Fokustema
E-tidning, app & print
Läs senare

Sulkysport – 35

Fullt fokus på Breeders Crown-finalerna och den dubbla V75-omgången på Sundbyholmstravet till helgen, träffa Christine Larsson, Lucifer Lane och hans lillasyster, exklusiv intervju med kusken som ska vinna över 1.000 lopp i år och mycket mer. Inte prenumerant ännu..? Då kan du lätt bli det.
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Följ med hem till Christine Larsson vars Lucifer Lane är Breeders Crown-finalist på söndag
 • Anne Haglund är veckans krönikör
 • Solvalla bygger på lång sikt
 • Utblick
 • Tim Tetrick till 10.000 segrar som yngste kusken någonsin
 • Succé för Adrian Chip
 • Mika Forss siktar på bullseye
 • Exklusiv intervju med kusken ska vinna över 1.000 lopp i år
 • Tioårsjubileum för Eskilstuna
 • Season Leader
 • Startlistor och tips till fredagens V64-tävlingar på Umåker fredag och till helgens dubbla V75-omgångar i Eskilstuna
 • Sandra Nordemo och Valeur
 • Damerna först hos färsk tränare
 • Veckans höjdare
 • Och mycket mer!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor stycket. Är du prenumerant på papperstidningen ingår även Sulkysport digital.

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Sulkysport
Från 475 kronor
Papper, e-tidning och Premiummaterial på webben
Varje onsdag i din brevlåda eller i appen
Beställ

 

Fokustema
Tränarintervjuer
Läs senare

”Inte rädd för de bästa”

Alessandro Gocciadoro slog till med en trippel inom STL-tävlingarna på Jägersro och andas optimism även inför veckans starter på Solvalla och Örebro.
Av
Emil Persson
Clarissa vid vinterns storloppsseger i Neapel. På lördag tävlar hon på Örebrotravet. Foto Gerard Forni.
Clarissa vid vinterns storloppsseger i Neapel. På lördag tävlar hon på Örebrotravet. Foto Gerard Forni.

Solvalla onsdag 24 april

– Falcon Dany Bar (lopp 4) galopperade på ett underligt sätt senast. Jag förstod helt uppriktigt inte vad som hände, men när jag såg om reprisen såg det ut som han satte ner fel fot vid fel tillfälle. Han blev uppkollad av veterinär efter det loppet utan att det fanns något allvarligt att anmärka på. Hästen har tränat väldigt starkt efteråt och jag tror att det här är en av de bästa treåringarna jag har i stallet. Skulle det krävas tror jag att han går under 1.13 över denna distans. Hästen brukar tävla med skor, men jag ska invänta tävlingsdagen hur vi gör nu. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn precis som tidigare, säger Alessandro Gocciadoro.

Synergy (lopp 5) fick en lång vila i vinter och det här är en helt enkelt ett lopp som vi tar till honom för att han ska få komma igång igen. Hästen har tränat väldigt bra här hemma, men kanske är han alltjämt lite tung i kroppen. Känslan är ändå att han kommer kunna göra en bra insats för han trivdes för sadel i fjol och älskar den här distansen. Det blir barfota och helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Esperia Font (lopp 6) gjorde väldigt bra prestationer i Frankrike. Det kanske är så att han äntligen har vuxit till sig mentalt och sätter fokus på det hon ska göra för tidigare har hon varit tuff mentalt och tagit ut det på fel sätt på tävlingsbanan. Jag har alltid sett henne som en av mina bästa ston i denna årgång, bedömer henne till att vara i bra form och förväntar mig en stark prestation. Det blir barfota, troligtvis öppet huvudlag och så jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Destiny Effe (lopp 10) gjorde väldigt bra insatser i Frankrike och är en häst som hanterar alla olika typer av distanser. Hästen tränar fortsatt starkt och har skött sig bra i Frankrike när man vänder upp med henne. Jag behöver träna på att köra mer voltstartslopp så jag får anta utmaningen. Det blir troligtvis öppet huvudlag, barfota och så får vi köra med vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Alessandro Gocciadoro.

