Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Toppchans för andrahandare

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Knifetown Hall har vunnit två av karriärens elva starter. Foto Hanold/ALN
Knifetown Hall har vunnit två av karriärens elva starter. Foto Hanold/ALN

Fem av åtta avdelningar har lockat fulla fält när V86-spelet delas mellan Solvalla och Bergsåker ikväll. Omgången känns överkomlig, men loppen är ojämna och det är risk för flera betrodda vinnare. Å andra sidan finns det ett par bortglömda drag och det behöver inte hända speciellt mycket för att utdelningen ska sticka i höjden på den här spelformen.

Här finns startlistor i pdf-format till dagens lopp i Sverige.

V86-strykningar

V86-2: 2 Valetta
V86-3: 12 Backegubben
V86-4: 5 Giampaolo Poof
V86-5: 4 C.Neway, 5 Empty the Tanks

Troliga och roliga

 • Hvalstad Odin (V86-3) inledde lovande hos Öystein Tjomsland med två segrar, ett andrapris och en tredjeplacering, men i de två senaste loppen har fuxen varit lite sämre. Nu har nioåringen fått en träningsperiod och löper Hvalstad Odin upp till sitt kunnande duger han bra. Hästen har perfekt smygläge och tidigare presterat starkt efter paus.
 • Lass Revenue (V86-4) var finalist i Kriteriet 2017 och har inga problem med lång distans. I förra loppet galopperade han i spets i första sväng och gången innan var han ursäktad efter att ha hamnat bakom en trött rygg. Hästen är bäst med lopp på rulle och i ett ojämnt lopp lär det bli luckor till slut.
 • Knifetown Hall (V86-5) var lite sämre när han startade på Axevalla på nyårsafton, men hästen har repat sig och svarat för två rejäla insatser på hemmaplan. Hästen tål att göra jobbet själv och här ska han ha vettig chans att kunna köra sig till ledningen efter första sväng. Fyraåringen är inte favorit och han är ett starkt spikbud. Dessutom gynnas han av två strykningar.
 • Kenneth Haugstad jagar första tränarsegern som proffs och han låter nöjd med Verozzo (V86-6). Hästen gör comeback och den färske tränaren kommer att utrusta sexåringen med norskt huvudlag för första gången. Motståndet avskräcker inte och till låg procent är Verozzo intressant.
 • Major Vici (V86-7) var ursäktad efter tuff inledning på krävande underlag senast. Hästen har fem vinster på tolv försök med Mats E Djuse och från perfekt läge kan han duga både från spets och med ryggresa.
 • Eicas (V86-8) är en tuffing som är van tuffare motstånd. Hästen är obesegrad efter två försök i spets och hans chansar ökar om han släpps till ledningen, men jag vill ändå dubbla med Deangelo. Sexåringen gör debut på svensk mark. Hästen räckte inte mot tufft motstånd i Suur-Hollola-Ajo förra sommaren och bytte sedan till Aripekka Pakkanens regi där han vunnit tre av åtta starter. I förra loppet blev han hängande i tredjespår och fick backa sig sist, men han avslutade piggt till tredjepriset. Näst senast lämnade han sjunde ytter 1.200 kvar, fick fjärdespår utan rygg på sista bortre långsidan och var ursäktad. För tre starter sedan var han finfin efter tuff inledning till spets och Deangelo ska hävda sig väl här.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Matter of Fact (V86-2) borde duga gott i klassen, men hon gör Europadebut och inte startat på länge. I USA tävlade hon strax under de bästa och hennes tre vinster har kommit i lite enklare omgivningar. Fyraåringen är snabb ut och två av hennes tre vinster har kommit från ledningen, men det aviseras snällt upplägg ikväll. Matter of Facts rekord, 1.10,9, kom från rygg på ledaren på tusenmetersbana.
 • Timorol (V86-5) var inte som bäst senast och galopperade som slagen på upploppet. Nu är det tuffare proposition och hästen får svårt att hitta till ledningen. Fyraåringen är bäst med tidig tätkänning och jag väljer att spika emot.
 • Zooropa (V86-7) kommer från vinterbana och slipper brodden, men hästen har spår väl långt ut på vingen och det är stor risk för vingel. Stoet är bara en av flera med chans och som favorit känns hon spelmässigt inte speciellt intressant.
Fakta

V86-förslaget 19 februari

V86-1: 1,3,4,9 (7,10)
V86-2: 1,5 (8,6)
V86-3: 1,3,4,7,9 (6,10)
V86-4: 2,10,11 (7,12)
V86-5: 8 Knifetown Hall (10,2)
V86-6: 1,7,10,11 (9,4)
V86-7: 1,3,4,5,6,7,8,9,11,12 (10,2)
V86-8: 4,7 (10,3)

9.600 rader/2.400 kronor.

Expandera

Kihlström tillbaka: ”Det känns bra”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Romme den 12 april

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sorbet är en tänkbar spik i V75 på Romme på söndag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Sorbet är en tänkbar spik i V75 på Romme på söndag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Räkna med att blir jackpothysteri under påskveckan. ATG har norpat V75-jackpotmiljoner under vintern som ska delas ut på Romme på söndag. Totalt är det 43.467.930 kronor extra i sjurättspotten och summan kan öka. Det körs som bekant V75 torsdag, fredag och lördag och samtliga jackpotar flyttas till söndagens omgång.

Som om det inte vore nog. Åttarättspotten på V86 på onsdag är förstärkt med 8.229.199 kronor och det är även jackpot på V64 ikväll. När all (i princip) annan sport står still lär det spelas för hiskliga summor på svenska travtävlingar.

För övrigt tycker jag att det är märkligt att spelare/tipsters inte håller sig till fakta och berättar hur mycket extra pengar det är i potten vid jackpot. Istället går man i ATGs fälla och skriver/berättar hur mycket pengar en ensam spelare med alla rätt kan vinna. En summa som spelbolaget uppskattar.

Startlistor i pdf-format till söndagens omgång.

V75-1

Det är inte överraskande att omgången inleds med ett voltstartlopp och låg klass. En omstart innebär att omsättningen ökar med sjusiffrigt belopp… Första tanken är 1 L.L.Royal leder hela vägen. Hästen vann lätt från dödens senast och han är obesegrad efter att ha sprungit i spets tre gånger. 7 Pine Muscle visade inget extra senast, men hästen har lopp i kroppen och han var tvåa i klassen i vintras. Han har gått med skor varje gång och är anmäld barfota runt om. 10 Don Fanucci Zet är bra, men hans fem vinster har kommit från spets och läget är ett minus.

V75-2

Söndagens klass I-försök körs över 3.140 meter autostart – en helt iskall proposition. Den har testats en tid nu och överlag körs loppen på samma sätt. En betrodd till ledningen, två lugna varv och sedan körning under slutvarvet. När det ska tävlas över tre varv vill i alla fall jag att hästarna ska vara spridda över flera volter. 3 Digital Science är ingen glänsare, men hästen svarade för en bra comeback och distansen är den rätta. Jag kan se ”Bergharn” forcera sexåringen till ledningen och sedan stanna där hela vägen in i mål. Adrian Kolgjini skickar en häst till Romme; 5 Tengil Face som startar tätt.

V75-3

Ett lurigt kallblodslopp där 12 Tangen Haap troligen blir favorit. Hästen var finfin i coembacken, men senast blev det tidig galopp. Nu är det voltstart igen och elvaåringen är inte helt att lita på. 15 Pydin är tuff och vann när Ulf Ohlsson körde hästen för första gången senast. 9 Bellfaks har farten, men är mycket osäker. 7 Ådne Odin brukar ofta tävla bra på svensk mark. 11 Järvsöodin har styrkan, men inte startat sedan i januari.

V75-4

Jag är svag för 10 Bear Victory och det finns flera plusfaktorer. Hästen sitter direkt i andraspår, hon står perfekt inne penningmässigt och vann för Mats E Djuse i senaste starten. Flera av stona har ny körsven i sulkyn i det här ungdomsloppet.

V75-5

1 Betting Rebel har innerspår på nytt och det är knappast någon vild gissning att Micael Broberg vill se sexåringen i ledningen, speciellt när det handlar om sprinterdistans. Det är dock inte givet att han frontar och hittar 2 Deep Pockets till tät är han hästen att slå. 3 Guillaume Boko har ”äntligen” läget och han närmar sig en fullträff. 9 Adde S.H. och framför allt 10 Chapuy missgynnas av bakspår. Den sistnämnde var strålande från ledningen i årsdebuten.

V75-6

5 Sorbet var grymt bra på 1.09,8a/1.640 meter – med växlar sparade – i årsdebuten och blir svårslagen även om det handlar om full väg. Speciellt eftersom 9 Milliondollarryme, 10 Milligan’s School och 12 Makethemark är bortlottade.

V75-7

1 Ural har läget och kan leda hela vägen i ett spännande försök i silverdivisionen. 2019 gjorde hästen årsdebut i bronsdivisionen den här tävlingsdagen och då slutade han fyra från spets. 2 Island Life var positiv fyra i L.C. Peterson-Broddas Minne förra helgen och nu är han tillbaka i rätt klass. 4 Coogan, 5 Reverend Wine och 12 Grainfield Aiden är alla bra för silverdivisionen. 7 Dom Perignon spetsade hem finalen på Solvalla och är kvar i klassen.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Jag rankar honom etta”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens omgång inleds med två toppfyraåringar och det blir kul att se Kriterievinnaren Powers årsdebut mot utmanaren Upset Face, men spelmässigt är det ingen höjdare med bara sju hästar i ett V75-lopp, där majoriteten troligen är chanslösa.

