Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: Utgångshäst på fem procent!

Av
Emil Persson
Inti Boko och Jorma Kontio blir favoriter i Eskilstunas Fyraåringstest. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Inti Boko och Jorma Kontio blir favoriter i Eskilstunas Fyraåringstest. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

E3-tävlingarna med STL-finaler i all ära, det är kvällens tävlingar på Sundbyholm som är Eskilstunabanans stora happening under sommaren. Årets upplagan av Eskilstunas Fyraåringstest är riktigt starkt med den svenske Kriterievinnaren Inti Boko, finske diton Lewis Ale och den italienska derbyvinnaren Zlatan som några av deltagarna.

Spelmässigt får vi ingen jättefeeling för att det ska springa iväg utdelningsmässigt med några starka favoriter initialt i omgången, men samtidigt vet vi sen tidigare att V86-spelet tål några stora favoriter och likväl kan ge dugligt betalt.

Vi ger det en chans och hoppas innerligt få betalt på en rolig femprocentare som vi spelar med som utgångshäst!

Troliga & roliga

 • Who’s Who (V86-1) behöver ingen närmare presentation vid det här laget. Han har sett strålande ut i årets tre starter – kanske som allra bäst vid enda förlusten – och möter ett förhållandevis överkomligt sällskap. Det lilla fältet talar dessutom till hans fördel så Who’s Who känns korrekt hanterad av spelarna som gjort honom till brakfavorit i inledningen.
 • Vi har verkligen gillat Ghostintheshell (V86-2) i hennes inledande starter och räds inte alls över att jobba med henne som spik. Dessutom ser det ut att bli ganska jämnt spelat ”på toppen” och hon har värsta konkurrenterna på utsidan eller från bakspår.
 • Hemmahoppet Intake (V86-3) är vårt stora drag i omgången. Hon är härdad i tuffa sällskap och var bland annat finalist i Drottning Silvias Pokal i våras. Vi tycker hon höll bra från ledningen i Rättvik efter en snabb öppning och med lite press under vägen och tycker inte hon är ett dugg sämre bakifrån. Klart intressant på – i skrivande stund – löjligt låga fem procent!
 • Lewis Ale (V86-8) vann inte fjolårets finska Kriterie på tur utan är en riktigt bra häst som övertygat stort även vid tidigare gästspel på svensk mark. I årsdebuten blev öppningen alldeles för tuff, men han stånkade likväl på starkt in till linjen som fyra, blott slagen med tre längder. Visst behöver det stämma från spår sju och motstånd saknas inte, men Lewis Ale är inte sämre än de övriga topparna. Däremot är han betydligt minde spelad…
Fakta

V86-FÖRSLAGET 17 JULI

Kupong 1
Avd 1: 5 Who’s Who (3,1)
Avd 2: 2 Ghostintheshell (10,3)
Avd 3: 9 Intake (15,3)
Avd 4: Samtliga hästar (2,7)
Avd 5: 1,2,4,5 (10,8)
Avd 6: 1,5,6,11,15 (14,4)
Avd 7: 10 Marrakesh (12,2)
Avd 8: 1,2,5,7,9 (8,4)
800 rader/200 kronor

Kupong 2
Avd 1: 5 Who’s Who (3,1)
Avd 2: 2 Ghostintheshell (10,3)
Avd 3: Samtliga 15 hästar (9,15)
Avd 4: Samtliga hästar (2,7)
Avd 5: 1,2,4,5 (10,8)
Avd 6: 6 Sweet On You (5,15)
Avd 7: 10 Marrakesh (12,2)
Avd 8: 1,2,5,7,9 (8,4)
2.400 rader/600 kronor

Kupong 3
Avd 1: 5 Who’s Who (3,1)
Avd 2: 2 Ghostintheshell (10,3)
Avd 3: Samtliga hästar (9,15)
Avd 4: Samtliga hästar (2,7)
Avd 5: 1,2,4,5 (10,8)
Avd 6: 1,5,6,11,15 (14,4)
Avd 7: 10 Marrakesh (12,2)
Avd 8: 7 Lewis Ale (9,5)
2.400 rader/600 kronor

Totalt: 5.600 rader/1.400 kronor

Expandera

Överspelad

 • Ferry Boko (V86-5) är kanske tuff att hänga upp som överspelad, men för oss är han inget spikalternativ. Visst har han gått bra i väl så tuffa sällskap på sistone, men han ska gärna köras lite snällt numera och det är inte givet att det bara löser sig här när han har värsta konkurrenterna på insidan.
 • Visa As (V86-6) går ner i klass och var grym från ett identiskt utgångsläge näst senast. Vi tycker dock att hon ska garderas då hon är känslig i kurvorna och har galopperat bort stora pengar i det skedet. Det kan bli en lång väg fram till dödens här och därtill finns det frågetecken för hur hon agerar med täta starter, även om det inte blev mycket till lopp i lördags.
 • Mago (V86-7) är bara tredjehandsfavorit i nuläget och det kanske inte är så mycket att slå på stora trumman för, men vi tycker likväl att han är överspelad. Här möter han ett tuffare motstånd än vad som varit fallet vid de tidigare segrarna och vi är tveksamma till om han håller klassen som krävs.

Här kan du läsa startlistorna till samtliga lopp under Sundbyholms onsdagstävlingar.

