Fokustema
Danmark
Läs senare

Supergenrep inför Fyraåringseliten

Bo Westergårds Seven Nation Army stod för en makalös uppvisning i söndagens Fyraåringselit på Charlottenlund.
Nu stundar start i samma sammanhang under Solvallas Elitloppsdag för denna importerade flygmaskin!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Seven Nation Army och Nicklas Korfitsen. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Seven Nation Army och Nicklas Korfitsen. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Nej, klassen på motståndarna i söndagens lopp på Charlottenlund höll inte tillnärmelsevis lika hög klass som de lär göra när en halv miljon står på spel på Solvalla om två veckor, men det spelar mindre roll.

Uppvisningen som Chapter Seven-sonen stod för var verkligen mäktig och det borde inte kunnat gå att runda fältet på det sätt som han nu gjorde.
Robert Bergh hade nämligen fått maska bort inledningsvarvet efter 1.15 med Kagan (e. Scarlet Knight) och såg ut att sitta på leken samtidigt som Seven Nation Army satt så pass långt bak som i fjärde utvändigt.
Körande Nicklas Korfitsen lossade dock stora kanonen 700 meter före mål och på 250 meter hade han svept fältet och öppnat upp flera längder till sina konkurrenter.
Avståndet ökade hela vägen in till mål och Seven Nation Army gick i mål med full spänst på 1.12,2a/2.000 meter. En seger som var värd 100.000 kronor.
– Hästen visade en otrolig avslutning. När han satt i rygg på Dowhatyoudodowell var han inte på hugget, men så fort jag lyfte ut honom och han fick frisk luft sköt han iväg otroligt fint. Målsättningen var att överraska dem och nu tog det oss hela vägen förbi fältet, sade Nicklas Korfitsen i Charlottenlunds vinnarcirkel.

Seven Nation Army kom från seger i Frosty Hanovers Minneslopp och har nu inlett med två segrar och en tredjeplats efter tre starter i Bo Westergårds regi.
Från början kostade hästen 100.000 dollar som ettåring i Harrisburg och är undan Margarita Nights (e. Yankee Glide), 1.11,0/$249.329, som också lämnat Behindclosedoors ($589.226) och Tequila Talkin ($227.638).
I januari köpte Bo Westergaard Seven Nation Army på Tattersalls Winter Mixed Sales för 80.000 dollar.

Dubbel Adielsson

Femåringseliten såg en svensktränad tillika svenskfödd vinnare. Per Nordström bombade till tät trots spår åtta bakom bilen med Natorp Bo (e. Andover Hall), ryckte i slutkurvan och lämnade konkurrenterna rejält på efterkälke. Det var busenkla 75.000 danska kronor som Jägersrohästen hämade på 1.12,6a/2.000 meter.
– Han var taggad bakom bilen så då valde jag att låta honom. Han var ensam på plan idag och det här är en otroligt snabb och bra häst, sade Per Nordström.

Natorp Bo och Per Nordström. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Dixiechick Hanover var aldrig nära att förlora Treåringseliten med lika mycket pengar i potten. Erik Adielsson satt bakom Cantab Hall-dottern som spårade hela vägen och avslutade 1.12 sista 500 meterna för att komma i mål på 1.14,4a/2.140 meter.
– Det var första gången jag körde henne, men det här var en väldigt behaglig och lätt hästen att samarbeta med. En sådan typ som man klickar med direkt, sade Adielsson i vinnarcirkeln.

Dixiechick Hanover och Erik Adielsson. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Frode Hamre tränar det stoet och Adielsson hämtade sin vinnare från Stoeliten från Hamres norska kollega Kristian Malmin.
Fjolårets vinnare av Europeiskt Mästerskap för ston – Miracle Tile (e. Cantab Hall) – tog sin första fullträff för året då hon likt Dixiechick Hanover höll innerspåret hela vägen och aldrig var nära att se sig besegrad.

Erik Adielsson vinner med Miracle Tile. Foto: Adam Ström/stalltz.se