Fokustema
Frankrike
Läs senare

Storskräll i Prix de Brest

Nioårige valacken Dreamer de Chenu skrällvann Prix de Brest (€90.000) på Vincennes idag till 75 gånger pengarna sedan storfavoriten Cleangame galopperat och fått en alldeles för tuff resa efteråt.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Dreamer de Chenu och Louis Baudouin spurtar till vinst i Prix de Brest. Foto: Gerard Forni
Dreamer de Chenu och Louis Baudouin spurtar till vinst i Prix de Brest. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Louis Baudouin serverade Dreamer de Chenu (e. Timoko-Revolte de Chenu) ett lopp i tredje inner, fick fritt fram 200 kvar och duon kunde spurta till enkel seger på 1.13,1 över 2.850 meter.

Storfavoriten Cleangame, som stod med 50 meters tillägg, galopperade 2.200 kvar. Han ställde sig efter en bit men fick vandra utan rygg resten av loppet ute i andra- och tredjespår. Trots den omöjliga resan kopplade Cleangame greppet i början av upploppet, men hans krafter tröt till slut.

Svenskfödd trea

Han fick inte bara släppa sig förbi vinnaren Dreamer de Chenu utan också Duel du Gers (e. Quaker Jet) och svenskfödde Marcello Wibb (e. Raja Mirchi).

Ifjol vann Jean-Michel Baudouin-tränade Dreamer de Chenu Prix Louis Baudron (€36.000) i Laval och senaste segern på Vincennes togs den 5 januari 2020 i Prix de Salon de Provence (€43.000).

Dreamer de Chenu är undan Revolte de Chenu (e. Buvetier d’Aunou), 1.13,6/€103.910, och Dreamer de Chenu, 1.11,2/€384.550, är hennes överlägset bästa avkomma. Näst mest har tjänats av Goldikova de Chenu (e. Rolling d’Heripre), 1.16,3/€31.210.

Mormor Enigme de Chenu (e. Le Loir) tog rekordet 1.14,6 och sprang in 323.085 euro.

Se loppet här.