Fokustema
V75
Läs senare

Storfavoriten stannar hemma

En förkylning stoppar favoriten i V75-inledningen på Bergsåker på lördag.
Av
Pär Gustafsson
Araw Hoss blir ett av två singelstreck inom V75-spelet. Foto Tommy Andersson/ALN
Araw Hoss blir ett av två singelstreck inom V75-spelet. Foto Tommy Andersson/ALN

Timos Nurmos-tränade Araw Hoss (e. S.J.’s Photo) inledde karriären med sex raka segrar innan han slutade tvåa med galopp i finska Derbyt 2015. Nu har hästen kommit tillbaka efter lång frånvaro och imponerade i den senaste starten.

På lördag hade sexåringen smaskiga förutsättningar i bronsdivisionen och samtliga tipstidningar har rankat honom etta. Däremot har Araw Hoss fått lov att lämna återbud på grund av förkylning.

Araw Hoss med sträckta linor

Sulkysport
Från 475 kronor
Papper, e-tidning och Premiummaterial på webben
Varje onsdag i din brevlåda eller i appen
Beställ
Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Kan bli 25 meter fram”

Tävlingar på hemmaplan, men starthästar på Solvalla.
Har Carlos Söderström något i görningen när han står över Åby för lopp i huvudstaden?
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Carlos Söderström-tränade Pingis ska starta på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Carlos Söderström-tränade Pingis ska starta på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Den färske Klass I-vinnaren Pingis (e. Bird Parker) är ett av två hopp från Söderströms stall då han tävlar i Solvallaserien 650.
– Han var jättebra vid Klass I-segern på Bjerke och det var skönt att han äntligen fick utdelning inom rikstoton. Han gick undan med tre-fyra längder sista biten och Stefan Persson som körde sade efteråt att ”hästen kan starta igen om två lopp”, säger Carlos Söderström.

Start två lopp senare samma dag var givetvis inte aktuellt, men väl drygt två veckor senare.
– Propositionen är passande, men spår elva är ett uselt läge och jag tycker att mycket talar för att favoriten Never Mind’em får överta ledningen. Får han då hållas en bra bit och min häst får 25 meter fram till honom så blir det nog väldigt tufft. Samtidigt har jag en allround häst som körs av en kusk som har idéer och som man aldrig riktigt vet hur han kommer agera. Vi får se vad han hittar på och skulle det bli snöväder så skulle det snarare gynna min häst då han ändå tävlar med skor.

Söderström tar även med sig Fighter Newmen (e. Classic Photo) för start i V86-avslutningen som är ett uttagningslopp till Solvallaserien 350.
– Hästen är bra i ordning och gillar lång distans, men bakspår är inte alls hans grej. Han är väldigt startsnabb och brukar vara duktig på att följa hästar, men från spår elva känns det närmast hopplöst i såhär tuff konkurens, avslutar Carlos Söderström.

***

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 95 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Fokustema
STL Solvalla 2 december
Läs senare

Inför V75: Dussinmiljonär tillbaka

Efter närmare halvårslångt uppehåll är den norska storstjärnan Moni Viking tillbaka i hetluften när vinterns första V75-omgång avgörs på Solvalla.
Av
Emil Persson
Ägaren Jan Lyng, Moni Viking och skötaren Micka Johansson efter fjolårets seger i Åby Stora Pris. Foto Adam Ström/stalltz.se
Ägaren Jan Lyng, Moni Viking och skötaren Micka Johansson efter fjolårets seger i Åby Stora Pris. Foto Adam Ström/stalltz.se

Maharajah-sonen som tränas av Björn Goop är faktiskt segerlös fem starter in i säsongen, men ifjol blev det dubbla triumfer vilka passande nog togs i Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot!
Skador har förföljt hingsten karriären igenom, men nu är han tillbaka och ser ut att möta ett överkomligt motstånd.
Bland motståndarna utmärker sig främst Daniel Wäjerstens Rome Pays Off (e. Muscle Hill) och Global Adventure (e. S.J.’s Caviar) vilka står med spår på utsidan tillika längst ut bakom startbilsvingen.

