Fokustema
Hagmyren
Läs senare

Svenskt rekord av Oppgårdsdrängen

Järvsöfaks Minne – Linje 56 – på Hagmyren utmynnade i en härlig upploppsduell och ett svenskt rekord när Oppgårdsdrängen stod emot Havglimt, men det kunde lika väl blivit ett annat resultat...
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Mats E Djuse tog hem två lopp med 150.000 kronor i förstapris på Hagmyren. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mats E Djuse tog hem två lopp med 150.000 kronor i förstapris på Hagmyren. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– På sista bortre långsidan trasslade han ihop benen lite grann och Öystein (Tjomsland) var på väg att smita förbi oss. I samma veva tappade också hans häst benen och vi hade väl tur att Tjomslands häst fick lite problem med aktionen i det läget. Hade han tagit sig förbi oss hade det varit en annan vinnare i loppet, sade Mats E Djuse.

Oppgårdsdrängen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Nu fick Mats E Djuse vända upp mot vinnarcirkeln med Jan-Olov Perssons kallblod och Oppgårdsdrängen (e. Tekno Odin-Oppgårdens Smaragd) fick inte bara 150.000 kronor i förstapris utan kunde också glädja sig åt ett svenskt rekord.

– Båda hästarna var riktigt bra och jag hade underkant 1.21 sista varvet på Oppgårdsdrängen, fortsatte Djuse.

Vinnartiden skrevs till 1.22,8a/2.140 meter och det var en förbättring av Åkre Lurifaks rekord för femåriga hingstar/valacker från Färjestad 2005 med sju tiondelar.

Dubbelseger i Sleipners Elitlopp

Jan-Olov Persson kunde också glädja sig åt en dubbelseger i Sleipners Elitlopp, men fick se sig snuvad på vinsten för egen del bakom Bellfaks. Duon tog hand om ledningen varvet från mål efter en tung inledning ute i tredjespår sedan Mats E Djuse valt att släppa med Smedheim Solan (e. Bork Odin-Lila) och det visade sig inte vara något dumt val.

– När Bellfaks kom dundrande efter 400 meter och Janne med körspöet framåt ville jag inte att det skulle bli någon utdragen körning eftersom att det hade körts i 1.19-fart första 500 meterna. Då valde jag att släppa ledningen och det blev ju bra för vår del, sade Djuse.

När luckan kom fick elvaåringen riktigt spring i benen och plockade ner ledaren med nos på 1.20,4a/1.640 meter och även här var belöningen 150.000 kronor.