Fokustema
Ur tiden
Läs senare

Stjärna dog på operationsbord

Obesegrade norska stjärnan Hillary B.R. (e. Muscle Hill-Fiery Chip), 1.09,9ak/3.887.386 nok, har dött på operationsbordet och Stall Courant tappar ett av sina finaste fölston.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Norska storstjärnan Hillary B.R. har gått ur tiden. Foto Lars B Persson
Norska storstjärnan Hillary B.R. har gått ur tiden. Foto Lars B Persson
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Sorgligt och tragiskt. Hillary B.R. var ett av våra bästa fölston och vi hade så stora förhoppningar på hennes karriär som mamma. Men tyvärr kan detta hända alla hästar och det var hennes olycka den här gången, kommenterar Sabine Kagebrant, som representerar hästens ägare Stall Courant AB i Heby, Sverige, och fortsätter:

– Stoet drabbades av kolik och fick akut transporteras till djursjukhuset där det under operationen konstaterades att hon hade drabbats av en blödning som var så allvarlig att hennes liv inte gick att rädda.

Hillary B.R. vann samtliga 15 starter hos Geir Vegard Gundersen, men tvingades lägga tävlingskorna på hyllan på grund av en blödning i gaffelbandet. I Hillary B.R:s meritlista ingick segrar i Prinsesse Märtha Louises Pokallopp, Norskt Stokriterium, Norskt Trav-Oaks, Jarlsberg Grand Prix och Norskt Stoderby.

Fick en avkomma

En avkomma – ett sto efter Greenshoe – fick Hillary B.R. och Lucky Move finns i Kentucky för inkörning och uppträning med sikte på en karriär på andra sidan Atlanten.

Hillary B.R. med sin dotter efter Greenshoe som föl. Foto Privat

Hillary B.R. är undan American-National-vinnaren Fiery Chip (e. Pine Chip), 1.10,7*/$223.212, som också lämnat Ghazi B.R. (e. Cantab Hall), 1.10,4ak/2.242.250 kr, och den norske Derbyvinnaren El Diablo B.R. (e. Muscle Hill), 1.11,1ak/2.044.632 kr.

I USA blev Fiery Chip bor till bland andra McCarron (e. Angus Hall), 1.11,6/$269.000, och Caress the Senses (e. Andover Hall), 1.10,6*/$124.515.