Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vårt drag ger stuns i systemet

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Vinner Tomas Pettersson Bollnäsmästaren med Cab Frontline? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Vinner Tomas Pettersson Bollnäsmästaren med Cab Frontline? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Högklassig travsport när Sundbyholm, Eskilstuna tar hand om veckans V86-omgång. Russinet i kakan är självklart ”Fyraåringstestet” över derbydistansen 2640 m (V86-7). Det vimlar av intressanta hästar där Kentucky River och Charliebrown Effe ändå sticker ut lite extra.

Omgången innehåller en jättefavorit i form av Hail Mary (V86-4). Med intrycket från årets starter så här långt rättar vi in oss i favoritledet och spikar. För att få lite ”stuns” i systemet har vi hittat en rolig idé i form av Matadoren Eme (V86-8) som vi chansspikar. Tredje singelstrecket plitas ner på Eskobar Zet (V86-2) där vi litar på att Magnus Djuse hittar de rätta vägarna från tillägg.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Sundbyholm.

Roliga och troliga

  • Legend V.S. (V86-1) måste nämnas till låg spelprocent i inledningen. Man vet visserligen aldrig vilket humör den här ”bamsen” till häst är på, men vill han springa så duger han bra i klassen. Särskilt om han skulle komma till ledningen. När vi garderar loppet så vägrar vi spricka på honom – om han skulle ha en bra dag …
  • Hail Mary (V86-4) kan man väl försöka fälla om man är på det humöret då V86-procenten är väldigt hög. Vi nöjer oss med att han vinner och letar skrällar i andra avdelningar istället. Daniel Redéns Elitloppstvåa har haft en paus efter den insatsen, men vi som var på Rättvik när han gjorde comeback i maj vet hur han såg ut då.
  • Kawana (V86-6) satte vi en markering för redan i torsdags när startlistorna kom. Intressant nog verkar inte så många fler ha gjort det. Hon ligger kvar på en väldigt låg spelprocent, vilket känns intressant. Hon vann med sparade krafter senast och intrycket då det norska huvudlaget drogs var bra. Den här gången ska hon även tävla barfota runt om.
  • Matadoren Eme (V86-8) är en fräck spik och ett roligt DD-drag i omgången. Tomas Pettersson har full snurr på sitt stall och med lucka i tid på Romme den 17 juni är vi inne på att han varit före Beacon Kronos i mål. Den sistnämnde är för ojämn för att vi ska gå på honom och nu hoppas vi på full laddning från Pettersson mot ledningen med ”Matadoren”. Hästen radar inte upp segrarna, men det här ser mer passande ut än på länge.

Betrodda som lever farligt

  • Speedy Cash Vicane (V86-1) är bara en av flera för oss och att han ska vara favorit känns inte helt rätt. Formen sitter där, men hästen är ingen man kan skicka iväg från start och från spår åtta luktar det lite ”vingel”. Stämmer allt kan han vinna, men vi tycker det finns mer spelvärda hästar i loppet.
  • Copen Chuck S.M. (V86-3) är snabb från start och kan absolut leda det här sprinterloppet runt om. Till drygt 50% vill vi ändå gardera. Så ”klar” är han inte i våra ögon då motstånd inte saknas. Vi hade inte höjt på ögonbrynen om han varit jämnspelad med Ceboruco – nu skiljer det många procentenheter.
  • La Merida (V86-6) verkar de tidiga spelarna väldigt sugna på. Hon ska lättas i balansen fram och tävla barfota bak den här gången, men att hon skulle vinna det här loppet fyra gånger av tio (spelad på runt 40 % just nu alltså) tycker vi inte känns helt relevant – gardering för oss.
  • Beacon Kronos (V86-8) har skött sig i tvåa starter på slutet, men innan dess hade han fem raka galopper i raden. Visst har kriteriefyran från 2020 kapacitet för seger i den här typen av lopp, men spelade på dryga 40% av V86-insatserna tycker vi ändå han känns sårbar – vi chansspikar fräckt emot!
Fakta

V86-FÖRSLAGET 20 JULI

Avd 1: 2,3,5,7,8,10,11,13 (12,6)
Avd 2: 15 Eskobar Zet (7,12)
Avd 3: 1,2,4,5 (9,3)
Avd 4: 1 Hail Mary (4,2)
Avd 5: 1,2,4,6,9,12,14 (5,11)
Avd 6: 3,4,5,8,9 (1,12)
Avd 7: 1,2,4,6,7,9,10 (3,5)
Avd 8: 5 Matadoren Eme (10,7)

7.840 rader / 1.960 kronor