Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Vi spikar spetshäst – från tillägg!

Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant
Brother Bill har fått ett lopp i kroppen och är kvällens bästa spik på V86 som avgörs på Mantorp. Foto Mia Törnberg
Brother Bill har fått ett lopp i kroppen och är kvällens bästa spik på V86 som avgörs på Mantorp. Foto Mia Törnberg

Mantorp kör V86 utan stress med idel topphästar i form av Breeders Crown.
Som hästägare älskar man Breeders, som spelare blir försöksomgångarna betydligt lurigare. Många laddar inför höstens storlopp och det ”räcker” med att vara bland de sex främsta för att få semifinalbiljett i Breeders Crown.
Det finns risk för sent insatta attacker från betrodda hästar med trista utgångslägen, det gäller som sagt bara att få en slant med sig för att ha uppfyllt den viktigaste uppgiften ikväll.

Här hittar du startlistor till kvällens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport? Vi tar grunderna från Spelstugan, men inväntar förstås sista informationen innan inlämning. Du hittar en länk till vårt tillsammanssystem här.

 

Troliga och roliga

 • Har vi räknat rätt spetsar Fredric Palema (V86-1) från tillägg i V86-inledningen och sedan ska han bli svårfångad. Hästen har visat gryende storform och satt fast med lite sparat näst senast, men följde upp med att vara mycket rejäl efter offensivt upplägg. I ett lopp där man annars tvingas gardera brett känns det helrätt att gå på spetshästen – från tillägg!
 • Oracle Tile (V86-2) är obesegrad under året och ståtar med sju raka triumfer. I Halmstad tuggade han i tredjespår hela slutvarvet, men krigade till seger. Gången före, på Bjerke, kördes offensivt mitt i loppet, satt i spets 800 kvar och avslutade 1.11 sista rundan. Han blir inte lätt att stå emot här.
 • Cab Lane (V86-5) har tjänat minst pengar i Kjell P Dahlströms Minne, men kom ihåg att han vann BC-försök från spets just denna tävlingsdag ifjol då han lekte med Forfantone Am och Alone. Han hade sedan en dålig dag i Derbykvalen och hittade inte tillbaka till storformen efter det. Med två lopp innanför västen borde formnålen peka uppåt och håller han ut startraska Lewis Ale och Missle Hill lär Jorma Kontio prova i spets.
 • Brother Bill (V86-6) utvecklades starkt under fjolåret och tog andraplatsen i Kriteriet med mersmak. Han följde upp med vinst i Breeders Crown och när han nu fått ett lopp i kroppen går han knappast att stoppa. Han spetsade och släppte då till Ecurie D. och följde med strålande bakom denne via 1.10,2 sista rundan. Nu gäller det ”bara” att hålla ut Karat Band för att stå med tre ben i mål.
 • Delray Pellini (V86-7) var nära finalplats i såväl Stosprintern som Stochampionatet. Hon visade 1.10,5 sista 800 i fräsig avslutning senast och från perfekt läge känns hon småkul, speciellt om favoriterna pillar näsan i kön.
 • Hulken Sisu (V86-8) är lätt att gilla. Han var inte stort slagen av Elegant Ima senast efter tung spurt och verkar utvecklas för varje start. Han möter tuffare hästar än någon gång tidigare och har tyvärr inte avslöjat någon startsnabbhet. Kommer han iväg något bättre än tidigare bör han få vettig position och då biter spurten fint.
Fakta

Systemförslag V86

V86-1: 8 (5,6)
V86-2: 1,2,3,5,12(4,10)
V86-3: 2,5,7,8 (10,3)
V86-4: 2,7,8,9,10 (11,12)
V86-5:1,2,4,5,6,7,9 (10,11)
V86-6: 4 (5,3)
V86-7: 1,3,9,11 (4,7)
V86-8: 3,4,6 (10,9)

2.100 kronor

Expandera

Betrodda som lever farligt

 