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Uppdaterat V75-tips: ”Kan inte kännas bättre”

Av
Pär Gustafsson
Baron Gift och Rickard Svanstedt jagar andra raka segern i gulddivisionen. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Baron Gift och Rickard Svanstedt jagar andra raka segern i gulddivisionen. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Ta del av Sulkysports V75-material med rubrikhästar, fullständiga ranker, intressanta intervjuer och V75-förslag. Kalmar arrangerar dagens omgång och första V75-avdelningen körs 16.20.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Här är startlistor till lördagens tävlingar.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Lyx Håleryd vann försök till Stochampionatet i somras, men i finalen fastande hästen med mycket krafter sparade. Femåringen vann lätt på speed senast och går från alla positioner. Dessutom kommer hästen från stall i toppform.
 • Ivana Boko trivs med Marc Elias i sulkyn; sex starter tillsammans har resulterat i tre vinster och ett andrapris. Femåringen har perfekt spår och står noterad för tre segrar på fem försök i ledningen.
 • Cactus kördes till spets senast, men blev för pigg och nu är det bättre distans.
 • Dancin In The Rain är obesegrad efter två starter hos Håkan K Persson, men har fördubblat pengarna i de två senaste loppen och går upp i klass.

>> Ranking

5 Lyx Håleryd
9 Ivana Boko
4 Cactus
–––
6 Dancin In The Rain
8 Very Many Legs
14 Apple Rose
12 Beluga West
7 Twilight Brodda
10 Miss Pastis
11 Sunday Sonata
–––
15 Micro Vick
2 Rejah
13 Kyrkebys Rut
1 Chikorita Jons
3 Valnes Havanna

>> Spetsstriden: Hästarna på startvolten är inte speciellt heta och någon av dessa provar knappast i ledningen. Den av Cactus, Lyx Håleryd eller Ivana Boko som är först fram får överta. Fördel den sistnämnda.

Intervjuer:
Cactus (3) fick avancera till ledningen tidigt från bakspår senast och blev lite för vass under vägen. Med tanke på det tycker jag hon höll farten bra in i mål. Hon är bra för klassen och håller fin form, det ska kunna vara en av de hästar som är med och gör upp om segern här. Hon planeras gå balanserad och utrustad som senast, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Lyx Håleryd (5) gör bra insatser varje gång och kommer med fin form. Hon är inte osäker i voltstart och läget blev passande. Rikard N Skoglund bestämmer taktiken, men jag skulle tro att han provar mot ledningen. Inga ändringar är aktuella och Lyx Håleryd är min bästa segerchans på lördag, säger Joakim Elfving.
Dancin In The Rain (6) har gjort två starter hos oss och inledningen kunde inte ha varit bättre. Hästen var starkare i jobben efter comebacken och hon känns ännu vassare inför lördagens uppgift. Jag tränade henne i torsdags och hästen kan inte kännas bättre. Nu är det ett öppet lopp med duktig ston, men Dancin In The Rain är bra själv också och kan vinna med fin resa. Jag vet inte hur mycket grovjobb hästen klarar själv i den här konkurrensen och det är inte aktuellt med några ändringar, säger Håkan K Persson.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Il Duce Boko är bästa hästen och har en fin uppgift i ett tunt försök i lägsta klassen, men femåringen har varit struken för pågående veterinärbehandling (26 december) och nu blir det lite längre mellan starterna. På plussidan är att hästen är obesegrad efter två starter med Marc Elias.
 • Global Venture blev störd till galopp som gott gåendes senast och formen är bra med två lopp i kroppen efter uppehåll. Hästen är snabb ut och läget är ett stort minus, men kapacitetsmässigt räds han ingen i det här loppet.
 • First In One trodde vi en del på senast, men då blev hästen tempotorsk. Det låter uppåt från tränaren och sexåringen kan slå till.

>> Ranking

7 Il Duce Boko
12 Global Venture
9 First In One
–––
10 Barbaresco V.W.
6 Ottens Flamma
1 La Paradeta
8 G.K.Yppie
2 Afrodite Miguan
5 Felix Am
4 Gigantic Star
–––
11 Stepping Forever
3 Todays Victory

>> Spetsstriden: Il Duce Boko har toppchans att köra sig till ledningen och han står noterad för fyra vinster på fem försök i spets.

Intervjuer:
First One In (9) var helt okej senast, loppet blev lite trist kört för vår del. Han känns faktiskt uppåt i jobben efteråt och den plastsko han haft för att hovarna har varit dåliga kan jag byta till järnskor den här gången, det borde vara ett plus. Minuset är månne att jag tycker han uppträder som om han vore oslagbar hemma i Halmstad, men när vi varit ute och rest så har det inte varit samma tryck i honom. Jag tycker ändå att han är bra för klassen och en plats är definitivt inom räckhåll. Skulle det klaffa kan det nog gå bättre än så, även om jag har respekt för Conrad Lugauers häst, säger Tony Jönsson.
Barbaresco V.W. (10) var inte tom senast och hästen återhämtade sig snabbt. Hästen kan hålla sin fart länge, men han är inte tvärspeedig och jag hade hellre sett att det vara autostart. Han behöver körning i täten för att komma in i matchen och risken är att det bara går 1.16 i täten första varvet. Tidigare har Barbaresco V.W. haft lite problem och vi får se hur hanterar täta starter. Det borde vara bra för formen och det känns som sagt bra. Inga ändringar, säger Lars Brindeborg.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Både Baron Gift och Stepping Spaceboy har vunnit i gulddivisionen på sistone, men vi vill även varna för en tredje häst. Olle Rols kämpade starkt utvändigt om Baron Gift sista varvet senast och verkar kraftigt på gång. Här sitter han direkt i andraspår och kan få loppet och favoriterna kör för tufft mot varandra.
 • Gareth Boko segrade efter lång frånvaro senast och Lars Brindeborg varnar för tolvårige Västerboonthenews.

>> Ranking

3 Baron Gift
6 Stepping Spaceboy
2 Olle Rols
–––
5 Gareth Boko
12 Linus Boy
4 Västerboonthenews
–––
9 Stoletheshow
1 Monark Newmen
8 Emmett Brown
10 Mulligan
7 Explosive de Vie
11 Shogun D.K.

>> Spetsstriden: Monark Newmen är snabb ut, men lär släppa. Baron Gift har goda möjligheter att hålla Stepping Spaceboy på utsidan och då ligger vägen till ledningen öppen.

