Fokustema
Halmstad
Läs senare

Stig H kör lopp åt Pierre Levesque

Ahlsell Legends må vara inställt i år, men Stig H Johansson kommer likväl köra travlopp under sommaren.
På måndag sitter han upp bakom Bagatelle i Nostalgiloppet under Halmstadtravet jubileumskväll vilken ägs av en minst sagt intressant person...
Av
Emil Persson
Stig H Johansson kan inte ta med sig Diamanten till Halmstad, men har likväl fått en spännande styrning i Nostalgiloppet. Foto Mia Törnberg
Stig H Johansson kan inte ta med sig Diamanten till Halmstad, men har likväl fått en spännande styrning i Nostalgiloppet. Foto Mia Törnberg

Det är nämligen Pierre Levesque som äger det fyraåriga stoet. Levesque som i modern tid främst är känd som mannen bakom Offshore Dream och Meaulnes du Corta har hästen i träning hos Sofia Aronsson och nu återstår det att se om Johansson kan få Love You-stoet att bärga årets första seger.

Det är ett profilstarka lopp innehållande tio ekipage varav två av kuskarna just nu är ”icke aktiva” i form av Lennart Forsgren och Fredrik C Widman som numera huserar i trav tv-sammanhang.

I huvudloppet ”Jubileumslopp – Halmstad-Travet 50 år” står 150.000 kronor på spel till vinnaren. Jeroen W.M. Engwerda skickar upp Gina Schermer (e. Varenne) som närmast kommer från seger i Stoeliten under Oslo Grand Prix-dagen och som vanligt sköter världsmästarkusken Rick Ebbinge tömmarna.

Jubileumslopp – Halmstad-Travet 50 år
1.640 meter autostart, förstapris: 150.000 kr

 1. Donatello Sisu – Stefan Söderkvist
 2. Wild Love – Kevin Oscarsson
 3. Dokonjo – Mikael Å Linderoth
 4. Rajah Press – Peter Untersteiner
 5. Mr Pellegrino – Håkan B Johansson
 6. Gina Schermer – Rick Ebbinge
 7. Tack Wee – Peter Ingves
 8. Legend Brodde – Christoffer Eriksson
 9. Ferrari River – Conrad Lugauer
 10. Cuba Libre Ice – Johan Untersteiner
 11. Prosperous – Marcus Lindgren

Nostalgiloppet
2.140 meter autostart, förstapris: 50.000 kr

 1. Okinawa Roc – Lennart Forsgren
 2. Nandino Ås – Dick Robertsson
 3. It’s My Boko – Anders Lindqvist
 4. True Devotion – Helena Egertoft
 5. Key Mom – Yngwe Wallgren
 6. Veravia As – Fredrik C Widman
 7. Bagatelle – Stig H Johansson
 8. Miss Duffy – Peter Untersteiner
 9. Epic Fearless – Roger Allercrantz
 10. Nunna – Roger Jonsson
Fokustema
V86 Solvalla/Bergsåker
Läs senare

Gamla kämpar gjorde upp

Två gamla härliga kämpar gjorde upp om segern i Solvallas snabblopp. Tioårige Star Advisor Joli och elvaårige On Track Piraten.
Av
Lars G Dahlgren
Star Advisor Joli höll undan för On Track Piraten. Foto Leif Norberg/ALN
Star Advisor Joli höll undan för On Track Piraten. Foto Leif Norberg/ALN

Star Advisor Joli (e. Look de Star – Rocco’s Advice) rev för André Eklundh sin vana trogen åt sig ledningen när han hade ett bra startspår i Solvallas snabblopp och stannande där in i mål till sin femte årsseger på tio starter. Sofia Aronssons tioårige fux höll undan för On Track Piraten, vilken sista varvet gick utvändigt ledaren, på 1.13,3a/2.140.

Fakta

Star Advisor Joli

valack tio år Look de Star – Rocco’s Advice e. Malabar Man
101 st: 39–13–15
Rekord: 1.14,8m – 1.10,7ak
Insprunget: 3.093,718 kr
Uppfödare: Lisa & Jonathan Blomqvist.
Ägare: Stall B-laget – Easy.
Tränare: Sofia Aronsson, Axevalla.
Körsven: André Eklundh, Åby.
Skötare: Ellen Johansson

Expandera

– Star Advisor Joli är en underbar häst som älskar att springa fast han är tio år och idag gjorde sin 101:a start. 100 kvar kändes det klart, men han vet var mållinjen är och fuskar gärna lite sista biten, så han slog av på takten, sade André Eklundh.

