Fokustema
Frankrike
Läs senare

Stjärnvalack med rekordsänkning

Jean-Michel Bazires stjärnvalack Elie de Beaufour sänkte sitt personliga rekord med åtta tiondelar då han vann lördagens Grupp III-lopp Prix du Forez (€90.000) på Vincennes.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Farthållningen som låg till grund för det nya rekordet stod rusaren Fire Cracker (e. Quaro) för. I lag med Eric Raffin drog sjuåringen iväg i jämnt 1.11-tempo framme i ledningen i det 2.700 meter långa loppet och hade bitvis ett försprång på upp emot 50 meter.

Det lär ha oroat Jean-Michel Bazire för mitt i loppet tog han ett initiativ och flyttade fram Elie de Beaufour (e. Royal Dream) som andrahäst. I slutkurvan vek han ut sin åttaåring för attack och tog sig raskt förbi Fire Cracker.

Sista 100 meterna slog Elie de Beaufour av på takten och Fire Cracker åt faktiskt in en del under loppets slutfas, men det skiljde likväl tre längder mellan dem över målgången.
Elie de Beaufour vann loppet på 1.11,1/2.700 meter vilket var en sänkning av hans personliga rekord med åtta tiondelar!
Segern var värd 40.500 euro och var hästens 24:e fullträff på 34 starter. Det här var hans fjärde seger i Grupp III-sammanhang och på sitt cv har hästen även finalsegern i Grupp II-klassade Grand National du Trot (€110.000) från 2020.

Bakom Elie de Beaufour slutade alltså Fire Cracker tvåa på 1.11,3 och Sebastién Guaratos Et Voila de Muze (e. Royal Dream) knep tredjeplatsen på 1.11,5.