Men i övrigt är det öppna avdelningar på Jägersro och inte enkelt att välja spikar.

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 3 Listas Behindbars, 10 Dancin In The Rain
V75-3: 10 Moruga
V75-5: 7 Obi

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Kriterievinnaren Power tycks komma väl förberedd till sin årsdebut och Derby Trial känns som ett lämpligt lopp för honom att årsdebutera i. Han har egentligen ”bara” en riktig konkurrent på pappret här, men det kan bli krypcasino länge och väl och då är det inte helt enkelt att hämta in längder om det blir en snabb avslutning.
 • Vi utgår nämligen från att Upset Face kan hålla ut Trix On Line från start och då sitter Adrian Kolgjini på trumf. Även där tycks tongångarna positiva inför återkomsten och vi kan absolut se den reslige Joke Face-sonen hålla undan om han slipper lägga en superspeed initialt.
 • De övriga fem hästarna känns inte som B- utan C-hästar och vi har svårt att se dem utmana om segern.
Fakta

V75-1

2 Power
1 Upset Face
–––
6 Västerbo Lexington
7 Galantis
4 Redneck Woodland
3 Trix On Line
5 Brake Cooling

Expandera

>> Spetsstriden: Vi tror inte att man laddar iväg Trix On Line över 2.640 meter utan väljer att vika ner invändigt direkt. Därmed är det klar fördel för Upset Face i spetsjakten.

Intervjuer:

Upset Face (1) har av hur han känns i jobben att döma utvecklats både i kroppen och mentalt. Han gick ett bra tuffare jobb nyligen tillsammans med Ultion Face och Ubiquarian Face och har efter det sett grym ut. Jag tror han är redo att göra ett topplopp direkt i årsdebuten och förra året visade han sådan startsnabbhet att jag tror att han håller ledningen. Han får börja året med skor på hovarna, extraväxlarna sparar vi till Derbyt, säger Dante Kolgjini.
Power (2) har vintern rullat på bra för. Det har inte varit några problem alls och nu har han gått två banjobb på Åby inför årsdebuten. Robert tyckte att han kändes riktigt fin i det sista jobbet liksom i torsdagens träningspass så allt tyder på att hästen ska kunna göra en bra insats direkt. Som jag läser loppet är det ett tvåhästarslopp där det står mellan Power och Upset Face, så vi får väl se hur loppet blir kört mellan dem. Västerbo Lexington (6) fick ett tufft lopp i årsdebuten. Han har tränat riktigt bra i vinter annars och kan ta en placering bakom de två främsta, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Redneck Woodland (4) gjorde en bra årsdebut från dödens och avslutade 1.10,5 sista 800 meterna. Han ska ha gått framåt av det till den här starten. Det är en fyraåring som kommer att klara sig bra i år, utan att för den skull vara på samma nivå som Upset Face och Power. Tredjeplatsen ska han kunna klara här, säger Dante Kolgjini.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Alhambra Mail tog sin sjätte raka seger i årsdebuten och är alltjämt obesegrad i Magnus Dahléns regi. Innerspår i voltstart kan bli ett hinder och orsaka trafikproblem varpå vi väljer att gardera.
 • Waiting Hill Hall behöver inte alls vara en sämre häst. Thomas Uhrberg har haft hästen en kort period och tycks vara tillfreds såhär långt. Kommer hon iväg snabbare än Alhambra Mail är det inte alls otänkbart att hon kan vara den som släpps till ledningen.
 • Rapide Cash fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Eric Martinssons regi. Får hon spara speeden lite längre än vad som var fallet på Färjestad senast blir hon giftig.
 • Håkan K Persson fortsätter att prata sig varm om Dancin In The Rain och på barfotabalans vågar vi inte såga henne.
Fakta

V75-2

6 Alhambra Mail
7 Waiting Hill Hall
9 Rapide Cash
–––
15 Karamel Hill
13 Darah Bibo
11 Diamond Hall
14 Zaira del Ronco
2 Oliveria
12 Mellby Eye Catcher
5 Another Lucky Day
4 Elle Titation
–––
1 Benellie

Expandera

>> Spetsstriden: Oliveria frontar sannolikt i första skedet. Det lär bli jakt från tilläggshästarna per omgående om att få överta taktpinnen. Waiting Hill Hall bedömer vi som så pass rask att det finns på kartan att hon kan få överta liksom Diamond Hill.