Intervjuer:
Baron Gift (3) var jag jättenöjd med i Halmstad och han har känts ytterligare lite rappare i träningen efteråt. Jag hoppas att vi kan hålla ut Stepping Spaceboy, men glöm inte bort att Västerboonthenews finns där emellan också. Han är riktigt snabb och jag tror inte vi kan hålla ut honom om den hästen laddas för fullt. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Västerboonthenews (4) hade vunnit med tidigare lucka senast och han är kraftigt på gång. Jag har varit mycket nöjd med de två senaste jobben och vill vara för honom. Hästen känns inte som en tolvåring i träningen och han har mer att ge. Västerboonthenews lär bli bortglömd, men han trivs både med tidig tätkänning och i Kalmar. Jag känner mig inte slagen på förhand. Vi ändringar inget, säger Lars Brindeborg.
Emmett Brown (8) gick bra senast på Jägersro, men har hamnat på ett helt iskallt spår den här gången. Han får smyga med och ta vad som bjuds, säger Johan Untersteiner.
Linus Boy (12) har kommit tillbaka verkligt starkt i vinter och spurtade bra till V75-seger på nyårsafton. Han känns fortsatt fin i jobben och ska till och med kunna ha gått framåt lite med förra loppet i kroppen, men han känns ju helt bortlottad i sin gulddivisionsdebut. Hästen får smyga med och se vad det kan bli till slut. Inga ändringar är planerade, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Stepping Spaceboy och Stefan Söderkvist, Travhäst, Sulkysport, Travsport
Stepping Spaceboy och Stefan Söderkvist. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Vikens Fingerprint kan tyckas ha en tuff uppgift på pappret när hon står i tredje ledet, men hon är så pass rejäl att hon ändå kan lösa det. Med tanke på att det blev täta starter och att hon fick lägga en speed tycker vi hon höll okej senast på Axevalla. Upploppet i Kalmar är långt och vi kan se henne spurta ner samtliga.
 • Divine fick ett för tufft lopp senast och mattades. Hon har visat form dessförinnan och nu stärker Erik Adielsson upp i sulkyn. Han har kört henne två gånger tidigare med en seger och en andraplats som resultat.
 • Nouvelle Avenue har en avskräckande resultatrad, men jättechans att få en bra position. Dessutom ska hon tävla med norskt huvudlag för första gången i nuvarande regi.
 • Viola Grif har ofta frontat när hon haft öppet startspår i Italien och varit effektiv från tät. Hon såg fin ut som fastlåst i Sverigedebuten och får inte underskattas.

>> Ranking

14 Vikens Fingerprint
7 Divine
3 Nouvelle Avenue
–––
9 Sharp Dream
5 Viola Grif
8 Maggie Cash
10 Seven Karats
13 Quiz Töll
11 Uappa di Azzurra
–––
15 Under the Counter
6 I’m A Believer
2 Evoque
1 Olga Utca
12 Ma Running

>> Spetsstriden: Viola Grif har bra chans att hålla ut I’m A Beliver. Vi blir inte överraskade om hon körs i ledningen.

Intervjuer:
– Jag har alltid hållit Nouvelle Avenue (3) högt och jag är mycket nöjd med träningen. Det blev för tufft lopp i comebacken, men hon jättefin efteråt. Hästen har tränat rejält och känns fräsch och fin. Läget blev passande och når hon spets tror jag att hästen körs där. Annars kan det blir rygg ledaren och tredje inner är heller inte fel i Kalmar. Jag är uppåt på Nouvelle Avenue och nu blir det norskt huvudlag för första gången hos mig. Vi har kört med öppet innan, säger Joakim Elfving.
Viola Grif (5) kändes lite oansenlig i provstarten på Axevalla, men var stark i loppet och gick i mål med krafter kvar. Som jag förstått det har hon fräschats till lite efter det loppet och tränat på rejält. Det kändes verkligen att det var en häst som kunde flytta på sig och vad jag har sett så har hon gjort många bra lopp från ledningen i Italien. Når vi den positionen kör jag där och blir inte förvånad om det håller hela vägen, säger Rickard Svanstedt.
Under The Counter (15) var bra senast och är på gång, men härifrån krävs både högt tempo och rätt draghjälp. Om det klaffar kan hon fälla många, men i det här loppet tror jag mer på Nouvelle Avenue, säger Joakim Elfving.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Secret Mission kommer från en färsk silverdivisionsvinst och har alla chanser att följa upp med ytterligare en. Vi påminner om att han mötte Niky Flax i Halmstad den 20 maj 2019 och båda hästarna hade exakt samma startspår den dagen som de har nu. Då frontade Secret Mission enkelt och även om Niky Flax har utvecklat sin startsnabb sedan dess tror vi inte att han kan hålla ut.
 • Roofie såg fin ut lite i skymundan på Jägersro. Han gör sitt första sprinterlopp på svensk mark, men ska inte vara missgynnad eftersom han är rask i benen.
 • Lexington Hall är bättre än någonsin. Han har ofta levererat när han haft tätkänning, men utvecklats och går numera lika bra bakifrån.

>> Ranking

3 Secret Mission
–––
1 Niky Flax
5 Roofie
11 Lexington Hall
12 Pastor Power
9 Dizzy River
8 Zoko Lane
10 Mr Perfection
4 He’s A Diffacolt
–––
6 Firewire
7 Ryan Kronos

>> Spetsstriden: Vi bedömer att Secret Mission kommer förbi Niky Flax. He’s A Diffacolt är hotet i spetskampen, men lär släppa till Secret Mission om han kommer förbi.

