Fokustema
Breeders Crown
Läs senare

Tisdagsdisco på Axevalla

Fyra derbyfinalister fick se sig frånsprungna.
Segermarginalen skrevs till sex längder.
– Nu hoppas jag att Disco Volante kan kvala in till Breeders Crown-finalen för där tycker jag att han hör hemma, sade Ulf Ohlsson.
Av
Emil Persson
Disco Volante vann sitt Breeders Crown-lopp överlägset. Foto: MVA Foto
Disco Volante vann sitt Breeders Crown-lopp överlägset. Foto: MVA Foto

När Scarlet Knight-sonen lägger den sidan till som han lade under tisdagskvällens är han oerhört svårslagen.
Från sitt andraspår bakom bilen bombade han till tät och det syntes tydligt att Ulf Ohlsson inte övervägde för en sekund att släppa till Gareth Boko (e. Make it Happen) när Conrad Lugauer styrde fram på utsidan efter 700 meter.
– När den hästen kom upp på utsidan om min häst så blev Disco Volante lite het, men han var stark och rejäl idag, sade Ulf Ohlsson.
Den av Stefan Melander-tränade hästen tog sin åttonde seger i karriärens 15:e start och han gjorde det på 1.12,9a/2.140 meter.

Lucifer åter en vinnare

Lika odramtiskt blev det i BC-loppet för de treåriga pojkarna. Lucifer Lane (e. Infinitif) såg precis som Disco Volante ut att bli en aning skarp framme i tät, men tålde att gå på i jämn fart hela vägen.
Den norska Kriteriefavoriten Vainqueur R.P. (e. Infinitif) tog upp jakten i vad som efter hand blev andra utvändigt och tog in över spurtrakan, men kom aldrig farligt nära.
– Det är bara rent nöje att få köra den här hästen. Han var riktigt fin idag. Vi var lite tveksamma kring formen efter senaste insatsen, men då var det helt enkelt den tuffa öppningen som satte sina spår, sade Johan A Nilsson.

”Första gången jag vinner”

Var det måhända en försmak av hur det kommer se ut i Stochampionatsfinalen nästa år på Axevalla som publiken fick under tisdagskvällen?
Vamp Kronos (e. Ready Cash) hade inga problem att hålla ifrån sig Dibaba (e. Ready Cash), men den sistnämnda var verkligen strong som lyckades komma så pass nära som hon trots allt gjorde efter att fått jaga de sista 700 meterna från andra utvändigt.
– Dibaba är bra och släpper ingen från sig i första taget. Det var två ston med oerhört hög kapacitet som gjorde upp, sade Björn Goop efter segern med Jerry Riordans EM-vinnare.
Oaksvinnaren Candy La Marc (e. Scarlet Knight) galopperade under anfall 400 meter före mål, något som sannerligen inte är ovanligt på Axevalla som har sin stallbacksutfart just där.
Finlands bästa, fyraåriga sto vann Breeders Crown-loppet i sin klass, men där satt det hårt åt. E3-vinnaren Uncertain Age (e. Jocose) spurtade riktigt bra från tredje utvändigt, men ledarinnan B.W.T.Burnin Alive (e. Brad de Veluwe) höll stången för Tuomas Korvenoja.
– Det är faktiskt första gången jag vinner här. Upploppet är väldigt långt, men min häst höll sig lugn och fin idag och kämpade bra hela vägen. Hon har ett stort lopp i Finland dagen innan Breeders Crown-semifinalerna, men just nu lutar det åt att vi åker till Solvalla, sade Korvenoja.

Fokustema
E3-final
Läs senare

Täta starter för E3-finalist

Startlistorna blev precis klara till Solvallas tävlingar på onsdag och en E3-häst värmer upp inför finalen tre dagar senare med att starta i Wallenius Cup.
Av
Cecilia Kristoffersson
Mascate Match är favorit till segern i stonas E3-final nästa lördag. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Mascate Match är favorit till segern i stonas E3-final nästa lördag. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Det handlar om Alessandro Gocciadoros Alaska Dany (e. Trixton) som genom en tredjeplats på Bergsåker kvalade in till stonas E3-final som körs i Örebro den 17 augusti.

Kommande onsdag kommer hon ut från spår sex i Wallenius Cup på Solvalla och då det inte står något om att starta med halvrad i propositionen till E3 går hon ut i båda loppen. Skulle hon strykas på onsdag blir hon automatiskt följdstruken till lördagens lopp.

E3: Startlistorna i finalen

Fokustema
Jubileumspokalen
Läs senare

Gretzky och Villiam vinnarna i spårlottningen

Nu är spåren klara till Jubileumspokalen.
Av
Pär Gustafsson
Villiam gör årets andra start. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Villiam gör årets andra start. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Jubileumspokalen – femåringar
2.140 meter autostart
Förstapris: en miljon kronor
Häst – Kusk (Tränare)

 1. Norton Commander – Conrad Lugauer
 2. Gretzky B.R. – Magnus Teien Gundersen (Geir Vegard Gundersen)
 3. Spickleback Face – Robert Bergh
 4. Villiam – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
 5. Vincero’ Gar – Alessandro Gocciadoro
 6. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
 7. Selmer I.H. – Mika Forss (Ingemar Hultqvist)
 8. Perfect Spirit – Carl Johan Jepson (Daniel Redén)
 9. Who’s Who – Örjan Kihlström (Pasi Aikio)
 10. Hachiko De Veluwe – Björn Goop (Timo Nurmos)
 11. Heart of Steel – Peter Untersteiner
 12. Eelis – Olli Koivunen (Timo Nurmos)

De gör upp i Jubileumspokalen

Fokustema
Gran Premio Citta di Montecatini
Läs senare

Gocciadoro laddar med sex

Nästa torsdag avgörs Gran Premio Citta di Montecatini (€154.000) och Grupp I-löpningen med försök och final över kort distans ser tre svenskfödda travare på startlinjen och sex hästar från Alessandro Gocciadoros armada.
Av
Claes Freidenvall
Alessandro Gocciadoro och Arazi Boko startar i storlopp i Italien nästa torsdag. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro och Arazi Boko startar i storlopp i Italien nästa torsdag. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Arazi Boko och Deimos Racing har hamnat i samma försök, medan Attack Diablo stöter på norske Cokstile. I försöken tävlas det om 14.300 euro, medan den totala prispotten i finalen är 154.000 euro.

Den tolvårige Varenne-sonen har fem segrar på nio starter i år och i näst senaste starten tog han hem Grupp I-klassade Gran Premio Costa Azzurra (€220.000) i Turin på 1.11,4a/1.600 meter.

Ytterligare en start har Alessandro Gocciadoros svenskfödda travare gjort efter det och den 28 juli slutade Arazi Boko fyra i ett ”vanligt lopp” i Turin från 40 meters tillägg på 1.12,3/1.660 meter. Vann gjorde Virtuale (e. Exploit Caf) på 1.13,4 och han startade 40 meter före.

Förra året deltog också Arazi Boko i Gran Premio Citta di Montecatini och då slutade han tvåa i både försök och final. I försöket hade han Deimos Racing före sig, medan finalen vanns av Uragano Trebi (e. Nad Al Sheba) på nytt löpningsrekord, 1.11,3a/1.640 meter.

Totalt startar Alessandro Gocciadoro sex hästar och förutom Arazi Boko deltar Attack Diablo, Sonia, Stella di Azzurra, Super Star Reaf och Very Good Zs.

Startlistor:

Försök I:

 1. Attack Diablo – Alessandro Gocciadoro
 2. Trillo Park – Igor Guasti
 3. Sonia – René Legati
 4. Urgano Trebi – Roberto Vecchione
 5. Vincent Sm – Mario Minopoli Jr.
 6. Victorious Men – Roberto Andreghetti
 7. Stella di Azzurra – Federico Esposito
 8. Tinto – Andrea Farolfi
 9. Cokstile – Antonio di Nardo

Försök II:

 1. Showmar – Andrea Guzzinati
 2. Vernissage Grif – vakant
 3. Deimos Racing – Enrico Bellei
 4. Santiago de Leon – Roberto Vecchione
 5. Very Good Zs – vakant
 6. Super Star Reaf – vakant
 7. Arazi Boko – Alessandro Gocciadoro
 8. Zecchinodoro Fks – Mario Minopoli Jr.
 9. Pantera del Pino – René Legati