Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: TV-system är inget för oss!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Stefan Arvidsson tränar en av våra två spikar inom onsdagens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Stefan Arvidsson tränar en av våra två spikar inom onsdagens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det klassiska uttrycket ”TV-system” är inget som vi efterföljer denna onsdag då V86-omgången delas mellan Solvalla och Åby.

Att gardera i de inledande avdelningarna och spara spikarna till slutet för att få långvarig spänning framför tv:n är inget för oss utan vi arbetar rakt motsatt denna onsdag och börjar med två spikar.

Vi förväntar oss en rejält förbättrad Broadway Sun (V86-1) i inledningen och då ska få hästarna som jagar 40 meter kanske rentav behöva ta sig ner på en 1.12-tid och göra moralkrävande jobb på vägen. Vi tvivlar på att de klarar av det.

Lyckans Cash (V86-2) gav ett riktigt formbesked vid segerloppet senast på Romme och när hon inte är hälften så lite spelad som favoriten Hattusa väljer vi att ta ställning och chansspika henne över en gynnsam distans.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Broadway Sun (V86-1) tyckte vi var en besvikelse i comebacken på Färjestad, men Per Henriksen sade i en intervju senare samma tävlingsdag på banan att han inte alls hade förväntat sig mer av hästen och trodde att Broadway Sun skulle gå framåt rejält med det loppet i kroppen. Den här uppgiften ser klockren ut för att kunna vinna starten och är han i närheten av lika bra som han var föregående vinter bör tilläggshästarna få oerhört svårt att plocka in 40 meter.
  • Lyckans Cash (V86-2) gick en riktigt rejäl långspurt i comebackloppet på Romme. Det var starkt gjort att avsluta 1.12,2 sista 800 meterna på den moddiga banan och även om det var ett vardagslopp så kunde vi inte varit mer nöjda med hur hon såg ut. Stefan Arvidssons sto vann tre raka lopp under januari och februari i fjol och står inför en mycket passande uppgift.
  • Djokovic (V86-6) är en mycket grundkapabel häst som gjort tre jättebra insatser på svensk mark under hösten och vintern. Han kommer närmast från en andraplats i Hästägarkannan på Solvalla och gynnas av det lilla fält som gäller i detta lopp. Den forne Kriteriefinalisten blir underligt lite spelad och vi höjer varningets finger.
  • Le Crack Sox (V86-8) är en annan grundkapabel häst som gör intressant debut i Fredrik B Larssons stall. Hästen har öppnat så pass bra ur volten tidigare att han åtminstone bör kunna få vinnarhålet från det här läget och totalt sett är inte kvalitén på loppet så hög att uppgiften känns omöjlig att lösa.

Betrodda som lever farligt

  • Hattusa (V86-2) kommer från en V75-seger i Halmstad och var absolut bra, men loppet blev samtidigt lite rumphugget då halva fältet galopperade bort sig. Här gör hon debut över lång distans och skulle stoet bli det minsta hetsigt nu när man sätter på jänkarvagn för första gången kan det bli långt hem. Vi hade köpt om hon var jämnspelad med Lyckans Cash, men i skrivande stund är hon klar favorit och det tycker vi är fel.
  • Wagger Zacker (V86-4) var bra vid dödenssegern senast på Sundbyholm, men även han är ganska klar favorit i ett lopp där det inte finns något som säger att han ska vara bättre än de andra tre hästarna som får plats på vår kupong. Han kan vinna, men är ingen häst vi vill gå fullt ut på till rådande streckprocent.
  • Princess Kloster (V86-5) tycker vi borde ha vunnit från ledningen i onsdags då det var Micro Vick som passerade henne sista biten. Här är det några hästar med som vi tycker är väl så bra och för oss är det fel att hon är favorit. Vi chansar bort henne och går istället på tre andra hästar.
  • Xerxes Millpond (V86-8) har verkligen visat toppform hela vintern, men här är förutsättningarna lite annorlunda med spår två i voltstart. Vi tycker även att hästen är strået vassare när jänkarvagnen sitter på vilket inte tillåts i voltstart sedan årsskiftet och även detta är en favorit som vi kan se förlora.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 12 JANUARI

Avd 1: 1 Broadway Sun (3,9)
Avd 2: 12 Lyckans Cash (4,6)
Avd 3: 1,3,4,5,9,10 (8,2)
Avd 4: 1,4,6,9 (10,8)
Avd 5: 1,8,9 (7,5)
Avd 6: 2,3,4,7,8 (5,6)
Avd 7: 2,3,9 (4,6)
Avd 8: 1,2,3,5,6,8,9,10,11,12 (7,4)

9.720 rader / 2.430 kronor