Fokustema
Frankrike
Läs senare

Svenskdubbel på Enghien

Två svenskfödda hästar ägda av Jean-Pierre Barjon lade beslag på de främsta placeringarna i tisdagens sadellopp Prix du Pont du Carrousel (€46.000) på Enghien.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mister Invictus vann montélopp i Paris under tisdagen. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Mister Invictus vann montélopp i Paris under tisdagen. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Överst på prispallen slutade Thierry Duvaldestin-tränade Mister Invictus (e. Ready Cash) trots att han satt i djup köposition i slutkurvan.
Över Enghiens oändliga upplopp kan dock det mesta hända och trots att Laurent Claude Abrivard-tränade Invader Am (e. Muscle Hill) hade ett klart försprång i lag med Francois Lagadeuc in mot spurtrakan så fick han se sig infångad de sista 50 meterna.

Loanne Fauchon satt på Mister Invictus som tog hem förstapriset på 20.700 euro efter att kommit mål på 1.13,4/2.250 meter och Invader Am nöp 11.500 euro som tvåa på 1.13,7.

Svenskfött var det även på fjärdeplatsen då Gennaro Casillo-tränade Cabasse (e. Readly Express) inkom som fyra i lag med Pierre Yves Verva på 1.14,8, en placering som belönades med 3.680 euro.

Mister Invictus hade en fjärde- samt tre sjätteplatser på sitt cv sedan han anslöt till Thierry Duvaldestin i slutet av fjolåret.
Som treåring vann hästen ett uttagningslopp till Svenskt Travkriterium, men blev diskvalificerad i finalen.