Intervjuer:

Oliveria (2) har varit lite positiv på sistone, men det är mycket tuffare på V75. Hon får jaga pengar här. Elle Titation (4) har tränat på positivt i vinter. Nu ska hon tävla barfota bak för första gången någonsin och jag kan se henne överraska i ett sådant här lopp om det stämmer med positionerna, säger Johan Untersteiner.s
Alhambra Mail (6) fick en perfekt resa av Jepson i årsdebuten och vi var jättenöjd med hästen. Hon gick ett lite vassare jobb i måndags och Alhambra Mail känns fin. Jag tycker fortfarande att hon står bra inne i klassen och vi har absolut stor tro på hästen. Bara inte spåret ställer till är hon med långt framme. Inga ändringar, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Darah Bibo (13) var duktig och hade tränat bra inför årsdebuten senast. Hästen känns fortsatt fin, men det kan bli svårt att komma till härifrån. Nu kör vi barfota runt om för första gången, säger Peter Untersteiner.
Karamell Hill (15) har kommit in i vårt träningsprogram på ett bra sätt. Jag tror att hon kan göra en fin insats, men spår tio på tillägg är ju verkligen inget drömläge så grundinställningen får vara att hon ska jaga en så bra peng som möjligt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Van Gogh Z.S. gör starka insatser för jämnan, har ett brett register och ska vara förstahäst i det här loppet. Över stressiga 1.640 meter och med viss risk för svar i spetsjakten så kittlar det dock att gardera.
 • Four Guys Dream visade härlig uppfattning som kunde vinna V75-lopp senast utan att vara på topp. Han är så pass rask i benen att han säkert kommer skickas iväg en bit redan från start och räcker det inte till ledningen kan vi se ett scenario där han kommer ner i ett bra, utvändigt slagläge.
 • Victory’s Club var inte slagen när galoppen kom i slutkurvan vid Sverigedebuten. Vi har sett den här sexåringen göra några ”hemska” insatser på italiensk mark sedan tidigare och blir närmast fulla i skratt över att han bara har 355.397 kronor på kontot. Dock är han inte helt enkel utan mer van vid 1.200-metersbanor och det kan tänkas ta lite tid innan han visar sin fulla potential i Sverige.
 • Vid ytterligare gardering är Armour As skrällduglig. Han har ofta stött på för bra motståndare och vi tror inte att han är en ickevinnare. Johan Untersteiner brukar därtill lyckas bra med hästar tränade av Jerry Riordan.
Fakta

V75-3

6 Van Gogh Z.S.
7 Four Guys Dream
3 Victory’s Club
–––
4 Global Woodstock
12 Armour As
8 Tyson Dimanche
2 Tengil Face
1 Pastorns Lady
–––
11 Bonny Boy
5 Edio
9 Aha

Expandera

>> Spetsstriden: Pastorns Lady är riktigt startsnabb, men frågan är om hon verkligen körs i ledningen i comebacken. Victory’s Club är inte oäven från början, men såväl Van Gogh Z.S. som Four Guys Dream känns ännu snabbare. Här kan det gå fort de första 400 meterna!

Intervjuer:

Pastorns Lady (1) har gått två 1.16-jobb inför årsdebuten och är bättre förberedd än inför comebacken förra året. Hon är allround och jag tycker att hästen går bra från alla positioner. Vi kör barfota runt om och huvudlag har jag ännu inte bestämt, säger Juhani Partanen.
Tengil Face (2) galopperade i starten senast utan att vi har någon förklaring varför. Han är mest stark och distansen här är i kortaste laget. Ska han göra sig gällande behövs att det blir högt tempo, och helst utan att det blir pappa som behöver sätta upp farten. Formen sitter där, och tror spelarna att det kan bli stenhårt tempo i det här loppet bör de strecka Tengil, säger Dante Kolgjini.
Global Woodstock (4) hade tränat starkt inför förra loppet och insatsen var mycket positiv. Allt har känts bra efteråt och nu blir det jänkarvagn för första gången. Han är medel ut och kort distans är nog inget plus, men jag vill ändå prova här, säger Peter Untersteiner.
Van Gogh Z.S. (6) gick jobb här uppe i måndags på ett tilltalande sätt och sedan åkte han ner till Göteborg under tisdagen. Jag tycker att det här är en intressant uppgift och bedömer hästen till att kunna gå en 1.11-tid, vilket bör räcka långt i den här klassen. Hästen har inte tryckts av maximalt från start någon gång hittills, men jag tror att han kan öppna snabbt om man väljer en sådan taktik. Hästen är anmäld barfota runt om och lär tävla så om banan är bra och inte för lös. Det är en stor, rejäl häst som jag tror ett skoryck kan ge fin effekt på, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Four Guys Dream (7) går bra hela tiden, men trots att han vann ett V75-lopp senast så var han inte som allra bäst. Han blev rullig till slut och behandlades efteråt. Nu tränar hästen starkt igen. Han är en liten, lätt häst som inte ska behöva tappa något. Four Guys Dream kändes kanonfin i senaste jobbet och duger bra i den här klassen, säger Håkan K Persson.
Tyson Dimanche (8) var fin senast och hade kunnat vinna om det vore ett halvvarv längre. Formkurvan pekar uppåt, men från det här spåret är kort distans inte hans melodi. Det hade varit bättre om han haft bra läge och kunnat dundra på i högt tempo hela vägen. Hästen har gått bäst med vanlig vagn, men jag tror att Magnus vill prova jänkarvagn eftersom det är kort distans. Förmodligen skiftar vi till helstängt huvudlag, men det beror på hur Tyson Dimanche värmer, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Knowledge’Em har imponerat i årets tre starter och har hög kapacitet för lägsta klassen. Han kördes till spets senast och vann lätt via 1.10,2 sista 800 meterna. Fyraåringen såg inte tom ut och han har god chans att köra sig till ledningen på nytt.
 • Lovely Lasse har felat i fem av karriärens sju starter. I förra loppet vann han trots några galoppsteg i början och hästen är obesegrad felfri.
 • Reddington har bra kunnande, men det kan bli tufft från bakspår i årsdebuten. Han känns ändå hetast av Peter Untersteiners trio.
 • Leading Tile kommer med läcker resultatrad och står perfekt inne penningmässigt, men nu är det första starten på svensk mark och motståndet är klart tuffare än vid vinsterna. Rankas ner.
Fakta

