Fokustema
E-tidning, app & print
Läs senare

Sulkysport – 35

Fullt fokus på Breeders Crown-finalerna och den dubbla V75-omgången på Sundbyholmstravet till helgen, träffa Christine Larsson, Lucifer Lane och hans lillasyster, exklusiv intervju med kusken som ska vinna över 1.000 lopp i år och mycket mer. Inte prenumerant ännu..? Då kan du lätt bli det.
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Följ med hem till Christine Larsson vars Lucifer Lane är Breeders Crown-finalist på söndag
 • Anne Haglund är veckans krönikör
 • Solvalla bygger på lång sikt
 • Utblick
 • Tim Tetrick till 10.000 segrar som yngste kusken någonsin
 • Succé för Adrian Chip
 • Mika Forss siktar på bullseye
 • Exklusiv intervju med kusken ska vinna över 1.000 lopp i år
 • Tioårsjubileum för Eskilstuna
 • Season Leader
 • Startlistor och tips till fredagens V64-tävlingar på Umåker fredag och till helgens dubbla V75-omgångar i Eskilstuna
 • Sandra Nordemo och Valeur
 • Damerna först hos färsk tränare
 • Veckans höjdare
 • Och mycket mer!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor stycket. Är du prenumerant på papperstidningen ingår även Sulkysport digital.

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Sulkysport
Från 475 kronor
Papper, e-tidning och Premiummaterial på webben
Varje onsdag i din brevlåda eller i appen
Beställ

 

Fokustema
V75
Läs senare

Westholm ersätter Lövgren

Joakim Lövgren har kvalat in två hästar lördagens final i bronsdivisionen. Jägersrotränaren hade planerat att köra Sevilla, men tvingas lämna ifrån sig tömmarna.
Av
Pär Gustafsson
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Anledningen är att Joakim Lövgren är delägare i Staro Leonardo och reglementet säger att körsvenner inte får köra mot egenägda hästar. Lövgren är inte ägare eller delägare i Sevilla som får Jörgen Westholm i sulkyn på lördag.

Staro Leonardo körs som planerat av lärlingen Bernardo Grasso.

5–11 aug: Åby Stora Pris och kallblodsklassiker

Fokustema
Sulkysport 32
Läs senare

Hambo och kallblod

Hambletonian kördes i lördags och det var nära att det blev svensk seger genom Greenshoe, vi har med oss allt därifrån! Dubbla V75-omgångar med Åby Stora Pris på lördag och Kallblodskriteriet och Kriteriestoet på Dannero söndag, E3-kval, höjdare, talangen och så mycket mer!
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Claes Freidenvall är veckans krönikör
 • Ledare
 • Allt från Hambletonian-dagen
 • Talangen från Breeders Course-finalen
 • Kallblodskriteriet och Kriteriestoet
 • A-hästen i C-kullen i Åby Stora Pris
 • Utan kval mot E3-final
 • Tips och startlistor till V86 från Bollnäs onsdag, V64 Åby torsdag och Umåker fredag och dubbla V75-omgångar till helgen med Åby Stora Pris på lördag på Åby och Dannero söndag.
 • Förra veckans höjdare
 • Ponnytravet lade grunden för Henna Halme
 • Ringostarr Treb tillbaka på elitnivå i Hugo Åbergs Memorial
 • Season leaders
 • …. och så mycket mer!

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital och premium!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Fokustema
V75
Läs senare

”Spurtade som en raket”

RÄTTVIK. Milliondollarrhyme droppade ner i klass och löste en ”omöjlig” uppgift.
I nästa start möter han kullens bästa femåringar.
– Hästen var inte i full form idag. Vi har siktat mot Jubileumspokalen länge och det här blev en bra genomkörare, sade Fredrik B Larsson.
Av
Pär Gustafsson
Milliondollarrhyme och Fredrik B Larsson bärgade årets andra fullträff. Femåringens nästa uppgift är Jubileumspokalen. Foto Micke Gustafsson/ALN
Milliondollarrhyme och Fredrik B Larsson bärgade årets andra fullträff. Femåringens nästa uppgift är Jubileumspokalen. Foto Micke Gustafsson/ALN

Ready Cash-valacken Milliondollarrhyme (u. Nursery Rhyme) har matchats mot den äldre eliten under året och kan stoltsera med ett femtepris i Elitloppet. Nu mötte han lättare motstånd i silverdivisionen, men hästen hade svårt läge och det var ingen straffspark på förhand.

