kommer närmast från två riktigt plusbetonade insatser. Näst senast vann han från dödens och senast höll han riktigt bra från samma position, blott besegrad av en smygkörd konkurrent i form av Madame af Djurmyra. Det här loppet är lömskt och svårläst, men på visad form och med Jorma Kontio som kusk blir han vårt tipsval.
 • Power Blaster såg jättefin ut vid spetssegern på Eskilstuna, men felade direkt bakom bilen gången efter på Solvalla. Då hade han innerspår bakom bilen vilket blev stressigt och det kan vara mer gynnsamt för honom att börja längre ut bakom vingen. Hästen är inte sämre med ett rygglopp än från tät och känns klart intressant här.
 • Kontur besegrade Power Blaster i näst senaste starten i samband med att han avlade sitt maiden. Då öppnade han jättebra bakom bilen och såg riktigt fin ut när han fick springa på i tät. Senast satt han fast med gott om krafter sparade och de kan komma väl till hands nu om Tomas Pettersson avser att testa i tätpositionen.
 • Madame af Djupmyra avgjorde på ett övertygande vis i senaste starten när han fick spara speeden. Då besegrade han vår tipsetta i det här loppet och även om det blir svårare från bricka elva när han ska runda fält så utesluter vi inte att det kan gå vägen.
 • Freckless har tagit sina segrar i ganska enkla gäng och står inför en annan typ av utmaning här. Vi tycker dock inte att det här klass II-försöket är hur bra som helst utan det finns en chans att han kan hävda sig här också med rätt lopp.

Rank:

A: 9-6-2 B: 11-3-4-5-7-12 C: 1-10-8

Spetsstriden: Vi tror inte att Kiara C.Boko är rask nog för att hålla upp innerspåret. Skyndar sig initialt gör däremot Kontur och Freckless och vi säger fördel för den förstnämnde ur den duon.

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Danilo Brick blir vårt tipsval om än med viss tvekan i det här klass I-försöket. Han gick starkt i klassen i näst senaste starten då han likaså stod med bakspår, men bet i fint i spurten och tog in rejält på Gooner. Senast hamnade han för illa till för att ha chans i det loppet, men avslutningen lite i skymundan var det inget fel på. Danilo Brick kommer inte till dukat bord, men är en av tre hästar som vi tycker höjer sig över mängden.
 • Vicar fick göra allt grovjobb själv senast i klass II-finalen, men antog den utmaningen och krigade på hela vägen in till linjen som trea. Hästen har tuffat till sig undan för undan och skulle han få rygg på Danilo Brick de sista 800 meterna finns chansen att han avgör över upploppet.
 • Marcos Gallon tyckte vi kändes väldigt svårbedömd inför STL-debuten senast. Då fick han ett smyglopp och gick med full fart över mål som fyra. Med klaff från det stängda utgångsläget är han med i striden.
 • Grevin Sisu låg på friskt framme i täten senast, men orkade likväl hålla stången. Här är bredden på motståndet av betydligt bättre klass och vi väljer att stå över honom som hårt spelad.
 • Darlington har övertygat vid segrarna, men går likaså upp i klass. Han har ett snävt spår att brottas med och körs därtill av en för sammanhanget orutinerad kusk.

Rank:

A: 10-12-8 B: 3-5-6-7 C: 11-4-9-1-2

Spetsstriden: Grevin Sisu får skynda sig för att hålla ut springspårshästarna där vi bedömer Ara som den raskaste av de två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

 • Marschall Match har gjort tre raka V75-starter på svensk mark och levererat varje gång. Först satt han fast med rubbet sparat på Bergsåker och därefter har han tagit två raka spetssegrar på övertygande vis. Vi är helt inne på att den här hästen är något extra och tycker att han ska vara favorit från ett bra utgångsläge och med hygglig spetschans trots att konkurrensen är tuff.
 • Västerbo Pokerface var strålande bra vid finalsegern senast på Solvalla där han klämde i med ett slutvarv i 1.10-tempo. Då var det alltjämt tillåtet att tävla barfota och nu när skotvånget är här känner vi oss inte helt övertygade om att han kan prestera på samma höga nivå. Därför får han stå tillbaka i vårt tips.
 • Gooner var inte med på noterna senast när det var voltstart utan kastade sig i galopp direkt på kör. Han har öppnat bra bakom bilen tidigare, frontat såväl vid senaste STL-segern som från innerspår på Eskilstuna den 8 november, men nu när han är uppe i en högre klass är det en annan utmaning att spetsa från ett sådant här spår. Det faktum att han kommer från en galopp oroar därtill en aning.
 • Mas Capacity har två insatser bakom sig nu som lämnar en del frågetecken. Backar vi bandet till höstens segrar övertygade han stort och kapacitetsmässigt behöver han inte stå bakom de tidigare nämnda.
 • Royal T.N. går bra varje gång och det känns som att han har samlat ihop till en seger i ett sådant här sammanhang också.

Rank:

A: 2-7-1 B: 4-3-8 C: 6-12-9-11-10-5

Spetsstriden: Gooner skulle kunna stressa upp sig från det så luriga innerspåret bakom bilen även om han frontar därifrån tidigare. Vi blir inte överraskade om Marschall Match tar sig förbi direkt.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 23 JANUARI

Avd 1: 1,2,3,4,5,11 (8,6)
Avd 2: 2,3,4,5,7,8,9,10,11,14,15 (13,6)
Avd 3: 11 Bokli Rapp N.O. (4,6)
Avd 4: 2 Disco Volante (7,1)
Avd 5: 2,3,4,6,9,11 (5,7)
Avd 6: 8,10,12 (3,5)
Avd 7: 1,2,4,7 (3,8)

4.752 rader / 2.376 kronor