V75-4

7 Knowledge’Em
–––
6 Loveley Lasse
9 Reddington
3 Victorious Wine
4 Fredric Palema
10 Brandy Flame
5 Leading Tile
–––
2 I Come In Peace
11 Västerbo Imtheman
1 Major Tallmadge
12 Elche
8 French Quick

Expandera

>> Spetsstriden: Victorious Wine spetsar och släpper troligen till Knowledge’Em. Den sistnämnde står noterad för tre vinster på fem försök i ledningen.

Intervjuer:

I Come In Peace (2) är en fin häst som vi ska köra barfota runt om och med jänkarvagn. Hästen är medelsnabb från start och jag är nöjd med honom för dagen, säger Peter Untersteiner.
Victorious Wine (3) håller bra form och jag hoppas att barfota runt om ska ge en kick. Han är startsnabb, men full väg är ett litet minus jämfört med sprinterdistans, säger Peter Untersteiner.
Reddington (9) började starkt ifjol och han har visat att det är en bra häst i grunden. Han har tränat fint och kommer väl förberedd. Reddington har gått tre banjobb inför lördagens lopp, men jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på bakspår och att det är årsdebut, säger Peter Untersteiner.
Brandy Flame (10) verkar hålla sin fina form, men jag tycker både läget blev lite surt och motståndet väl tufft. Han är ju startsnabb och kan inte utnyttja det denna gång. Vi provade jänkarvagn senast, men det slog inte perfekt ut och nu återgår vi till vanlig vagn, däremot blir det barfota runt om på lördag. Han åker ner på lördag morgon och behöver inte övernatta, säger Svante Båth.
Västerbo Imtheman (11) har gått två 1.16-jobb inför det här, men tyvärr får hästen ofta dåliga lägen och då brukar det bli för tufft. Vi kör som vanligt barfota runt om och normalt går han med öppet huvudlag. Möjligen blir det någon form av skygglappar, men läget är tråkigt och jag har inte bestämt mig ännu, säger Juhani Partanen.
Elche (12) är en av få hästar i vårt stall som tävlat på under vintern. Han gick bra i ett stayerlopp senast och jag tycker inte att det här läget behöver vara negativt. Härifrån ska han kunna hålla sig lugn, men sedan gäller det ju att han kommer till positionsmässigt också. Formen är god, säger Dwight Pieters.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Niky Flax hade mycket krafter kvar i silverfinalen senast och har spetsläge. Om han tar ledningen utan att det kostar för mycket blir han svår att fånga in, men Marc Elias lär knappast lägga sig på rygg med Night Brodde. Blir det utdragen spetskörning kan Niky Flax få det kämpigt att hålla undan.
 • Åtta av Night Broddes nio vinster har kommit från ledningen och han lär som sagt laddas rejält från början. Hästen imponerade på 1.10,9a/1.640 meter i februari och var betrodd i gulddivisionen senast, men där blev det tidig galopp. Nu går han ner i klass.
 • Sevilla vann årets tre första starter, men fick det inte riktigt att stämma på V75 i Halmstad senast. Han duger bra i silverdivisionen och kommer in i matchen vid överpace.
 • Prosperous har segrat i sex av sju starter hos Henk Grift. I senaste loppet vann hästen Prix de Bracieux (€43.000) på Vincennes efter att ha hittat loss från rygg ledaren in på upploppet.
Fakta

V75-5

1 Niky Flax
2 Night Brodde
–––
8 Sevilla
12 Prosperous
5 Secret Mission
4 Can Lane
11 Dragster
–––
10 Diamondwind
6 Ad Hoc
3 Mr Perfect
9 Forecast

Expandera

>> Spetsstriden: Niky Flax och Night Brodde är snabba och med tanke spåren är det fördel den förstnämnde.

