Fokustema
V75 Kalmar
Läs senare

Stenhård fart utan betydelse

En stenhård öppning, men det spelade ingen roll för Il Forte – han bara försvann över upploppet i ett klass II-försök efter ha öppnat första 500 meterna på 1.07,9 och varvat på 1.11,0...
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Han var taggad idag…det här vågade jag inte ens drömma om innan loppet. När vi passerade första 500 meterna under 1.08 så kändes det att det var relativt långt kvar till mål även om det handlade om 1.640 meter, sade Oscar Ginman till ATG live efter skrällvinsten till 71,76 gånger pengarna.

Il Forte (e. One Too Many-Go For Diamonds) flög till täten efter 150 meter, passerade halvvarvet på 1.07,9 och varvade på 1.11,0. Då hade flera av konkurrenterna placerat sig ute i andraspår, men det spelade ingen roll.

Fakta

V75 Kalmar

Rätt V75-rad:

5-6-2-5-9-12-7

Utdelning:

Sju rätt: jackpot
Sex rätt: 12.487 kr
Fem rätt: 394 kr

Omsättning: 90.949.628 kr.
Antal system: 1.205.388 st.

Expandera

– När jag petade på honom på upploppet gick han ifrån och Il Forte var fruktansvärt bra. Jag måste säga att jag är lite tagen och för mig är det fantastiskt roligt att vinna V75 igen.

Sedan länge är Oscar Ginman amatör och jobbar som rivare till vardags.

– Jag kör nästan bara på Kalmartravet, har inte tid att åka iväg och catcha på andra banor och att vinna V75 var jag långtifrån säker att jag någonsin skulle göra någonsin igen.

Uppfödare, ägare och tränare

Amatörtränaren Jarl Olsson var lugnet själv (chockad?) efter segern i Klass II-loppet.

– Il Forte är duktig och han brukar öppna snabbt. Men jag trodde inte riktigt att han skulle vara så här bra.

Fyraårige Il Forte kom hem på 1.11,1a/1.640 meter och sänkte sitt rekord med 3,3 sekunder när han vann 3,5 längder. Jarl Olsson är inte bara tränare utan också uppfödare och ägare till Sveriges snabbaste fyraåring anno 2022.

Modern Go For Diamonds (e. Elvis de Rossignol), 1.14,7ak/145.350 kr, vann ett lopp på 35 starter. I avelsboxen har hon också lämnat Respect (e. Revenue), 1.14,0ak*/224.712 kr, och Il Vole (e. One Too Many), 1.13,6ak/199.200 kr.

Desto framgångsrikare var mormor Delphi’s Trader (e. Delphi’s Oracle), 1.13,8ak*/1.009.082 kr, med tio vinster på 34 starter.

I övrigt noteras att…

Branabys Juke Box (e. Skogans Joker-Wilma B.) var starkast i spurten för Hans Crebas när han inledde V75-omgången på 1.14,5/2.640 meter.

– Det var roligt att vara tillbaka i vinnarcirkeln. Jag hade nio fina år i Kalmar, sade Hans Crebas efter ha skrällt i V75-inledningen.

…länge såg det ut som försöket i Diamantstoet skulle bli en uppgörelse mellan Cigars Eagle Owl och utvändiga Queen Ligus, men starkast i spurten var Laferrari Dimanche (e. Brad de Veluwe-Ladonna Dimanche) för Örjan Kihlström på 1.14,9/2.140 meter.

…Conrad Lugauer-tränade Sandsjöns Enzo (e. Brioni-Disney Girl) och Marc Elias avgjorde i en tuff slutstrid där det stod länge och vägde mellan All Star (andra ytter) och urtappre A Good Point (dödens).

– När vi fick fritt fram sista 200 meterna fick jag upp segerkänslan, sade Marc Elias.

…och mer Lugauer blev det när Devs Daffodil (e. Enjoy Lavec-Spring Skandal) lyftes ut i fjärdespår 300 kvar av Markus Waldmüller och spurtade till vinst i ett försök i Diamantstoet.

– Jättekul och hon var verkligen värd den här segern, sade Waldmüller.

…Magnus A Djuse satte dit Namur (e. Ready Cash-Althea) efter en tung resa när den sjuårige valacken avslutade V75-omgången.

– Min bästa kompis och min reklamhäst, sade tränaren Stephanie J Werder efter triumfen.