Intervjuer:
Niky Flax (1) gick bra på Jägersro och håller fin form. Innerspåret kan vara lite lurigt och vi får se hur han kommer iväg härifrån. Med en vettig resa tror jag dock att han är med långt fram. Roofie (5) gick bra mellan hästar på Jägersro. Han är inte så van vid distansen, men jag hoppas han kan komma vettigt till. Formen är på väg uppåt. Dizzy River (9) blev fastlåst senast. Han har fått ett vettigt smygläge här och är bättre än resultatraden antyder. Inga ändringar på någon av dessa tre, säger Johan Untersteiner.
Lexington Hall (11) tycker jag har haft fin form länge och senast fick han utdelning på den. Hästen fick bestämma en bit i loppet, men blev pressad på slutvarvet och gick undan på bra sätt. Han ska hålla formen, men den här gången står han svårt till och behöver en resa i ryggar fram till upploppet. Det behövs en hel del tur om han ska sluta i segerstriden. Inga ändringar i balansen eller utrustningen är planerade, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Atik D.L. var läskigt bra senast då Carl Johan Jepson skickade iväg efter ett varv och hade krossat konkurrenterna redan halvvarvet före mål. Atik D.L. var dessutom riktigt startsnabb näst senast, känslan är ändå att Jepson kan köra med lite marginal och ändå vinna loppet. Vem vill svara när han tar högertöm?
 • Vagabond Bi var riktigt vass vid segern näst senast, men återföll i galoppsynder senast. Han har galopperat i fem av 13 starter på svensk mark. Han borde duga gott här också.
 • Ingo har varit struken efter senaste starten och litet frågetecken för formen. Risk finns också för att det blir tredje invändigt.
 • Mellby Guard ser kraftigt förbättrad ut, men all statistik talar emot honom: Han är obesegrad efter fem försök i ledningen, men har haft bakspår i åtta starter och är vid dessa tillfällen segerlös! Han åker nedåt i rankingen.

>> Ranking
A-hästar
2 Atik D.L.
–––
10 Vagabond Bi
1 Ingo
6 Dallas
9 Karissa Bo
12 Mellby Guard
–––
7 Claude Debussy
3 It’s Time
4 Devs Dragon
5 Gullabo Däckbling
11 Image Rapida
8 Arapaho Ghostdance

>> Spetsstriden: Ingo, It’s Time och Devs Dragon initialt, med liten fördel It’s Time. Frågan är om någon vill svara om Atik D.L. sänds iväg tidigt?

Intervjuer:
Atik D.L. (2) hade huvan kvar och bra spänst över mål senast. Vi har varit helnöjda på sistone. Hästen känns som vanligt mellan starterna och på sistone har han gått framåt för varje lopp. Nu är det passande spår och Jepson kan bestämma själv om han vill ladda eller ta en lite lugnare start. Det såg ju att vara ett par andra som är snabba och ska ladda. Atik D.L. ska absolut räknas med chans, men man bör ha i åtanke att han går upp i klass. Inga ändringar, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Vagabond Bi (10) värmde bättre än någonsin på Jägersro. Vi fick lite vittring, chansade och tog av bootsen och kusken fick order att ladda för position trots bricka tolv, men det blev galopp kort efter start. Hästen är inte helt enkel och jag tar faktiskt inte så hårt på det utan tror formen är densamma som i december då han gjorde bra lopp på Solvalla. Spåret går att leva med då han ändå inte öppnat något märkvärdigt. Nu sätter vi på bootsen igen och ändrar inte heller något annat. Jag är för dåligt påläst för att bedöma chansen, men det är klart att vi måste testa igen när han står så bra inne i klassen, säger David Persson.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Men At Work har verkligen inte haft marginalerna på sin sida. Näst senast kopplade han grepp efter tuff resa, men i en tight situation krokade vagnen ihop med invändigt ekipage och han snuvades på segern. Senast avslutade han 1.10,4 sista 800 utan att hinna dit. Distansen är nog ingen fördel, men det är dags för revansch.
 • Önas Nougat är oerhört startsnabb och effektiv i ledningen. Distansen är ett halvvarv bättre än senast (då han ledde till 150 kvar) och han är hästen att jaga på nytt, men det låter som att Per Nordström också kan tänka sig att köra på chans.
 • Untersteiners har en kvartett: Eldorado Mearas har knallform, men har fått fjärde invändig respektive sjätte invändigt i de två starter han haft innerspår. Stand By Ken är en läcker travare, men riskerar tung inledning och därefter dödens. Troligen blir det ”bike” för första gången. Randemar R.D. finner distansen väl kort från det här spåret och M.T.Mighty Winner kan inte utnyttja sin startsnabbhet alls.
 • Vi lyfter Franklin Face som fick snäll resa senast och såg finfin ut över mål. Han har vunnit tre av sex starter över sprinterdistans och har inget emot 1.640 meter.
 • Taiga Woodland är extremt svårbedömd med tre raka montésegrar in i det här loppet. Minns att han travade 1.10-tid vid seger i somras, men bakspår hämmar sjuåringen kraftigt (noll segrar och totalt 19.000 intjänat från bakspår i sulkylopp på sju försök).

>> Ranking

3 Man At Work
5 Önas Nougat
–––
4 Franklin Face
2 Velasquez Gar
1 Eldorado Mearas
6 Stand By Ken
8 Randemar R.D.
12 Taiga Woodland
–––
10 Copaca Banana
9 M.T.Mighty Winner
11 Dats So Cool
7 Global Raceway

>> Spetsstriden: Önas Nougat har visat sig svår att svara från start och spetschansen på topp även här. Värst emot är invändige konkurrenten Man At Work.