Intervjuer:

Niky Flax (1) var jag nöjd med i lördags och av träningen att döma i veckan så är han bara pigg och glad. Jag tror därmed inte att de täta starterna ska vara något problem och den här gången är jag sugen på att köra i ledningen, säger Johan Untersteiner.
Can Lane (4) fick bestämma i ledningen fram tills 600 kvar senast. Då fick han sig en rejäl tryckare och jag tror vi var nere i 1.05-1.06-tempo i 300 meter innan den utvändiga hästen galopperade. Han kändes väldigt stark och jag hade bra känsla även om den hästen stått på benen. Can Lane är ny i klassen och även om jag håller Niky Flax som en hetare chans så tror jag inte att Can Lane gör bort sig här med ett smyglopp, säger Johan Untersteiner.
Diamondwind (9) har haft svårt att bära Kriterie-pengarna från Danmark, men hästen var överraskande bra senast. Härifrån kör jag på chans och siktar på en slant, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Cyber Lane gjorde årsdebut i det här loppet även 2019 och då spurtade hästen vasst som tvåa bakom Day or Night In från tredje ytter. Det vankas tuff körning om ledningen och Johan Untersteiners stjärna är en av flera med segerchans.
 • Velvet Gio har vunnit tre av sex starter på Jägersro. Hästen var inte kurant senast och nu gynnas han av att springa barfota runt om.
 • Racing Mange avslutade vasst i comebacken och nu blir det barfota runt om. Däremot vankas invändigt svar i startrusningen.
 • Lionel låter Göran Antonsen uppåt på och det blir full laddning mot ledningen med jänkarvagn och barfotabalans runt om.
 • Uppanmälde Norton Commander galopperade i årsdebuten förra året.
Fakta

V75-6

10 Cyber Lane
9 Velvet Gio
7 Racing Mange
–––
5 Lionel
4 Norton Commander
6 Portland
1 Lucifer Lane
3 Stepping Spaceboy
8 Tae Kwon Deo
–––
11 Giveitgasandgo
2 Island Life
12 Onceforall Face

Expandera

>> Spetsstriden: Lucifer Lane är snabb, men Rikard N Skoglund är troligen mer angelägen av spets bakom Stepping Spaceboy och Lionel ska testa rejält mot tätpositionen. Även Portland och Racing Mange lär prova en bit.

Intervjuer:

– Tanken har hela tiden varit att Island Life (2) skulle starta i Frankrike under våren och han har varit där nere och tränat under vintern. Nu blev inte det ett alternativ när de har stängt ner travet där. Hästen gick okej i årsdebuten och ska vara bättre nu med lopp i kroppen. Från ett bra startspår kommer han kunna hävd sig här; jag tror inte att de springer ifrån honom, säger Dwight Pieters.
Stepping Spaceboy (3) gick ett banjobb i förra veckan efter 1.15/1.600 meter med en avslutning i 1.12-tempo. Han kändes bra, men jag fick inte samma känsla som inför comebacken i december. Det där ”dundertrycket” var inte riktigt där. Förutsättningarna är i alla fall lämpliga; här kan kusken ladda för ledningen och sedan vara lite flexibel utifrån hur det artar sig. Nu blir det barfota fram, säger Admir Zukanovic.
Lionel (5) gick ett banjobb i förra fredagen och lite tuffare intervaller i början av veckan. Hästen känns stark och jag tror att formen är fin. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och laddning mot ledningen. Jag tror på bra segerchans om han frontar, men jag känner mig heller inte slagen om vi får någon annan position, säger Göran Antonsen.
Portland (6) har varit hemma i tre veckor och tränat på fint. Han har ju tävlat mot hästarna strax under eliten i Frankrike och gjort det väldigt bra så det ska bli intressant att se honom i svenska gulddivisionen och på tusenmetersbana. Min uppfattning är dessutom att han inte är så tokig från start, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Tae Kwon Deo (8) har tränat bra inför årsdebuten, hästen verkar ha utvecklats sedan förra året och även nu också vara fräschare än när han började fyraåringssäsongen. Här blev läget dock tråkigt och det kostar sannolikt för mycket att ladda framåt för att få en bra position. Han får behålla skorna på och jag ligger lågt när läget nu blev som det blev, säger Adrian Kolgjini.
Velvet Gio (9) tävlade med skor och var nedsatt av en halsinfektion senast. Hästen känns bara bra i träningen och den här gången ska han vara frisk. Nu blir det optimal balans, barfota runt om, och jag rankar Velvet Gio etta i det här loppet även om det är tuffa konkurrenter, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Cyber Lane (10) var tilltänkt för start i Halmstad för tre veckor sedan, men fick stå över då han trampade sig och blödde från en hov. Han blev snabbt bra och har tränat på rejält. Jag är nöjd med hur han känns och tror han kan prestera på en likvärdig nivå som han gjorde i fjolårets årsdebut där jag tycker att han gick bra. Min häst är så bra att jag tror nästan alltid på chans när jag åker ut med honom. Frågan är dock om vi kommer förbi Velvet Gio från start här och om Stepping Spaceboy körs i ledningen; det tror jag kan bli bli lite avgörande för vår del. Vanlig vagn och skor runt om, säger Johan Untersteiner.s