Örebro lördag 27 april

– First Kiss Bi (lopp 1) tror jag kommer bli ett väldigt bra, treårigt sto under det här året. Vi har arbetat mycket med hennes karaktär sedan hon kom hit och det har gett resultat. Hon har tagit tre raka segrar hos oss och det känns som jag kan göra precis vad jag vill när jag sitter bakom henne i loppen. Håller hon sig bara fortsatt lugn kan hon säkert öppna snabbt, men vi får se hur hon uppträder när bilen släpper fältet. Hon är i Sverige för att prestera och det blir förmodligen skor runt om igen, öppet huvudlag samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Don’t Say Gar (lopp 3) gjorde bra prestationer i Frankrike under vintern. Hon fick en kort vila när hon kom tillbaka till Italien, men nu har hon tränat på bra igen och jag förväntar mig en stark prestation direkt. Det blir barfota, troligtvis öppet huvudlag och så jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Clarissa (lopp 7) gjorde en utmärkt prestation på Vincennes. Efter det har hon tränat på normalt hela tiden utan avbrott. Jag tror att hon är redo att prestera en topprestation och över kort distans är jag inte alls rädd för att tävla mot de allra bästa hästarna med henne. Det blir åtminstone barfota fram, men vi ska ta veckan på oss och kolla in hennes bakhovar och se om vi även ska plocka av bakskorna. Det blir helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Dana Ek (lopp 9) fick en lugn vinter innan vi började träna igång igen. Hon gick ett snabbjobb ihop med Bengurion Jet för en månad sedan och var väldigt, väldigt bra den dagen. Hästen är i bra form direkt och kommer prestera på en hög nivå. Jag tar beslut om huvudlag under tävlingsdagen, men förmodligen blir det öppet huvudlag. I övrigt blir det barfota fram samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Dea Sprint Bar (lopp 10) har inte haft någon tur med sig när det kommer till startspåren såhär långt på svensk mark. Hon gjorde en utmärkt prestation senast och jag pressade henne inte i onödan till slut utan tyckte hon stod för en stark insats som trea i tuff omgivning. Hon har tränat på bra efteråt i Sverige och ska vara i samma form som senast. Hästen är väldigt stark och går hela vägen in till mål så kommer vi bara till i loppet kan hon sluta bland de tre främsta. Det blir jänkarvagn och barfota som senast och förmodligen öppet huvudlag på nytt, men jag vill hålla det lite öppet, säger Alessandro Gocciadoro.

Fokustema
STL Örebro 27 april
Läs senare

Inför V75: Internationell uppgörelse

Hästar från sex olika länder och flera med häftiga spetsegenskaper.
Orebro Int’l lever upp till namnet och har samlat ett starkare startfält än på mycket länge.
Av
Emil Persson
Gamin Jaba är redo att göra debut för Daniel Redén och det sker över bekanta förutsättningar för den franskfödde valacken. Foto: Gerard Forni
Gamin Jaba är redo att göra debut för Daniel Redén och det sker över bekanta förutsättningar för den franskfödde valacken. Foto: Gerard Forni

Det är lätt att bli historielös och tappa perspektiv, men visst är årets upplaga av Orebro Int’l ett lopp av mycket hög sportslig klass.

Loppet har stått kvar vid en segerpremie på 400.000 kronor varje år sedan år 2009 bortsett från Covid-året 2020 och det är uppenbarligen tillräckligt för att samla ett riktigt fint förlopp inför Harper Hanovers lopp.

Ifjol slutade High On Pepper (e. Ready Cash) trea i motsvarande lopp trots galopp, men är nu förpassad till att jaga ytterligare 20 meter bakom efter att kammat hem närmare tre miljoner kronor under ett års tid.

Från bakre volten får han sällskap av Åke Lindbloms hemmahopp Power Doc (e. Muscle Massive), men även Daniel Redéns nya fransos Gamin Jaba (e. Kesaco Phedo) som avslutade sitt vintermeeting med segrar i Prix de Langeais (€75.000) och Prix du Chesnay (€75.000).

Med Klass I-finalsvinnaren Pwojtech Vrijthout (e. Nuncio) startande från första volten och fjolårets Malmö Stads Pris-vinnare Millmighty (e. Make It Happen) på mellanvolten är det upplagt för ett mycket sevärt lopp.