Intervjuer:
Man At Work (3) är stallets bästa vinstchans denna lördag. Tredjespår och 1.600 meter passar utmärkt. Han stod svårt till i bronsdivisionsfinalen i julhelgen och spurtade fint. Han gick ett lätt jobb idag (läs: torsdag) och kändes fortsatt fin. Hästen kan ha en tendens att ta i lite för mycket ibland, men utifrån hur han kändes i torsdagsjobbet tror jag att han kommer att fungera bra och göra ett bra lopp. Inga ändringar är planerade, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Önas Nougat (5) svarade för en sämre insats senast, men hästen har känsliga luftvägar och låg på under vägen. Han blev helt enkelt överambitiös och gjorde en slät figur. Helst ska han dra på i jämn fart över sprinterdistans eller gå med i ryggar. Då brukar han koppla av. Det är inga fel på Önas Nougat och formen är god. Hästen behöver inte ledningen för att vinna och min förhoppning är att vi slutar långt framme. Inga ändringar, säger Per Nordström.
Stand By Ken (6) gick bra på Axevalla. Han är ovan vid den här distansen och det föreligger lite vingelrisk från det här startspåret. Formen är i vilket fall god så vi testar. Tanken är att han ska tävla med jänkarvagn för första gången, säger Johan Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 18 januari

V75-1: 4,5,6,7,8,9,10,11,12,14 (15,2)
V75-2: 7,9,12 (10,6)
V75-3: 2,3,6 (5,12)
V75-4: 3,5,7,8,9,10,11,13,14 (15,6)
V75-5: 3 Secret Mission (1,5)
V75-6: 2 Atik D.L. (10,1)
V75-7: 1,2,3,4,5,6 (8,12)

4.860 rader – 2.430 kronor

Expandera

Här kan ni läsa en längre intervju med Joakim Elfving om hans fina start på 2020.

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

 

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-jackpot: Spetsvinnare ramar in

Av
Pär Gustafsson
Bastian gynnas av täta starter och är ett givet streck på Åby. Foto Martin Langels/ALN
Bastian gynnas av täta starter och är ett givet streck på Åby. Foto Martin Langels/ALN

Förra onsdagen blev det ingen utdelning för sex rätt och kvällens åttarättspott är förstärkt med 6.211.573 kronor. Solvalla och Åby delar på tävlingarna och det finns som vanligt på V86 förutsättningar för miljonutdelning för full pott.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Troliga och roliga

 • That’s Art (V86-1) var inte på topp i bronsdivisionen senast, men nu har femåringen laddat batterierna och startar med perfekta förutsättningar. Jag tror att han har toppchans på ledningen – kort distans är ett plus och motståndet är enklare. Favoriten Gizmo de Veluwe tar knappast en längd på That’s Art och jag inleder med spik.
 • Give Me Ten (V86-2) är rask ut och gav bra formbesked senast efter ha frontat i en 1.10,2-öppning. Att Erik Adielsson hoppar upp i sulkyn är ett stort plus och han har inte så mycket sämre segerchans än den store favoriten Religious.
 • Bastian (V86-3) var lite småseg i debuten hos Hanna Lähdekorpi senast, men hästen såg fin ut och min feeling är att fyraåringen kommer att vara kraftigt förbättrad med täta starter. Bastian trivs med tidig tätkänning och hans värsta konkurrenter har betydligt sämre lägen.
 • Admirer (V86-7) vann ett billigt lopp från ledningen efter uppehåll senast. Hästen räds inte grovjobb och lång distans borde inte vara någon nackdel – om han ännu inte vunnit över 2.640 meter. På fem försök har han slutet tvåa två gånger, trea vid ett tillfälle och felfri bara missat pallen en gång.
 • Captain My Captain (V86-8) har en toppuppgift på papperet. Hästen bommar knappast ledningen och är gynnad av kort distans. Min känsla är att 1.640 meter inte är någon plus för värsta konkurrenterna Enriko Ha och Italiano Boko, vilket talar för att Captain My Captain blir svårslagen från tätpositionen.

Hästen är bara en av flera med segerchans och spelmässigt inte speciellt intressant

Betrodda som lever farligt

 • Enzo (V86-3) har tjänat 95.000 kronor i de två senaste starterna och har totalt 165.665 på kontot. Nu hårdnar motståndet; dessutom har fyraåringen vingelläge och kräver tur för att vinna. Jag står över den här favoriten.
 • Green Mamba (V86-6) vann på finfint sätt på V75 på nyårsafton, men nu möter hon hingstar och valacker och har startsnabba konkurrenter på insidan. Sexåringen blir väl hårt betrodd och det finns roligare vinstbud i loppet.
 • Högstenastalldräng (V86-8) står på tur för en fullträff, men jag har ingen riktigt feeling för att den ska komma här. Att sjuåringen är tränarkörd är ett minus och det är risk för vingel. Hästen är bara en av flera med segerchans och spelmässigt inte speciellt intressant.

Här hittar ni dagens startlistor i pdf-format.

Fakta

V86-förslaget 15 januari

V86-1: 1 That’s Art (6,10)
V86-2: 2,4,5,8,11 (1,10)
V86-3: 3 Bastian (12,7)
V86-4: 4,5,6,7,8,10 (2,3)
V86-5: 1,4,5,7,8,9 (3,2)
V86-6: 1,3,4,5,6 (11,10)
V86-7: 1,4,5,6,8,10,11 (15,13)
V86-8: 1 Captain My Captain (3,6)
6.300 rader/1.575 kronor.

Expandera

 

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: Toppidé i klass II

Av
Pär Gustafsson
Huddlestone och Henrik Svensson. Foto Christer Norin/ALN
Huddlestone och Henrik Svensson. Foto Christer Norin/ALN

Bergsåker arrangerar lördagens tävlingar och banan bjuder på en småklurig omgång. V75-inledningen, tillika silverdivisionen, lockade bara åtta hästar och i högsta klassen blir Propulsion svårslagen. I övrigt är det öppna lopp och vi har ett drag i klass II-försöket som vi tar ställning för.

Första start är 14:45 och V75-spelet har sin början 16:20.