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Whipped Eggs är en tuffing som inte är helt enkel och det är en fördel att sexåringen körs av sin tränare Robert Bergh. Hästen står perfekt inne penningmässigt och läget borgar för att hans ska sköta sig. Räkna med offensivt upplägg om Whipped Eggs sköter sig och vi tror att han löser den här uppgiften.
 • Björn Goops klassklättrare Giant Shadow gör debut i bronsdivisionen efter uppehåll. Han är ovan voltstart och det är inte givet att han får en pangstart från springspår.
 • Neelix vann med krafter kvar senast efter att ha fått bestämma tempot i ledningen. Gången innan tappade han stilen och galopperade med segern klar mitt på upploppet. Hästen har felat i tolv av 28 stater.
 • Fjolårets österrikiska Derbyvinnare Nero Maximus hanterar distansen väl och har fin kapacitet för klassen.
Fakta

V75-7

9 Whipped Eggs
–––
7 Giant Shadow
6 Neelix
5 Nero Maximus
2 Vikens Preacher
3 Global Unspoked
10 Ganyboy
12 Magic Happens
–––
11 Eldorado Mearas
1 Crossfire Simoni
4 Day Sun Dream
8 Mr Jäger

Expandera

>> Spetsstriden: Neelix är klar spetsfavorit och samtliga hans åtta vinster har kommit från ledningen. Giant Shadow testar voltstart för första gången i Sverige och är svårbedömd.

Intervjuer:

Neelix (6) blev det hör här perfekt för springspår och lång distans. Det är en väldigt stor häst, men när man under upp honom kliver han iväg väldigt bra och missar han spets här är det nog inte hästens fel i så fall…Han hade haft tre raka segrar om ha inte snöpligt galopperat på upploppet näst senast och med tre lopp i kroppen ska toppformen vara där, eller i vart fall nära, nu. Han går tungt balanserad och får fortsätta med det, jag har ändå stor tro på hästen här, säger Dante Kolgjini.
Giant Shadow (7) har tränat bra i vinter och jag tror att han kommer duga fint direkt. Nu är det första gången på svensk mark som han startar i ett voltlopp och det kan ju vara ett frågetecken, men förhoppningsvis ska han sköta sig. Grundtanken är att han ska tävla barfota runt om, vilket är ett plus, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
– Det var mitt fel att Whipped Eggs (9) galopperade senast. Jag gjorde fel i volten och hästen felade helt enkelt. Det var väldigt synd för hästen kändes stark i såväl värmningen som provstart och har tränat fint efteråt. Trots att han har det utgångsläge han har här så bedömer jag det som en bra segerchans, säger Dwight Pieters.
Ganyboy (10) är ny hos oss, köptes efter förra starten i V75. Han var positiv då och satt fast med krafter kvar. Han har bara hunnit gå ett par lätta jobb för oss och får bedömas på gamla meriter, men han är köpt för att vara ”en bra V75-häst” och verkar trivas med att gå på rulle och speeda. Jag tror dock inte han rår på Neelix med de här förutsättningarna, säger Dante Kolgjini.
– Både Eldorado Mearas (11) och Magic Happens (12) får smyga och jaga pengar. Den sistnämnde har pausat, men han kändes stark i ett banjobb med Cyber Lane förra fredagen, säger Peter Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 4 mars

V75-1: 1,2 (6,7)
V75-2: 6,7,9,10,15 (13,11)
V75-3: 1,2,3,4,6,7,8,12 (11,10)
V75-4: 7 Knowledge’Em (6,9)
V75-5: 1,2,45,8,11,12 (10,6)
V75-6: 1,3,4,5,6,7,8,9,10 (11,2)
V75-7: 9 Whipped Eggs (7,6)

4.032 rader – 2.016 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Jägersro den 4 april

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Många plus – jag spikar!

