Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Trippla spikar vår jackpotlösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Kan Algot Zonett vara lösningen på onsdagens långlopp inom V86-spelet? Foto: Adam Ström/stalltz.se
Kan Algot Zonett vara lösningen på onsdagens långlopp inom V86-spelet? Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är jackpot på såväl kvällens V86-spel som lördagens V75-spel denna vecka. Onsdagsövningarna hämtas från Solvalla samt Åby och vi spelar för ovanlighetens skull med tre singelstreck vilka samtliga plockas ut från huvudstadsbanans tävlingar.

Spelmässigt tycker vi att Algot Zonett (V86-6) är det mest kittlande av de tre. Vi är tveksamma till distansförmågan hos loppets favorit Van Gogh Z.S. som därtill är klar för start i Silverdivisionens final nästa lördag liksom Eddy West som därför tävlar med skor denna gång.
Det är faktorer som vi tycker talar för att Algot Zonett står som segrare i slutänden över en passande distans och formen ska vara peka uppåt med två vårstarter innanför västen.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport V86 – 25 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport V86 x 10 – 10 andelar á 191 kr/styck

Roliga och troliga

  • Mirci A’lir (V86-2) fick ett tufft lopp senast som förstahäst i andraspår på avstånd av en hårddragande ledare. Han var inte nära segern, men höll starkt till tredjeplatsen och ska ha god chans att hitta till ledningen denna gång från springspår. I ett relativt lågtklassigt lopp så tror vi att han håller hela vägen.
  • Raya Maya (V86-4) trendar uppåt hela tiden, men vi köper henne som favorit. Hästen fick chansen på tok för sent senast i Rättvik, men såg stark ut över målgången som fyra. Startsnabbheten är god, nu är hästen anmäld barfota runt om för första gången och därtill byter Markus Hamberg ut sig själv och nyttjar proffskusk á la Magnus A Djuse bakom sitt fyraåriga sto.
  • Ninja Zon (V86-5) kommer till start i ett riktigt bra lärlingslopp där det kryllar av V75-bekanta hästar, men vi ser bara tuff konkurrens som en fördel för henne då det kan göra att loppet blir lite rivigare kört. Hon är startsnabb, men ska allra helst ligga på väntan och spara speeden. Vi kan absolut se henne överraska i det här loppet.
  • Algot Zonett (V86-6) fick ett blytungt lopp i Etain Royal Stayer senast i Seinäjoki och det var inget att säga något om att han inte nådde ikapp ledaren Unique Creation. Allt tyder på att formen är i stigande och när han nu möter två betrodda hästar som är klara för silverfinalen nästa lördag över en distans som gynnar Algot Zonett mer än dem så väljer vi att gå fullt ut på honom.

>> Läs även: Gocciadoro: ”En genomkörare”

>> Läs även: Spännande Sverigedebutant

Betrodda som lever farligt

  • Bepi Bi (V86-1) såg ut som en dröm i årsdebuten då han satt fast i Prins Carl Philips Jubileumslopp på Färjestad, men insatsen i Finlandia Ajo lämnade en del övrigt att önska. Halsproblem i kombination med dåliga resevanor uppges som förklaringen, men när vårens mål Sweden Cup blott är tio dagar bort och det aviseras skor på hovarna i kvällens genrep tycker vi att han är värd att gardera.
  • Indigo (V86-5) är en riktig vinnartyp och det kan visa sig att han är helt överlägsen de här konkurrenterna. Vi tycker dock att han varit allra effektivast med tätkänning och från bakspår samt med en kusk som är orutinerad när det kommer till tävling på svenska banor så finns det utrymme för att spekulera i favoritfall.
  • Van Gogh Z.S. (V86-6) har Robert Bergh tagit hela vägen upp till eliten och närmast stundar en silverfinal nästa lördag. Hästen har en seger, en tredje- samt en femteplats på sitt cv över lång distans, men det är ett par år tillbaka i tiden och vi är lite tveksamma till hans distansförmåga nu när han möter såhär pass tuffa konkurrenter.
  • King Kong (V86-7) har två vårstarter innanför västen, men även om han var positiv i senaste starten så tyckte vi att det saknas lite för att säga att han är tillbaka på sin allra högsta nivå. Det är möjligt att han når den nu, men vi tycker att det finns några småputtriga utmanare och kostar på oss att gardera King Kong som storfavorit.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 18 MAJ

Avd 1: 4,8,10 (6,2)
Avd 2: 6 Mirci A’lir (7,4)
Avd 3: 1,11,12,13,14 (10,2)
Avd 4: 5 Raya Maya (9,10)
Avd 5: 1,3,4,7,9,11 (5,2)
Avd 6: 5 Algot Zonett (3,6)
Avd 7: Samtliga tolv hästar (5,2)
Avd 8: Samtliga tio hästar (2,9)

10.800 rader / 2.700 kronor