Huvudloppet för kvällen kördes på Bergsåker, finalen i Norrlands Elisterie för ston med 150.000 kronor i förstapris. 77-oddsaren Texan Rose (e. Text Me – Niji Seahouse) avgjorde på kortspeed från rygg ledaren på 1.14,6/2.140. Anders Wallin tränar vinnaren.

Fakta

Texan Rose

sto fem år e. Text Me – Niji Seahouse e. Pine Chip
58 st: 7–1–8
Rekord: 1.14,2k* – 1.13,8ak
Uppfödare och ägare: Lars Nyh, Ljustorp
Tränare: Anders Wallin, Bergsåker
Körsven: Henrik Svensson, Bergsåker
Skötare: Cajsa Buhlér

Expandera

– Anders sa att hon var fint i ordning. Det var tryck i benen både från start och till slut. Jag fick den rygg jag ville ha, Peak Chimney, och hoppades att Ulf Ohlsson skulle köra undan vad som gick sista varvet i leningen, och det gjorde han, sade Henrik Svensson som körde Texan Rose för första gången.

Fakta

Spelfakta

Rätt V86-rad:
1–3–12–10–4–4–3–10
Utdelning:
Åtta rätt: jackpot
Sju rätt: 49.437 kr
Sex rätt:1.252 kr
Omsättning: 24.701.209 kr

Expandera

Dragon Starfly (e. Juliano Star – Elles W.Lolita) var tufft anmäld söndag-onsdag och efter fem raka galopper har det blivit två raka vinster i snabb följd. Micael Melander körde fram utvändigt ledaren ledaren med Robert Bergh-hästen som vann på 1.15,7a/2.140.

Kvällens bästa prestation stod treårige Surf’n Turf för. Sonen till Scarlet Knight och Classic Queen pullade elakt utvändigt ledaren för Örjan Kihlström men hade ändå tillräckligt med luft i lungorna för att sticka undan på 1.12,3a/1,640. Andra raka segern för den Catarina Lundström-tränade hästen som i somras var i final i korta E3.

 

 

 

Fokustema
Frankrike
Läs senare

Say That Again spräckte nollan

En perfekt resa i andra utvändigt större delen av loppet banade vägen för Björn Goop-tränade Say That Again i Prix du Cafe du Commerce de Forges Les E (€30.000) i Mauquenchy idag.
Av
Claes Freidenvall

Matthieu Verva satte in attacken vid utgången av sista sväng och Say That Again (e. Viking Kronos-Kiss Me Again) kopplade greppet mitt på upploppet, men de två invändiga hästarna Cabalera och Cactus d’Yvel höll emot duktigt.

Say That Again.

Segertiden för Say That Again blev 1.16,6/2.850 meter och ägarna Stall Kennys kunde räkna in 13.500 euro.

För den åttaårige valacken var det årets första vinst på fransk mark. Ifjol blev tre triumfer, varav en på franska huvudstadsovalen Vincennes i Prix de la Chartre sur Le Loir (€48.000).

Fokustema
Försäljning
Läs senare

Obesegrat löfte i ny regi

Johan Untersteiner är på väg att få ett högintressant treårigt tillskott i stallet.
Av
Ola Lernå

Det handlar om treårige Behind Bars (e. Maharajah) som inlett karriären med två raka segrar för sin ägare, tränare och kusk Viktor Lyck.
Behind Bars inledde karriären med seger på Romme och vann senast på Solvalla noterandes rekordet 1.16,8/2.140 meter som förde upp hästen på 60.000 kronor intjänat.
Hästägare hos Johan Untersteiner har visat intresse för Behind Bars och endast en veterinärundersökning återstår innan Behind Bars byter tränare.
Behind Bars (e. Maharajah – Quarantine e. Varenne) är lillebror till årets Derbytrea Alone 1,11,5ak/1.531.500 kronor.

Sport