Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Det talas om vår spik

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ole Johan Östre stängs av i sex månader efter brutit mot bestämmelserna angående berusningsmedel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Ole Johan Östre stängs av i sex månader efter brutit mot bestämmelserna angående berusningsmedel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är inget småprat om vårt bästa singelstreck under onsdagens V86-omgång. Tvärtom så är det ”full blås” när det pratas om Chitchat (V86-4) – översatt till just småprat på engelska – vars karriärinledning med fyra segrar på fem starter övertygar och vi är säkra på att fler triumfer stundar.

Anders Erikssons häst har förvisso ett tolftespår som ska hanteras i dagens lopp, men motståndet skrämmer inte och ska man ha det i någon startmetod så är det i voltstart.

Det är en jackpotkryddad V86-omgång med välfyllda lopp och flera av dem är därtill öppna. Vi chansar och går fullt ut på Ole Johan Östres nyförvärv Mahalo (V86-3), väl medvetna om att detta kan bli en riktig surrhäst.
Det gör oss ingenting alls utan tvärtom så kan ”låga siffror” på toton få konkurrenterna att bli inställsamma och ta rygg på vår norska idé vars väg fram därmed kan bli skonsam.

Här kan du ta del av startlistorna till tävlingarna på Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Mahalo (V86-3) övertygade stort när han spårade hem ett långlopp på Forus i mitten av juli. Därefter tappade han stilen och bytte regi. Träningsrapporterna som vi kunnat avläsa från Ole Johan Östre går i dur och den starka sexåringen lär köras offensivt direkt i tävlingsdebuten för Östre. Vi blir inte överraskade om de tidigt släpps till tät och tycker att Mahalo är ett mycket intressant spikförslag till låg procent.
  • Chitchat (V86-4) har inte gjort ett enda dåligt lopp såhär långt i karriären. Fyra segrar och en andraplats har det blivit på fem starter och hästen har uppvisat ett brett kunnande då han löst loppen på flera olika sätt. Motståndet är inte värre än att han ska ha toppchans att runda samtliga trots spår tolv.
  • Fireblade (V86-5) höll klart bra i spåren senast i Halmstad som trea och gjorde väl ifrån sig vid sjätteplatsen lite i skymundan på just Åby i början av oktober. Jögen Sjunnesson är duktig på att hitta rätt stigar med mindre betrodda hästar och vi höjer ett varningens finger för denna lågprocentare.
  • Nikita Vrijthout (V86-7) kom inte förbi Nymke Brigadoon senast i Örebro, men tog striden hela vägen hem och visade bra vinterform. Vi tror inte att hon behöver vara en sämre häst än Bluehill’s Wind och blir inte ett dugg förvånade om Nikita slår till här från ett helt perfekt utgångsläge.

Betrodda som lever farligt

  • Amorcer Levallo (V86-1) avslutade höstsäsongen med två galopper och är inte helt enkel. Att hästen är bra är vi väl medvetna om, men vi tycker att han görs till väl stor favorit i det här loppet och tycker därtill att han tappade viss kapacitet när han tävlade på skor föregående vinter.
  • Danilo H.B. (V86-3) har helt fel lutning på resultaten med bara en seger på 20 starter. Han är jämn, nyttig och det ska sägas att han väldigt sällan gör en dålig insats, men för oss är detta en vanlig vardagshäst. Vi tror inte att han är bra nog att vinna det här loppet och är överraskade att han är så pass stor favorit.
  • Hipster K. (V86-5) gjorde inget väsen av sig i Sverigedebuten och har inte heller fått det lopp i kroppen han kanske behövt ha inför detta då han ströks inför ett lopp för en vecka sedan. Här gör hästen sin första start över medeldistans dessutom och vi chansar bort den amerikanskfödde fyraåringen.
  • Mojo Express (V86-8) slog det verkligen inte gnistor om i senaste starten och det kan vara så att han är klart sämre med skor på hovarna. Vi streckar honom på nåder, men har honom på intet vis som förstahäst av de fem vi markerat och tror inte han vinner om han misslyckas med att ta hand om ledningen.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 22 DECEMBER

Avd 1: 1,15 (5,10)
Avd 2: 1,3,7,9 (10,4)
Avd 3: 5 Mahalo (9,6)
Avd 4: 12 Chitchat (8,9)
Avd 5: 1,3,4,5,6,8 (14,2)
Avd 6: 1,2,3,5,6,7,8,10,11,12,13,14,15 (4,9)
Avd 7: 1,8,12 (4,6)
Avd 8: 3,4,8,10,11 (6,7)

9.360 rader / 2.340 kronor