Fokustema
Boden
Läs senare

Storslam för Redén

Seger, men inte utan odramatik!
Elitloppsfavoriten Don Fanucci Zet fick sträcka på sig för att vinna Norrbottens Stora Pris när stallkamraten Born Unicorn kom som skjuten ur en kanon.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Don Fanucci Zet vann Norrbottens Stora Pris. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Don Fanucci Zet vann Norrbottens Stora Pris. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter strykningar på såväl Who’s Who som Esprit Sisu var det upplagt för att Norrbottens Stora Pris skulle bli en helt odramatisk tillställning, men Mika Forss ville annat.
Bakom Vitruvio (e. Adrian Chip) försvarade han ledningen gentemot Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) initialt varpå det kostade 1.07,5 första 500 meterna.
Det var en tuff öppning på den regnblöta banan; en mjölksyreöppnare som kan sätta sina spår även om Örjan Kihlström fick dämpa markant med Don Fanucci Zet därefter.
Efter en varvpassering på 1.13,8 passerades de första 1.500 meterna på 1.15,1 och någon riktig körning blev det inte åter förrän i slutkurvan.
Då anföll stallkamraten Born Unicorn (e. Raja Mirchi) från andra utvändigt, men att det skulle bli strid om segern där och då kändes på intet vis givet.
Born Unicorn avslutade dock envetet, tog in meter för meter och över målgången var det bara med hals som marginal som Don Fanucci Zet var först.
– Det gick väldigt fort de första 500 meterna, sedan fick vi ta det lugnare även om det kanske gick onödigt sakta. Han kändes pigg och fin hela vägen och… ja, jag såg faktiskt Born Unicorn lite sent, men det var aldrig någon riktig fara. Mindyourvalue W.F. är så stor så han skymde faktiskt sikten, förklarade Örjan Kihlström i Bodentravets vinnarcirkel.

Där slöt även tränare Daniel Redén upp efter att hans hästar sprungit in 1,4 miljoner kronor tillsammans.
Don Fanucci Zet fick miljonen för sin fullträff som togs på 1.13,7a/2.140 meter.
– Det här är bra. Det går lite upp och ner just nu för stallets hästar. Vi tror det är gräset, men de bra hästarna brukar leverera. Han var nog inte så trött ändå Don Fanucci, det var tussarna kvar i öronen, men vad kul att Born Unicorn krigade till sig andraplatsen, sade Redén.
Svante Ericssons Phoenix Photo (e. Super Photo Kosmos) fick chansen 175 meter före mål efter en tripp som trea längs sargen och avslutade ettrigt till tredjeplatsen i lag med Erik Adielsson.