Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Svår att ha att göra med”

Spets, bra fart och undan på lätta ben med sex längder.
Woodbury Wines segerlopp i Halmstad igår kväll bådar gott.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Woodbury Wine och Johan Untersteiner. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Woodbury Wine och Johan Untersteiner. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det var en pigg och löpglad Woodbury Wine (e. Father Patrick) et ett sprinterlopp för ston på hemmabanan igår. Johan Untersteiner hittade utan några som helst problem till ledningen med stoet, som anförde efter 1.10,4/500 meter och 1.12,8 första varvet.

Rejält tempo denna årstid, men det hindrade inte Woodbury Wine från att pinna undan till överlägsen seger på 1.12,7a/1.640 meter.

Det var faktiskt det femåriga stoets blott tredje seger så här långt – karriärens enda två segrar före gårdagens kom inom loppet av ett par veckor i mars förra året – men insatsen lovar mera för Father Patrick-dottern som gjorde tredje starten för året.

– Hon är svår att ha att göra med och har eget humör, men springa kan hon. Det var rätt förutsättningar nu och hästen var fastastiskt fin idag och joggade bara undan. Hon har bra kapacitet, men är inte lätt att ha på fyra friska ben, nu hade hon det, sade Johan Untersteiner på Halmstadtravet efter loppet.

Woodbury Wine hade en strulig treåringssäsong och fick strykas både för förkylning och halsinfektion från två tilltänkta starter under våren/sommaren. På senhösten varvade hon upp och slutade bland annat tvåa i ett bonuslopp i Breeders Course-serien.

Fyraåringssäsongen inleddes med de två segrarna i mars, men sedan tog det lite stopp. Hon testades i Drottningpokalen (placerad i försöket), Stosprintern (femma efter galopp i försöket) och Derbystoet (oplacerad i försök) utan framgångar, men i säsongen slutskede lossnade det när hon via andraplatsen i Breeders Crown-semifinalen på Solvalla bakom kulldrottningen Honey Mearas (e. Readly Express) kvalade in till finalen. Där blev hon dock lottlös.

Kostade 20.000 dollar i Harrisburg

Woodbury Wine är uppfödd av Peter Martinsson, Helsingborg, som med sitt travbolag Firma Vinum Stables köpte köpte hästens mamma Cutup Hanover (e. Crazed) som fölsto efter fyraåringssäsongen för 20.000 dollar på Harrisburgs mixedauktion 2015.

Fakta

Woodbury Wine

Sto 5 år e. Father Patrick – Cutup Hanover e. Crazed
Resultat: 20 st: 3–5–2
Rekord: 1.16,5m/1.12,1ak
Intjänat: 412.750 kr
Uppfödare: Peter Martinsson, Helsingborg
Ägare: Easy KB, Uppsala
Tränare: Johan Untersteiner, Halmstad
Körsven: Johan Untersteiner, Halmstad
Skötare: Jean-Marie Perelle

Expandera

Cutup Hanover gjorde 24 starter (2–4–4), 1.10,7ak/$162.351, och främsta meriterna var seger i ett välbetalt försök i New York Sire Stakes ($109.500). Hon slutade även tvåa i finalen.

I avelsboxen är Woodbury Wine första avkomman. Hon har även lämnat tvååriga stoet Millesime Wine (e. Brillantissime), och ettårige hingsten Alberdi Wine (e. Readly Express).

Mödernet går tillbaka till amerikanska toppavelsstoet Miss Flirt (född 1981 e. Speedy Crown). Ur det här mödernet har kommit hästar som Uncle Peter, Flirtin Man, Lifelong Victory, Dancer’s Victory, Somebody To Love och i närtid finska superstoet Mascate Match (e. Muscle Mass). För att nämna några…

Miss Flirt är mormors mormors mormor till gårdagens vinnare Woodbury Wine.

Woodbury Wine. Källa breedersbible.com