Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: En given, men sen…?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström. Foto Adam Ström/stalltz.se
Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström. Foto Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bergsåker och Solvalla delar på veckans V86-omgång och det finns en storfavorit på respektive bana.
På huvudstadsovalen är det Don Fanucci Zet (V86-2) som står i centrum och där har vi inget att anmärka på över huvud taget. Hästen varvar igång inför en eventuell Frankrike-utflykt och vi finner ingen anledning att tro att han ska förlora det här loppet även om han nu tvingas tävla med skor på hovarna.

Däremot garderar vi storfavoriten i Sundsvall. Imhatra Am (V86-3) har egentligen en väldigt passande uppgift på pappret, men vi tyckte inte att hon såg riktigt lika vass ut i senaste starten och det kan mycket väl bli så att hon får göra mer jobb än sina värsta konkurrenter i denna E3 Revansch. Vi erkänner att vi innerst inne tror att hon kommer lösa uppgiften, men som jättefavorit måste vi testa att gardera för att få lite stuns och potential i systemet.

Här kan du ta del av dagens startistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Don Fanucci Zet (V86-2) lekte hem segern senast på Solvalla och var fjärran från att gå i botten. Han möter bättre hästar denna gång, men de är inte av sådan sort så att Elitloppsvinnaren ska behöva förlora det här loppet.
  • Rocket Boy (V86-4) vann på sin goda inställning senast i Gävle och gjorde ett bra lopp utifrån det perspektivet. Nu är det anmält med jänkarvagn och Oskar J Andersson tycks även vara inne på att utrusta hästen med ett blinkers-huvudlag den här gången. Spetschansen är god och vi tror att han spårar hela vägen.
  • Kayla Westwood (V86-6) har vi verkligen förälskat oss i! Hon har sett magnifik ut i karriärens två inledande starter vilka båda resulterat i segrar och senast visade hon god inställning som löste uppgiften från positionen utvändigt ledaren. Vi har ingen anledning att tro att hon ska vara sämre med ett rygglopp och för oss är hon given på systemet trots att konkurrensen hårdnar markant.
  • Xanthis de Roi (V86-7) har varit ute i just Bronsdivisionslopp hela hösten och gjort starka prestationer gång på gång. Likväl är han lite ”tappad” på spelet här och det tycker vi är underligt. Han är faktiskt vår förstahäst och då måste vi lyfta fram honom lite extra under denna vinjett med tanke på att han är långt ifrån favorit.

Betrodda som lever farligt

  • Imhatra Am (V86-3) står inför en väldigt passande uppgift sett till att motståndet i denna E3 Revansch för ston inte är det värsta och hon därtill har ett perfekt utgångsläge. Säsongen har dock varit lång och vi tyckte inte att hon såg riktigt lika vass ut vid senaste segerloppet. Vi kan se de två konkurrenter som vi garderar henne med komma före direkt från start och då kan Imhatra Am behöva lyfta sig lite extra kontra senaste starten för att lösa uppgiften.
  • Ove Palema (V86-4) stod för en vettig tävlingsdebut i Björn Goops regi, men det var i ett förhållandevis billigt lopp och hästen fick en gynnsam löpning. Här riskerar han att få dödens om han laddas initialt och att han ska vara mer eller mindre jämnspelad med Rocket Boy som är fallet i nuläget köper vi inte alls.
  • Navona (V86-5) galopperade bort en trolig seger på upploppet på Solvalla näst senast och skulle ta revansch på V75 gången efter. Då blev det dock galopp efter 200 meter och hon är inte helt enkel att räkna på när det kommer till prestationer. För oss är det givet att gardera henne som favorit.
  • Habrik Am (V86-8) kommer från en bra insats med skor på hovarna och är sannolikt loppets bästa häst. Likväl ställer vi honom utanför systemet då risken är stor att han blir över från start och då kommer det krävas tur för att det ska lösa sig.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 15 DECEMBER

Avd 1: 1,3,4,5,11 (6,10)
Avd 2: 10 Don Fanucci Zet (3,2)
Avd 3: 2,4,6 (10,11)
Avd 4: 4 Rocket Boy (6,7)
Avd 5: Samtliga elva hästar (1,2)
Avd 6: 3,5,9 (4,1)
Avd 7: 2,7,8,9,11,12 (3,6)
Avd 8: 6,9,11 (5,4)

8.910 rader / 2.227,50 kronor