Fokustema
STL Boden 18 juni
Läs senare

Stor dag för hemmalaget

Tre av de sju V75-loppen i Boden gick till hemmalaget.
För Sandra Eriksson utmynnade midnattstravet i en dubbel då såväl Devils Tongue som Holy Moses Mearas var bäst i Bronsdivisionen respektive Klass II-försöket.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sandra Eriksson tog en dubbel inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Sandra Eriksson tog en dubbel inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Devils Tongue (e. Zola Boko) jagade revansch efter startgaloppen föregående vecka och tog den gruvligt. Sandra Eriksson såg vaket nog till att undvika den initiala körningen och kunde istället avvakta tills den hade lagt sig.
När 1.200 meter återstod var så fallet och väl i tät var det spel mot ett mål.
– Jag måste finslipa på helgerna innan så vi inte behöver ta revansch utan kan skapa dubbla ettor i resultatraden. Det är en otroligt härlig häst med fin inställning, sade Sandra Eriksson.
För Holy Moses Mearas (e. Muscle Hill) såg det kämpigt ut från dödens i slutkurvan på Ayah de Lux (e. Yarrah Boko), men över spurtrakan åt han in meter för meter och satte nosen förs i allra sista steget.
– Fantastiskt. Herregud. Så roligt med den här hästen som haft sådana krav på sig. Hästen är ganska stressad, men gör verkligen allt han kan även om det knutit sig lite genom sista kurvan. Jag kände in på rakan att han tog tag i grejerna ordentligt; då flyter travet bättre, sade Sandra Eriksson.

”Se vart det bär vägen”

Den tredje hemmasegern stod amatören Tomas Worrsjö för. Hans Amie Ness (e. Maharajah) spårade hela vägen i Diamantstoets final och höll med knapp marginal ifrån sig en annan hemmahäst i form av Marie Anglöws Juno Beach (e. Zola Boko).
– Hon imponerar bara mer och mer. Jag är lite tagen faktiskt; vi får se vart det här bär iväg, sade Tomas Worrsjö.
Norrlandsvinst blev det även i Kallblodsdivisionen. Mats Gällerstedt tryckte sig till tät med Källsjöviking (e. Järvsöviking) som fick revansch för en knapp spetsförlust i samma sammanhang på V75 från i höstas.
– Han var jättebesvärlig som unghäst; fruktansvärt het, men det går åt rätt håll hela tiden. Just nu är det här stallets stjärna, sade Mats Gällerstedt.
I stallet står 16 hästar och samtliga är kallblod.
– De varmblod jag har haft har inte räckt till i provlopp så vi satsar på de hästar vi kan nå framgång med.

I övrigt noteras att…

…Petri Salmelas Idomenio Sisu (e. Googoo Gaagaa) stod för en toppinsats i ett försök till Norrlands Grand Prix. Startgalopp kostade markförlust på 20 meter till de övriga, men hästen kunde snabbt ansluta upp till andra utvändigt. Därifrån avgjorde han loppet lekande lätt sista 400 meterna efter ett slutvarv på 1.11,5. Bodentränaren hade tankar om eventuell start i Sprintermästaren före loppet och de lär inte ha dämpats av detta intryck!
– Hästen slog i sin has på min fot; därav galoppen. Han gjorde ett jättebra lopp efteråt och kändes riktigt fin, sade Ulf Ohlsson.
…Timo Nurmos Amalencius B.B. (e. Amaru Boko) stod i en klass för sig i Silverdivisionen. Från dödens löste han uppgift med lätthet i lag med Örjan Kihlström och visade att han tog sig ur det blytunga upplägg han fick som trea i Harper Hanovers lopp på helt rätt sätt.
…Daniel Wäjerstens L.A.Boko (e. Readly Express) likaså var överlägsen i Klass I. Bergsåkerstränaren sände fram sin fyraåring utvändigt om L.L.Labero (e. Jocose) knappa varvet före mål och gjorde slarvsylta av densamme i god tid. Imponerande!