Fokustema
Halmstad
Läs senare

Stig H kör lopp åt Pierre Levesque

Ahlsell Legends må vara inställt i år, men Stig H Johansson kommer likväl köra travlopp under sommaren.
På måndag sitter han upp bakom Bagatelle i Nostalgiloppet under Halmstadtravet jubileumskväll vilken ägs av en minst sagt intressant person...
Av
Emil Persson
Stig H Johansson kan inte ta med sig Diamanten till Halmstad, men har likväl fått en spännande styrning i Nostalgiloppet. Foto Mia Törnberg
Stig H Johansson kan inte ta med sig Diamanten till Halmstad, men har likväl fått en spännande styrning i Nostalgiloppet. Foto Mia Törnberg

Det är nämligen Pierre Levesque som äger det fyraåriga stoet. Levesque som i modern tid främst är känd som mannen bakom Offshore Dream och Meaulnes du Corta har hästen i träning hos Sofia Aronsson och nu återstår det att se om Johansson kan få Love You-stoet att bärga årets första seger.

Det är ett profilstarka lopp innehållande tio ekipage varav två av kuskarna just nu är ”icke aktiva” i form av Lennart Forsgren och Fredrik C Widman som numera huserar i trav tv-sammanhang.

I huvudloppet ”Jubileumslopp – Halmstad-Travet 50 år” står 150.000 kronor på spel till vinnaren. Jeroen W.M. Engwerda skickar upp Gina Schermer (e. Varenne) som närmast kommer från seger i Stoeliten under Oslo Grand Prix-dagen och som vanligt sköter världsmästarkusken Rick Ebbinge tömmarna.

Jubileumslopp – Halmstad-Travet 50 år
1.640 meter autostart, förstapris: 150.000 kr

 1. Donatello Sisu – Stefan Söderkvist
 2. Wild Love – Kevin Oscarsson
 3. Dokonjo – Mikael Å Linderoth
 4. Rajah Press – Peter Untersteiner
 5. Mr Pellegrino – Håkan B Johansson
 6. Gina Schermer – Rick Ebbinge
 7. Tack Wee – Peter Ingves
 8. Legend Brodde – Christoffer Eriksson
 9. Ferrari River – Conrad Lugauer
 10. Cuba Libre Ice – Johan Untersteiner
 11. Prosperous – Marcus Lindgren

Nostalgiloppet
2.140 meter autostart, förstapris: 50.000 kr

 1. Okinawa Roc – Lennart Forsgren
 2. Nandino Ås – Dick Robertsson
 3. It’s My Boko – Anders Lindqvist
 4. True Devotion – Helena Egertoft
 5. Key Mom – Yngwe Wallgren
 6. Veravia As – Fredrik C Widman
 7. Bagatelle – Stig H Johansson
 8. Miss Duffy – Peter Untersteiner
 9. Epic Fearless – Roger Allercrantz
 10. Nunna – Roger Jonsson
Fokustema
Solvalla
Läs senare

Publiksatsning till Jubileumspokalen

Onsdagen den 14 augusti körs Jubileumspokalen och Solvalla gör sitt bästa för att få folk till banan för att uppleva tävlingsdagen på plats.
Av
Cecilia Kristoffersson
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg

Om ganska exakt en månad körs Jubileumspokalen på Solvalla och det är flera topphästar som kan vara aktuella för loppet. Bland andra Who’s Who (e. Maharajah), som startar i Eskilstuna ikväll, Selmer I.H. (e. Love You), Villiam (e. Muscle Hill), Perfect Spirit (e. Andover Hall).

Förutom huvudloppet körs även EM för ston, Big Noon-pokalen, Wallenius Cup och nyinstiftade Jäntungens lopp för kallblod.

Nu har Solvalla satt in extra bussar för de som vill lämna bilen hemma eller inte har möjlighet att ta sig till banan på annat sätt.

BUSSLINJER

 • Karlstad – Örebro – Västerås – Enköping – Solvalla
 • Bollnäs – Gävle – Tierp – Uppsala – Solvalla
 • Mantorp – Linköping – Norrköping – Nyköping – Solvalla
 • Rättvik – Borlänge – Romme – Sala – Solvalla
 • Eskilstuna – Södertälje – Solvalla
Fokustema
Jubileumspokalen
Läs senare

BC-vinnare tillbaka

I lördags var Breeders Crown-vinnaren Selmer I.H. tillbaka efter tre månaders tävlingsuppehåll och det slutade på bästa sätt i Midnight Race i finska Torneå.
Av
Cecilia Kristoffersson
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg

Året började med seger, men sedan strulade det lite och Selmer I.H. (e. Love You) galopperade i två starter.
– Vi kollade upp honom och gav honom en träningsperiod. Loppet i Torneå i lördags låg bra till i tiden och vi hade tagit sikte mot det. Nu glömmer vi det som varit och tittar framåt igen, säger Samu Sundqvist som är privattränare åt Ingemar Hultqvist.

Segertiden i lördags blev 1.13,4a/2.100 meter och förstapriset var 102.610 kronor. Nu är det även bestämt vad nästa uppgift blir.
– Jubileumspokalen. Har man en häst som duger att starta där vill man göra det, säger Samu Sundqvist som har toppform i stallet med fyra segrar på de senaste tio starterna och en segerprocent på 28 i år.

Fokustema
Berlin
Läs senare

Svenskar i tyska derbykval

Conrad Lugauer, Marc Elias, Ola Samuelsson och Jörgen Sjunnesson är de svensklicenserade aktörerna som finns representerade när Berlin kör derbykval under såväl lördagen som söndagen.
Av
Emil Persson
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Under lördagen handlar det om kval till stoderbyt med 5.000 euro till vinnaren i respektive uttagningslopp. Lugauer inleder på lördagen med egentränade Ganes B (e. Muscle Hill) 1.15,7/€6.581 som inlett karriären med en seger och två andraplatser.
Ola Samuelsson startar Jaipur F Boko (e. Muscles Yankee) 1.16,5/€8.921 å sin tur medan Jörgen Sjunnesson kuskar bakom Arnold Mollemas Jersey Muscles (e. Muscles Yankee).

Totalt är det fyra uttagningslopp i Stoderbyt med nio hästar i varje vilket innebär att totalt 36 treåriga ston tar chansen att jaga finalplatser.

Under söndagen avgörs kvalen till det öppna Derbyt dit 32 hästar anmälts och fördelats ut på fyra lopp. Där är det bara Marc Elias som kör och han gör det åt pappa Conrad Lugauer. Då handlar det om Ornello (e. Love You) 1.15,1/€5.023.

I båda klasserna handlar det om 1.900 meter autostart och finalerna avgörs i Berlin helgen den 3-4 augusti.

Läs mer: