Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Oxidizer och David Persson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Oxidizer och David Persson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Solvalla står själva som värd för onsdagens V86-omgång där det är stor sport. Prix Readly Express (V86-4) och Prix Diana Zet (V86-8) är höjdpunkterna för inhemska fyraåringar, men vi femåringsloppet Icelands lopp (V86-7) är värt att lyfta lite extra.

Mycket talar för att Daniel Redén får en toppkväll då såväl Francesco Zet (V86-4) som Mister Hercules (V86-7) har stor chans att vinna sina respektive lopp, men det finns andra avdelningar som är betydligt mer öppna.

Vi kompletterar den nämnda duon med en tredje spik för att få råd att gardera friskt i övriga lopp och har då landat på Oxidizer (V86-6) i ett flerklasslopp.
Hästen stod för en strålande comebackinsats på Axevalla och var helt okej som sexa i tuffare omgivning i den efterföljande starten.
Nu tycker vi att han går ner i klass på nytt och tillmäter honom toppchans i vad som ser ut att vara en överkomlig omgivning.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla.

Roliga och troliga

  • Curie (V86-1) har bara gjort bra lopp under våren och inledningen av sommaren. Hon kommer närmast från en tredjeplats i ett tufft stayerlopp under Oslo Grand Prix-dagen och möter enklare sällskap denna gång. Slinker hon ner i banan och får en position någorlunda långt fram tror vi hon blir giftig i spurten.
  • Francesco Zet (V86-4) har inte startat sedan segern i Kungapokalen, men vi tror inte att det är av avgörande betydelse i det här loppet. Daniel Redén låter meddela att hästen är uppe i ”full träningsdos” på nytt och när det är så pass mycket pengar på spel som 600.000 kronor till vinnaren så lär det vara påslaget. Vi förväntar oss en ny seger av vad som med all önskvärd tydlighet framstått som kullens bästa häst.
  • Oxidizer (V86-6) slog det kanske inte gnistor om i spurten i Silverdivisionsförsöket senast, men det gick fort till slut den dagen och han hade bara ett lopp i kroppen. Det här motståndet ser lämplig ut och hästen har tidigare öppnat bra ur volten. Vi tror att han lägger det här sällskapet på rygg.
  • Mister Hercules (V86-7) slog på en oväntad galopp i andra kurvan i Jämtlands Stora Pris och så var den dagen förstörd. Han är snabbt tillbaka i tävlingssammanhang igen och han kliver ut mot ett gäng jämngamla konkurrenter som han bör kunna besegra; i synnerhet när värsta konkurrenten ska tävla med skor på hovarna.

>> Läs även: Gocciadoro: ”Genrepar inför Jarlsberg”

Betrodda som lever farligt

  • Zanzibar Wise As (V86-1) ska normalt sett vända ut och in på det här motståndet, men det finns frågetecken kring hennes formstatus efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Hon har inte vässats upp i något banjobb och på en snabb sommarbana finns det alltid en risk att det blir långt fram från tillägg.
  • Velvet Gold (V86-2) har inlett året med två fina spetssegrar och sett stark ut, men vi har uppfattat henne som just bäst när hon får gå i ledningen. Den här uppgiften från bricka elva är kämpigare och även om det ”vibbas” om jänkarvagn nu så tycker vi att hon ska garderas.
  • Bepi Bi (V86-7) såg lysande ut i Sweden Cup och var verkligen tillbaka med besked efter debaclet i Finlandia Ajo. Nu genrepar han inför Ulf Thoresen Grand International i Jarlsberg om drygt två veckor och ska tävla med skor. Det låter på Alessandro Gocciadoro som att detta främst är ett uppbyggande lopp och vi ligger lågt med honom spelet.
  • Glamorous Rain (V86-8) fick se sig besegrad i Drottning Silvias Pokal och har inte startat sedan dess. Hon avslutade fjolåret med seger i Breeders Crown, men det är på intet vis givet att hon är kullens drottning utan det finns spännande uppstickare som utmanar redan i detta lopp. För oss är hon given att gardera som favorit.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 22 JUNI

Avd 1: 1,2,3,4,6,8,9,10 (7,5)
Avd 2: Samtliga hästar (11,4)
Avd 3: 4,5,6,7,11 (10,1)
Avd 4: 4 Francesco Zet (6,7)
Avd 5: 1,2,3,7 (6,9)
Avd 6: 10 Oxidizer (6,3)
Avd 7: 5 Mister Hercules (7,6)
Avd 8: 3,4,5,12 (10,7)

7.680 rader / 1.920 kronor