Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Tacksam storfavorit – vi spikar emot!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Åsbjörn Tengsareid nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Åsbjörn Tengsareid nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Onsdagens jackpotkryddade V86-omgång delas mellan Bjerkebanen i Oslo och Solvalla. För ovanlighetens skull tänder vi till när vårt västra grannland arrangerar hälften av loppen för vi har funnit en häst att spika emot en av de sämre storfavoriter vi har skådat på mycket länge.

Broadway Don (V86-3) är säkert en fin häst med framtiden för sig, men treåringen fick ett riktigt tufft lopp så nyligen som i lördags och det såg ut att spruta mjölksyra ur öronen på honom över målgången.
När det blott blir fyra dagar mellan loppen och han därtill har spår åtta finner vi en betydligt roligare lösning och räknar kallt med att derbyfinalisten Visconti spårar från start till mål.

Solvallaloppen är småkul även om Imhatra Am (V86-2) ser ut att vara en befogad storfavorit. Vi tänder framförallt till på V86-avslutningen där favoriterna känns sårbara och det kan krylla av smygkörda, närmast ospelade damer som kan göra entré över spurtrakan.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Bjerke och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Imhatra Am (V86-2) slår det gnistor om i start efter start. Hon har verkligen etablerat sig i den yppersta eliten bland de treåriga stona och när hon nu dessutom har bra chans att komma till tät ska hon inte behöva förlora det här loppet. Tråkigt spikval som storfavorit kan tyckas, men vi kan inte blunda för hur passande detta ser ut!
  • Visconti (V86-3) öppnade snabbt från spår längst ut bakom vingen senast, men backades ner i rygg när han fick svar i spetskampen. Avslutningen som femma var helt okej och nu läser vi honom hela vägen till tät. Vi utgår ifrån att han körs i den positionen för den här hästen var faktiskt med i årets derby och står inte efter någon i loppet kapacitetsmässigt.
  • Thai Arya (V86-5) är ett riktigt långskott, men loppet är förhållandevis lågklassigt och nu är det anmält såväl barfota runt om som med jänkarvagn. Den kombinationen gör att vi ”tänder till” på henne i loppet och utfärdad en varning.
  • Break Trough (V86-8) är en tuff dam och vi känner inte på något vis att hon har bristande moral. Det hade mycket väl kunnat finnas en etta i resultatraden sett vad hon presterat för insatser och för oss är hon på tok för lite spelad i det här loppet.

Läs även inför V86: ”Tål hur mycket som helst”

Betrodda som lever farligt

  • Skate Trix (V86-1) är en pigg krabat som sett relativt obrukad ut vid sina två raka segrar. Här hårdnar dock konkurrensen och risken är påtaglig att han får vandra utvändigt om ledaren. Den uppgiften kan bli honom övermäktig och han är en dålig favorit i våra ögon.
  • Broadway Don (V86-3) är precis som tidigare nämnde Skate Trix bara tre år gammal. Han vann så nyligen som i lördags, men fick en riktig ”tömning” den dagen och såg ut att vara rejält trött över målgången. När vi har tro om att det vankas svar på insidan är vi noll intresserade av att ha med honom på systemet som klar favorit. Noll!
  • Only Be Kind To Me (V86-5) såg verkligen läcker ut vid segern senast utan skor på hovarna. Det blir samma balans nu, men vi har sett förr hur hästar som tänder på skorycket inte riktigt löper upp till samma höga standard i det efterföljande loppet. Vi tycker hon känns väl hypad och vill gardera.
  • Super Sarah (V86-8) har inlett på bästa tänkbara sätt i Fredrik Wallins regi. Nu hårdnar konkurrensen och även om hon är tuff så kan det bli kämpigt att jobba sig runt det här gänget då hon sannolikt tappar lite från andraspår initlalt.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 24 NOVEMBER

Avd 1: 1,3,5,6,7,10 (8,2)
Avd 2: 2 Imhatra Am (5,4)
Avd 3: 2 Viscounti (4,8)
Avd 4: 3,4,5,10 (11,2)
Avd 5: 1,5,9,10 (11,6)
Avd 6: 2,4,7 (3,6)
Avd 7: 1,3,8 (6,5)
Avd 8: 2,3,4,5,6,8,11,12,13,15 (10,14)

8.640 rader / 2.160 kronor