Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Värd att chansa på!

Av
Emil Persson
Thomas Uhrberg nyttjas som spikkusk på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Thomas Uhrberg nyttjas som spikkusk på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Kvällens V86-omgång delas mellan Jägersro och Solvalla och den är kryddad med en rejäl jackpot. Prognosen säger att en ensam vinnare med åtta rätt kan tilldelas 17 miljoner kronor och vår känsla är att omgången är lite smålömsk.

V86 är i mångt och mycket ett överlevnadsspel och man klarar av att få stuns i systemet även med en storfavorit som spik. Crashed Eggs (V86-2) har en lämplig uppgift i ett långlopp för ston och ställs ogarderad, men vårt andra singelstreck är betydligt mindre betrodd.

Vi är svaga för Stenson (V86-7) som stod för en riktig plusinsats i senaste starten efter en mindre bra prestation i början av januari på grund av sjukdom. Nu tror vi att han antingen anför fältet eller som sämst sitter bakom ledaren och oavsett vilken väg Thomas Uhrberg väljer att ta så kittlar verkligen denna spik till enkelsiffrig procentsats.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Crashed Eggs (V86-2) är en typisk V86-favorit som allt och alla ska försöka gå emot, men vi kommer göra raka motsatsen. Hon har övertygat de senaste månaderna och tagit steg i sin utveckling, står distansen och Örjan Kihlström har testat alla olika typer av upplägg med henne. Han vet precis vad hon har för styrkor och svagheter och vi räknat kallt med att han löser det taktiska på bästa sätt i ett litet fält där det därtill är stora formfrågetecken kring värsta konkurrenten Cactus.
  • Etienne Cross (V86-3) tilldelar vi ett kittlande dubbelstreck ihop med Inspiration. Den här hästen galopperade bort mycket pengar i sin ungdom, men tycks börja hämta igen dem nu som sexåring. Han höll helt okej från ledningen näst senast på Lunden över full väg och nu tror vi att man gör ett nytt försök i den positionen när det är ett halvvarv kortare.
  • Stenson (V86-7) tycker vi är underligt lite spelad i detta långlopp. Han höll riktigt bra som trea i spåren i ett 100.000 kronorslopp på Jägersro den 30 oktober och var åter klart positiv i senaste starten efter en sämre insats gången innan. Oavsett om Thomas Uhrberg väljer att köra i ledningen eller släppa till Digital Indy så har Stenson betydligt större vinstchans än vad spelproenten antyder och vi chansspikar!
  • Nappa Scar (V86-8) vinner inte på beställning nu på ålderns höst, men är verkligen i knallform. Han var tvåa i ett Gulddivisionsförsök i Karlstad och satt därefter fast som fyra i finalen. Hittar Per Lennartsson rätt draghjälp på slutrundan vilket känns rimligt så kan Nappa Scar spurta till vinst.

Betrodda som lever farligt

  • Upper Face (V86-1) har härdats i Silverdivisionen vintern igenom och gått bra mest varje gång, men detta är ingen enkel uppgift bara för den saken. Tvärtom så föreligger det vingelrisk från spår sju bakom bilen och för oss är han bara en av flera med chans i det här loppet.
  • What A Winner (V86-3) spurtade bra som V75-trea senast på Åby och kan gå framåt med det loppet i kroppen efter att inte startat på sex veckor dessförinnan. Här finns det dock en annan häst som vi tror tar ledningen och från dödens blir det svårt för honom att lösa den här uppgiften.
  • Strong Vacation (V86-5) packade ihop som storfavorit på V86 för två veckor sedan, men då körde kusken opassande offensivt över 2.640 meter. Här blir det säkert aktuellt med ett mer avvaktande upplägg och då kan Strong Vacation komma mer till sin rätt över en mer passande distans, men vi vill ändå se honom leverera först innan vi köper honom rakt av som favorit.
  • Ego Sisu (V86-6) vann V75-lopp i Halmstad under Nyårsafton och såg fortsatt fin ut i genrepet i mitten av januari. Det kan vara så enkelt att han bara är bäst i det här loppet, men från spår åtta bakom bilen i denna spårtrappa är det inte säkert att han får så mycket gratis och som klar favorit är det kittlande att gardera.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 23 FEBRUARI

Avd 1: 3,4,5,7 (2,6)
Avd 2: 2 Crashed Eggs (3,1)
Avd 3: 2,5 (3,10)
Avd 4: 1,3,4,6,7,8,9,12 (11,10)
Avd 5: 1,2,3,4,7 (5,6)
Avd 6: 1,2,4,5,8,9,12 (6,14)
Avd 7: 3 Stenson (4,11)
Avd 8: 1,4,6,10 (5,3)

8.960 rader / 2.240 kronor