Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Italienska lösningar i Småland

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Björn Goop. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Björn Goop. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Sveriges enda milebana står som värd för V86-spelet denna onsdagkväll. Vi beger oss till Tingsryd där tävlingarna håller riktigt hög klass med fina prispengar och en rad försökslopp ingående i STL.

Vi löser V86-gåtan med två italienska singelstreck. Såväl Cheyenne Selva (V86-3) som De Gaulle Grif (V86-4) är hästar som vi har följt sedan lång tid tillbaka och som vi tror spelar i en egen klass i sina respektive lopp.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna i Tingsryd.

Roliga och troliga

  • Cheyenne Selva (V86-3) har lyft sig flera snäpp i Alessandro Gocciadoros regi. Vid segern i Rom i februari besegrade hon en så pass bra häst som Copen Chuck S.M. som redan hunnit vinna lopp på svensk mark under våren. Innerspår bakom bilen ska passa detta startsnabba sto perfekt och vi såg henne i ett banjobb på Solvalla den 27 maj där hon kämpade på berömvärt bakom miljonären Bubble Effe som kom hem på 1.12,5/1.600 meter. Vi tror Cheyenne Selva spelar i en egen division här!
  • Det tror vi även att De Gaulle Grif (V86-4) gör i sitt lopp. Han var förkrossande överlägsen vid segern i Rom via 1.13 sista varvet och senast i Follonica var han stor i nederlaget som dödenstrea. Det var bra hästar som han hade före sig i mål den dagen och täten avslutade faktiskt de sista 800 meterna efter 1.09,7! Spår tolv ser vi bara som oddshöjande på denna häst som mycket väl kan vara finalist i det italienska derbyt framåt hösten.
  • Moses (V86-6) är lite ojämn i sina prestationer, men har en hög högstanivå. Han duger tveklöst mot de här hästarna och det behöver inte alls vara fel för hans del att ha haft en tävlingspaus på en dryg månad. Vi varnar för honom till låg spelprocent.
  • Eros Zola (V86-8) fick inte slag på täthästarna i Bronsdivisionsförsöket på Charlottenlund och det kändes inte heller som att Flemming Jensen krämade ur allt ur sin häst när han insåg att det inte skulle räcka hela vägen. Den här uppgiften tycker vi ser lämplig ut vad det gäller motstånd och en Eros Zola som tävlar på sin högstanivå ska ha toppchans att lösa loppet.

Betrodda som lever farligt

  • Beatrice Trio (V86-1) har övertygat stort vid segrarna, men de är tagna i vardagsomgivningar i Åmål samt Mantorp. Det här motståndet är något helt annat och vi tyckte att hon såg lite tagen ut sista 50 meterna vid senaste segerloppet som inte var för längre tid tillbaka än 16 dagar sedan. Som klar favorit är hon intressant att gardera.
  • Ivory Am (V86-3) är bra för sin klass, men även hon stöter på ett tuffare motstånd den här gången och känns väl hårt spelad. Vi har ett annat drag i loppet som vi därtill tror tar hand om ledningen och då kan den här uppgiften bli övermäktig för Ivory Am.
  • Just Perfect Sisu (V86-4) kommer från seger i Tingsryd och visade att han kan springa fort. Här tror vi att han möter en bättre häst helt enkelt och kan få se sig regelrätt besegrad. För oss är det tveklöst fel att han är favorit i loppet utifrån det.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 8 JUNI

Avd 1: 3,5,9,11,12 (1,4)
Avd 2: 2,5,7,9,10 (8,4)
Avd 3: 1 Cheyenne Selva (4,3)
Avd 4: 12 De Gaulle Grif (5,8)
Avd 5: 1,2,3,4,5,6,7 (10,9)
Avd 6: 3,4,7,8 (6,10)
Avd 7: Samtliga hästar (5,3)
Avd 8: 4 Eros Zola (9,1)

8.400 rader / 2.100 kronor