Fokustema
Frankrike
Läs senare

Svenskdubbel på fransk mark

Idag blev det seger för Kent P och Ronny Gustavssons Iris Renardier i Caen, medan Christoffer Erikssons Joker Darling slog till i Lyon.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Kent P och Ronny Gustavssons Iris Renardier (e. Bilibili-Daisy Clover) tog hem Prix d’Annoville (€12.000) för fyraåriga ston och i sulkyn satt tränaren Jean-Benoit Lemoine. Vinnartiden skrevs till 1.16,8/2.450 meter och förstapriset uppgick till 5.400 euro.

För Iris Renardier var det tredje starten på fransk mark och tidigare har hon också en andraplats i Cholet. Kent P Gustavsson ropade in Iris Renardier i Deauville som ettåring och betalade då 10.000 euro.

Franck Ouvrie satt bakom en vinnande Christoffer Eriksson-tränade travare för andra dagen i rad. Gårdagens triumf med Hurricane River följdes upp med vinst i Lyon idag. Tass AB:s Joker Darling (e. Love You-Darling Fly) segrade i Prix de Bourdeaux (€20.000) och noterade 1.17,0a/2.600 meter.

Insatsen värderades till 9.000 euro och det var andra segern för den treårige valacken i Frankrike i år. Tidigare har Joker Darling vunnit Prix Gustave Maubert (€13.000) i Vibraye.

Joker Darling kom till Christoffer Erikssons stall i år efter att treåringen ropats in på Osarus-auktionen i Cagnes-sur-Mer för 35.000 euro.