Är bara stark och av den anledningen åker vi till Bergsåker

Här kan ni köpa andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Här är startlistor i pdf-format till dagens tävlingar.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Doctor Doxey Zenz har varit strålande i de två senaste starterna och är motiverad favorit, men hästen är ojämn och vi provar att fälla åttaåringen.
 • Hawk Cliff har slutat etta och tvåa i sina starter på Bergsåker. Han är en tuffing som trivs med Örjan Kihlström.
 • Giuseppe Lubrano reser 75 mil enkel väg för att Pacific Face är gynnad av 3.140 meter och trivs när det är kallt. Hästen har tagit tre vinster över tre varv.

>> Ranking

4 Doctor Doxey Zenz
6 Hawk Cliff
2 Pacific Face
–––
5 Sir Q.C.
3 Cobourg Hanover
8 Importedfrmdetroit
–––
1 Sir Henry P.Hill
7 Casanova Sisu

>> Spetsstriden: Det troliga scenariot är att 3 Cobourg Hanover spetsar och släpper till 4 Doctor Doxey Zenz.

Intervjuer:
Pacific Face (2) var helt okej senast och allt har känts bra i träningen efteråt. Det finns inte så många lopp i silverdivisionen över tre varv, det plus att hästen gillar kyla är att jag gör resa till Sundsvall. Vi åker under fredagen och Pacific Face har inga problem med att resa långt. Jag är nöjd med att han möter ett par tuffa konkurrenter; min häst brukar få göra mycket av jobbet själv och det går inte varje gång. Inga ändringar är aktuella, säger Giuseppe Lubrano.
Cobourg Hanover (3) fick ett snällt upplägg senast och gav ett knepigt intryck. Hästen är van att han laddas, nu sprang han och sov i hela loppet och hade låg puls efteråt. Planen är att ladda för ledningen och släppa till Doctor Doxey Zenz. Jag har siktat hit och Cobourg Hanover kommer att vara mycket bättre än i förra starten. Jag har ingen segerfeeling, men hästen kan vara tvåa-trea från rygg ledaren. Inga ändringar, säger Oscar Berglund.
Sir Q.C. (5) är bara stark och av den anledningen åker vi till Bergsåker. Även om distansen passar tror jag att han behöver fler lopp i kroppen och jag har ingen feeling för att han ska kunna duga till vinst, säger Stefan Melander.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ängsborken har kommit tillbaka på mycket bra sätt efter skadebekymmer och bör normalt bli allt vassare för varje start. Även om proposition är tuff ska femåringen ses med vettig segerchans, men som favorit bör han garderas. Hästen är inte helt att lita på och galopperat i sju av 18 starter. Från springspår på tillägg kan det bli dryg inledning och många att runda. För att Ängsborken ska lösa det här uppgiften får det inte strula för mycket. Han står noterad för tre segrar och ett tredjepris med galopp efter fyra starter över kort distans.
 • Guldtopp var vass som tvåa på V75 näst senast, men gången efter kunde han inte hota Ängsborken från fjärde ytter. Åttaåringen står på turf för en seger och nu står han 20 meter före den värste konkurrenten.
 • Hvalstad Odin har vunnit två av sex lopp hos Öystein Tjomsland och båda vinsterna togs över kort distans. Dock är han lite svårbedömd efter paus.

>> Ranking

15 Ängsborken
2 Guldtopp
3 Hvalstad Odin
–––
6 Osen Prinsessa
11 Jadar
8 Zitor
12 Guli Rubin
9 Joker C.K.
–––
10 Karlängs Lill
14 Minelli
13 Moses
4 Hönn Blesa
5 Fanny Tabac
7 Rubus
1 Närby Panik

>> Spetsstriden: 3 Hvalstad Odin har bra chans på ledningen och han utmanas främst av 6 Osen Prinsessa.

Intervjuer:
Hvalstad Odin (3) var lite klen senast. Hästen behandlades efteråt och stod över en del, men nu har han jobbat bra en period. Han gick ett skarpare jobb i förra veckan och var helt okej. Kort distans passar, men hästen gick även bra över lång distans för tre starter sedan och är allround. Hvalstad Odin är inte borta om han har en bra dag, men det är lite frågetecken för formen, säger Jimmy Jonsson i Öystein Tjomslands stall.
Ängsborken (15) hade gått framåt med comebacken i kroppen och gav ett fint intryck senast, men det var noll körning i loppet och nu är det helt andra förutsättningar Hästen är fortfarande lite tung i kroppen och formen är inte helt på topp. Vi får se om han är redo att lösa den här uppgiften. Ängsborken har kapacitet för att vinna, men det får inte strula under vägen och det är möjligt att han springer rekord och det ändå inte räcker till vinst, säger Jimmy Jonsson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Spetsfavoriten Elian Web är obesegrad efter två starter på Bergsåker. I samband med Sundsvall Open Trot-helgen 2019 sprang han banrekord, 1.09,9a/1.640 meter, i Malabar Circle Ås lopp. Vid gardering av Propulsion är han given.

>> Ranking

10 Propulsion
–––
5 Elian Web
11 Digital Ink
4 Zenit Brick
–––
6 Narold Vox
8 Michelangelo Ås
2 Snowstorm Hanover
7 Diamanten
3 Hesiod
9 Order to Fly
1 Cool Keeper

>> Spetsstriden: 5 Elian Web har goda möjligheter att nå ledningen. Den enda han kan tänkas släppa till är om 10 Propulsion körs offensivt och ställer en fråga.

