Fokustema
Frankrike
Läs senare

Stortränare fortsatt häktad

Franska facktidningen Paris-Turf skriver i fredagens upplaga att den framgångsrike travtränaren Yannick-Alain Briand är på väg att bli åtalad efter tisdagens stora dopingrazzia.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Paris-Turf kommer med nya uppgifter i veckans dopinghärva på fransk mark. Foto Mia Törnberg
Paris-Turf kommer med nya uppgifter i veckans dopinghärva på fransk mark. Foto Mia Törnberg
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Fullblodstränarna Lec Gabeur och Jean-Laurent Dubord åtaldes under torsdagen av domare i Bordeaux och har fått ett direkt förbud att ”delta på kapplöpningsbanor och att utöva all verksamhet med anknytning till kapplöpningshästar”.

Tidningen skriver även att Yannick-Alain Briand förväntas föras från häktet i Marseille till Bordeux för samma rättsliga prövning liksom amatörkusken Sophie Blanchetiere.

Det ska vara i just Bordeaux-regionen som hela ärendet ska ha tagit fart efter att ett paket levererats till ett stall vid kapplöpningsbanan i La Teste som man bedömer ska ha innehållet dopningsläkemedel.

Tidningen har även publicerat namnet på den person som polisen gjorde razzia mot på italiensk mark. Enligt Paris-Turf ska det handla om Maltabördige Nicholas Cachia som ska ha varit delägare i stjärnhästen Nene’ Degli Ulivi (e. Uconn Roc) 1.12,0/€903.886.
Enligt Stephane Piallat, chef för ”centrala spel och hästkapplöpningsenheten” ska Cachia vara en central figur i det dopingnät som just nu håller på och nystas upp.

Paris-Turf lyfter framförallt fram medlet Hemo-15 samt DMSO som centrala preparat i tillslagen. Hemo-15 ska ha en sammansatt kombination av aminosyror, vitaminer samt järn, men även små mängder av kobolt.

Däremot ska Junior Guelpa – mannen bakom den tvåfaldiga Elitloppsdeltagaren Bahia Quesnot – vara släppt ur häktet, men misstankarna ska kvarstå.