Sista chansen

Gulddivisionen avgörs över sprinterdistans och ger chans till finaldeltagande i två lopp. Dels kan vinnaren välja att tävla i Paralympiatravets final nästa lördag, men kvalar även in till Gulddivisionens final i Gävle om tre veckor.

Daniel Redén har redan en Parafinalist i Kentucky River (e. Father Patrick) och testar nu lyckan med Mister Hercules (e. Trixton). Han startade i fjolårets Elitlopp liksom Timo Nurmos Brother Bill (e. From Above) som nu är redo för årsdebut, men de lär bli duktigt utmanade av Alessandro Gocciadoros stenkross Clarissa (e. Exploit Caf).

Hon vann Trond Anderssens Minneslopp på 1.10,0a/1.640 meter på Bjerke ifjol och avslutade fjolåret med seger i Grupp I-klassade Gran Premio Royal Mares (€100.100) i Neapel innan hon var tvåa i Prix Helen Johansson (€90.000) under Prix d’Amerique-dagen.

Gocciadoro kan följa upp lördagens V75-trippel på Jägersro med samma resultat i Örebro. Dana Ek (e. Vivid Wise As) ser ut att ha en överkomlig uppgift i Bronsdivisionen medan Dea Sprint Bar (e. Muscle Hill) kan komma att behöva göra sitt livs lopp från spår tolv i Silverdivisionen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna i Örebro.

Fokustema
STL Jägersro 20 april
Läs senare

Inför V75: Internationell touch

Hästar från sex olika länder gör upp om finalbiljett i Paralympiatravet när den tredje deltävlingen äntligen har lockat fullt fält.
Av
Emil Persson
Emoji är en av de hästar som kommer till start i lördagens Paralympiatravskval på Jägersro. Foto: Kjeld Mikkelsen/KM Foto.
Emoji är en av de hästar som kommer till start i lördagens Paralympiatravskval på Jägersro. Foto: Kjeld Mikkelsen/KM Foto.

Dussinet hästar gör upp om segerchecken på 150.000 kronor, men framförallt en plats i Paralympiatravets final som avgörs på Åby lördag den 4 maj med tio gånger så mycket i segerpremie.

Lördagens försökslopp har påtaglig internationell prägel då det startar hästar från sex olika länder.

Alessandro Gocciadoros Sweden Cup-vinnare Bengurion Jet (e. Maharajah) blir sannolikt favorit med ett lopp i kroppen, men kommer på intet vis till dukat bord.

Svenskhoppen utgörs främst av Sofia Aronssons Unico Broline (e. Cantab Hall) och Daniel Redéns Indy Rock (e. Readly Express), men holländske King Schermer (e. Trixton) och danske Emoji (e. Broad Bahn) är i allra högsta grad värdiga utmanare likaså.

Den sistnämnde höll stången mot Seven Nation Army (e. Chapter Seven) i en snabb avslutning av årsdebuten och var finalist i Paralympiatravet ifjol.

Derbytrea

Alessandro Gocciadoro varvar nu upp ordentligt på sin svenska filial och har ytterligare två hästar inom STL. Catullo Jet (e. Maharajah) är bekant för de svenska spelarna sedan tidigare och lär utgöra favoritskaran i Silverdivisionen tillsammans med Johan Untersteiners derbyfyra Global Dubhe (e. Brillantissime) och Mats Gunnarssons Triton (e. Triton Sund) som vann i samma klass för två veckor sedan.

I Bronsdivisionen startar Gocciadoro Dany Capar (e. Exploit Caf) som köptes in till stallet inför denna säsong efter att gått lite under radarn strax bakom de bästa i kullen under fjolåret.

Hos ”Solvallaitalienaren” har valacken inlett med två segrar på lika många försök och övertygat stort.

Robert Bergh låter fjolårets danska derbytrea Harpy (e. Bar Hopping) inledda sin säsong I Vårstayern.
Femåringen jagar från dubbla tillägg över tre varv tillsammans med Even Steven (e. Varenne), Real Scotch (e. Readly Express) samt Under Armour (e. From Above).

Det loppet var utskrivet som ”extraproposition” och tar plats inom V75-kupongen då ett Diamantstoförsök stängt vid 2,5 miljoner kronor blott samlade åtta deltagare.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.