 • Royal Navy Neo (V86-1) ser verkligen ut att bli favorit i brist på annat och gamla meriter. Han har varit direkt dålig i sina två starter efter lång tävlingspaus och han får visa något innan vi tror på honom.
 • Barbro Kronos (V86-4) var grym i E3-final och tillhör kullens absolut bästa ston. Det här loppet är kanske ”oviktigast” under året och som stor favorit känns det spännande att gardera. ”Hon var i toppform i E3-finalen, det är hon inte nu, även om hästen är så pass bra igång att Erik får köra som han vill. Tanken är ju att det här loppet ska föra fram henne till höstens större drabbningar”, säger Svante Båth.
 • Ganga Bae V86-7) och Grand Diva Sisu är förstås bästa hästarna, men småkluriga startspår gör att de måste ha tur på vägen och det kommer uppgifter längre fram som är betydligt penningstinnare.
 • Duon Despot Power (V86-8) och Global Badman var i segerstriden i E3-finalen, men står inför en helt annan uppgift denna gång. Även här är det en plats bland de sex främsta som gäller – vilket kan uppfyllas även med sent insatt attack.
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi spikar emot favoriten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Kommer André Eklundh vända hem från Solvalla med en seger i bagaget? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Kommer André Eklundh vända hem från Solvalla med en seger i bagaget? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Det är en allt annat än lättlöst onsdagsomgång som hämtas från Solvalla och Jägersro. Loppen på huvudstadsbanan ser ovanligt ovissa ut vid en första anblick och är därtill av något lägre klass än brukligt vilket öppnar om överraskningsmöjligheterna.

På Jägersro däremot är det flera riktigt fina lopp. Bland dem sticker givetvis Breeders Course-finalen för tvååringar ut där Chipper Kronos (V86-3) kan bli svårslagen, men vi drar oss för att spika i tvååringslopp där ”allt” kan hända och hästar utvecklas häftigt på kort tid. Dessutom är det ett antal hästar i loppet som kommer att ha en långresa i benen till detta lopp; något som likaså kan öppna upp tillställningen.

Här kan du ta del av kvällens startlistor till Solvalla och Jägersro.

Spela V86 tillsammans med Sulkysport genom att klicka på denna länk.

Strykningar

Avd 5: 11 Bastian

Troliga och roliga

 • Victory Lee (V86-1) är I sitt livs form och står perfekt placerad med innerspår bakom bilen. Måhända hade vi hellre sett att det var sprinterdistans, men hästen står även full väg och vi hoppas verkligen att han körs i ledningen den här gången.
 • Dropluggage Racing (V86-2) sköt till rappt på open stretch senast som trea och tycks vara i toppform. Hon har vunnit de två gånger då hon har körts i ledningen och läser vi loppet rätt så når hon den positionen här. Det tror vi fäller avgörande i ett lopp som inte har en särskilt imponerande bredd.
 • Mellby Jinx (V86-3) har inlett karriären med två galoppmisslyckande, men första gången var det inte hans egna fel utan då blev han kraftigt störd vid utgången av slutkurvan. Att det här är en häst med häftiga fartresurser har vi kunnat se mellan och efter felstegen och det kan vara så att han är galet felspelad när det kommer till kunnande.
 • Speedy Tilly (V86-6) avslutade strålande bakom Gazoline Mearas i senaste starten. Täta starter brukar inte vara något problem för Robert Berghs hästar och nu är utgångsläget mer gynnsamt. Att Speedy Tilly stundtals öppnade riktigt bra i tidigare regi tycks fallit i glömska hos många och även om han inte frontar av egen kraft så kan han komma ut i första kurvan och tidigt överta ledningen.
 • Det är ett ruskigt långskott sett till hur spelet sitter, men Chiffchaff (V86-8) var dödenstvåa i en liknande omgivning den 29 juli och har fortsatt gjort bra lopp efteråt utan att riktigt komma till på rätt sätt i loppen. Lyckas Per Lennartsson få iväg henne lite snabbare från start denna gång och hon kan hamna längre fram i fältet så kan hon bli mycket giftig över upploppet.

Betrodda som lever farligt

 • American Hill (V86-1) är förvisso inte favorit, men rejält spelad. Det tycker vi känns fel då hon ska ha ett lopp i kroppen inför Breeders Crown och knappast kommer köras särskilt offensivt i det här loppet från bricka åtta.
 • Super Sarah (V86-2) gör bra lopp för jämnan, men har haft lite svårare för att vinna nu när hon kommit upp i klass. Härifrån riskerar hon även att få göra jobbet själv och den uppgiften kan bli henne övermäktig även om hon är förhållandevis tuff.
 • Lång distans, struken efter senaste starten och småtufft inne på pengarna. Lovemore (V86-4) kommer inte till dukat bord på något vis utan känns väl hårt spelad som klar favorit i sitt lopp.
 • Bandit Brick (V86-7) var positiv senast i Billund, men totalt sett tycker vi inte att han ser ut att vara riktigt samma häst so för några år sedan då han vägrade ge sig över ett upplopp och radade upp triumfer. Från mår sju i ett lopp där det är flera som kan vara offensiva känns han sårbar som favorit.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 30 SEPTEMBER

