Fokustema
Activated/Millie Millionaire
Läs senare

Stjärnston går till avel

Två av Fredrik Wallins toppston slutar tävla.
Både Activated och Millie Millionaire övergår till avel.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Fredrik Wallin-tränade Millie Millionaire går till avel.. Foto Scoopdyga.com
Fredrik Wallin-tränade Millie Millionaire går till avel.. Foto Scoopdyga.com
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Activated ska betäckas med Walner och Calgary Games blir Millie Millionaires första partner, berättar Fredrik Wallin.

Millie Millionaire (e. Jocose-Mellby Tempo), 1.11,2ak*/2.346.662 kr, avslutade karriären i topp med att vinna Prix d’Arras (€57.000) på Vincennes den 20 februari och nu har ägaren Stall Soldier HB beslutat att låta det nioåriga stoet gå till avel.

Byter mot föl efter Walner

Till avel går också Activated (e. Jocose-Marelle), 1.11,6am*/6.411.130 kr, och vinnaren av Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet, byter dessutom ägare. Det är uppfödaren Menhammar Stuteri som tar tillbaka stoet i sin ägo, vilket en gång i tiden – året var 2016 – ropades in av Fredrik Wallin på Kriterieauktionen för 130.000 kronor.

Carl Johan Jepson, Activated och Fredrik Wallin i vinnarcirkeln efter Stochampionatet. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

– Vi har gjort en deal med Menhammar Stuteri och hennes första avkomma efter Walner blir vår, alltså de nuvarande ägarna, och den ska jag träna, säger Fredrik Wallin.

”Svårt att ersätta”

Därmed ”tappar” Fredrik Wallin två av sina främsta reklampelare.

– Det blir inte lätt att ersätta någon av dem, men jag har ett treårigt sto i stallet som ägs av Stall Courant som inte startat ännu och som kan bli något extra om hon utvecklas som jag hoppas hon ska göra.

Stoet Fredrik Wallin talar om är Jiggi (e. Raja Mirchi-Unica Gio), vilken kvalade förra veckan på Solvalla på 1.18,8/2.140 meter.

Jiggis italienskfödda mor Unica Gio (e. Donato Hanover), 1.11,7ak/717.944 kr, startade bara 15 gånger och vann två lopp. Hon tog hem finalen i Breeders Course – värderad till 550.000 kronor – för treåringar på Jägersro 2016 och har i Jiggi sin första avkomma.

Själv är hon undan storstjärnan Ilaria Jet (e. Pine Chip), 1.11,2ak*/€1.007.039, vilken förutom Unica Gio lämnat Tony Gio (e. Varenne), 1.10,4/€1.005.604, samt avelshingsten och Peter Haughton Memorial-tvåan Victor Gio (e. Ready Cash), 1.10,6*/€147.970.