Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Sjöström med ny skräll?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter att V75 Winter Burst dundrat på i mellandagarna och ersatt V86-spelet så är det nu dags för mångas favoritspel att åter stå i centrum som vanligt under onsdagskvällen.

Omgången delas mellan Jägersro och Solvalla och vi vill påstå att de sportsliga höjdpunkterna finns på Malmöbanan där alla deras fyra V86-lopp har sockrade förstapris á 110.000 kronor.

Det är också där vi finner våra två singelstreck. Som Piemonte (V86-3) såg vid senaste segerloppet även just 2.640 meter på Jägersro så känns det som han står löjligt enkelt inne i Klass II och här gäller det ”bara” för Joakim Lövgren att undvika att bli fast från innerspår bakom bilen.
Hilltop Hawk (V86-7) spikade vi inom Halmstads V75-omgång under Uppesittarkvällen, men då blev han störd till galopp kort efter start och fick aldrig en ärlig chans. Vi tror att han får snabb revansch.

Claes Sjöström levererade en riktig överraskning vid den senaste V86-omgången den 22 december då han skrällvann med Prince Will till 97 gånger pengarna. Ikväll har han två egentränade hästar inom V86-spelet i Go For Manny (V86-4) och Erase The Law (V86-8) vilka båda streckas av oss trots att de är väldigt lite betrodda.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • M.T.Oscar (V86-1) höll strongt som sexa i Bronsdivisionsfinalen efter ett närmast omöjligt lopp. Han har visat att han kan prestera på skor och vore det inte för att Nero Maximus finns på insidan och kan tänkas hålla ut M.T.Oscar från början så hade sannolikt spikat M.T.Oscar i det här loppet. Den som söker ett alternativ eller komplement till våra två singelstreck kan mycket väl välja att gå fullt ut på M.T.Oscar.
  • Piemonte (V86-3) fungerade inte i debuten för Joakim Lövgren, men han fick snabbt stil på hästen som klev ut två veckor senare och stod för en makalöst övertygande prestation. Femåringen tävlar i en alldeles för låg klass kontra vad han har för kunnande och vi förväntar oss att han klättrar genom klasserna inom STL detta år. Vi tror att Lövgren kan kosta på sig en tappstart här och likväl lösa loppet genom att ha en överlägsen häst.
  • Hilltop Hawk (V86-7) trodde vi hårt på inom Halmstads V75-omgång under uppesittarkvällen, men då blev han fimpad kort efter start och fick aldrig en ärlig chans. Håkan K Persson har hittat en lämplig ”revanschuppgift” till femåringen och bakspår kan bara vara bra då det ligger i luften att det här loppet kan bli överpacat.
  • Erase the Law (V86-8) är ett riktigt långskott som blir betydligt mindre spelad än våra andra två streck i det här loppet. Claes Sjöström fick hästen i träning under mellandagarna och det handlar om en formstark springare som har galopperat i segerstriden i de två senaste starterna. Nu slipper sexåringen tävla på vinterbana och vi tycker Erase the Law är en helkul kupongrensare!

Läs även: V86 – Ny succé för färskt proffs?

Betrodda som lever farligt

  • Maestro Crowe (V86-1) är alltjämt ganska klar favorit vilket överraskas oss. Han står hårt inne i loppet då han precis passerat tilläggsgränsen, lär tappa några meter från ett andraspår i volten och gynnas inte heller av medeldistans. Hästen är bra och kan vinna om det blir överpace, men vi tycker det är orättvist att göra hästen till favorit.
  • Ruger (V86-4) har tagit två raka segrar efter att inlett karriären med tre sjätteplatser. Han har inte sett bottnad ut vid segrarna, men faktum kvarstår att han galopperat i tre av fem starter såhär långt och det står skrivet i stjärnorna hur han kommer agera nu när det handlar om debut bakom startbil.
  • Eight Hour och Beware Kronos (V86-5) kan absolut vinna detta stolopp, men den förstnämnda inleder från bakspår på tillägg och den sistnämnda står tufft inne i loppet. Vi väljer att chansa bort den hårt spelade duon då vi inte bedömer dem att ha högre vinstchans än några av loppets mindre spelade hästar som istället får plats på vårt system.
  • Vice Versa Diamant (V86-8) vinner troligtvis det här loppet om han står på benen, men just den saken är det lite si och så med kring den här hästen. Han fungerade inte optimalt i comebacken och Katja Melkko – som ofta radar upp segrar – har bara en vinst som tränare på sina 16 senaste starter.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 5 JANUARI

Avd 1: 1,4,7,9,10,11 (2,5)
Avd 2: 1,5,6,7 (2,4)
Avd 3: 1 Piemonte (2,3)
Avd 4: 4,5,7,10 (1,2)
Avd 5: 1,4,5,7,8,9,11 (12,10)
Avd 6: 3,7,10,11,12 (6,1)
Avd 7: 9 Hilltop Hawk (6,1)
Avd 8: 1,6,13 (7,9)

10.080 rader / 2.520 kronor