Avd 1: 1,2,3,5,9 (8,7)
Avd 2: 2 Dropluggage Racing (10,7)
Avd 3: 1,3,4,7 (6,5)
Avd 4: Samtliga hästar (8,4)
Avd 5: 1,3,4,9,12 (8,2)
Avd 6: 1 Speedy Tilly (8,9)
Avd 7: 5,8 (7,6)
Avd 8: 4,6,9,12 (7,3)

9.600 rader / 2.400 kr

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Tangen Haap bara vinner, eller…?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap ska starta i Skellefteå. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Tangen Haap ska starta i Skellefteå. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Skellefteå arrangerar veckans V75-omgång och det dyker upp en hel del spännande hästar i omgången.

Timo Nurmos är väldigt aktiv och kommer sannolikt vara mannen bakom omgångens största favorit.

Seismic Wave (V75-5) fick nöja sig med sjätteplatsen i Jubileumspokalen, men står alltjämt kvar i silverdivisionen där han känns överkvalificerad.

Stor favorit kan även Tangen Haap (V75-3) i kallblodsloppet, men där finns det några spännande utmanare som man inte bollar med hur enkelt som helst.

Här kan du se startlistorna till Skellefteås tävlingar.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Mellby Granat var trea vid sin senaste V75-start i Norrland. Han står spännande placerad här och går ner något i klass. Swagger är en norrländsk segermaskin som även hunnit visa att han hävdar sig i tuffare sällskap. Västerbo Pokerface duger i sådana här sällskap och klarar då av att inleda från ett tolftespår när inte bredden på loppet är den allra främsta. Global Upset får starta tätt och har ett snävt spår, men är bra för klassen.

Avd 2 – Klass II, 3.140. meter autostart

Leave Your Sox On blir säkert favorit här med fem raka segrar. De är tagna i vardagskonkurrens och nu hårdnar motståndet ordentligt. One of a Kind blandar och ger aktionsmässigt, men är väldigt bra för klassen när han sköter sig. Shut up and Dance var tvåa i klassen på Hagmyren medan Golden Boy Sisu likaså var klass II-tvåa på Färjestad. De hävdar sig även här.

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 1.640 meter autostart

Tangen Haap slipper möta de allra bästa i det här kallblodsloppet och blir säkerligen – och med rätta i sådana fall – klar favorit. Myr Faksen stärks upp med Björn Goop i sulkyn denna gång, men hästen börjar bli gammal och visar inte riktigt samma gry. Mel Odin var trea i Svenskt Mästerskap och tycks åldern till trots gå en ny vår till mötes.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Verkligen ett lurigt Diamantstoförsök. Mellby Hope kommer från seger och lär jaga ledningen, men där kan det vara upptaget då Brida är rask iväg. Den sistnämnda lär köras i tät och det kan faktiskt hålla hela vägen om hon löper upp till sitt kunnande. Elsa Mearas har haft lite svårt att räcka hela vägen fram i de här loppen tidigare, men det här motståndet ser inte ut att vara det allra tuffaste. Qeen Roc har ”halva Sverige” väntat på en period och snart sitter hon där. Easy Creation kommer dra en hel del spel på Björn Goop, men hur är formen?

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Seismic Wave fick nöja sig med sjätteplatsen i Jubileumspokalen och har haft en tävlingspaus i en och en halv månad efter det. Motståndsmässigt är han överlägsen i det här loppet och det är självklart så att han kommer bli jättefavorit. Macelleria är extremt härdad i klassen och står bättre placerad. Empire Garbo var jättebra på Färjestad på en topptid, men drog nitlotten i spårtombolan liksom My Dream Art.

Avd 6 – Stig Lindmarks Styrkeprov, 3.140 meter voltstart

Very Kronos är sannerligen en varannandagshäst som inte är enkel att räkna på. Motståndsmässigt ser det överkomligt ut i detta penningstinna stayerlopp och det känns som att han tävlar mot sig själv. Björn Goop lär försöka köra Enriko Ha i ledningen denna gång och det kan hålla länge. Algot Zonett har Daniel Wäjersten verkligen funnit nycklarna på, men nu hårdnar konkurrensen markant. Apollon de Kacy är tillbaka i gammalt gott slag och kommer också vara med långt fram.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

