Fokustema
Storlopp
Läs senare

Superlandskampen blir av

Drömmötet mellan de bästa kallblodiga travarna i Norge, Sverige och Finland blir äntligen av.
Efter att Gunnar Melander tackar ja till start i det finska storloppet Nordic King som avgörs i Härmä är årets landskamp på väg att bli ett faktum!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Månlykke A.M. och Gunnar Melander. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Månlykke A.M. och Gunnar Melander. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Elitkampsvinnaren Odd Herakles (e. Moe Odin) har vunnit de två senaste upplagorna av midsommarloppet i finska Härmä som lockar med 50.000 euro till vinnaren.
Ifjol blev det en häftig match in till linjen gentemot hemmahoppet H.V. Tuuri (e. Turo) och ska han bärga sin tredje raka seger i årets upplaga lär en minst lika bra prestation krävas.

Nu står det nämligen klart att Gunnar Melander tackat ja för start i loppet som avgörs lördag den 25 juni med sin storstjärna Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.).
Åttaåringen vann så nyligen som i söndags Alm Svartens Äreslöp på Bjerke och mot start i Nordic King matchas även den stora hemmastjärnan Parvelan Retu (e. Liising) som studsat tillbaka och nu står med två raka segrar efter en sämre insats som sexa i kallblodsloppet under Finlandia Ajo-dagen.
– Vilken nyhet! Alla bästa ska nu mötas! Hoppas att finnarna är på topp när dom möter Odd Herakles och Månlykke A.M., säger Nordic King promotorn Pekka Kaidesoja till Hevosurheilu.

Nordic King avgörs över 1.609 meter autostart med ett förstapris på 50.000 euro. Odd Herakles innebar löpningsrekordet på 1.19,4, satt vid fjolårets seger.