Intervjuer:
Snowstorm Hanover (2) är ganska bra i ordning för dagen och hade lite krafter kvar i mål när han satt i tredje inner. Det är inte omöjligt att han kan vara tvåa-trea i det här loppet, men han måste sköta sig också. Läget är bra, säger Stefan Melander.
Digital Ink (11) var kanske lite sämre senast, men han hade problem med banan och stumnade lite till slut av den anledningen. Allt verkar normalt i träningen och han kommer säkert gå bra igen och nypa en plats, men att besegra Propulsion tror jag blir tufft, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Grainfield Aiden har stått för två toppinsatser i följd efter att anfallit bakifrån. Den dubble V75-vinnaren möter ett lämpligt bronssällskap och tycks dessutom tåla täta starter utan minsta problem.
 • Rocky Tilly jagade Electrical Storm berömvärt på Romme och var bara slagen med en halv längd. Han har gjort tre riktigt starka insatser i följd och blir mycket svårtuggad om han lyckas hålla uppe innerspåret.
 • Vincent Chase kan tänkas komma förbi från start med hjälp av 3 Demo som lär släppa i skede två. Vi var inte överdrivet imponerade av Vincent Chase vid segern från vinnarhålet senast, men visst ska han kunna hävda sig här.
 • Bestbyarsenal har gjort fem starter på svensk mark och samtliga i vardagssammanhang i Östersund. En seger har det blivit och bortsett från tredjeplatsen bakom Always On Time och Patent Leather den 28 september så har han mestadels matchats i vardagslopp under det senaste året. Magnus A Djuse kör hästen för första gången, men vår känsla är att hästen får tufft.

>> Ranking

9 Granfield Aiden
1 Rocky Tilly
6 Vincent Chase
–––
8 Remarkable Feet
10 Knifetown Lover
7 Scarlets Mirakel
4 Bestbyarsenal
2 Radjah d’Inverne
–––
12 Roly Poly
3 Demo
11 Noel Face

>> Spetsstriden: 1 Rocky Tilly är ”medelplus” från start. Vi tror det räcker till att hålla ut 6 Vincent Chase, men däremellan finns 3 Demo som kan ställa till det.

Intervjuer:
Vincent Chase (6) är knepig och ojämn av sig, men han har ett bra läge för att kunna få en fin position under vägen, spets eller vinnarhålet? Jag är bara nöjd om han sköter sig och i så fall kan han nog vara trea-fyra, säger Stefan Melander.
Roly Poly (12) gick bra i ett ihåligt lopp senast. Får hon spara speeden är hon vass och formen sitter där. Carl Johan Jepson sade nämligen efter senaste loppet att hon känns lika bra nu som vid samma period i fjol och då vann hon ju på V75. Från spår tolv slår hon naturligtvis ur underläge, säger Eric Martinsson.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Ett lågklassigt och vidöppet klass II-försök. Vi gillade verkligen vad vi såg av Huddlestone vid dödenssegern på Bergsåker senast där det inte såg tomt ut över målgången. Han har tidigare visat prov på bra startsnabbhet och ska kunna hamna vettigt till direkt även om det knappast blir någon ledning.
 • Springbank har också en dödensseger i resultatraden, men däremot fungerade han inte alls i dansk voltstart senast utan ”flög” direkt. Hästen kan vara lite för långsam för att hinna med över 1.640 meter, men vi har tidigare sett Robert Bergh få upp farten i sina hästar över en natt.
 • Fluke inledde karriären med 15 segerlösa lopp. Därefter har det släppt ordentligt och blivit två raka spetssegrar utan att hon verkat tröttkörd vid något tillfälle.
 • Son Of Quarcio startat från bakspår för första gången och känns effektivast med tätkänning.

>> Ranking

6 Huddlestone
–––
5 Springbank
2 Fluke
3 Staro Mojito
11 Son of Quarcio
1 Oki Hörsta
10 You Only Live Once
7 Whitsun Madonna
8 Atlas Vendil
9 Infinite Knight
–––
4 Okalani Grazia
12 Inshallah

>> Spetsstriden: 1 Oki Hörsta är rask, men knappast tillräckligt för att hålla ut 2 Fluke och 3 Staro Mojito. Av de två sistnämnda säger vi fördel för Fluke när de står sida vid sida. 6 Huddlestone kan öppna bra och lär laddas för position.

Intervjuer:
Springbank (5) har varit lite sämre i de två senaste starterna och blir därmed svårbedömd, men Robert verkar nöjd med hästen. Att han har bra kapacitet har han visat och det gäller att han sköter sig och inte strular till det. Springbank är både stark och snabb så distansen ska fungera, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Huddlestone (6) var jättebra senast. Jag har varit nöjd med honom länge, men de senaste månaderna har han utvecklats något enormt. Dels har vi satt på honom urryckare vilket han svarat bra på, men sen har liksom hela hästen tagit ett steg till. Startsnabbheten finns där, men vi låser oss inte vid någon taktik. Huddlestone är inte sämre än någon annan i det här loppet och jag gör inga ändringar, säger Lars Wikström.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Robert Bergh har en trio i loppet. Fuxiga Indra’s Secret rankar vi överst. Hon kom helt snett på det i en knalltuff final senast och blev hängande i tredjespår. Nu är det bara damer emot och Indra’s Secret är tuff och tål jobb själv. Ginny Weasley är van tuffare konkurrenter, men det kommer att bli många att runda på slutvarvet.
 • Abrystir kommer från seger på isbana där hon avslutade 1.14,2 sista rundan. Kuskplus denna gång, men Abrystir är liksom vår tipsetta mer stark än snabb och har en tendens att hamna illa på det när motståndet hårdnar.
 • Red Alert W.F. startar tätt. I söndags hade hon lekstuga med Chris Crystal från spets och i frontposition säljer hon sig dyrt här också. Problemet är att hon inte visat någon som helst startsnabbhet i voltstart.

>> Ranking

8 Indra’s Secret
–––
6 Abrystir
3 Red Alert W.F.
14 Ginny Weasley
15 Fame Boko
5 Au Pair Girl
9 Hossiana Boko
10 Hunkydory Degato
–––
4 Diamond’s Sweety
1 Lovely Secret
13 Jazza Håleryd
12 Ava
2 Chris Crystal
7 Texan Rose
11 Melizza

>> Spetsstriden: Inga startraketer och känslan är att 4 Diamond’s Sweety kan fronta (och rankas upp något på detta). Släpper man till 3 Red Alert W.F.? Diamond’s Sweety har en seger och två andraplatser på tre försök i ledningen. Från tillägg lär 8 Indra’s Secret köras offensivt.

