Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Tar Rajesh den sista platsen..?

Med endast timmar kvar till spårlottningen saknas det en häst till Elitloppsfältet. Blir det Lutfi Kolgjinis Raja Mirchi-son Rajesh Face som tar den sista rosa biljetten?
Av
Cecilia Kristoffersson
Blir Rajesh Face den 16:e deltagaren i Elitloppet? Foto Mia Törnberg
Blir Rajesh Face den 16:e deltagaren i Elitloppet? Foto Mia Törnberg

Då det stod klart att varken ettan eller tvåan i Prins Daniels lopp på Gävletravet igår, Heavy Sound och Twister Bi, inte ville vara med i Elitloppet, Muscle Hustle inte löpte på topp i Norge och Midnight Hour fick se sig besegrad i Finland återstod det två platser till Elitloppet.

Tidigare under söndagsmorgonen gjorde Solvallas sportchef Anders Malmrot klart med norske Cokstile och nu är då frågan vem som tar den sista platsen?

Spekulationerna flödar i sociala medier och blir det månne Rajesh Face, Cruzado dela Noche eller italienaren Tamure Roc som får den sista platsen?

– Inom kort kommer vi presentera den sista hästen och jag sitter med anmälningar nu, säger Anders Malmrot.

Fokustema
Oslo Grand Prix
Läs senare

Perfect Spirit skippar Elitloppet och siktas mot Oslo Grand Prix

Hambletonianvinnaren Perfect Spirit som förra året sprang in över tre miljoner kronor och vann både Kungapokalen och Sprintermästaren kommer inte att starta i årets elitlopp. Istället siktar Redén sin stjärna mot Oslo Grand Prix.
Av
Simon Hagen
Perfect Spirit skippar årets elitlopp och siktas istället på Oslo Grand Prix.  Foto Mia Törnberg.
Perfect Spirit skippar årets elitlopp och siktas istället på Oslo Grand Prix. Foto Mia Törnberg.

– Jag har i samråd med ägaren kommit fram till att vi skippar elitloppet och istället siktar vi mot Oslo Grand Prix. Det finns så många fler lopp än just elitloppet för honom i år och därför väljer vi att matcha honom lite lugnare. Vi börjar med loppet på torsdag och sedan är planen att starta i Prins Daniels Jubileumslopp den 19 april, säger Daniel Redén.

Perfect Spirit (e. Andover Hall – Good Common Cents) årsdebuterar på torsdag i Örebro där han bland annat ställs mot hästar som Gareth Boko, Monark Newmen och stallkamraten Call Me Keeper.

 

Fokustema
Frankrike
Läs senare

13:e raka för Aubrion du Gers

Jean-Michel Bazire satte Aubrion du Gers segerrad på spel med en våghalsig taktik när toppvalacken idag startade i högervarv i Angers. Men till slut löste det sig och Aubrion du Gers stormade då fram till 13:e raka segern.
Av
Lars G Dahlgren
Aubrion du Gers kunde, trots en del trafikproblem längs med vägen, vinna tämligen bekvämt i Angers. Foto Scoopdyga.com
Aubrion du Gers kunde, trots en del trafikproblem längs med vägen, vinna tämligen bekvämt i Angers. Foto Scoopdyga.com
Fakta

Aubrion du Gers

valack nio år e. Memphis du Rib – J’Arrive du Gers e. Baccarat du Pont
67 st: 43–4–6
Rekord: 1.10,5l*
Insprunget: 2.222.947 euro
Uppfödare: Marie Brigitte Anty
Ägare: Ecurie Jean-Michel Bazire
Tränare och körsven: Jean-Michel Bazire

Expandera

Aubrion du Gers startade från 50 meters tillägg och Jean-Michel Bazire vilade inte på hanen utan körde till ledningen redan efter en kilometer i 3.100-metersloppet. Han släppte till Blues des Landiers (e. Phlegyas). När sedan Bugsy Malone (e. Ready Cash) – som vann detta lopp förra året – satte in stöten dryga kilometern kvar blev Aubrion du Gers kvar invändigt i Blues des Landiers rygg medan Bugsy Malone eldade på och skaffade sig närmare 20 meters försprång på fältet.

I början av upploppet hittade Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib – J’Arrive du Gers) loss, och trots att det då såg hopplöst långt fram ut till Bugsy Malone kunde Jean-Michel Bazire sitta lugn sista 50 meterna med segergreppet säkert kopplat.

Elitloppsinbjudne Aubrion du Gers vann på 1.12.8/3.150 meter efter att ha avslutat 1.12,2 sista varvet på 1.400-metersbanan. Förstapriset var 24.750 euro.

 

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Snabbjobb
Läs senare

Elitloppsvinnare luftades

Ringostarr Treb har varit i hemlandet Italien för avelsarbete, men sedan nästan en månad tillbaka återfinns han i Jerry Riordans stall.
Av
Cecilia Kristoffersson
Ringostarr Treb och tränaren Jerry Riordan efter segern i Elitloppet 2018. Foto Mia Törnberg
Ringostarr Treb och tränaren Jerry Riordan efter segern i Elitloppet 2018. Foto Mia Törnberg

Ringostarr Treb (e. Classic Photo) gick idag snabbjobb på Halmstadtravet och Jerry Riordan låter nöjd med nioåringen.

– De tränade honom i Italien också, så han var väl förberedd då han kom hit. Han travar bra och det är en glad häst som kommit tillbaka.

Men någon satsning mot att upprepa fjolårets matchning görs inte och Olympiatravet är inte aktuellt.

– Vi är i ett lite annorlunda läge än förra året. Då var han bara i Italien i en månad för att tappas på sperma och man får ha i åtanke att han inte fått ett ordentligt lopp i kroppen sedan han vann Elitloppet. Vi fortsätter att träna på nu och förhoppningen är att han ska vara startklar till sommaren igen, säger tränaren.