Hästägarkannan har historiskt sett avgjorts under annandag jul, men i år är loppet tidigarelagt och krockar därmed inte med Axevallas stora stayerslag Sylvesterloppet.

Loppet är precis hur kul som helst ur ett spelmässigt perspektiv med hästar startande från fem olika volter och det känns svårbedömt vem som kommer få bära på favoritskapet.
Kinky Boots (e. Brad de Veluwe) som inleder från 60 meters tillägg är en aspirant, men även High on Pepper (e. Ready Cash) och Ferrari Sisu (e. Djali Boko) som står ytterligare 20 meter bakom lär bli väl påpassade.

Skotvång

Silverdivisionen har blott samlat tio deltagare, men bland dem finns intressanta namn. Hannibal Face (e. Bold Eagle) övertygade vid sin första seger i Björn Goops regi så nyligen som i torsdags och möter nu den trefaldige silvervinnaren King of Everything (e. Quite Easy U.S.), tvåfaldige silvervinnaren L.A.Boko (e. Readly Express) samt Breeders Crown-trean Game Brodde (e. S.J.’s Caviar).

Stoeliten har även det få deltagare då de är åtta till antalet och tre av dem är blott fyra år gamla i form av Stefan Melanders duo Decision Maker (e. Nuncio) samt Jewilla (e. Propulsion) och Mattias Djuses Kayla Westwood (e. Maharajah).
Favoritskapet kommer dock hamna på Dear Friend (e. Orlando Vici) som kan ta sin femte seger i sjätte starten i Daniel Wäjerstens regi.

Lördagens omgång blir vinterns första då det råder skotvång vilket innebär att två tredjedelar av alla deltagare tvingas byta balans.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Fokustema
Jägersro V75
Läs senare

V75: ”Fjantig är ett bra tecken”

Seger på 1.09,9 i november efter fyra månaders uppehåll.
Håkan K Perssons stjärna Four Guys Dream gjorde verkligen avtryck.
Nu väntar gulddivisionen på Jägersro.
Av
Mathias Hedlund
Four Guys Dream vann det tredje försöket av Sweden Cup. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Four Guys Dream vann det tredje försöket av Sweden Cup. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Sjuårige Four Guys Dream (e. Dream Vacation) har tränats hela karriären av Håkan K Persson och visat gott kunnande. Nästan 2,5 miljoner kronor insprunget och 18 segrar vittnar om det.

I februari debuterade han i gulddivisionen och det blev seger direkt på Romme. I maj vann hann försök till Sweden Cup, men fick nöja sig med femteplatsen i finalen.
– Han tålde bara ett heat i Sweden Cup. Stefan (körande broder Persson) kände redan i provstarten till finalen att det inte var samma häst som i försöket, sade Håkan K Persson till V65 Direkt.

Four Guys Dream gjorde två sommarstarter utan framgång och fick sedan fyra månaders tävlingsuppehåll. I Kosters Memorial på Charlottenlund för knappt två veckor sedan gjorde han comeback – och vilket återkomst sedan! På sista bortre långsidan gick Stefan Persson ut som första häst i andraspår och sedan avgjorde Four Guys Dream på finfint sätt på vassa 1.09,9a/1.600 meter.
– Jag var både glad och lättad efter den starten. Jag vet att hästen alltid tävlar bra efter vila, men han var bättre än jag både vågat tro och hoppas på. Det är svårt att veta om han är ännu bättre nu, men han kommer inte vara sämre utan göra en bra insats. Nu är han fjantig hemma i träning igen och det brukar vara ett bra tecken när han håller på så, sade Håkan K.

Distansen är ett halvvarv längre den här gången – 2.140 meter – och Four Guys Dream har dragit sjundespår bakom bilen, medan storfavoriten Kentucky Dream (e. Father Patrick) inleder från bakspår.
– Jag känner mig inte slagen på förhand och hör på Stefan också att han är väldigt uppåt efter senaste starten. Både häst och kusk kommer att göra ett försök, sade Håkan.

***

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck