Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Tar Rajesh den sista platsen..?

Med endast timmar kvar till spårlottningen saknas det en häst till Elitloppsfältet. Blir det Lutfi Kolgjinis Raja Mirchi-son Rajesh Face som tar den sista rosa biljetten?
Av
Cecilia Kristoffersson
Blir Rajesh Face den 16:e deltagaren i Elitloppet? Foto Mia Törnberg
Blir Rajesh Face den 16:e deltagaren i Elitloppet? Foto Mia Törnberg

Då det stod klart att varken ettan eller tvåan i Prins Daniels lopp på Gävletravet igår, Heavy Sound och Twister Bi, inte ville vara med i Elitloppet, Muscle Hustle inte löpte på topp i Norge och Midnight Hour fick se sig besegrad i Finland återstod det två platser till Elitloppet.

Tidigare under söndagsmorgonen gjorde Solvallas sportchef Anders Malmrot klart med norske Cokstile och nu är då frågan vem som tar den sista platsen?

Spekulationerna flödar i sociala medier och blir det månne Rajesh Face, Cruzado dela Noche eller italienaren Tamure Roc som får den sista platsen?

– Inom kort kommer vi presentera den sista hästen och jag sitter med anmälningar nu, säger Anders Malmrot.

Fokustema
Sulkysport nummer 22
Läs senare

Eftersnacket och den stora segraren!

Allt om Elitloppet med fransk seger, Readly Express avsked, domarna om dramatiken i Elitloppet, Kolgjinis rekord i ringen, tips och startlistor till hela helgen, världsrekord och så mycket mer.
Trevlig läsning!
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Ledare
 • Maria Törnqvist är veckans krönikör
 • Dramatiken på upploppet
 • Franske sprinterexperten
 • Solvallas måldomare
 • Readly Express avsked
 • Makethemark bäste svensk
 • Propulsion hade hög puls
 • Världsrekord och tre andra höjdare från helgen
 • Elitauktionen – Kolgjini ordnade nytt rekord
 • Tips och startlistor till V86 i Rättvik, V64 på Jägersro torsdag och Solänget fredag, V75 från Mantorp lördag och GS75 på Axevalla
 • Derbyvinnarens gulddebut
 • Dubbla uppdrag för Kim Moberg
 • V75-resultat både från lördag och söndag på Solvalla
 • Season leaders
 • Förra veckans höjdare

Köp lösnummer i appen!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor styck.

Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital och premium!

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Makethemark
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

”Sett honom mycket tröttare”

Igår slutade Petri Salmelas Makethemark trea i Elitloppet och idag går han hemma på Söderby och myser i sin hage.
– Jag sa nyss till ägarna att jag sett honom tröttare än vad han är idag, berättar hans skötare Anne Raatikainen.
Av
Cecilia Kristoffersson
Makethemark och Anne Raatikainen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Makethemark och Anne Raatikainen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Anne Raatikainen är Makethemarks ständiga följeslagare och de har haft en hektisk vecka.

– Det var jättestort bara att bli inbjuden till Elitloppet och även om han har haft sina vanliga rutiner i veckan, förutom att vi var på Solvalla för att testa honom bakom bilen i torsdags, har det varit mycket liv och rörelse i stallet. Jag tror att han har förstått att det varit något extra på gång då det varit mycket uppmärksamhet runtomkring och i lördags var det så skönt. Då var alla andra på trav och vi var helt ensamma i stallet, det tror jag var väldigt viktigt för honom. Han fick vila och ladda lite i lugn och ro.

Makethemark och Anne Raatikainen. Foto Mia Törnberg

Idag har Makethemark fått ta igen sig i hagen och verkar oförskämt oberörd.

– Jag pratade nyss med ägarna och jag har sett honom tröttare än så här efter lopp. Han har ätit och druckit som han ska och får gå i hagen fram till på fredag då han ska joggas lite lätt, säger hon.

Igår slutade Makethemark trea i Elitloppet, utan att få helt fritt.

– Ulf sa att han kunnat vinna och det är overkligt och svårt att förstå. Klart att man direkt efter loppet förstod att han varit bra är det först idag det börjat gå upp för en hur nära det var.

Om Dijon diskats för orent trav och Jos Verbeeck diskats för trängning med Aubrion du Gers hade Makethemark varit årets segrare av Elitloppet.

– Det där har jag inte brytt mig så mycket om och har bara sett loppet en gång efter att det gick. Dijon säger jag inget om, då tycker jag kanske att det var fulare det Jos gjorde. Men man vill ju vinna på riktigt, säger Anne Raatikainen som nu förbereder sin stjärna inför Norrbottens Stora Pris om tre veckor.

Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Taxi, var god dröj…

Hade du svårt att få en bil från Solvalla under Elitloppshelgen? En insats från fyra olika myndigheter decimerade kraftigt antalet bilar som var kördugliga. Totalt kontrollerades 72 bilar från olika bolag.
Av
Ola Lernå
Fyra myndigheter slog till mot taxikön utanför Solvalla i helgen och listan över förseelser blev lång. Startbilen på bilden har förstås inget med artikeln i övrigt att göra.
Fyra myndigheter slog till mot taxikön utanför Solvalla i helgen och listan över förseelser blev lång. Startbilen på bilden har förstås inget med artikeln i övrigt att göra.

Fyra myndigheter slog gemensamt till mot taxikön på Solvalla; Polisen, Skatteverket, Kronofogdemyndigheten och Försäkringskassan.
Man kan väl säga att de fick viss utdelning:

 • 1 av förarna är misstänkt för rattfylleri
 • 1 av förarna greps då han saknar rätt att vistas i riket
 • 16 av 72 förare rapporterades med böter för olika brott
 • 15 taxibilar avskyltades på grund av olika anledningar och får inte bedriva taxiverksamhet förrän de åtgärdat felen
 • 4 bilar tagna av Kronofogden på grund av skulder

I övrigt rapporterar Polisen i Stockholm att Kronofogden beslagtog klockor och guldringar på grund av skulder. Försäkringskassan har dessutom identifierat ”ett antal” förare som får olika bidrag och därmed inte kan arbeta samtidigt.

Polisen i Stockholm avslutar rapporten med: ”En individ orkade inte använda någon av de toaletter som fanns utställda och valde göra sitt behov vid vår kontrollplats, vilket resulterade i böter för offentlig urinering”.