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Svante Båth-tränade Deep Pockets och Erik Adielsson. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Svante Båth-tränade Deep Pockets och Erik Adielsson. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Förra veckan nådde V86-omsättningen över 33 miljoner kronor (utan jackpot) och det är inte omöjligt att det spelas för ännu mer på spelformen idag. Kvällens tävlingar delas mellan Solvalla och Bergsåker och jag provar med tre spikar för att kunna gardera ganska friskt i fem avdelningar.

Startlistor till dagens V86-tävlingar

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

V86-strykningar

V86-2: 10 Golden Road
V86-3:
13 Queen Adele
V86-5
: 6 Youhadmeathello, 11 Lyckans Olov
V86-6: 3 Happy Romeo, 10 Pyrolator
V86-7: 8 Harry Ruda, 12 Hulk Boko
Robert Bergh har lämnat återbud till Bergsåkers tävlingar och hans hästar körs av Per Lennartsson.

Troliga och roliga

 • Angel Ovea (V86-3) är ett tufft sto som gynnas av att bara möta tjejer och det är tacksamt att femåringen får slå ur underläge. Daniel Wäjerstens häst glänste i årsdebuten och hon har svarat för två bra insatser efteråt utan att vinna. I förra loppet fullföljde hon bra, 1.13/1.000, från tillägg på V75 och näst senast var Angel Ovea urtapper i dödens. Hästen tål grovjobb och jag tror att hon löser uppgiften.
 • Många av fyraåringarna i V86-5 är ovana lång distans och Quickatore är den ende i loppet som vunnit över 2.640 meter, vilket han gjorde i årsdebuten. Hästen segrade på rejält sätt med Mika Forss på Romme senast och jag tror att han är huvudet högre sina konkurrenter.
 • Conrad Lugauer reser från Jägersro med en häst och Admirer (V86-6) måste tas på allvar. Femåringen hanterar tre varv utan problem och felfri räds han ingen, men hästen är osäker. Han har felat i de två senaste starterna och totalt galopperat i tio av karriärens 23 försök.
 • Ready Lane (V86-7) har bra spetschans och med tanke på att hästen brukar vara lite väl pigg borde kort distans vara en stor fördel. Nioåringen har testat 1.640 meter vid fem tillfällen, vilket resulterat i två vinster och tre galoppmisslyckanden.
 • Deep Pockets (V86-8) kom aldrig till i årsdebuten, men hästen såg fin ut och nu är det rätt förutsättningar med barfotakörning, ”bike” och helstängt huvudlag över 1.640 meter. Han har vunnit sju av tolv lopp över kort distans och då testade hästen i Sprintermästaren ifjol där han blev fyra i försöket och femma i finalen. Femåringen är rapp iväg och med optimal utrustning tror jag att Deep Pockets hittar till ledningen – sedan är det toppchans!

Betrodda som lever farligt

 • Frozen Queen (V86-3) är tuff och bra för klassen, men hon är inte snabb ut och från spår långt ut på vingen i en spårtrappa är det stor risk för blytung inledning.
 • Eye In The Sky (V86-4) har en toppuppgift på papperet med innerspår över sprinterdistans, men sexåringen blir jättefavorit och jag provar att fälla honom. Hästen kommer från Claes Svenssons stall och King of Everything föll i lördags som mycket hårt betrodd – möjligen är Vaggerydtränarens fina stallform på väg ner. Sedan är det ett lopp för lite mindre rutinerade kuskar, vilket kan bädda för en överraskning, och Eye In The Sky körs av ny körsven.
 • Digital Science (V86-6) är given att gardera som favorit. Hästen galopperar ofta och spår fyra i volten efter uppehåll känns inte optimalt. Distansen är den rätta och Björn Goop samt barfotakörning kan vara plusfaktorer. Sex gånger har Digital Science sprungit barfota runt om och han har galopperat varje gång, men ändå tagit en vinst och ett andrapris med den balansen.
 • Arnie Express (V86-7) har bärgat karriärens fem segrar från ledningen och är obesegrad i den positionen, men tror jag näppeligen att fyraåringen frontar och som favorit är han i stor fara.
Fakta

V86-förslaget 1 april

V86-1: 2,4,6,9 (3,8)
V86-2: 1,2,4,5,7,9,11 (10,12)
V86-3: 14 Angel Ovea (6,7)
V86-4: Samtliga tolv hästar (2,9)
V86-5: 3 Quickatore (1,5)
V86-6: 1,2,3,4,8 (11,5)
V86-7: 2,3,4,6,9 (1,11)
V86-8: 7 Deep Pockets (2,6)

8.400 rader/2.100 kronor

Expandera

”Vill helst inte att han får dödens”

Nu snackas det om: