Fokustema
Avel
Läs senare

Staro Miami till Ready Cash

Oaks-tvåan och femfaldiga miljonärskan Staro Miami lade tävlingsskorna på hyllan i höstas och det svenskfödda stoet tar nu ett nytt kliv i livet och ska bli fölsto.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Staro Miami är en av tre miljonärer undan Stunning Lindsey. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Staro Miami är en av tre miljonärer undan Stunning Lindsey. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

För Hevosurheilu berättar ägaren Martti Simonen att Staro Miami (e. S.J.’s Caviar-Stunning Lindsey), 1.10,2ak*/5.069.719 kr, åkte till Normandie i söndags och att hon ska betäckas med flerfaldige championhingsten Ready Cash.

Ready Cash. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

– Jag funderade på några alternativ, men efter ha pratat med några framstående experter är jag övertygad om att det här är det bästa valet i världen, säger Martti Simonen till Hevosurheilu.

Staro Miami hade en strålande karriär med 15 segrar på 31 starter och den avslutades i höstas med seger på Vermo. Innan dess hade det Ari-Pekka Pakkanen-tränade stoet bland annat vunnit två divisioner av Margaretas Tidiga Unghästserie som tre- respektive fyraåring.

Bäst som treåring

Hennes karriär innehöll också andraplatser i Breeders Crown, korta E3, Svenskt Trav-Oaks plus ett tredjepris i Breeders Crown-finalen som treåring. Sin bästa säsong hade Staro Miami som treåring med hela 3.642.425 kronor insprunget.

Stoet är uppfödd av Staffan ”Staro” Nilsson i Ramkvilla och Staro Miami är undan Stunning Lindsey (e. Malabar Man-Armbro Stunning) och helbror med världsrekordhållaren Sevruga, 1.08,7*/€1.217.021. I samma syskonskara ingår också Staro On the Rocks (e. Conway Hall), 1.11,2ak*/631.605 kr.