Cab Lane besegrade självaste Vae Victis Club i senaste starten och kommer ha många anhängare här trots bakspår. Cargo Door har William Eriksson fått härlig snurr på och hästen kommer hävda sig i sådana här sammanhang också. In Love Boko har blivit väldigt jämn och fin i sina prestationer. Trots sjundespår lär hon skickas iväg för position. Vincent Chase har funnit nya växlar under sommaren, men känns totalt bortlottad från spår tolv.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Femtonhästarsfält öppnar upp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jubileumspokalsvinnaren Missle Hill är tillbaka i STL Open. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jubileumspokalsvinnaren Missle Hill är tillbaka i STL Open. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla följer upp Kriterie- och Oaksfinalerna med en ny V75-omgång där STL Open är huvudloppet.
Det är sent på säsongen och vi vet sedan gammalt att de här hästarna inte bara levererar som på beställning när de har några tuffa lopp i kroppen och vi utesluter inte alls att en överraskning kan komma att uppstå.

Desto enklare ser det ut i början av omgången. Mellby Free (V75-1) kommer från guldvinst och möter nu ”bara” ston. Ecurie D. (V75-2) har mer eller mindre en straffspark i sitt kval till Europaderbyt och det känns inte som att det står mellan fler än tre hästar i det andra uttagningsloppet.

Mellanavdelningarna fyra och fem är desto klurigare liksom avslutningen och vi kan återigen bara poängtera hur härligt det är med femtonhästarsfält på V75!

Här kan du spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Strykningar

Avd 2: 7 Dwayne Zet

Troliga och roliga

 • Mellby Free (V75-1) flög till tät trots spår sju på Jägersro och var aldrig nära att släppa pojkarna över bron. Vi tror att hon tar sig förbi Racing Brodda direkt och håller hela vägen hem över den korta häcken.
 • Ecurie D. (V75-2) möter förvisso Power som är en jättebra häst, men vi tycker ändå inte att han kan mäta sig med Ecurie D. Dessutom är den sistnämnde aningen startsnabbare och vi tror inte heller att Robert Bergh vill bråka bakom Power utan kan tänka sig att köra in so tvåa på ren säkerhet för att få ett bra startspår till finale.
 • Global Wizard (V75-5) har härjat i flera klass I-lopp i följd. Det går att argumentera för att han var lite blek om nosen senast, men nu får han anfalla bakifrån och det kan faktiskt passa bättre. Med lite klaff på bitarna så kommer han avsluta riktigt fint här i ett gäng som totalt sett ser ut att vara möjligt att besegra.
 • Armour As (V75-7) galopperade under anfall senast på Jägersro utan att för den skull se dålig ut den dagen. Han har tävlat bra över lång distans tidigare och många tycks ha glömt bort att den här hästen gjorde ett topplopp bakom Ecurie D. i Mantorp i maj. Armour As känns felspelad i det här loppet!

Betrodda som lever farligt

 • Det blir svårare för Hevin Boko (V75-1) att följa upp med en ny seger i stoelitsammanhang när det handlar om sprinterdistans och de tuffaste utmanarna sannolikt tar sig förbi direkt. Nej, vi tycker inte ens att hon ska vara andrahandsfavorit i det här loppet utan gör tummen ner.
 • Brunello Hall (V75-4) är favorit i skrivande stund och det ställer vi oss lite frågande till. Han gör debut över distans och startar från ett utgångsläge som mycket väl kan resultera i att man blir rejält över från start och hamnar illa till. Han kan vinna, men är bara en i mängden för oss.
 • Aura S.L. (V75-5) är bra, men står inte med någon enkel uppgift när hon startar från tredje ledet i denna spårtrappa. Faktum är att hon bara har vunnit ett lopp i år och det känns som det ofta beror på att hon är lite för långsam för att hamna bra till positionsmässigt. För stor favorit!
 • Exaudio Vici (V75-7) vann stayerloppet under Jubileumspokalen, men jagar nu från tillägg på bra hästar och har ytterligare ett flertal tuffingar 20 meter bakom sig. Får oss känns han väl hårt spelad i den här riktigt fina upplagan av Walter Lundbergs Memorial.
Fakta

V75-FÖRSLAGET SOLVALLA 27 SEPTEMBER

Avd 1: 5 Mellby Free (4,2)
Avd 2: 3 Ecurie D. (1,4)
Avd 3: 1,2,5 (4,3)
Avd 4: 1,4,7,8,9,11,13,14,15 (5,6)
Avd 5: 3,8,9,14 (13,10)
Avd 6: 3,4,7,9,10 (6,5)
Avd 7: 1,2,9,11,13,14,15 (7,8)

4.725 rader / 2 362,50 kr

Expandera
Krönika