Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi skålar in superjackpoten!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
William Ekberg nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
William Ekberg nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi är framme vid ”grande finale” av V86 Super Days. Prognosen säger att en ensam vinnare med åtta rätt kan belönas med 28 miljoner kronor denna kväll då Solvalla och Åby står som värd för omgången och vi tycker tveklöst att det finns potential till hög utdelning.

Vi väljer att spika emot en av kvällens största favoriter. Kitty Hawk (V86-2) övertygade förvisso i Sverigedebuten, men nu är det ett halvvarv längre distans som ska avverkas och vi har en tro på att Laiza Westwood är en väl så bra om inte bättre häst samt att hon kan gynnas av medeldistans.

Vårt andra singelstreck hämtas i lärlingsloppet. Dirty Martini (V86-4) tycker vi står för klassen och i gänget och när han är överkomligt streckad i lag med skicklige William Ekberg så tycker vi att det är läge att ta ställning.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna från Solvalla och Åby.

Nu kan du åter spela V86 tillsammans med Sulkysport via följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck (SLUTSÅLT)

Roliga och troliga

  • Laiza Westwood (V86-2) blev vi otroligt imponerade av i tävlingsdebuten och hon höll även starkt som tvåa bakom Frustration senast på Solvalla efter en tuff resa. Vi är inne på att hon är lika bra eller rentav bättre än loppets favorit och väljer utifrån det spelvärde som därmed uppstår att ställa henne ensam på systemet, väl medvetna om att hon kan få det tyngre loppet.
  • Dirty Martini (V86-4) har galopperat i inledningsskedet i de två senaste starterna, men vi håller honom egentligen inte för att vara en osedvanligt osäker häst. Vid segern på Romme den 9 maj gick han runt sina konkurrenter från bakspår och var ute i vida spår i slutkurvan utan att det vållade problem. Vi tror på högt utgångstempo och att hans spurtkrut är tillräckligt torrt för att fälla avgörande.
  • Vincent Cheri (V86-5) tycker vi är underligt lite spelad i detta lärlingslopp. Han kämpade på starkt från dödspositionen senast i Vaggeryd och backar vi bandet till segerloppet på Axevalla den 22 juli så ställer han ner sina motståndare via 1.10,5 sista 700 meterna. Läget borgar fö ren bra resa i främre träffen och då har han alla möjligheter att utmana i detta gäng.
  • Marre’s Dreamboy (V86-7) är givetsvis svårbedömd inför sin åerkomst efter närmare årslångt uppehåll, men tävlar inte femåringen i helt fel klass!? Låt oss påminna om att han var finalist i såväl Svenskt Travderby som Europaderbyt ifjol; det sistnämnda efter att varit dödenstvåa bakom San Moteur i uttagningsloppet. Maharajah-sonen känns löjligt lite spelad just nu!

Betrodda som lever farligt

  • Cadiz (V86-1) kommer från en V75-seger under derbydagen, men då stämde det bra med positionerna och samt utgångstempo. Nu står han inför en svårare uppgift från spår åtta över sprinterdistans och även om inte motståndet är det allra värsta så vill vi gardera åttaåringen.
  • Kitty Hawk (V86-2) har en underbar stam med flygmaskinen Nalda Nof som mor och visst känns även denna häst talangfull likt storebror Hell Bent For Am. Nu handlar det dock om första starten över medeldistans och vi har funnit en konkurrent som vi tror är väl så bra och kanske dessutom mer gynnad av det faktum att loppet körs över 2.140 meter.
  • The Natural (V86-5) avslutade sin sommarperiod med överlägsen dödensseger på en stark tidsnotering och återkommer nu efter tre månaders paus. Tränaren Rick Ebbinge ”vann allt” under våren, men ser vi på hans starter i september och oktober så har stallet inte mer än två segrar på 14 starter och vi tycker inte att hans hästar övertygat i början av denna vecka. Nej, vi finner flera anledningar till att gardera The Natural i dennes comeback.
  • Stenson (V86-7) har visat att han är en duglig STL-häst, men segrarna duggar inte tätt och vi kan inte riktigt se honom bli positionsvinnaren i det här loppet. Nej, den här favoriten känns sårbar och är given att gardera.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 5 OKTOBER

Avd 1: 1,3,5,8,9,10 (11,4)
Avd 2: 6 Laiza Westwood (2,7)
Avd 3: 1,3,4,5,6 (7,10)
Avd 4: 10 Dirty Martini (6,9)
Avd 5: 4,8,9 (3,13)
Avd 6: 2,3,7,8,10,11 (4,9)
Avd 7: 1,2,3,4,7 (5,11)
Avd 8: 1,10,11 (2,5)

8.100 rader / 2.025 kronor