Det blev inte lättare när värste konkurrenten Bucks to Burn fick springa 1.15,4 första rundan i ledningen och i det läget var Milliondollarrhyme placerade i tredje ytter. På sista bortre långsidan blev femåringen fint framdragen i tredjespår och det bet bra när han fick anfallsorder 350 kvar. Hästen spurtade vasst och fångade in ledaren på mållinjen på 1.13,0a/2.140 meter.
– Jag vet att min häst är snabb, men det kändes omöjligt när det gick så sakta i ledningen. Milliondollarrhyme spurtade som en raket och jag kände att vi hann fram, sade Fredrik B Larsson.

Nu väntar femåringsloppet Jubileumspokalen på Solvalla den 14 augusti.
– Milliondollarrhyme är en stor häst som behövt tid, vilket han fått och jag tycker att han har utvecklats till en superstjärna, fortsatte Solvallatränaren.

Svenskt rekord av Zitor

Zitor (e. Ulvsås Zico) tog en imponerade spetsseger i Siljansloppet. 1.22,5/1.640 meter är svenskt rekord för femåriga kallblod över kort distans med voltstart, men det var en del tur inblandat. Zitor fick ledningen gratis när Troll Ronja galopperade in i första sväng och i tät bet Gunnar Gabrielssons häst ifrån sig mycket bra.
– En fin häst under utveckling, berömde segerkusken Torbjörn Jansson.

Blott sju hästar gjorde upp i Ego Boys Minne (gulddivisionen) och spänningen uteblev när Daniel Redéns favorit Sorbet (e. Super Photo Kosmos) släpptes till ledningen i första sväng. Första 500 meterna öppnades 1.11,5 och varvet passerades efter 1.12,4. Åttaåringen gjorde första starten sedan Elitloppet (utslagen i försöket) och landade på 1.11,3a/1.640 meter.
– Hästen var fräsch och fin och kunde hålla ut Dante Boko. Sedan var det lugnt, sade körande Carl Johan Jepson.

Falcon Am (e. Gift Kronos) vann klass II-final i slutet av juni och idag vann hästen debuten i bronsdivisionen. Fredrik Linders häst avslutade starkt och fick nosen först på 1.11,5a/1.640 meter i en stenhård slutstrid. Fyraåringen kördes som vanligt av Claes Sjöström.

Hästen var mycket lugnare än senast och svarade för en bra insats

I klass II-försöket gick segern till Timo Nurmos-tränade Deede Star (e. Crazed) och Jorma Kontio. Femåringen satt perfekt placerad i andra ytter, i rygg på favoriten Get Ready On Tour, och avgjorde säkert sista 100 meterna på 1.12,9a/1.640 meter.
– Hästen var mycket lugnare än senast och svarade för en bra insats, kommenterade Kontio.

Flemming Jensen gjorde resan från Ålborg i Danmark med en häst och åkte inte förgäves. Sjuårige Andre Ward (e. Ens Snapshot) gynnades av högt tempo och var starkast till slut i klass I-försöket. Segertiden blev 1.12,8a/2.140 meter

300.000 tilll Royal Navy Neo

Fakta

V75-resultat 3 augusti 2019

Rätt rad: 7-2-5-3-9-4-6
Sju rätt: 5.938 kr
Sex rätt: 55 kr
Fem rätt: jackpot
Omsättning: 85.975.132 kr
Publik: 8.137 personer

Expandera