Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Starkast trots galopp

Ingenting stämde under vägen, men Wish Lane var starkast i spurten och kunde avlägga maiden i sin femte start på Åbytravet igår.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Peter Untersteiner tränar Wish Lane. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Peter Untersteiner tränar Wish Lane. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Jag koncentrerade mig bara på att köra felfritt från start, struntade i all körning som fanns och släppte alla förbi oss. Ändå blev det galopp och varför vet jag inte. Hästen är svår, konstaterade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln efter loppet.

Galoppen kom i första sväng och Wish Lane (e. Ready Cash-Those Blue Eyes) lyckades hitta rätt gångart, men det var många förlorade metrar för det treåriga stoet.

– Hon tappade inte supermycket, men i alla fall 40 meter, fortsatte Untersteiner.

Wish Lane kom så småningom fram i fjärde inner, vilket blev fjärde ytter innan Johan Untersteiner tog ut henne i tredjespår i sista sväng.

– Hon kändes fin 600 kvar och tyckte att vi får prova. Wish Lane fick rygg att gå i, men den hästen stoppade helt och jag fick backa tillbaka och tappade position på det också. När vi kom in på upploppet kändes det som att vi hade en mil fram.

”Måste lära sig gå felfritt”

Men det spelade ingen roll. Peter Untersteiner-tränade Wish Lane hade bästa spurtkrutet sparat och kunde fånga in It’s A Girl med knapp marginal på 1.16,1/2.140 meter efter ha travat sista 1.400 meterna efter 1.13,5.

Fakta

Wish Lane

Brunt sto e. Ready Cash-Those Blue Eyes
Rekord: 1.15,9m – 1.18,8am
Prissumma: 80.000 kr
Resultat: 5 st: 1-0-0
Ägare: Levaux AB, Limhamn
Uppfödare: Prestera International AB, Limhamn
Tränare: Peter Untersteiner, Halmstad
Körsven: Johan Untersteiner, Halmstad

Expandera

– Spurten bet väldigt bra och det var skönt att sätta nosen först mot Adrians häst i sista steget. En stark insats, men nu måste Wish Lane lära sig att gå felfritt.

I fyra starter av fem har Wish Lane galopperat och så även igår, vars seger var värd 50.000 kronor för ägaren Levaux AB i Limhamn.

USA-född mor

Stoet är undan amerikanskan Those Blue Eyes (e. S.J.’s Caviar), 1.12,5/$41.468, vilken tränades av Jimmy Takter i USA och gick segerlös från tävlingsbanan efter nio starter (0-3-2). Hennes främsta merit var en tredjeplats i Matron Stakes som tvååring. Året efter – 2007 – köptes hon i Harrisburg för 50.000 dollar.

Sju avkommor har Those Blue Eyes nedkommit med i Sverige och allra bäst har Swish Lane (e. Ready Cash), 1.12,2am*/899.696 kr, gjort ifrån sig med 13 vinster på 28 starter.

Mormor Insider Trade (e. Donerail) är ostartad och hon har också varit i Sverige under John ”Boko” Bootsmans flagg. Hon är bland annat mor till finskfödde Daryl Boko (e. Majestic Son), 1.12,0*/597.059 AUD, Joan C. Boko (e. Zola Boko), 1.13,6ak/179.100 kr, och Traders Dream (e. Garland Lobell), 1.13,8*/179.100 kr.

Wish Lanes stamtavla. Källa: breedersbible.com