Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken dansar undan

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jörgen Westholm sitter bakom ett av våra två singelstreck inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jörgen Westholm sitter bakom ett av våra två singelstreck inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är Jägersro och Solvalla som delar på onsdagens V86-omgång vilken vi tycker känns väldigt svårlöst på förhand.
Den innehåller en jättefavorit i Lady Beluga (V86-5) som normalt sett ska ha god vinstchans i ett renodlat stolopp, men vi finner ett par spännande utmanare som ser ut att bli mer eller mindre ospelade som vi gärna vill betala för.

Spikarna hämtar vi istället på huvudstadsbanan. Whitelighttrotter (V86-6) galopperade bort en andraplats på V75 stegen före mål i somras, men tog igen en del pengar på höstkanten. Insatsen i årsdebuten var av bästa märke och vi tror hon följer upp med en ny seger.
Jörgen Westholms Hula Hula Sisu (V86-8) satt fast på V75 i senaste starten, men det ska inte behöva upprepas denna gång. Hon tävlar med kombinationen barfota runt samt jänkarvagn för första gången och då vi tror hon hittar till ledningen bygger vi vårt tips på att det ska hålla hela vägen hem.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Rönningsgutten (V86-4) har körts i ledningen vid fem tillfällen vilket resulterat i tre segrar, en andraplats och ett galoppmisslyckande när 700 meter återstod. När han står ensam på startvolten är chansen god att han anför fältet och därtill har han fyra segrar på sina sex senaste starter över lång distans.
  • Ice Dragon (V86-5) avslutade 1.10,7 sista 700 meterna lite i skymundan senast på Jägersro och stod för en stark insats. Hästen har skiftat regi efter det loppet och finns numera hos RIck Ebbinge. Han har anmält hästen barfota runt om till detta lopp vilket kittlar och vi höjer ett varningens finger för Ganymede-dottern!
  • Whitelighttrotter (V86-6) såg strålande ut vid segern i årsdebuten och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Hon står perfekt inne på pengarna denna gång och vi påminner om att hon faktiskt felade bort en andraplats steget före mål inom V75 på Axevalla i somras. Den här hästen är bra för sin klass och vi tror hon löser uppgiften trots bakspår.
  • Hula Hula Sisu (V86-8) har två segrar på lika många försök från ledningen och den positionen tror vi att hon an nå denna gång då det dels inte kryllar av startraketer, men det därtill bör vara flera av de andra framspårshästarna som vill ha hennes rygg. För första gången någonsin tävlar hon med kombinationen barfota runt om samt jänkarvagn vilket likaså kittlar!

Betrodda som lever farligt

  • Glamour Majyc (V86-2) är en stark herre vars karriär blivit ”upphackad” med sporadiskt startande. Nu som sexåring gör han karriärens blott sjunde start och även om inte motståndet är superavskräckande ställer vi oss tveksamma till om han verkligen ska vara favorit efter närmare fem månaders tävlingsuppehåll.
  • Ivory Am (V86-3) har troligtvis högst kapacitet i det här loppet, men hon har straffat ut sig med galopp ett par gånger vilket även var fallet i årsdebuten. Upphämtningen klockade vi till 1.13,3 de sista 1.900 meterna så att hon kan springa råder ingen tvivel om, men även om man lätt kan tro att autostart kan vara gynnsamt för henne nu så är det trots allt debut bakom vingarna.
  • Lady Beluga (V86-5) bara vinner och vinner. Det kan mycket väl vara så att vi får stå med kepsen i handen och be om ursäkt efter loppet, men comebacksegern togs i skral omgivning och här steppar hon upp en nivå vad det gäller hur konkurrensen ser ut. Som jättefavorit vill vi testa och gardera henne.
  • Karisma Boko (V86-8) vann ett överpacat lopp på en topptid i september och var bra, men därefter förlorade hon från tät i Fillies and Mares och var helt under isen i höstens sista framträdande. Timo Nurmos brukar inte ha fuskat i förberedelserna, men från tredje ledet i denna spårtrappa tror vi att hon kan få för långt fram till vår spik Hula Hula Sisu även om hon gör en toppinsats.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 30 MARS

Avd 1: 4,6,7 (3,5)
Avd 2: 1,2,4,6,7,9,11,12 (10,3)
Avd 3: 5,6,7,10 (2,3)
Avd 4: 1,4,6 (10,2)
Avd 5: 1,2,4,6,7 (12,5)
Avd 6: 10 Whitelighttrotter (4,3)
Avd 7: 1,2,4,5,6,9,10 (7,12)
Avd 8: 4 Hula Hula Sisu (13,9)

10.080 rader / 2.520 kronor