Intervjuer:
Au Pair Girl (5) tränar okej, men agerar lite ojämnt. Näst senast var hon jättebra, men senast var hon desto sämre. Oavsett vilket så tror jag inte att hon kan besegra våra andra hästar i det här loppet, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Abrystir (6) var jättefin senast. Jag blev utputtad i fjärdespår och fick köra lite onödigt fort, men hon kändes bra hela vägen och hade nog kunnat fortsätta i samma tempo en bit till. Hon har en tendens att hetsa upp sig, men jag har varit snäll mot henne och nu känns det som vi fått betalt på sistone. Formen är oförändrat fin och jag var nöjd med spåret. Jag vill ha jänkarvagn på henne igen och visst har jag respekt för Indra’s Secret, men tar man tre-fyra hästar bör min vara med bland dessa, säger Roger Nilsson.
Indra’s Secret (8) blev det helt fel för senast, men hon travade bättre. Det fins inget som tyder på att hon har tagit skada av det loppet utan hon känns bra i träningen. Indra’s Secret är inte så snabb iväg, men skulle hon ändå lyckas komma till ledningen hyggligt tidigt kan han bli svårslagen, säger Oskar Florhed.
Ginny Weasley (14) var bra vid segern här på Bergsåker, men senast var hon ute i en väldigt tuff silverfinal och fick inga pengar med sig hem. Skulle hon få ett bra rygglopp här och sitter i rätt läge i slutkurvan så kommer hon absolut vara med långt fram, säger Oskar Florhed.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Det lyste ”nästa gång” över Arch Lane i regidebuten senast då han gick i mål med gott om krafter kvar i rygg på Bowling Triple X. Det handlar om en riktig klasshäst som borde gå framåt med genomköraren och har toppchans denna gång.
 • Såväl Bowling Triple X. som Ivory di Quattro brottas med jobbiga startspår och kommer hamna efter vår tipsetta från start. Bowling Triple X. har imponerat i tre starter för Daniel Wäjersten, men det såg senast ut som att han hade haft stora problem att freda sig i spets om Arch Lane fått fritt från ledarryggen.
 • Odds Indicator höll starkt i spets senast och är tillsammans med Nisse Sånna de som kan lugga vårt drag på ledningen. Odds Indicator har dock tjänat snabba pengar på sistone och kliver upp i klass. Nisse Sånna har tidigare visat att han duger gott i V75, glöm inte att han höll emot bra i spets mot Istanbul Boko på V75 i september.

>> Ranking

1 Arch Lane
–––
5 Ivory di Quattro
4 Bowling Triple X.
7 Odds Indicator
3 Nisse Sånna
11 Xanthis Coktail
2 B.W.L.Ruthless
6 Jeppas Qurt
–––
12 Cyrano de B.
9 Barney Granit
8 Ellis Pride

>> Spetsstriden: 1 Arch Lane har innerspår för första gången och spetschansen borde vara god. Värst emot är 3 Nisse Sånna och 7 Odds Indicator, men vi tror att Arch Lane har goda spetsmöjligheter. Han kan vinna även från andra positioner.

Intervjuer:
Arch Lane (1) var jag verkligen nöjd med i debuten för mig och han var så duktig som vi hade hoppats på. Hästen hade tränat starkt och lovat mycket i jobben, vilket han levde upp till. Det är ännu bättre tryck i jobben efteråt och normalt ska han ha gått framåt rejält med lopp i kroppen efter lång frånvaro. Jag hoppas på ledningen och från spets är han hästen att slå. Jag har stor tro på Arch Lane och kommer att utrusta honom med rycktussar den här gången, säger Oscar Berglund.
– Tyvärr glömde kusken följa med i anfallståget senast så Nisse Sånna (3) fick aldrig chansen. Såsom det utvecklade sig hade han säkert varit tvåa som sämst annars. Hästen är jämn och säker, kan öppna bra och förhoppningen är att kunna komma ner invändigt. Skulle han får rygg på Arch Lane kanske det är bästa tänkbara. En placering bland de tre främsta känns rimligt att tro på, säger Eric Martinsson.
Bowling Triple X. (4) var jag nöjd med senast och jag tyckte att han hade krafter kvar, men han somnade till lite sista biten. Nu är det några saker jag är osäker på; jag har aldrig kört honom i voltstart och sedan är täta starter ett litet frågetecken. Det vet jag inte hur det fungerar förrän efteråt. Jag gör inga ändringar, det blir fortsatt fast huva och öppet huvudlag. Det kommer ju en dag vi provar rycktussar, men jag vill inte göra det den här gången då vi måste testa det i veckan och det är risk att vi ”tänder” på honom för mycket då det är voltstart och fjärdespår, säger Daniel Wäjersten.
Ivory di Quattro (5) har varit bra, men mött många enkla gäng. Här är det betydligt tuffare och jag har svårt att tro att det blir någon snabbstart från det här läget när det finns startsnabba hästar på såväl spår ett som springspåren. Jag tror det kan bli tufft för honom att vinna, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Ellis Pride (8) stod för en jättebra insats senast då han bara åkte ifrån till en klar seger. Hästen är helt klart på väg uppåt nu efter att varit sjuk i samband med några starter under hösten. Även om han är ny i klassen så tror jag att han duger för hästen är snabb i benen om det löser sig härifrån, säger Lars Wikström.

Fakta

V75-förslaget 11 januari

V75-1: 2,4,6 (3,5)
V75-2: 2,3,6,11,15 (8,12)
V75-3: 10 Propulsion (5,11)
V75-4: 1,6,7,8,9,10 (4,2)
V75-5: 6 Huddlestone (5,2)
V75-6: 3,5,6,8,9,10,14,15 (4,1)
V75-7: 1,3,4,5,7,11 (2,6)

4.320 rader/2.160 kronor

Expandera

Av: PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON