Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi dansar motvals

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Flemming Jensen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Flemming Jensen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är jackpot på dagens V86-spel där Solvalla och Åby delar på omgången. Vi tycker oss ha en spelintressant lösning på den inledande avdelningen där vi tror att många kommer försöka jobba bort favoriten Even Steven (V86-1), men vi går i motsatt riktning.

Flemming Jensen väljer sina uppgifter på svensk mark omsorgsfullt och spår vi rätt att Ålborgtränaren vill följa upp detta lopp med start i ett stayerlopp under Copenhagen Cup-dagen så tål han att vinna detta lopp, men ändå stå perfekt inne på Lunden.

Den italienska stortränaren Gennaro Casillo har vaket nog kontrakterat urskicklige Rick Ebbinge som kusk till sina hästar på svensk mark detta år och det tror vi att han kommer få utdelning på.
Cindy Caraf (V86-3) har sett ut som en ny häst i Casillos regi och tävlar hon på samma nivå nu som hon gjort i de senaste starterna i födelselandet bör dagens lopp vara en straffspark.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport V86 – 25 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport V86 Jackpot – 15 andelar á 344 kr/styck

Sulkysport x 10 V86 – 10 andelar á 179 kr/styck

Roliga och troliga

  • Even Steven (V86-1) hade en väldigt fin avslutning på fjolårets säsong och vann bland annat ett stayerlopp under den danska derbydagen från dödens mot väl så tuff omgivning som han stöter på här. Förhandssnacket låter så pass dugligt att vi förväntar oss en vettig insats direkt och därtill är hästen anmäld att tävla barfota bak. Om det skulle vara så att Flemming Jensen är sugen på att starta hästen i stayerloppet på Charlottenlund under Copenhagen Cup-dagen så tål han att vinna det här loppet, men ändå stå perfekt inne i det loppet och det är något vi fäster vikt vid.
  • Cindy Caraf (V86-3) har gjort fem starter i Gennaro Casillos regi och lyft sig markant. I de två senaste starterna har hon tävlat med jänkarvagn och sett okörd ut vid spetsegrar. Senast var det voltstart och inte autostart som felaktigt anges i ATG:s startlistor och den tid hon sprang då på 800 meterbanan i Bologna – 1.15,7/2.060 meter – översätter vi till en låg 1.14-tid full väg på Åby. Konkurrensen är klen, hon har en vaken kusk i sulkyn och vi tror hon anför från start till mål.
  • Listas Spartacus (V86-5) vinner inte i sådan här konkurrens på beställning, men han blixtrar till mellan varven och kommer från en plusinsats. Då avslutade han 1.10,3 sista 700 meterna som fyra och när det nu är chans på spets- och släpp så vill vi höja ett varningens finger för honom till låg spelprocent.
  • Nanny’s Girl (V86-7) var tvåa bakom självaste Piemonte i ett Klass II-försök i januari och har matchats i väldigt tuffa sällskap i början av det här året. Denna gång möter hon bara ston, ska tävla barfota runt om för första gången någonsin och även om hon knappast är spetsaktuell så är hon i alla fall så pass hygglig från början att hon ska kunna kommer ner en bra position.

Betrodda som lever farligt

  • Eireann (V86-2) övertygade givetvis stort även på oss i tävlingsdebuten, men därifrån till att måla upp detta som ett lopp där hon står med tre ben i mål tycker vi är ett stort steg att ta. Hon har raska konkurrenter på insidan i form av Escada samt Xerava C.D. och det är okänt hur Eireann kommer agera bakom just startbilen. Det är fullt möjligt att hon bara är bäst även om hon får vandra i dödens, men på stigande spelprocent tycker vi hon är värd att gardera.
  • Ready Tonight (V86-5) ser ut att stiga hela tiden på spelet och det gör att värdet på honom blir allt mer urvattnat. Visst var han finalist i Europaderbyt ifjol, har hög kapacitet och känns spännande som valack, men vi ser gärna att han fungerar fullt ut i ett lopp först innan vi lägger alla ägg i samma korg när han är favorit.
  • Det spelar nästan ingen roll hur bra en treåring än är i början av säsongen; den procent som Coquaholy (V86-6) just nu är spelad till är inte rättvis. Vi är väl medvetna om att han besegrat flera av konkurrenterna i detta lopp sedan tidigare, men när han är spelad på över 75 procent av insatserna så vill vi gärna dubbla med Global Brilliance halvbror Global Day Trader som visat fart i USA och gör spännande debut på svensk mark.
  • Lady Larissa (V86-7) avslutade vintersäsongen med att vinna ett V75-lopp i Örebro under mellandagarna och närmare dubblerade insprungna prispengar på det. Nu gör hon årsdebut i ett stökig spårtrappa där hon möter konkurrenter med bevisad form och för oss känns det fel att hon är så pass hårt betrodd som är fallet just nu.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 13 APRIL

Avd 1: 10 Even Steven (11,1)
Avd 2: 2,3,5,6 (1,4)
Avd 3: 3 Cindy Caraf (7,4)
Avd 4: 5,6,8,9 (11,3)
Avd 5: 3,5,6,7,10,12,15 (11,9)
Avd 6: 3,7 (4,1)
Avd 7: Samtliga hästar (3,6)
Avd 8: 3,7,9 (1,4)

10.080 rader / 2.520 kronor